Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
nem, írd ki, vagy usbre, tegnap én live cdrõl nyomtam fel usb re 😄
setuh
Hiába váltok classicra ugyncsak ez az új felület jön be...nah m1.
Ezt a boot-repairt jó ha bemountolom deamon toolsba?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

MerlinW
Olvasd végig az elõzõ hozzászólásomat... " A bejelentkezõ képernyõ alján tudod váltogatni". Jelentkezz ki és a képernyõ alján látni fogod.

[merlinw.org]

setuh
Hol tudom átállítani klasszikusra?😛

MerlinW
Csak ha klasszikus desktop-ot használsz, nem Unity-t. A bejelentkezõ képernyõ alján tudod váltogatni.

[merlinw.org]

setuh
A compiz megvan de az az opciót el lehetett érni máshonnan is.Már nem lehet?

Palinko
nincs kedved azt a progit betenni fejlécbe ammit linkeltem? mert én tegnap próbáltam a szokásos parancsokkal a grubot visszavarázsolni és nem sikerült 😄 szerencse hogy az mbrt nem vágtam tönkre 😄
MerlinW
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

[merlinw.org]

setuh
Kösz!
Hova tünt az az opció a 11.04-esbõl amivel be lehetett állítani,hogy ússzanak az ablakok?Régebbiekbe valami olyasmit kellett atallítani,hogy high qualityn legyen egy bizonyos opció és akkor mûködött.

Palinko
http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/
setuh
Ha egy win7 mellé telepítettem,de egy külön hardra,hogy tudom behozni a választó képernyõt?Mert egynelõre egybõl betölti az Ubuntut.

setuh
Értem,kösz!

MerlinW
32bit. Automatikusan a pae kernelt teszi fel, így tudod használni az összes memóriádat.
64bites Linux-ot csak szerverre telepítünk.

[merlinw.org]

setuh
Hi!

4gb rammal melyiket érdemes letölteni 32bit vagy 64bit?

MerlinW
Semminek, de azt nem te hozod létre, hanem a rendszer.

[merlinw.org]

kifli
egy programhoz rendel pid file-ba minek kell benne lennie?
zeli
Kicsit késve, de frissítettem natty-re. Azt hittem össze fogja cseszni az elegant-gnome-ot, de mûködik. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

MerlinW
MerlinW
Ja értem. Akkor ott az általad linkelt monit, ott a konfig példa és a dokumentáció is linkelve van.
Vagy van a nyers megoldás, cron.hourly-ba bedobsz egy scriptet, ami kilövi az adott processt (killall) majd elindítja. Így óránként friss lesz a process. Természetesen ha van restart paramétere a szervernek akkor azt nyomd a script-be kill helyett.

[merlinw.org]

kifli
nem ott van a gond, hogy hogy lõjem ki az adott progit, hanem kellene valami ami figyeli, és ha nem vagyok itt, akkor is lekapcsolja (fut 3 1.6 szerver, és van hozzájuk egy progi, ami fogja és kifagyasztja a szervert, ami ugymarad 100%-on sokáig)
MerlinW
Indítsd el a gnome-system-manager nevû programot és lõdd ki. Olyan mint a task manager a Win-ben. Nem kell telepíteni, fent van alapból, a Gnome-hoz jár.

[merlinw.org]

kifli
Kérdésem lenne, vagyis csak el kellene magyarázni magyarul mit is kellene csinálnom 😄

A kérdésem az lenne, hogy tudom megoldani, hogy mondjuk egy processet, ami 95%+ cpu-t használ, lelõje vagy inkább újraindítsa magától a rendszer.

EZT találtam, de tulajdonképpen mit is kell tennem? 😊
DARYL
OS X Genie Minimize Effect

Mivel tetszik az OS X-en a Genie Effect, kerestem egy megoldást amivel behozhatnám Ubuntu-ra.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7

DARYL
Remastersys Backup tapasztalatok?

4GB-os pendrive-ra csináltam egy ¨Live CD¨-t (2,6GB-ot foglal, nem tettem bele a saját mappát), a jelenlegi 32 bites Maverickemrõl, hogy legyen amirõl visszatelepitsem a mostani állást , ha valami rosszra fordulna a gépen ls eluszik a linuxom.

Amiket használtam: 1. Remastersys Backup (ezzel készült a Live ISO fájl)
2. Startup Disc Creator (ezzel irtam ki az ISO-t stickre)

Live CD-ként jól müködik, de visszatelepitést róla még nem próbáltam.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7

JoeFromHun
Sziasztok!

