12867
-
#1744 Akkor jóvanakkó:D Euro teletext nálam nem ír semmit,hogy lenne -
#1743 Jah,1 órával ezelött csak Warm-Up volt. -
#1742 Nem,tegnap csak a Q1,Q2 volt.Ma lesz a verseny:
Race 1:
17:00-től 17:35-ig
Race 2:
20:00-től 20:35-ig -
#1741 19:00
FIA Túraautó Világbajnokság
Brazília, 1. futam - élő
19:45
FIA Túraautó Világbajnokság
Brazília, 2. futam - élő -
#1740 Nee,ugye nem maradtam le első futamról?:( -
#1739 visszatérve a közvetítések színvonalára, a wtcc honlapján legalább a live timing üzemel, remélem ezt a futamok alatt sem korlátozzák majd, úgy legalább a privátok sorrendjét is nyomon lehet követni. -
Debilon #1738 Colak-ot asszem megbüntetik/vagy büntették, figyelmeztették.. a stewardok valamit jeleztek, de nem emlékszem hol olvastam a hírt.. :D
ja, megvan touringcartimes.com
ha jól értem a hírt, nem jelent meg az első gyűlésen a practice előtt (?)
Colak -
Jelian #1737 Nagyon zakatol majd ma a dízel vonat! Nevetségessé tették a WTCC-t... -
#1736 Hát sajna A Ladák teljesítménye tényleg várható volt. Igazából reálisan nézve az eslő két futamon esélyük sincs. Ha majd a harmadiktól a többiek megkapják a súlyokat akor talán kicsit feljebbjönnek.
Azért még bízok benne hogy a Brno-ban bemutatkozó új Priora az új motorral többre lesz képest mert ez tényleg a tavalyi szint és az elég gyengéscske :S -
#1735 megjegyezném, hogy colak saját csapatának debütáló edzésén mindössze 0.061 másodpercet capott a sunredes coroneltől... remélem összejön neki a verseny is... sajnos a ladák változatlanul harmatosak, mondjuk ez viszont várható volt... -
#1734 igen, ha nem raknak ki órát, köreredményeket és részidőket, akkor ilyen erővel a neten is lekövethetjük az eseményeket... tényleg kriminálisan gyenge volt a közvetítés, nem méltó egy világbajnoksághoz. -
#1733 Ez a közvetítés pocsék volt, azt se tudtam ki van kint, ki van gyorskörön ki mit ment, mit fog menni... élvezhetetlen 0a volt az egész. -
PacsutaTibi #1732 Elvileg a Ladákban is Opel C20XE motor volt tavaly. -
#1731 Menu sem akárki, erre bizonyíték ez az 1997-es BTCC eredménylista:
1.verseny
1 A Menu Swi Renault Laguna
2 J Plato GB Renault Laguna
3 K Burt GB Volvo S40
2.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 F Biela Ger Audi A4 Quattro
3.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 D Leslie GB Nissan Primera
4.verseny
2 R Rydell Swe Volvo S40
3 J Plato GB Renault Laguna
így indította tehát az idényt, hogy 1, 1, 1, 1,
ezt követően a többi futamon: 3, 3, 1, 4, 1, 1, 2, 1, 1, 1, 3, -, 1, 2, -, 2, 3, 3, 1, 2,
természetesen magasan megnyerte a szériát abban az évben, miután 1996-ban, 1995-ben és 1994-ben is egyaránt a 2. helyen végzett, de megnyerte 2000-ben is, egyszóval nem akárki sem ő, sem Larini.
Az hogy ez az autó, illetve a tavalyi kinek fekszik/feküdt jobban, az egy más kérdés, de mindkét versenyző magasan a világ legjobb, legtapasztaltabb és leggyorsabb túraautózói közé tartoznak.
-
#1730 Érdekes ez a Menu - Larini kérdés amit felvetettetek. Szerintem a F-1 múlt nem sokat jelent a túraautózásban, legalábbis nem mérce. Ugyanakkor Larini is már mikor, de mikor nyomta a DTM-ben az Alfával, oldalán Nanninivel és Modenával (1993-94 környékén...) -
#1729 Alfa már 2008ban sem volt, Honda pedig a válság miatt a WTCCből is kivonult, azt hiszem csak egy privát Accord lesz a mezőnybe... -
#1728 van Honda is nem?
