12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • bardocz
    Juj a manta,de szeretem,volt a skálaparkolóban egy nagyon roncs,ülés meg minden nélkül,szeritnem még motor sem volt benne,ette a rozsdade nagyon tetszett:)
  • MaSzKa
    amúgy ez pontos adat
    összeszámoltad?
  • MaSzKa
    most néztem végig

http://adac.24h-rennen.de/en/database/result-database.html

azért tisztelet a 30éves Opel Mantának

olyan autókat előztek meg mint az Aston Martin DBRS 9 meg a Dodge Viper GTSR :D

• Alexease
    Nem volt nehez, a 280 indulobol 240 Nemet auto volt...;)
  • MaSzKa
    24 órás Nürbugring ADAC verseny:

Final result
    Pos. Nr. Marke Runde Zeit
    1 1 Porsche 911 GT3 RSR 148 24:03:48.494
    2 23 Porsche 911 GT3-MR 147 24:02:48.469
    3 121 Porsche 997 145 24:08:35.834
    4 64 BMW Z4 M 144 24:06:12.670
    5 26 Porsche 911 GT3 Cup 144 24:10:16.619
    6 10 BMW M3 E46 GTS 143 24:06:13.430
    7 45 Porsche 997 GT3 Cup 141 24:01:01.629
    8 25 Porsche 911 GT3 141 24:03:48.711
    9 46 Porsche 997 GT3 Cup 140 24:10:39.837
    10 33 Porsche 997 Cup 139 24:00:26.188
    11 118 VW Scirocco 138 23:57:59.210
    12 27 Porsche 911 GT3 Cup 137 24:00:24.824
    13 261 BMW 320d 137 24:04:22.934
    14 69 BMW Z4 Coupe 137 24:07:50.774
    15 117 VW Scirocco 136 23:57:59.483

enyhén szólva taroltak a németautók :D
  • Minstrel
    A tabella mellett a többletsúlyok listáját is Tarquini vezeti
  • Minstrel
    Palikék nagyon nincsenek az eredménylistán, vagy már kiesetek vagy álnéven indultak
  • Alexease
    Ide masolod a net-et?!:) A forrasokat azert illene kiirni a vegere.
  • MaSzKa
    1998-ban történelmet írt a BMW, amikor a nürburgringi 24 órás versenyre egy 2.0 literes dízelmotorral felszerelt 3-as limuzint is benevezett. Az autó az addigi legjobb dízelmotoros versenyeredményt elérve megnyerte a futamot.

A siker kulcsa a remek aerodinamika és a jól beállított futómű mellett a dizelmotor kisebb fogyasztása volt, amellett, hogy a nagy nyomaték miatt az autó nem volt lassabb benzines társainál. Elképzelhető, hogy ezt szeretné megismételni a BMW a jövőben, miután 2006-ban ismét bemutat egy dízelmotoros versenyautót.

Egyelőre semmilyen információt nem adtak ki az autóról, csak annak hivatalos fotóit, ám a nevéből sok minden kiderül. A BMW 120d Kundensport, a bajorok 2.0 literes, négyhengeres dízelmotorját kapja és azt, ahogy a WTCC versenyautót, ezt is meg lehet vásárolni a BMW Motorsporttól.

Vélhetően az autó utcai 163 lóerős teljesítménye nem maradt érintetlen, hiszen a tuningcégek már a motorvezérlés átírásával 200 lóerőt kínálnak, a gyárnak pedig ennél jóval komolyabb lehetőségei vannak.

Az autó látványa önmagért beszél, egyértelmű, hogy nem egy utcai autót alakítottak versenyautóvá, hanem komplett új modell született. Ezt támasztják alá az erőteljesen kiszélesített sárvédők, amelyek alatt vélhetően jócskán kiszélesített futómű lapul.

Nem ez lesz az első dízel versenyautó 1998-óta a BMW-nél, hiszen az utóbbi években a Dakaron feltűnt BMW X5-ösben is dízelmotor dohogott. Nem is akármilyen, a gyár ugyanis ott tesztelte a 3.0 literes, kétturbós motorját.
  • MaSzKa
    Az 1938-ban, Szolnokon született gépészmérnök végzettségű Anisits Ferenc munkásságának évtizedeit számos díjjal értékelték már külföldön és hazánkban egyaránt. Megkapta a hajtóművek Nobel-díjaként ismert Ernst Bickle-díjat, a Carl Benz-érdemrendet, Felső-Ausztria Ezüst Érdemrendjét. A Budapesti Műszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának tiszteletbeli tagja, Steyr és Szolnok városok díszpolgára. Anisits Ferencnek köszönhetjük az autósport történetének egyik legnagyobb meglepetését is: az 1998-as nürburgringi 24 órás versenyen egy négyhengeres dízelmotoros BMW haladt át először a célvonalon, közel 200 km előnnyel.

