12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • bardocz
    Jó eredmény!Többet szerintem nem is lehetett várni,mégiscsak első verseny egy ismeretlen környezetben.Csak így tovább
  • Istencsászár
    3 mp az nem olyan sok, grat neki!
  • Laffite
    Michelisz a 22. helyen végzett a 30-as mezőnyben az első harminc perces teszten 3 másodperc hátránnyal, megelőzve többeg között Engstlert... persze ez még nem jelent semmit, de az biztató, hogy azonnal ráérzett a pályára és az autóra...

a szingapúri villám meg egyelőre nem fog belecsapni a mezőnybe, Choo csak az utolsó, 9 másodpercet kapott így kezdésnek, na de még ez sem jelent semmit.
  • bardocz
    Remélem délután leadják az ismétlést...:(
  • Laffite
    német eurosport
  • Laffite
    http://www.watchlivef1.com/races/fia_wtcc_okayama_live.html
  • Laffite
    ja bocs, nem jutottam el a második sorodig
  • Laffite
    http://www.fiawtcc.com/fiawtcc/okayama/2008/calendar.shtml
  • bardocz
    Nagyon sok sikert neki!
  • ladarevolution
    Most akkor magyar idő szerint mikor lesznek a hétvége programai?

Mert a port.hu pl fél órával el van csúszva a fiawtcc.com-os kiíráshoz képest.
  • Laffite
    Michelisz a WTCC honlapján
  • gordon 24
    Ugy ugy! Postás autó nyerte az Stcc-t:DD
  • Laffite
    nem is várhat mást a svéd királyi posta, mint hogy övék a leggyorsabb gép...
  • gordon 24
    Az Stcc futamot most nézegettem meg..

Ugye Szeptember 31-dikén befejezték.. Elsöprő BMW siker (Maszka örülhetsz:D) Richard Göransson nyerte Fredrik Ekblom és Thed Björk elött..

Most pihi.. Jóvőre folyt köv..

A győztes jármű:

• gordon 24
    Na nem kapott büntit:D

Kár nem volt szép.

Mindenestre jó futamok voltak.. És milyen jó sok fajta autot látni(igaz nem nagyon mutogatták őket:D)

NikiJaernek meg gratula. Egyetlen Chevysként vitte a cupát haza:D
  • gordon 24
    Baszus ez a Nogués mekkora egy gyökér..

Miért kelett kirakni igy Engströmöt??

Remélem megbüntetik érte..

Göransson és Nikjær nagyot ment:D Fasza volt..
  • gordon 24
    Nézétek! leadják ujra!!! Sima Eurosport.
  • Laffite
    hatalmas verseny volt! és az, hogy az első két helyen a full 12 körön keresztül gyepálni tudták egymást, hát mostanában ilyet nem nagyon lehet látni autóversenyen... ráadásul végig sportszerűek tudtak maradni, ami nem semmi!

a wtcc bajairól sajnos pont a szövetség tehet, mivel egyre inkább beengedik a gyárak extra-fejlesztéseit, ráadásul ezt még megtetézik a végeláthatatlan (és állandóan változó) szabálykönyveikkel, az indokolatlan vagy túlzott büntetésekkel, szal az ilyesmi nem tesz jót egy fiatal sorozatnak...

ez az EK futam valahogy visszahozta az autóversenyzésbe vetett hitem...
  • Jelian
    Nem tudom ki nézte most délben a Túraautó Európa Kupa 1. versenyét, de ezt nagy kár volt kihagyni!

Amit az első két helyen műveltek azt élmény volt nézni, 3 alkalommal változott az első helyezett személye. Szinte fogadni mertem volna, hogy WTCC-sek cseszik el a versenyt, erre Engsler és Nogues követtek el terrorakciókat a társak ellen! :D

Sajnos ezek mellett a fiúk mellett a WTCC lehúzhatja magát a WC-n!!
  • Laffite
    na igen, amúgy a "kis" tuningcégek még mindig odateszik magukat a nemzeti bajnokságokban, ezért is volna jó egyszer a wtcc-ben is külön mezőnyökre választani a gyári csapatokat, előttük pedig mindig megnézhetnénk a privát garázsok csatáit a legkülönbözőbb autókkal (más kérdés, hogy ez soha nem valósulhat meg, mert a legjobb privátokat fű alatt azonnal elkezdenék támogatni a gyárak, de elméletben szép mezőny lehetne...)
  • Minstrel
    és BTCC-ben a Mondeo-k milyen tuti gépek voltak, na meg a Renault Laguna-k is
  • Laffite
    ja, és japánban jön a szingapúri villám, Melvin Choo a Thunder Asia BMW-vel (gyanítom ez megint nem a BMW hírnevét fogja öregbíteni :)
  • Laffite
    egyébként a seat-audi összefonódásról bővebben itt.