Alfa Romeonek is kell lennie?Vagy ők már kivonultak? :S
Azt tudom hogy Honda van....piros Accord ha jól emlékszem :)
A Lada meg tavaly jött be ha erre is jól emlékszem :D -
#1727 de ha jól emlékszem Menu szerezte meg az első futamgyőzelmét a Chevinek nem? :D
Am. meg tudom hogy a Daewoo-t vásárolta fel,de Daewoo nem volt a WTCC-be,vagy voltak? :O -
#1726 Ez rendben van, Jó autó a Chevy és kitartóak is. De én becsülöm a Bmw-t is amiért tartja magát, a Seat nekem spec nem mindig szimpi, sok a vonatozás az eredményért,..és a Lada-nak is szorítok, mert tetszik a verda. Bár lenne több márka...bár a WRC-hez képest a WTCC még rendben van.. -
#1725 Hát Chevynek nem igazán van multja..
Mivel a Chevrolet a Daewoo felvásárlával került európába.. Magyarul elötte csak amerikai Chevrolet volt az pedig nem inditott wtcc-s autót..
Tehát a Cehvy multja az 3 évre tekint vissza, azóta volt pár első helyük és aszem egy vb 3dik hely tavaly... Ennyi kb.. -
#1724 amúgy nem nagyon vagyok tisztába a WTCC-s múltal meg ilyenekkel szóval én nem nagyon tudom Huff meg a többiek honnan jöttek,de azért érdekelne a WTCC-s múlt,főleg a Chevrolett múltja...mivel én a Chevinek szurkolok ott :D -
#1723 Nem sztem jól emlékszel, Huff 3. helye igen-igen jó eredmény. De Menu pályafutása nem elfelejthető...amit ő nem tud a túraautózásról azt talán már nem is kell tudni :)..Le Mans/DTM/BTCC/WTCC. Óriási körszám van már mögötte és ebből adódóan óriási tapasztalat.
Na de inkább most az Live Timing.. -
#1722 mégis tavaly Huff volt jobb.....vagy nem? :D
Lehet én emlékszem rosszul :S -
#1721 Lesz neten Live Stream vagy Eurosporton a mai tesztről közvetítés? -
#1720 :)
Menu jó, neki sem kell már bizonyítania semmit. Van amikor így jön ki..pl. F1/Honda Button/Rubinho tavaly, vagy a Bmw futamgyőzelme ami mehetett volna a másik versneyzőhöz is.. Huff sem villog mindig.
Menu és Larini érdekes párhuzam, én nem is akarnék alá-fölérendelést magyarázni, jók ők mindketten...de van náluk jobb, legalábbis az én megítélésem szerint. :)) -
#1719 ez is teljesen igaz,anno még ő hozta a jó eredményeket a Chevrolettnek,de msotanában már valamiért nem......és Huff-al mivan?Én róla még sose hallottam...amúgy ha Menu többszörös BTCC bajnok akkor a WTCC-be miért nemtud olyan jól menni?Szerintem a Chevrolett nem a szar csapatok közé tartozik a WTCC-be..... -
#1718 Persze ez igaz! De Menu, hány éve tolja a Tura autot?? Többszörös BTCC bajnok! a WTCC se most van elöször.. Azért ő régebb óta tura autozik mint Larini.. -
#1717 de Menu nem sokat mutatott tavaly se a tavalyi verdával,mostanában inkbáb Larini jobban boldogul a géppel,meg neki több tapasztalata van.....mivel ugyebár versenyzett anno az F1-ben is :D -
#1716 Hát nem hiszem hogy Opel, inkább továbbfejlezstett Daewoo..
Nézzük a dolgot az alapoktól.. A Chevrolet Laccetti az egy Daewoo Nubira.. A Daewoo Nubira az astra alvázára épült történet.. De!
A Daewoo Opel alapokon ugyan, de sokkal korszerübb motorokat rakott az autoiba.