http://infovilag.hu/hir-8654-elkeszult-tizmilliomodik-motor.html
  • MaSzKa
    Újabb nagy kalandba vág bele Palik László. A tereprali-versenyző M3-as BMW-be ül, és Walter Csaba, Dr. Grigalek Gábor, valamint Vida János társaságában elindul a nürburgringi 24 órás viadalon – többek között dakaros vetélytársa, a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz is az ellenfele lesz. A csütörtöki gépátvételen már túl van a csapat, pénteken jöhet az edzés, azaz kezdődhet a száguldás!

A Palik Racing Team pilótája – Walter Csabával együtt – legutóbb április közepén állt rajthoz a németországi aszfaltcsíkon. Sokáig úgy tűnt, remek eredménnyel zárja a négyórás viadalt, ám fél körrel a futam vége előtt megállt az autója, így a kategória harmadik helyéről volt kénytelen feladni a küzdelmet.

– Bízom benne, most nem adja meg magát a technika – mondta Palik László. – Nagy hagyományokra tekint vissza a verseny, népes mezőny vág majd neki a távnak. Többek között Carlos Sainz is elindul. A Dakarokon, legutóbb pedig a Közép-Európa-ralin már megtapasztalhattam, hogy a sivatagban, valamint a murvás, köves terepen is pokoli gyors a spanyol, de érzésem szerint az aszfalton sem lesz sokkal lassabb.

A nürburgringi kaland a csütörtöki gépátvétellel kezdődött, pénteken már két edzés is szerepel a programban. Az egynapos viadal szombaton, 15 órakor kezdődik, s értelemszerűen huszonnégy órával később ér véget.

– Az az elsődleges célunk, hogy teljesítsük a versenyt, de természetesen szeretnénk minél jobb eredményt elérni – folytatta Palik. – Azt még nem döntöttük el, hogy milyen sorrendben vezetjük majd az autót, de az biztos, hogy óriási élményben lesz részünk. Már nagyon várjuk a rajtot.
  • Jelian
    2009-től Marokkó is rendez majd futamot, erről állapodtak meg a WTCC szervezőkkel. Sajnos ahogy olvastam az "FIA mániát" követve utcai pálya lesz a városközponttól 6 km-re, én személy szerint ezt a politikáját az FIA-nak ki nem állhatom. A jó hír, hogy így már Februárban elkezdődhetne a szezon, valamint tovább nő a tényleges európán kívüli futamok száma, hiszen eddig ez az arány 8-4 volt az európai versenyek javára.
  • MaSzKa
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    felcsillant a szemem
    94-be is diesel BMW nyert :DDDDd

• Jelian
    Valencia után a BMW-nél beindult a dízel "akció". :)

- Valenciában Priaulx nem ment rosszul, de nem is volt nagyon elégedett az eredményekkel. Megkérte a BMW vezetőségét, fontolják meg a dízel azonnali bevetését. Ez még az FIA-tól is függ, legalábbis eddig tőlük tették függővé a döntést.

- A hír után pár napra rá érdekes módon bejelentették, hogy Farfus és Müller is indulni fog a Nürburgringi 24 órás versenyen, ahol merő véletlenségből pont egy 320d-vel fognak felváltva menni.
  • MaSzKa
    nekem is jobban bejön az STCC mivel sokszínű
    és STCC 2 játékot is nagyon szeretem csakúgy mint a Rally Masters-t :D
  • MaSzKa
    én is 1
    WTCC, STCC, BTCC, DTM TúraautóVersenyek Topic-ra gondoltam
  • Jelian
    STCC topik nyitását személy szerint nem ajánlom, tapasztalatból mondom, hogy ugyanúgy eltűnik idővel mint a BTCC Topik. Viszont szerintem itt páran szeretjük, és ismerjük a BTCC-t is, az STCC is úgy látom nem csak nálam bejövős.

