12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Debilon
    érdekesen hangzik :) azthiszem csekkolom majd eurosporton
  • Laffite
    én is mondok egy üdvözítő hírt:
    a Subaru kacérkodik egy diesel fejlesztéssel és persze egy 2010-es WTCC indulással! nem lenne rossz egy kis vérfrissítés, arról nem is beszélve, hogy kíváncsian várom mit lép erre mondjuk a Nissan vagy a Toyota...
  • Minstrel
    Vasárnap ETC kupa futam lesz Salzburgring-en, Eurosport közvetíti.

FIA EUROPEAN TOURING CAR CUP

12:00 - ETC kupa, Salzburg, Ausztria, 1. futam - élő
    18:30 - ETC kupa, Salzburg, Ausztria, 2. futam
  • Minstrel
    ráadásul mindenkinek új pálya lesz a mostani, talán még ez is jelenthet Norbinak kis előnyt.
  • Laffite
    azért változatlanul kötöm az ebet a karóhoz: a privát mezőnyben igenis lehetne magyar csapat...
  • Laffite
    hát meglátjuk... mindenesetre én azt a taktikát választanám, hogy az első futamon kimaradni a balhés dolgokból és egyenletes köröket futva vigyázni az edzéspozíció megtartására, aztán a második futamon ami a csövön kifér, rizikósra bevállalni, hátha mégis összejön valami top10-es eredmény.
  • Debilon
    állítólag Coronel autójánál is kicsit gyengébb lesz, állítólag...totalcar-os riport szerint..
  • Jelian
    Úgy látszik ebben is hasonlóan gondolkodunk! Szerintem sem kell Norbitól most óriási nagy dolgokat várni, az egyetlen akihez a futamkon érdemes lesz hasonlítani a teljesítményét az Coronel, hiszen ugyanazt a technikát fogják kapni. Persze ez sem túl jó mérce, hiszen Coronel jóval tapasztaltabb, viszont a pályát ugyanúgy nem ismeri, mint Norbi.
  • Laffite
    azért ez a "Van még egy Talmácsink?" cím a cikkhez elég gáz... beülhet egy gyári autóba, de ettől még senki ne számítson arra, hogy pontszerző helyen fog végezni a 2 futam valamelyikén, bár azt hiszem egy ilyen eredményt sokan aláírnánk így látatlanban.

a reális elvárás szerintem az lesz tőle, hogy baj nélkül végigérjen mindkét versenyen és lehetőleg minél előkelőbb helyen végezzen.

aztán, hogy "Van-e még egy Talmácsink?", az szerintem nem rajta fog múlni, és nem is ezen a hétvégén fog eldőlni a dolog.

csak tudjátok engem mindig az bánt, hogy ilyenkor minden nagykutya várja a csodát, aztán ha egy magyar kínkeservvel beverekszi magát valahova kockáztatva a saját (és sokszor a család) egész vagyonát a sikerért, akkor a kész siker láttán már sorba fognak állni a nagylelkü támogatók, akik "hajlandóak" lesznek segíteni... pedig a segítség ilyenkor kell, és látva az eredményeket és a 2 tehetséges pilótát, nyugodtan be lehetne ruházni egy magyar wtcc csapatra, csak hát a mi cégeink nem mernek előre kockáztatni, majd amikor befut valaki, na akkor sorba állnak, ez a vicc...

mindenesetre szorítunk neki, hajráhajrá!
  • bardocz
    Sok sikert neki
  • ladarevolution
    Michelisz elnyerte a jogot, hogy a túraautó-világbajnokságban indulhasson.
  • Minstrel
    ez jó lesz :) bírom az ilyen kisautós kupákat, látványosak szoktak lenni
  • Laffite
    ...és ez nem vicc (bár annak látszik), jövőre fiat 500 betétfutamok a wtcc bajnokságban.

