12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Laffite
    eladó a gép, potom 180.000 euro és már lehet is vinni...
    innen valaki esetleg...?
  • Debilon
    jaja...a válságra hivatkoztak :)
  • Laffite
    azért ennek más okai is lehetnek... esetleg pont az, hogy felértékelődtek a hirdetőfelületei és a régi feleknek ez már sok lehetett, persze ez csak feltételezés, de szerintem egy világbajnoki esélyest nem kell félteni...
  • Laffite
    mi magyarok jellemzően saját magunknak reklámozzuk saját magunkat, legalábbis a mostani tévés kampányból ez jön le nekem, a csapból is ez folyik... persze nem akarok politizálni, nem idevaló, de egy magyar csapatnak, nemzeti színekben, magyar versenyzőkkel egy világbajnokságon sokkal több értelme lenne, legalábbis nekem ez a véleményem...
  • Debilon
    plusz Talma mögül is kihátrált pár szponzor (ha jól hallottam tegnap)
  • Istencsászár
    Az élsport itt le van szarva... nagyon nagy tisztelet és elimserés azoknak akik ebből a mocsárból kitudnak emelkedni a tehetségükkel, nem kis munka kell hozzá.
  • Laffite
    ne felejtsd el, hogy Talmáért is már csak akkor kezdtek el versengeni a szponzorok, amikor már versenyeket nyert... Szávayval ugyanez volt a helyzet... Sajnos a magyar befektetők mentalitása ilyen, vagyis amíg nem érsz fel a csúcsra és nem látja 40-50 millió ember a tv-ben, hogy igenis jó vagy addig senki vagy a szemükben, más kérdés, hogy addigra már akadnak nyugati szponzorok is, meg sok egyéb más lehetőség... ráadásul, ha véletlenül mégis szponzorálná egy MOL, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy héten belül ez közfelháborodást váltana ki a hazai sajtóban, hogy a nagy gazdasági válságban magyar cégek ilyesmire szórják el a pénzt... látom magam előtt a címoldalakat... sajnos ez egy ilyen ország, ilyen hozzáállással...
  • PepsiMax
    hmm értem.Pedig Mo.-n is vannak szponzorok,például ott van Talámcsi...elég sok minden szponzorálja többek között a MOL RT. is és ők tel vannak pénzel.....és sztem lehetne egy WTCC-st is támogatni,de nagyon remélem hogy majd egyszer egy magyar is ott lehet a WTCC-ben
  • Debilon
    így van, colak horvát, (ha jól tudom), és ahogy laffite írta, Norbi ezt jól megfogalmazta, talán a markakupa.hu oldalon van fenn az interjú
  • Laffite
    sajnos itt nem igazán az eredmények és a gyorsaság a legfontosabbak... ha valaki teszemazt földönkívüli és másodpercekkel agyonvág mindenkit bármilyen autóban, akkor talán-talán, de egyébként a legtöbbet az számít, hogy milyen országból jön az illető, mekkora felvevőpiaca van az adott országban az érintett szponzoroknak, mennyi pénzt tud hozni a csapatnak és a többi és a többi...

Michelisznek voltak erről nagyszerű meglátásai egy korábbi interjújában, valahol a régebbi hozzászólások közt ott a link...
  • PepsiMax
    de gondolom nem magyar....mert a neve se magyar.Amúgy meg elég sok tehetség van szerintem a magyarok közötti s...ott van Wéber...igaz csinál egy két hülyeséget de sztem sokszor tud felmutatni dolgokat :)
    Mondjuk nemtudom hogy hányadik lett Colak a Seat Eurocup-ban......
  • Debilon
    tavaly ő is a seat eurocup-ba ment, nem tudom melyik kört nyerte meg és mehetett ő is a sunred-es kocsival
  • PepsiMax
    zsíír...remélem sikerül idén pontokat szerezniük :)
    Amúgy kicsit gyér az aerodinamikája nem? :D
  • PepsiMax
    ez meg ki?
  • ladarevolution
    Passz, még a fényezőbe xD
  • bardocz
    Ez nagyon faszányos!De hol a hátsó szárny?
  • ladarevolution
    A 2009-es gyári Lada festése:

Nem mellesleg Jaap van Lagen-nel aláírt a gyár 3 évre.

Szóval öröm bodottá Lagen egy egész jó pilóta, látok benne jövőt.
    És elég bizakodóan nyilatkozik, örül h 3 évre aláírhatott egy gyári csapattal, van bennük jövő még ha sokat is kell tanulni és fejlődni a csapatnak...

Év közbe pedig jön majd a Lada Priora...
  • Debilon
    Colak-ot vették be.. :(
  • Alexease
    Azert nincs, mert nincs "penzunk":)
  • PepsiMax
    Sziasztok.Iámodm a WTCC-t.....am. magyar WTCC-sünk miért nincs?Miclheliszt nem veszik be?Pedig szerintem ha bevennék képes lenne rá hogy helytáljon :)
  • Debilon
    új szabályok lesznek V8ban is :(
  • ladarevolution
    Most láttam csak a lada.ru-n a hírekben hogy a Priora (2170) nem lesz ott a WTCC első futamain.
    Három továbbfejlesztett 21106-ossal fognak indulni az év elején.
    A Priorák csak az európai futamoktól lesznek bevetve. (4. futam, Franciaország, május)

Gondolom a háttérbe valami olyasmi lehet az ok, hogy a tengerentúlon felesleges reklámozni az autókat (mivel oda nem nagyon szállítanak) így ráérnek európába elkezdeni a Priorát "népszerűsíteni"...

