5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
  • patiang
    Vártam visszatértedet, s ezért várom a válasz Tőled!!

tőled: "azt hiszi hogy ez a kereszténység"

Légyszíves mondd el mi a kereszténység??
  • PhantomAss
    bocs, nem neked ment, csak úgy általánosságban, mert sok ilyet hallok

gogandmagog:
    mint mondtam, az a te dolgod ha nem tetszik a kereszténység, nem kell egyetérteni vele. Nekem ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb.

a Noé nő volt-e téma pedig igazából nem érdekel, ha szabad ezt mondanom. A Biblia nem támasztja ezt alá, ennél fogva spekuláció (az én szememben).
    Szóval lehet rajta filozofálni de én ebbe nem szeretnék belefolyni.
    Nem azért mert kényes téma, hanem mert nincs jelentősége.
  • Zenty
    Ebben igaza van de nem teljesen.

Részletesebben:

1. Van az egyén, mint játszható földi-karakter, szabad akarattal, gondolattal és teremtéssel.
    2. Minden karakternek van egy felsőbb-belső énje. (Ez segít, ad tanácsot a karakternek - ha engedi az egyesülést.)
    3. Van az Admin - a föld helytartója aki mondhatni felrugta a szabad gondolat szabályát a mások feletti irányitással, mert játéktervezővé akar válni és annak is állítja be magát, megtévesztve a birkákat..
    4. És van a játéktervező akiről kevesen tudnak a játékban, mert a felső én egyesülésekor lehet értelmezni.

Így jobban érthető
  • vzajcev
    Köszönöm,hogy beraktad az idézet folytatását is, ez valóban így kerek egész. Mindazonálltal így jobban érthető a mondanivaló: az hogy mindannyian istenek vagyunk,ebben a múlandó földi testben és létben.Maga az élet örök és soha el nem múlik.Szükségszerű ezt az utat bejárnunk/akár többször is/ tanulni és tapasztalni vagyunk itt.
  • patiang
    Nem semmi.
    Tartalom:
  • patiang
    " De azt nem tudom elfogadni, ha valaki nem ismeri a Bibliát, illetve -mondjuk gyerekként-hittanra járt, a pap bácsi jól megverte néhányszor, és ezért azt hiszi hogy ez a kereszténység."

Mivel nekem szól a célzás, reagálok. Igen kaptam taslákat, s nem csak én, hanem rajtam kívül többen is. DE nem ezért változtam, hiszen ezek kisgyerek koromban történtek, s később már a "pap bácsi" sem mert annyira kekeckedni velünk. Igazi váltásom az egyetemi évekkel kezdődtek. Azonban ez már több éve érlelődött bennem, mert egyszerű kérdésekre sem kaptam választ. A legjobb esetben a válasz: mert.
    A leegyszerűsítés, amit hsz-ben eszközöltél, a papokra jellemző, az egyházra. S az a bizonyos "pap bácsi" is hasonló indokkal pattintott, le. Persze nem csak egyedül lézeng szegény.
    VITATKOZZ, és akkor még igazad is lehet::))
  • gogandmagog
    E Te eszmerendszered nem fejlesztheted,
    e "tekercsek" megteltek, beletenned nem lehet egyebet
    legfeljebb elvenned keveset. (persze nem feleslegeset, de feleslegesen)
  • gogandmagog
    Kellemetlen, de nem lelem feleleted ezekre lejjebb!
    4647, 4651, 4658.
    Teszem fel elengedted fejed mellett, mert terhes lenne belemenned?
    Esetleg kezelhetetlen lenne e helyen, s szent-elved-ellenes?
    Verset sem helyezek el neked egyebet, ...felesleges.
    Ne keseregj el, de kezelhetetlen eszmerendszered.
    Kerestem benne eget, EMBERT, terveket, egyebeket, helyette elemebetegeket,
    meg elvert nemzeteket, eszement hebereket, megveszekedett szemeteket, keresztre-embert tettek-tettetek.
    Szeretetet... eh, keresve sem lelhetsz.
    Belekeveredtem, rengeteget elmerengtem ezeken, s letettem. Nekem ez nem kell! Kerestem helyette egyebet, mely lehengerel. Felfedeztem nem egyet, ezeket keverve lettem emberebb, nem nevezve egyet sem egyetlennek.
    Ez sem kevesebb, s ezerszer nemesebb.
  • PhantomAss
    egyébként még annyit, hogy mindenki el tudja dönteni hogy miben hisz, aki akar az ateista lesz, aki akar Buddhista, mindegy. Ez mindenkinek a saját felelőssége. Ha valaki nem hisz Jézusban, az ő dolga.
    De azt nem tudom elfogadni, ha valaki nem ismeri a Bibliát, illetve -mondjuk gyerekként-hittanra járt, a pap bácsi jól megverte néhányszor, és ezért azt hiszi hogy ez a kereszténység. Vagy, hogy a tudomány már rég ellentmondott a Bibliának, és a hívők olyanok mint a gyerekek, nem képesek ezt felfogni.
    Ezzel a hozzáállással én biztosan nem fogok vitába szállni, mert nem érdemes.
  • PhantomAss
    azért ne ragadjunk ki mondatokat a Bibliából, ez a lehető legrosszabb dolog amit tehetünk, mert biztos hogy félreértéseket szül (bocs ezzel nem téged akarlak minősíteni)
    a zsoltár így folytatódik:
    ....mégis meg fogtok halni, mint a közemberek, és elhullotok, mint bármelyik főember
    így már egy kicsit máshogy fest