• Laffite
    ...és a végeredmény:
  • Laffite
    ahogy elnézem ez itt még nem volt meg, lehet valaki még nem látta...
    John George
  • Laffite
    ...még néhány gondolat a Hondáról... nem vagyok benne biztos, de szerintem a Honda csak az N.Technology miatt van most a mezőnyben, mert a csapatnak az Alfa kivonulása (de leginkább elavulása) miatt kellett egy független márka, viszont azt már tényleg nem értem, hogy miért nem a Civic-kel kezdték el a munkát, hiszen akkor esetlegesen az angliai btcc civiceseivel könnyíthetnék egymás munkáját adatokkal, tesztekkel, technikai megoldásokkal... bár lehet nem ennyire rózsaszín a nemzetközi helyzet :)
  • Laffite
    egyetértek! Theissen interjúját én is olvastam nemrég... jellemző, hogy amikor egy csapat nem fejleszt, vagy nem sikerül úgy a fejlesztés ahogy szeretnék, akkor egyből "rosszak a szabályok", egyből "fogjuk az egészet a szövetségre, ezért meg azért..."

szerintem a bmw-nek egyetlen baja van: leragadt a forma-1-nél, mert ott már kezdenek jönni az eredmények, és ehhez képest a wtcc reklámereje talán elhanyagolható számukra... pedig az érem másik oldala, hogy az aktuális gazdasági válság pont az autógyárakat érinti leginkább, tehát az eladási adatokat megfelelő reklámérték nélkül nehéz lesz tartani... és szerintem pont ez az a kategória, ami fejlesztési összegeket tekintve csak kis töredéke a f-1-nek, ráadásul nem is a nulláról indulnak, nem látnám értelmét a kivonulásnak, legalábbis így és most nem.
  • Jelian
    Hát igen, jó lenne ha a Honda is mutatna némi aktivitást a WTCC irányába. Először talán el kellene érni, hogy a Honda elismerje a WTCC való szereplését, és ennek a jelentőségét, mert ahogy láttam a hivatalos honlapjukon egy sor sincs a WTCC-ről. Imola előtt a Mugen készített egy új fejlesztésű motort a csapatnak, valamint a folyamatosan biztosított második autó is a csapat fejlődését mutatja. De ahogy Thompson egy interjúban elmondta, ezt a 7. generációs Accord-ot már nagyon nem tudják hova fejleszteni, a kasztninak és a futóműnek megvannak a maga korlátai elég rendesen. Amikor a Honda belépéséről volt szó az év elején, akkor még kezdetben a Civic-ről beszéltek, amelyet szerintem ajánlatos lenne bevezetni a következő évben. A BTCC-ben mutatott sebessége alapján abszolút esélyes lehetne vele a csapat a komolyabb eredményekre.

A BMW-nél idén szerintem egyszerűen elszámították magukat. A téli tesztek során csak a dízel fejlesztésével foglalkoztak, a benzines verzió teljesen háttérbe szorult. Aztán végül befagyasztották a dízel programjukat, mondván a dízelt úgy is be fogják tiltani idővel. Csakhogy ez még nem történt meg, a Chevrolet benzines gépe pedig szerintem szépen utol is érte őket. Persze örök reflex, hogy Theissen azonnal kivonulással fenyegetőzik már most, de szerintem ha mélyen belegondol, akkor a hibát a saját portájukon kell keresgélni.
  • Laffite
    a 2009-es előzetes versenynaptár

March 8 - BRAZIL Curitiba
    March 22 - MEXICO Puebla
    May 2 - MOROCCO Marrakech
    May 17 - FRANCE Pau
    May 31 - SPAIN Valencia
    June 21 - CZECH REPUBLIC Brno
    July 5 - PORTUGAL Porto
    July 19 - GREAT BRITAIN Brands Hatch
    August 30 - GERMANY Oschersleben
    October 4 - ITALY Monza
    October 25 - JAPAN Okayama
    November 22 - MACAU Macau
  • Laffite
    André Couto számára nem sikerült túl jól a tavalyi bemutatkozás, most viszont kap egy újabb lehetőséget az N.Technology csapattól, Taniguchi Hondáját ugyanis ő veszi majd át a novemberi évadzárón.
  • Laffite
    hát igen, külsőre sokkal biztatóbb mint a jelenlegi autó, bár a seat fejlesztései óta tudjuk, hogy a külső semmit nem jelent... annak idején például általános meghökkenést okoztak a spanyolok ezzel a mostani formával, aztán mégiscsak nekik lett igazuk...

na mindegy, remélhetőleg a kékek sokkal versenyképesebbek lesznek mint idén, talán a hondának is megjön a kedve így egy győzelem után, a bmw-nek meg szintén nem ártana már egy kis vérfrissítés...
  • Minstrel
    lehet Lacetti marad a belseje továbbfejlesztve
    hasonlít a BMW-re
  • gordon 24
    Jaja! Jó formája van.. Van benne fantázia.. A Lecetti már kiöregedett. Ha jól megnézed. Kb 5 éve gyártják Daewoo Nubira néven. Sőt ugye az alap ötlet és az autó is Daewoo. 3 éve rója a köröket Wtcc-ben is.. Szóval igen ideje volt leváltani..