Ezt láthatod hiszen ha megnézel egy 1.6 os astrát az kb 75 80 le.. Az 1.6 os Daewoo Lanos pedig 106.. A motor mégis hasonló.
És mivel a Chevrolet megvette a Daewoot, igy valószinüleg az egyébként is jobb Daewoo motor van fejlesztve még tovább. De valóban a Lacetti motorja van a Cruzeban is. Szóval ha ugy nézzük akkor Opel, ha igy akkor Daewoo motoros:D
Az viszont tutti, hogy ahogy Menut néztem és hallgattam, nem igazán tetszik neki ez az autó:D Larini odákat zenget Menu meg, hát nem jó mert túl puha nem elég gyors stb:D Majd kideül.. -
#1715 Amúgy a Cruze-ban Opel motor van?
Mert az előzetesben mondták h a múlt évi motor van a kocsiban, és mutatták is egy pillanatra felnyitott mociháztetővel és igencsak úgy nézett ki a szelepfedél mint egy Opel C20XE motoré csak Chevrolet felirattal az Opel helyén :) -
#1714 igazad van... ahelyett, hogy olyan szabálykönyvet dolgoztak volna ki ami költségkímélő és amivel legalább még 4-5 gyártót be lehetett volna csábítani a sorozatba, lassan már azokat is mind elüldözik, akik végig alaprésztvevőnek számítottak a túraautózásban...
pedig nagyon örülnék végre már gyári volvonak, alfának, nissannak, toyotának, hondának, peugeotnak, renaultnak, opelnek... ezeken a dolgokon kellene elgondolkozni az illetékeseknek, mert ha több a gyár, több az autó, és a pontrendszer sem csak az első nyolcat értékeli, akkor az esetleges tévéközvetítési díjakkal és szponzorokkal megerősített önköltségi áron induló csapatoknak nem hiszem el, hogy nem érné meg nevezni...
megint olyan idióták kerültek döntési helyzetbe, akik elsősorban a dollárokat számolják és a versenyek színvonala számukra másodlagos... holott tudhatnák, hogy a színvonal emelkedésével csak újabb dollárok érkeznének a számlájukra, nevetséges hozzáállás... -
#1713 Nahh hát ezekről az uj szabályokról nem mondok semmit!
1 biztos nézni fogom mert adja az Eurosport, de az első számú sorozat marad a BTCC.. Az FIA-t tökön kéne rugni.. -
#1712 Hát azt én is remélem h gyorsabb lesz mint tavaj. Végre már kidobták belőle az Opel motort :D
Nem tudom a Priora hogy fog kinézni de abba megint új motor lesz félév közbe. Pontosabban az lesz abba mint ebbe csak azt másik tuningcég készíti majd fel. -
#1711 nekem az új Chevrolett is nagoyn tetszik :D
Reméelm Larini és Huff aratni fog vele :) -
#1710 Kurva jól néz ki,remélem olyan gyors is lesz!:D -
#1709 Ma este 23:00-kor egy fél órás szezonelőzetes lesz elvileg az EuroSport-on.
Addig is Hajrá Lada!
Remélem a valóságban is a képen látható sorrend lesz majd az autók között. -
#1708 bizony bizony, és határozottan jót tesznek a fotóalbumainknak a jó minőségű letölthető képek, remélem megtartják ezt a jó szokásukat... -
Végre indul a motorsport szízön'! :))
Itt volt már az ideje! -
#1706 Megújult a wtcc honlapja:
http://www.fiawtcc.com -
#1705 2009 WTCC Official Entry List
1 SEAT Sport Yvan Muller (FRA) SEAT León 2.0 TDI
2 SEAT Sport Gabriele Tarquini (ITA) SEAT León 2.0 TDI
3 SEAT Sport Rickard Rydell (SWE) SEAT León 2.0 TDI
4 SEAT Sport Jordi Gené (ESP) SEAT León 2.0 TDI
5 SEAT Sport Tiago Monteiro (POR) SEAT León 2.0 TDI
6 BMW Team UK Andy Priaulx (GBR) BMW 320si
7 BMW Team Germany Jörg Müller (GER) BMW 320si