"Nincs Isten" -ezt pl szó szerint idéztem a Bibliából...
  • ManoNegra
    Ezt én is pont így gondolom, meg kell hallgatni mindent amit csak lehet, és úgy már talán könnyebb lesz eldönteni, hogy miben higgy.
  • vzajcev
    “Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik.” Véletlenek pedig nincsenek.Két név, kiindulásnak tökéletesek, és még magyarok is. Villás Béla és Balogh Béla videók fellelhetők a youtub-on. Csak nézzd és hallgasd őket,nyitottan az újdonságra.Ne higgy el semmit.A belső iránytűd jelezni fogja hogy kell-e ez neked.Mivel "véletlenül" itt vagy így tuti hogy kell.
  • patiang
    Mielőtt félreértenél, nem rád értettem.
    Az egyoldalúságon azt értem, amikor az információ halmaz, amit kapok, csak egyfelől származik.
    Talán az a mondat túl erős volt.
  • ManoNegra
    Milyen egyoldalúságra gondolsz?
  • patiang
    " Viszont nem értem, miért gondolod, hogy Isten árt neked?"

Én az egyoldalúságot nem tisztelem.
  • patiang
    Én, ha lehetőségem van rá, megteszem. Ha a munkám jellege megengedi a napi fél kettes egyházi műsorokat is meghallgatom, legyen az bármely felekezet tulajdona is. S hidd nem vesztek vele, bár nem vagyok hívő.
    Vagy térj be egy katolikus, majd egy református, stb templomba, s talán rádöbbensz valamire.
    A leírások túl szájbarágósak. De ez csak az én véleményem.
    A Biblia pedig felkészületlenül megterhelő.:))
  • ManoNegra
    Nagyon ritkán, inkább olvasok róla.
  • patiang
    Mondd Te szoktál istentiszteletre járni, vallási műsorokat hallgatni?
    De őszintén.
  • patiang
    Csak nehogy hanyatt ess XD
  • patiang
    Na most feldobok egy nehéz lasztit. De vigyázz, ha úgy érzed, hogy képtelen vagy elkapására, ugorj félre.
    Tőled:
    "Ateista nálam azt jelenti, hogy nem hisz semmilyen felsőbrendű erőben"

EZ is Tőled: "Te valami ateista vagy"?

Érzed a különbséget????
    Szavaidnak súlya van------------------------------
  • patiang
    Gondolod, hogy ideges vagyok?
    Nem. Szomorú. Szomorú, mer bár az Isten mindenható, de egy göcsörtös tuskóból még birkát sem tud faragni.
    Ugye érted?:))
  • VRSDM
    akkor készen állok a vallás számára. széttárt karokkal várom hogy megtérítsenek.
  • vzajcev
    Egyébként az ateista emberanyag a legjobb alap,a vallás számára. Mivel mindent abstolute elutasít, ami nem tudományos alapokon nyugszik,és mindent megkérdőjelez. Belőlük lehet a legjobb "megtérő" és ők valóban jól taníthatnak. Mivel nem ütnek éket a vallások megkülönböztetésével,belátják hogy csak egy igazság van,az oda vezető út lehet sokféle.
  • ManoNegra
    Na, kicsit túl dőlt lett, de azért megtalálod az idézeteket, és a válaszokat. Bocsesz :/
  • ManoNegra
    Mit értesz mester alatt? Az rég rossz, ha valaki egy mesterbe veti az összes bizodalmát ahelyett, hogy gondolkodna. Mestereket lehet, és kell is olvasni, hallgatni, de döntened Neked kell, hogy mit fogadsz el, és mit nem!

