12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Jelian
    Így van!

Utcai pálya nem kell a versenynaptárba!!! Hiába nagy kihívás, hiába gyönyörű a helyszín...lényegtelen dolgok ezek. A BTCC évekkel ezelőtt belátta, hogy nem kellenek utcai versenyek a naptárba. Jövőre itt meg lesz 4 db. Már előre várom....

• Istencsászár
    Teljesen igazad van, mert ez a pálya alkalmatlan túrakocsizásra, de maga a vonalvezetése, feelingje kib@szott jó:)
  • Laffite
    jó versenyek voltak, a hondáért tényleg nagy kár volt, igazán nyerhettek volna...

ami a pályát illeti, továbbra sem értem miért kell versenyt rendezni egy olyan körön, ahol néhány egyenest leszámítva nem fér el egymás mellett két autó... pont azokat a pályákat kellene elővenni, ahol sok előzési pont van és lendületes a vonalvezetés... itt ütközés vagy jelentős lóerő/súlykülönbség nélkül lehetetlen elmenni a másik mellett.
  • Istencsászár
    port.hu szerint

19:00
    FIA Túraautó Világbajnokság (ism.)
    Makaó, 1. futam

19:45
    FIA Túraautó Világbajnokság (ism.)
    Makaó, 2. futam

warm upot még néztem a de a többire már nem volt erőm:)
  • Jelian
    Eszméletlen jó szezonzáró volt! Az egész évad nagyon jól sikerült véleményem szerint, így méltó volt ez a befejezés.
    Y.Muller-nek hatalmas gratuláció a bajnoki címhez, Huff-nak szintén a VB 3.helyhez. Mindkét versenyző nagyon megérdemelte. ;) :)

Jah és valahogy így kellene kinéznie egy pódium ceremóniának az évad végén. Ajánlom házi feladatnak az F1-es pilótáknak a műmosoly, unott pezsgőlocsolás és a good race good job helyett. ;)
  • bardocz
    Elvileg hator ismétlik jurón.Tehát az isten sem tudja,hogy 4 és 8 között mikor adják majd le.
  • Minstrel
    én néztem :) az az utolsó kör tényleg nem semmi volt, kár, hogy szinte minden eseményről lemaradtak a rendezők
  • gordon 24
    Huh! De rohadt jok voltak a versenyek!! Megvan a bajnokunk is:D A 2-dik futamon azthittem elmegyek Macauba és kivágzem Farfust. lehetett vona még egy győzelem Thompshonnak. Na mind1..

Végeredményeket nem mondok nem tudom ki volt annyira elszánt mint én hogy felkeljen 5 kor miatta:D
  • Laffite
    ...és pillanatok a boxutcából, csak hogy legyen itt egy kis élet
  • Laffite
    végre vannak fotók Japánból itt.
  • Laffite
    amúgy biztos lesz/van vhol normálisabb feltöltés is
  • Laffite
    bocs, lemaradtam a kérdésről kicsit...
    nem tudom online volt-e, a wtcc honlapja végig nem állt a helyzet magaslatán a futamok alatt :(
    itt vannak összefoglalók
    + free videók, bár én nem nagyon nézegettem ezeket itt is vannak
  • SimaSuna #1612
    online lehet nézni vhol?
  • Laffite
    ez szívás volt...
  • Laffite
    mindjárt kezd a futam
  • Laffite
    ez tényleg kamu szöveg, mert hát egy gyengébb autót az egyenesekben sokkal könnyebb kipurcantani ha valakit elkap a hév...
  • bardocz
    Nagyon ügyes a srác!Csak így tovább!
    És ha azt veszem,amit az itt lévő cikkben olvastam,hogy gyakorlatilag mindenhol szar autóval ment,mert vagy a turbo volt rossz,vagy valami más,hát remélem bekerül majd egy nemzetközi mezőnybe!
  • Minstrel
    jól ment, nagyon szoros verseny lesz ez holnap, szerintem első 15-ben simán benne lesz, ha nem lökdösi ki valami hongkongi csodagyerek
  • gordon 24
    De ez a kamu szöveg aszongya azért van 20le-vel kevesebb benne hogy kibírja az egész évetDD

Inkább azért hogy a top pilótájukat (Coronelt) ne verje le egyik "ujjonc" sem..
  • gordon 24
    Jaja! Szépen ment.. Én csak azt sajnálom, hogy nem mutatták egy secre sem.

Ott küzdött az a fekete (vagy kék) BMW aki lassabb mint Norbi az láthattuk eleget. Róla egy kép se.

Na mind1, attól függetlenül szép volt. Holnap is hasonló vagy még jobb teljesitményt!.
  • Laffite
    Norbi 20. lett, összesen 1.381 másodpercet kapott és Zanardi, valamint Larini előzik meg a rajtrácson... Az autója 20 lóerővel gyengébb mint Coronelé, Coronelé meg x lóerővel gyengébb mint mondjuk Gene vagy Y.Muller autói, akik 7 tized körül kaptak Farfustól. Szerintem ez nagyon szép bemutatkozás volt!!!
  • Istencsászár
  • Laffite
    Michelisz 18. lett az első szabadedzésen, a második szabadedzésen pedig 4. helyen végzett, mindjárt kezd az időmérő, kíváncsi leszek... hajrá, hajrá!
  • gordon 24
    Müködnek THX!!