És ez szerintem méltó utód.. Jól néz ki.. Csak legyen olyan mint most a Lacettik vagy még jobb!
  • Jelian
    Kissé érdekes lett ez a bemutató festés, de azért látható, hogy egy karakteres, jó autóról van szó. A Chevrolet vezetését ismerve pedig biztosan nem cserélték volna le a Lacettit, ha a Cruze nem tudna többet elődjénél. Nagyon kíváncsivá tett ez az autó a jövő évet illetően. :)
  • gordon 24
    Találtam Wtcc-st is:

• gordon 24
    Hmm.. Jó fajta:

• Jelian
    A Chevrolet bejelentette, hogy jövőre a Chevrolet Cruze névre keresztelt modelljével száll harcba a bajnoki címért! Érdekes fejlemény, kíváncsian várom mire lesz képes az autó jövőre!

u.i.: Üdv újra Laffite! ;)
  • Laffite
    Michelisz Norbi futamait látta valaki? mindkét napon nagyot alkotott! de különösen a második nap tetszett, ahogy a nem túl jó rajt után folyamatosan feljött, tökéletes versenyzés volt, gratulálok mindkét futamához!
  • Laffite
    ezt a kiskaput meghagyták maguknak az eredmények manipulálására és szinte minden kategóriában él is vele a szövetség... csak sajnos ez nagyon tud ártani a sportnak.
  • gordon 24
    :D jahh. És igaza is van..

Most vagy mind a 2 vágott, és akkor büntetés ha lehet bajnok ha nem. Vagy nem vágott nincs büntetés. Vagy a 3-dik versio hogy vágott, de akkor ugyan az a büntetés::D

De igy hogy az egyiktől elveszik a másikat meg hátra sorolják, hát ennek semmi értelme:D

• Laffite
    érzek némi gúnyt a hozzászólásodban, és hát teljesen igazad van...
  • Laffite
    A TDI-k tényleg verik a mezőnyt, de évekig meg az volt a helyzet, hogy a BMW-k lerajtoltak mindenki mást és utána már el is dőlt a verseny.

Az igazság az, hogy az elmúlt 2 évben a SEAT fejlesztett a legtöbbet, és ennek most jön ki az eredménye. Én is szeretném, hogy ne legyenek egyoldalú futamok, de lassan a BMW-nek és a kékeknek is ki kell találni valamit, a Hondáról nem is beszélve, mert így tényleg karcsú lesz nekik a 2009-es év...
  • Istencsászár
    A következetes FIA...
  • gordon 24
    Na Tarquinit is megbüntették..

A 2 dik futam rajt utáni sikán vágás miatt. Tőle nem merték elvenni a futam győzelmet, mint Rydelltől a 3-dik helyet.
    A Bünt lényege, hogy okayamában 5 sorral hátrébbről kell rajtolnia.

Ezek után azt, nem értem, hogy akkor Rydell nek miért nem ez volt a bünti?
    Ha ezt nézzük ő sem csinált mást..:D
  • SitatiS
    Michelisz indulhat..
  • bardocz
    Viszont a Ladák nem mentek túl fényesen:(
  • bardocz
    Jó kis verseny volt!

TDi-k meg tényleg zavaróak...
  • gordon 24
    ÁÁÁ. Ezek ellen a TDi-k ellen semmit nem lehet kedzeni (legalábbis itt)
    Remélem kitalálnak valamit erre.
  • Laffite
    Monza mindig jó versenyt produkál, most sem panaszkodhattunk.
    A következő versenyhétvégén pedig lesz magyar induló is!
  • Laffite
    mármint Rég jártam erre