Az miért lehet,hogy:
Nekem két felhasználói fiók van és bejelentkezéskor van,hogy napokig mindkettõt felkínálja de van amikor csak az egyik látszik (Ubuntu 11.04)
Köszi elõre is!

---
Joe 😊

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Martinez01
Nemszóltam😊
Felraktam a frissítéseket, és mostmár tutin megy ^^ : ).

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

Martinez01
Üdv!
Ezt a csíkos "bugosságot" mivel lehet orvosolni?
ATi Catalystal?

HD3650-es kártyám van.

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

köszi.

nem tudom, van-e értelme. azon gondolkodtam, újrahúzom az egészet.

MerlinW
ugyanannyi, mint a simának, de csak tesztelésre ajánlom, mert nem funkcionál teljes mértékben. Lassabb is, korlátozva vannak a fájlrendszer mûveletek, stb.

[merlinw.org]

Martinez01
Láttam ezt a Windows mellé telepítõst, annak mennyi hely kell? Tényleg 6 Gb? Akkor, ha 10 Gb-os partíciót csinálok, és arra telepítem, úgy jó lessz?

Hecker007
van csak elírtam véletlen és késõn vettem észre így jó a parancs:

sudo invoke-rc.d gdm stop

MerlinW
Pendrive-ra nem telepítünk operációs rendszert, mert lassú, megbízhatatlan, butaság.

[merlinw.org]

Martinez01
Üdv!
Van egy 16Gb-s pendrive-om ~12Gb hellyel, erre lehetne ubuntu-t telepíteni, vagy inkább haggyam?

most mûködik.

bár az isten bassza meg, hogy ez a rendszer nem tud rendesen felállni., és fogalmam sincs, mi a baj. mert ha az nvidia, akkor oké. de miért nem javítja meg senki ezt a bugot, vagy mit?

most felteszek vmi verziószámnéküli cuccot az additional driversbõl

ezt most megpróbáltam. elsõ parancs lement, és most másfél óra múlva bebootolt végre. szóval én meg nem ajánlom ezt.

sudo invoke-rc gdm stop pedig nem létezik:

sudo: invoke-rc: command not found

na most?

ma 6-szor kapcsoltam be és egyszer sem bootolt be. a videókártya komolyan ennyire szétcseszi?

N o N a m e
GParted-el formáztam a pendrive-omat, most pedig csak annyit ír ki a nautilus, hogy: 3,9 GB fájlrendszer, és nem tudok belelépni, nem tudok fájlokat sem másolni rá. Elrontottam volna valamit? Hogy állítsam vissza mûködõképes állapotra?
Hecker007
köszi, próbálgatom õket 😊

MerlinW
Hecker007
Létezik Ubira a Reason-höz hasonló program ingyenesben?

sadvagabond
Köszi!

MerlinW
Wav-ba kell konvertálnod, bemásolnod a helyére, majd bellítani, Így

[merlinw.org]

sadvagabond
Srácok! A barátnõmnek ma van a szülinapja. Azt szeretném, ha bekapcsolja a laptopot, akkor a Halász Judit-dal szóljon, mint bejelentkezõ zene. Meg lehet ezt oldani? Én csak azt találtam meg, hogy a bejelentkezõ zenét ki / be lehet kapcsolni. Köszi elõre is!!!

Hecker007
gyere msn-re és segítek amiben tudok 😄

Hecker007
ÍGY kell nvidia drivert telepíteni ubira!

Próbáltam már, de nem igazán mûködött, és igen, 11.04-es.

De megpróbálom majd újra, hamarosan, hátha.

MerlinW
Ööö... szerintem semmit..

[merlinw.org]

RATCUSTOM
Sziasztk!
Elég kezdõ ubuntu-s vagyok. Szeretnék beállítani egy T-Home-os ADSL kapcsolatot. Odáig eljutottam, hogy új DSL kapcsolat hozzáadása. Felhasználóév és jelszó értelemszerû, de Service-hez mit kellene beírnom?
Elõre is köszönöm a segítséget!

MerlinW
Mintha válaszoltam volna erre a Linux topikban <#fejvakaras>

Az X server (X.org) a grafikus felület "motorja", erre húzunk "skin"-eket, mint Gnome, KDE, Xfce, stb.

[merlinw.org]