• Laffite
    a többi 2008-as stcc versenyt is megnézhetitek, általában szintén 1óra 10 körül kezdődnek ezekben a motorsport összefoglalókban:
    STCC 2008-01
    STCC 2008-02
    STCC 2008-03
    STCC 2008-04
    STCC 2008-05
    STCC 2008-06
    STCC 2008-07
    STCC 2008-08
    STCC 2008-09
    STCC 2008-10
    remélem működnek a linkek...
  • Laffite
    aki szereti a volvokat, azoknak itt az stcc idei 11. futama (pörgessetek bele a felvételbe, 1 óra 11-ig, ott kezd a futam) néha feltűnik egy-egy peugeot, alfa, audi és mercedes is a rég nem látott márkák közül:
    stcc 2008, round 11, Mantorp Park (kb 1óra11-től)
  • Laffite
    onboard felvételek a hétvégi etcc futamokról
  • dav1d
    első videora azt hittem hogy TOCA2
  • Laffite
    a stabilitást és a súlyponti előnyöket tekintve igazatok lehet, de ebben nyilvánvalóan a gyárak keze is benne van, hogy a pályán látott autók jobban hasonlítsanak a szalonokban csillogó, eladásra váró társaikhoz.
  • gordon 24
    Igen az 100%

Most a wtcc-autokon 17-es van.. Régebben az stcc-ben Btcc-ben 19-es kerekek voltak.. Nem tudom mi az oka annak hogy most kisebbek, de 2 collal összementek az biztos.. 3 centi kb átmérőbe..

Pont a gumival kisebbek most. és ezért van az iv -en kivűl.. Régen azért volt az iv alatt:D
  • Minstrel
    viszont a felnik azok nagyobbnak látszanak, meg mintha jobban le lenne ültetve az autó, szinte eltűnik a kerék felső része a sárvédőben.
  • gordon 24
    Fene tudja.. Szerintem ezek is 2000cm3 gépek.. Ha megnézed ezeket az autokat csak a mondeoból van 2.5 v6-os utcai gép.. A többi ez a 2000cm3 max.. Jah nem a Lagunából is van..
    Na de a lényeg, hogy Hondának tutti nincs..

Szóval lehet hogy lóerőbe többek, de nem hiszem hogy sokkal. Én szerintem is a pályák miatt ilyen.. Meg ahogy Laffite is irja sokkal bátrabban közlekedtek a pályán mint most..
  • Laffite
    szerintem ez leginkább pálya-vonalvezetési kérdés... Angliában sok a dimbes-dombos, hosszú és elnyújtott kanyarokkal kivitelezett lendületes pálya, amik ha kellően szélesek, akkor egy viszonylag egyforma erős autókkal felálló mezőny ezt ki is tudta használni... +ahogy írtam is, a test test elleni küzdelmeket nem torolták meg olyan szigorúam mint most, így mindenki sokkal bátrabb volt...

legalábbis ez az én véleményem, aztán persze lehet nem csak erről van szó.
  • Minstrel
    atok a 10 évvel ezelőtti BTCC autók erősebbek voltak, mint a mostani WTCC-k? mert mintha nagyobb dinamikával közlekednének :)
  • gordon 24
    Jó ez igaz.. De secvenciális, tehát nem kulisszás váltó.. Szóval csak tolni és huzogatni kell:D Ha H-s Kulisszás lenne az nagy gond az tutti, de igy nem hiszem hogy nagy probléma lenne,.. De hát mondjuk ezt jó lenne hallani egy versenyzőtöl, hogy ő hogy gondolja ezt, én csak találgatok:D
  • Laffite
    legalábbis nekem nem tűnik egyértelműnek, hogy olyan egyszerű volna a hibátlan átállás, de persze soha nem próbáltam még...
  • Laffite
    hát pont a váltókar a lényeg...
  • gordon 24
    Hát jahh. De igazából nem hiszem hogy nagyon nehéz lenne..

Ez akkor probléma ha közlekedned kell.
    Ha megnézed a pedálok ugyan abban a sorrendben vannak, a kormány is hasonlóan müködik:D egyedül a váltókar van a másik oldalon..

Szóval nem hiszem hogy nagy gond lenne.. De biztos szokást igénye azért..
  • Laffite
    a másik topikban már kommentáltam a videókat, de az azért még úgy eszembe jutott Thompson kapcsán, hogy mennyire érdekes lehet egyik évben bal-, másik évben jobbkormányos autóval megvívni ugyanazokat a csatákat... bár lehet hamar át lehet állni, ezt tényleg nem tudom...
  • gordon 24
    Hy..

Gratula Norbinak..

A BTCC topikba raktam be egy futam videot.. Ide is beillesztem nézzétek meg:D Valami ilyesmi csaták kellenének most is:D