Sok versenyző jött át a WTCC indulásakor a BTCC-ből, vannak csapatok akik indulnak a WTCC-ben és az STCC-ben egyaránt. Az egységes szabályrendszer ezt lehetővé teszi, ezért is kompatibilis az egész Európai túraautózás. Ezért is érdemes ezekről beszélni, ha már más fórumokon nincs rá lehetőség, legalább itt legyen rá lehetőség.
  • gordon 24
    Hát ja. Sajna.. Csak az a rossz hogy igy meg nem oké a dolog. Hiszen ha itt más sorozatról beszélsz off! Viszont nem érdemes topikot nyitni mert ugyse ir senki. De ha nincs topik itt meg off, akkor hol beszélsz róla:D

Szóval Zsákutca:D
  • Jelian
    Én írnék gyakrabban a BTCC topikba, csak rajtad kívül nem sok ember írt még be oda sajnos!
  • gordon 24
    Tehát sok Bal kanyar volt azon a Pályán:D
  • gordon 24
    jo ok ! Igen:D Ugy értem:DDD
  • bardocz
    Ha a jobb oldali gumi kopik,akkor sok bal kanyarnak kell lennie,mert mindig a külső kerék kapja a nagy terhelést nem?
  • gordon 24
    Jaja. Igaz sok jobb kanyar van azon a pályán! Lehet ez az oka..

Ja egy kérdés Stcc-nek nyissunk külön topikot, vagy elfér itt is? Btcc-nak is van külön nem ir oda senki..
    Lehetne ez egy nagy Tura autos topik!
  • bardocz
    Lehet a beállításai miatt a jobb oldali kerekek anyira koptak,hogy így jobban kijött,mint ha csak a hajtott kereket cserélik.
  • gordon 24
    Nagyon nagyok voltak az eddigi futamok! Hihetetlen csaták vannak..

De te azt érted hogy miért cseréltek Sturupi versenyen a BMW csak jobb oldali gumit?? Nem vágtam.. Csak a jobb oldali kerekeket cserélték. Mig a többiek a hajtott első kerekeket.

Kicsit érdekes volt:D
  • MaSzKa
    STCC 2008

itt legalább van boxkiállás is

• Jelian
    Konkrétan sajnos sehol. Én is külföldi oldalak olvasok, a BTCC-nél magyar nyelvű hírek a motorsportok.hu oldalon jelentek meg, de már egy jó ideje megszűnt ott ez a lehetőség. A WTCC-nek sajnos szintén ez lett a sorsa ott, pedig az egy nagyon hiteles hírforrás volt anno.
  • MaSzKa
    magyarul hol lehet ilyenekről olvasni?
  • Jelian
    Ez így van! Bár üde színfoljai lennének a WTCC-nek, azért azt nem szabad elfelejteni, hogy egy BTCC 3 futamos, ami teljesen más beállítást követel az autóktól. Amikor Plato megkapta a TDI-t, rögtön mondta, hogy a nyomatékkülönbség, ami a WTCC-ben megvan a kanyarkijövet után, az náluk az eltérő versenybeállítások miatt el is tűnik azonnal. És akkor még a gumik is nagyon fontosak ebben, hiszen a WTCC Yokohamát használ, amígy a BTCC Dunlopot.
  • Debilon
    hogy jól mennek a btcc-ben az egyáltalán nem garancia, hogy a wtcc-ben is jól menne :)
  • MaSzKa
    én a racing undergroundról nézem

ott az összes autós sport esemény fent van :D PDTV minőségbe

amúgy a BTCC-be elég jól szerepeltek a VX Racing

jöhetne a WTCC-be

• gordon 24
    Erről jut eszembe aki szereti az stcc-t! Ezen az oldalon meg tudja nézni! Igaz, az egész hétvégi müsörban van benne de hát el kell tekerni oda ahol az Stcc kezdődik.

A link:
    ez pl a 2 dik futam linkje! A dátum szerint keresétek a futamokat.
  • MaSzKa
    megnézem most a friss stcc btcc dtm-t

mert úgy néz ki idén vége a wtcc-be a BMW-nek :(((

3.ak a csapat-ba ..........ez 1 vitz
  • MaSzKa
  • Minstrel
    Örülök, hogy végre nemzetközi versenyen is kint vannak, főleg Wébernek, már én untam helyette ezt a sok itthoni versenyzését meg bajnoki címeit, szét teljesítmény, hogy nemzetközi szinten is ilyen versenyképes, biztos Norbi is jól megy majd ha nem lökik ki.
  • b-type

végül is 3. lett Wéber Gabi.
  • Minstrel
    Köszi :) Imola miatt is lett új meg horpadt Hondát is beakartam tenni :)
  • Jelian
    Klassz az új upgradelt Banner is Minstrel, láttam már Imola kapot benne helyet!:)
    Gratulálok ismét hozzá, nagyon szép munka! ;)