Nem értem teljesen ezt az örökös "istenerőltetést"(direkt egyben), mintha az ember annélkül nem is élhetne teljes életet. Úgy érzem, hogy egyfajta divat lett a "keresdazistent" szlogen.[i]

Érdekes, én úgy tudom, hogy az ateista gondolkodás a mai kor "divatja". Nagyjából egy évszázada van ez így, előtte az emberiség mindig mindenhol az Istent kereste! De manapság annyira űber fejlett lett az ember, hogy a többségnek már nincs szüksége rá, magát emeli Isteni rangra. A következmények magukért beszélnek...

[i]Én nem az Istent akarom megtalálni magamban, hanem azt az Embert, aki a rossz emberi tulajdonságokat meg próbálja mérsékelni, bízva abban, hogy embertársai ugyanezt teszik. S így megszűnnének a gyalázatos Ember káromló viselkedések. De ezekhez az Istennek SEMMI köze. Ő maradjon meg a fantázia világában, ahol a legkevesebbet árhat, nem úgy mint eddig, ahogy tette.

Az jó, hogy keresed magadban az embert, mert bárhogy nevezzük, mindannyian ezt tesszük, azt keressük, hogy mi a helyes. Viszont nem értem, miért gondolod, hogy Isten árt neked? Megteremtette a lehetőséget a létezésedhez, ha ez szerinted ártalmas, arra is van megoldás...

Legfőképp az Ó Testamentumban. Bár az új hullám szerint egyesek megtagadják a Biblia azon részét, mintha két, esetleg több Isten is létezhetne.

Tényleg új hullám...
  • vzajcev
    zsoltárok könyve 82:6: Mindannyian Istenek vagytok a fenségesnek fiai mindahányan. ennyi
  • Zenty
    "Tudod van közöttünk, aki a hitet szívvel birtokolja, és nem gőggel mint Te."

Te ennyi mindent tudsz? Honnan tudod micsodát és hogyan birtoklok?

Egyébként ha megkérhetlek ne hasonlitgas a hitedhez vagy mások hitéhez.

1. nekem saját hitem van és fogalmam sincs pontosan miben hiszel csak sejtem.
    2. Egyébként sem hinni kell, hanem tudni érdemes amiről beszél az ember.

"Még csak annyit, ha az ember nem ismerhetné meg a gonoszt és a jót, hogyan tudna különbséget tenni?"

A tapasztalatai alapján ismeri meg a képzelt oldalakat.
  • Zenty
    "ez a Te olvasatodban mit akar jelenteni?"

Ateista nálam azt jelenti, hogy nem hisz semmilyen felsőbrendű erőben.

• Zenty
    Üh valaki ideges :D

"Nem is kell, hogy értsd. Nincs rá szükséged"

Miért nincs rá szükségem?

"Ha nyitott szemmel járnál többet is találnál."

Ez vicces! :D nyitott szemhez szabad gondolkodás kell. Te meg a birka szemléletett harsogod

"Látom az írásom azon részein lovagolsz melyeket nem értesz, vagy nem akarsz megérteni."

Nem lovagolok és nem értetlenkedek, én kérdezzek.

Ha válaszolsz a kérdésekre meglehet érteni milyen szinten vagy és miféleképpen lehet neked magyarázni.

De nem jöttél rá és egy kérdésre se válaszoltál.
    Csak előtört valami képzelt sértettség benned...
    így fölösleges belefolyni. A te döntésed mit fogadsz be és mit nem.

"-ugye ez a kérdés nem akaratlagos volt???????"

Tehát nem tudsz rá válaszolni?

"Ahhoz, hogy megértsed amiről beszélek a saját agyadat sem ártana használni."----vice versa."

Jah értem.... ettől lettél ideges?
    Arra gondoltam, hogy próbálj ne birka módjára gondolkodni. Mert az nem a tiszta gondolataid.