• Laffite
    elsősorban én se a skodára és az audira gondoltam, sokkal inkább fáj a peugeot, a nissan és az opel közömbössége, mert ők a 90-es években azért rendesen odatették magukat... és akkor a volvot még nem is említettem, kéne megint egy jó kombi versenygép
  • Laffite
    hát ja, mondjuk a bmw emberemlékezet óta ott van a túraautóban, ráadásul mindig az élmezőnyben... egyszerűen nem is tudnám elképzelni nélkülük a sorozatot! igaz alfák nélkül se tudtam, aztán mégis kiszálltak...
  • Minstrel
    én is pont erre gondoltam múltkor futam közben, hogy itt mindegyik ilyen "népautó", csak a BMW van egyedül ilyen nagy presztízsű márka
  • Alexease
    Kellemetlen lenne ha egy Seat verne egy Audit;) A BMW is vicces, hogy az ilyen olyan szuper, az embereknek az alma, es a palyan a Seat-ok, "Daewoo-k" siman legyurik;))))
  • Minstrel
    nyertek ők már elég ügyfelet a LeMans-i győzelmekkel szerintem
  • gordon 24
    Hát jahh igaz..

Mondjuk tényleg nem ártana egy két autó még ide..

De az Audit sem igazán értem.. Oké hogy egy csoport Seattal, de azért mégsem ugyan az a kategória. Nem ugyan az a cél közönség.

Szóval azért tudna nyerni uj "ügyfeleket" azzal ha beszálna.
  • Minstrel
    ez az, megveszik az autót és építenek belőle túraautót a szabályoknak megfelelően, így már van Impreza túraautó is az amerikai túraautó bajnokságban, de hát az is csak sufnituning.
  • gordon 24
    Ez oké.. De STCC-ben is ott van az audi, meg a Seat egy veresneyn.. Mondjuk az igaz hogy nem gyári csapatok.
  • Minstrel
    szerintem Sokda-t meg Audi-t nem kell is várni, mert ezek mind egy csoportban vannak Seat-al, felesleges lenni nekik még egy ugyanolyan autó más külsővel. Esetleg akkor lesz Skoda ha megcsinálják azt, mint LeMans-ra az Audi-val meg a Bentley-vel
  • Laffite
    jaja, főleg a kínaiak projektje volt "nagyon biztos", aztán inkább az űrutazást szavazta meg a párt, pedig az valamivel drágább
  • Jelian
    Magam részéről nagyon örülnék a Subarunak, őket ahogy olvastam a dízel irányzat foglalkoztatja. De lehet mire jönnének, már be is lesz tiltva a dolog. A másik része pedig, hogy nagyon sok felelőtlen ígéret hangzott már el a WTCC-ben, kezdte a sort 2005-ben a kínai Brilliance, de akart már jönni a Skoda, a Lexus egy dízeles autóval még tavaly, a Toyota Auris T-Sport is bevetésre került volna idén, dehát azóta is csak várjuk őket!

• Jelian
    Kötelező első vagy hátsó kerék meghajtásúnak lennie! A WTCC Super 2000-es szabályrendszere tiltja az összkerekes meghajtást!
  • Jelian
    Igen Coronel autója könnyebb lesz, mivel Norbi friss beugró megy neki a +30 kg. Ez kiment a fejemből, jogos!
  • bardocz
    Hát én nagyon örülnék a Subarunak,és ha első évükben a ladával versenyeznének,akkor is szorítanék nekik,mégiscsak kb első pályaautójuk lenne,és eddig rallyban voltak csak ott,de ott nagyon:)
  • Laffite
    hááááááááát... valszeg jövőre megkapjuk a választ, hogy ez most csak egy jól kitalált promo anyag a következő futam alkalmából, vagy tényleg komolyan is gondolják és belekezdenek a fejlesztésekbe.

amúgy tényleg jó lenne legalább azokat a gyárakat viszontlátni már, akik a WTCC előtti években ott voltak a legfontosabb bajnokságokban és jól is szerepeltek, pl Nissan, Peugeot, Renault, Opel, Toyota, Alfa Romeo, Ford, Audi, Mercedes... ha ezek közül csak 2-3 visszatérne, akkor már nagyot lépnénk előre.
  • bardocz
    :OO

Remélem indulni fognak!Nagyon jó lenne.Kíváncsi vagyok milyen hajtást használnának,menne-e a 4 kerék,vagy csak első,vagy csak hátsó.
  • Alexease
    Jo lenne mar valami valtozatossag, mert ahoz kepest hogy "World", eleg zsenge az autovallasztek:)