A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
pontosan ugyanezt mondom én is: a szeretet az alap
ha a szeretet oldaláról nézed akkor szerinted meg lehet magyarázni pl a rabszolgatartást a Bibliával? mert szerintem nem, hiába hivatkozik rá bárki
..és a teremtés könyve szerint Isten férfit+nőt teremtett, hogy legyenek ketten egy testté, nem pedig férfit+birkát, stb
ez már ellentmondd az isteni törvénynek, teljesen mindegy hogy a görög vallás szerint ez jó volt
Pál szerint meg nem volt jó és igaza van, és szerintem is
"mi a bűn? a bűn azt jelenti: ártani. miért nem szabad ölni? mert amikor megölsz valakit, ártasz, ha hazudsz ártasz, ha elveszed, ami a másé ártasz, ha hűtlen vagy ártasz, ha gyűlösz valakit, ártasz. és nem mellesleg a Jézus is ezt mondja. de ha szeretsz valakit (nemtől függetlenül), kinek ártasz? erre már nem tudsz mit mondani, csak a Bibliából ez ellen felhozni egy kiragadott igerészt, amiről azt sem tudod milyen körülmények közt íródott? ez szomorú.
azt hiszed, hogy két ember hűségen és szereteten alapuló kapcsolata kevésbé kedves Isten előtt, ha a nemük egyforma? tudom, hogy ezt hiszed. de nem baj. én úgy érzem, hogy rosszul hiszed. abban pedig biztos vagyok, hogyha Jézus élne, kettőnk közül inkább velem értene egyet."
ezen nem szeretnék vitázni. A Biblia szerint a bűn céltévesztés: nem Istenre nézel hanem a saját akaratod követed. Ebből származik a többi rossz. Nekem teljesen mindegy hogy Jézus kinek adna igazat, és Isten azt akarja hogy mindenki megmeneküljön. De ezzel hogy a homoszekszualitás-vagy nevezzük bárhogy, az ami nem férfi+nő kapcsolata- nem bűn, ezzel nem értek egyet