Ez nem sértés, hanem egy őszinte felismerés lehetne. Ha ezt megérted akkor megérted a kérdéseimet is.

Egyébként egy érdekes gondolat:
    Az egyház miért használja a pásztor és a nyáj fogalmát?
    Nyáj = birka
    Az "elite" körökben kedvelt a birkázás az olyanokra akik irányithatóak... biztos csak véletlen egybeesés.

"S azért ne akard beetetni velem, hogy Te külső hatások nélkül a tudásod hordozójává válhattál volna. Mert, akkor mi ellen, vagy mi mellett törhetnél pálcát."

Ha kicsit használnád a saját fejed ( tudod nem sértés alapon) akkor rájöhetnél arra, hogy nincsenek igazán oldalak.

"Mesteri nagylelkűség."
    Őszinte gondolat.

"Úgyhogy még keresd magadban az "Istent". Pár lábnyomát már bírod."
    "Pár lábnyomát már bírod."

Ezt nem is tudtam. Te honnan tudod?

• patiang
    Még csak annyit, ha az ember nem ismerhetné meg a gonoszt és a jót, hogyan tudna különbséget tenni? Vajon egy vak tudja-e a különbséget a sötétség, és a világosság között?
    Hát ezekhez kell a "mester".
    Remélem érted? :))
  • patiang
    Tudod van közöttünk, aki a hitet szívvel birtokolja, és nem gőggel mint Te.

• patiang
    "valami ateista"----ez a Te olvasatodban mit akar jelenteni?
  • patiang
    "Nem igazán értelek...
    Ha jól értem? Te valami ateista vagy aki követi a bibliát?
    Ilyet se láttam még de érdekes. :D"

Nem is kell, hogy értsd. Nincs rá szükséged. De arra sincs, hogy ezen röhögcséljél. Ha nyitott szemmel járnál többet is találnál.
    IGEN vallásos voltam, s nagyjából ismerem a Bibliát. Magamévá tettem azon részeit, melyek emberközeliek.
    Látom az írásom azon részein lovagolsz melyeket nem értesz, vagy nem akarsz megérteni.

"Ahhoz, hogy megértsed amiről beszélek a saját agyadat sem ártana használni."----vice versa.
    S azért ne akard beetetni velem, hogy Te külső hatások nélkül a tudásod hordozójává válhattál volna. Mert, akkor mi ellen, vagy mi mellett törhetnél pálcát.
    "Honnan veszed, hogy egy gyerek tudatlan?"---ugye ez a kérdés nem akaratlagos volt???????

A legszebb tőled: "Egyébként abban hiszel amiben akarsz, a te dolgod."

Mesteri nagylelkűség. Úgyhogy még keresd magadban az "Istent". Pár lábnyomát már bírod.

• Zenty
    Nem igazán értelek...
    Ha jól értem? Te valami ateista vagy aki követi a bibliát?
    Ilyet se láttam még de érdekes. :D

"Azért, ahhoz, hogy mesterré válhass, végig kell járnod a szamárlétrát."
    Látom még mindig nem érted...
    Ha rájössz a kérdésemre rá jössz a válaszomra: Minek a szamárlétráját?

"Kell olyan ösztönző erő, mely megmutatja számodra a lehető legjobb utat."
    És ki mondta neked, hogy a "mester" lehet csak "ösztönző erő"?

"De ezt az erőt honnan meríted."

már elmondtam...

"Mert vélem, hogy nem úgy születtél, hogy mindezekkel rendelkeztél."

Nem, de pont ezért van az agy, sziv és lélek amit irányíthatsz.

"20 éves, külső társadalmi behatások nélkül, akkor ugyanaz a "tudatlan" maradsz, mint születésedkor voltál"
    Honnan veszed, hogy egy gyerek tudatlan?

", hiszen nem értek közösségi behatások, hogy betarthasd az alapvető együttélési normákat."
    Tehát ehhez kell a "mester"? Betörjön a társadalmi formák szerint , mert annyira "hülye" az ember, hogy magától nem ismerné fel semmit. Értem...
    Mellesleg jó a társadalmi forma?
    Miért kéne betörni az embert? Mert más szerint, így a helyes?

Ahhoz, hogy megértsed amiről beszélek a saját agyadat sem ártana használni.