Kár, pedig már alig vártam hogy hogy fog kinézni...
  • Jelian
    Az N.Technology hivatalosan nem erősítette meg, de nem is cáfolta a távozást. Ha távoznak a két autójukat akkor is megveszi a Campos Racing nevü spanyol csapat, Porteiroval a volán mögött. Ebben az esetben persze kérdés, hogy a JAS támogatja-e őket, úgy mint az N.Technology-t..
  • Encore
    Ez sajnálatos, az alfáknak és a hondáknak drukkoltam (WTCC,BTCC,STCC) de úgy tűnik lassan egyik sem lesz. :(
  • Laffite
    hja, ahogy azt gordon 24 is említi, a honda nem indít gyári csapatot, ennélfogva privát indulóra sincs túl sok esély, max valamelyik privát team idény közben ihletet kap 1-1 futamra, de ebben sem hiszek különösebben, hiszen a nemzeti bajnokságokban sincs túl sok honda... sajnos úgy tűnik, 1 újabb márkát kell eltemetnünk...
  • gordon 24
    Asszem nem látjuk a Hondát! Thompson Btcc megy 2009 be. És ha jol tudom az Ntechnolgik kivonult! Igy szerintem nem lesz Honda!
  • ladarevolution
    Hát nem tudom, Ha letakarjuk a hűtőrács aljától az elejét és szemből nézzük akkor tényleg nem rossz, a lámpái is jó "tekintetet" kölcsönöznek az autónak, de a lökhárító alján még dolgozhattak volna pár munkaórát :)
  • Encore
    Brutál jól néz ki. Azt nem tudja valaki, hogy Hondával ki vagy kik indulnak, illetve, hogy melyik hondával? Mert a BTCCben pl van Civic azt hiszem, de szerintem az accord jobb.
  • SitatiS
    Nem rossz! :)
  • Willi Betz

2009-es Chevy
  • Alexease
    BUÉK!
  • gordon 24
    Jahh És BUÉK!!
  • gordon 24
    Kész a Hondám..

Igaz JTCC de tura autó..

Ime:

• Laffite
    Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
  • Laffite
    a motogp talán kicsit más, az egy sokkal kisebb piacra épül, talán a válságot sem érzik meg annyira, remélhetőleg...

az autós szakágak viszont elég hülyén fognak kinézni, ha egyes kategóriákban alig lézengenek majd gyári csapatok... wtcc-ben is sokat jelentene a spórolás, az utaztatási költségek és fejlesztési pénzek csökkentése, és nem ártana marketing oldalról is némi vérfrissítés, akár több "kiöregedett" sztárversenyzőt is megnyerni a sorozatnak, a dtm is így maradt életben annak idején amikor kivonult a merci mellől az alfa... egy biztos, ez így állóvíz és jövőre egy érdektelenné váló, egyhangú idény meg is pecsételhetné a sorozat jövőjét, az meg nagyon nem lenne jó...
  • Encore
    A racing undergorund-ra hogy tudok regisztrálni? Mert kér egy invitation code-ot, olyat gondolom kérnem kell egy olyantól, aki már tag ott. valaki esetleg privátban tudna adni egy ilyen kódot?
  • Jelian
    Én úgy tudom WTCC rendszerű 2 futamos lebonyolítás lesz, tehát se tankolás, se kerékcsere. Korábban legalább még ez volt a helyzet.

Ami a WTCC-t illeti, még annyira sztem nem is gáz a helyzet, pláne a többi sorozat gondjait látva. Honda sztem sem lesz, bár még az F1-ből való kilépésük változtathat valamit a dolgon. Theissen bejeletette, hogy a BMW indul gyárilag, ez biztos, azt nem tudni marad-e a régi felállás és az eddigi 5 autó. Ugyanis jövőre indulnak az ALMS-ben is, ami befolyásolhatja az itteni támogatottságot. SEAT, Chevrolet és elvileg a Lada is gyárilag lesz jelen jövőre. Ez sztem azért nem olyan rossz így első ránézésre.
  • gordon 24
    Arról nem hallok roszat.. Azthiszem minden rendben azon kívűl hogy nem látjuk majd:D
  • Istencsászár
    Kezd szétesni a motorsport elite... Motogp hogy áll? remélem ott nem lesznek kiszállások.
  • gordon 24
    Jaja!! 2009-től megszüntetik az egy versenyt is! Ujra 2 futam lesz. Azt hogy lesze-e box nem tudom utánna kéne járni az uj szabályoknak!

Komolyan mondom, kedz egy sokkal jobb sorozat lenni mint a wtcc.

Wtcc ben egyenlőre elég szar a helyzet. Honda nem lesz Thompson sem. A BMW sem 100% hogy indul gyári csapatként..
    Szóval elég necces a helyzet.. Remélem megoldódik.