Nem értem teljesen ezt az örökös "istenerőltetést"

Hol van "istenerőltetést" ?

Én azért hívom istenek mert a többség így érti meg.
    Hivhatnám legfelsőbb lénynek vagy univerzumnak is ( univerzum a legnépszerűbb)

"Úgy érzem, hogy egyfajta divat lett a "keresdazistent" szlogen."

Egyfajta irigységet vélek felfedezni....
    Tudod, ha átélnéd amit az "ilyen emberek" állitanak akkor nem divatnak feltéleznéd.
    Igazából csak a dogma hivők veszik ezt "istenkeresésnek" jóval több annál.
    És attól, hogy te nem ismersz "valamit" nem azt jelenti, hogy nem létezik.
    Fórumon mondták: "nem hinni kell hanem tapasztalni."
    Igaza van!

"Bár az új hullám szerint egyesek megtagadják a Biblia azon részét, mintha két, esetleg több Isten is létezhetne."

Nincsen "új hullám" amiről beszélek az mindig is létezett. Legismertebben a Gnózis vallásokban beszélnek róla.

Egyébként abban hiszel amiben akarsz, a te dolgod.

Csak szimplán elmondtam amit el kellet mondanom.
  • patiang
    Ha kiveszed a Bibliából a direkte történéseket, akkor mi marad vissza??
    Nem-e ugyanaz??
  • patiang
    És igenis a Biblia tanításait elfogadom, ha Emberi léptékkel nézem azokat.
  • patiang
    Azért, ahhoz, hogy mesterré válhass, végig kell járnod a szamárlétrát. Kell olyan ösztönző erő, mely megmutatja számodra a lehető legjobb utat. De ezt az erőt honnan meríted. Mert vélem, hogy nem úgy születtél, hogy mindezekkel rendelkeztél. Sőt továbbmegyek. Vagy most (feltételezés) 120 éves, külső társadalmi behatások nélkül, akkor ugyanaz a "tudatlan" maradsz, mint születésedkor voltál, hiszen nem értek közösségi behatások, hogy betarthasd az alapvető együttélési normákat. Tehát kell a "mester". Az persze már külön téma, hogy válhatsz jobbá, és rosszabbá is a "mesterednél".
    Nem értem teljesen ezt az örökös "istenerőltetést"(direkt egyben), mintha az ember annélkül nem is élhetne teljes életet. Úgy érzem, hogy egyfajta divat lett a "keresdazistent" szlogen.
    Én nem az Istent akarom megtalálni magamban, hanem azt az Embert, aki a rossz emberi tulajdonságokat meg próbálja mérsékelni, bízva abban, hogy embertársai ugyanezt teszik. S így megszűnnének a gyalázatos Ember káromló viselkedések. De ezekhez az Istennek SEMMI köze. Ő maradjon meg a fantázia világában, ahol a legkevesebbet árhat, nem úgy mint eddig, ahogy tette. Legfőképp az Ó Testamentumban. Bár az új hullám szerint egyesek megtagadják a Biblia azon részét, mintha két, esetleg több Isten is létezhetne.
  • Zenty
    "nem mondtam hogy a többségük boldog"
    De azt sugallod, hogy a judeo kereszténység az igazság? Ha valóban így lenne akkor minden keresztények boldognak kéne lennie.

Szerintem nem tudod mit jelent megtalálni a bensődet.

Ha megtaláltad:
    1: tudod ki vagy
    2: tudod mi a feladatod
    3: olyanokat fogsz tudni amit nem tudod honnan, de tudni fogsz és követlenül kommunikálhatsz avval akivel kell.
    4: Ha ügyes vagy lényegében bármit megkaphatsz.

Eredmény = nincs miért boldogtalanak lenni az embernek.

Én kétlem, hogy a "keresztény" dogmák alapján elehetne érni.

1. A dogmájuk félelemre gerjeszti az embereket
    2. Nem beszél semmit a természeti erőkről
    ( pontosabban az egyház nem beszél róla)

Eredmény: boldogtalanságot fog szülni, saját lelki terrort, vagy beletörődöm magatartást.

3. A judeo keresztény tanításban nincs alkimia.

Ez már sokat elmond.
  • PhantomAss
    nem ismerem mindet :D sajnos..
  • PhantomAss
    nem mondtam hogy a többségük boldog