Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a boot-repairt jó ha bemountolom deamon toolsba?
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Hova tünt az az opció a 11.04-esbõl amivel be lehetett állítani,hogy ússzanak az ablakok?Régebbiekbe valami olyasmit kellett atallítani,hogy high qualityn legyen egy bizonyos opció és akkor mûködött.
64bites Linux-ot csak szerverre telepítünk.
[merlinw.org]
4gb rammal melyiket érdemes letölteni 32bit vagy 64bit?

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
Vagy van a nyers megoldás, cron.hourly-ba bedobsz egy scriptet, ami kilövi az adott processt (killall) majd elindítja. Így óránként friss lesz a process. Természetesen ha van restart paramétere a szervernek akkor azt nyomd a script-be kill helyett.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
A kérdésem az lenne, hogy tudom megoldani, hogy mondjuk egy processet, ami 95%+ cpu-t használ, lelõje vagy inkább újraindítsa magától a rendszer.
EZT találtam, de tulajdonképpen mit is kell tennem? 😊
Mivel tetszik az OS X-en a Genie Effect, kerestem egy megoldást amivel behozhatnám Ubuntu-ra.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
4GB-os pendrive-ra csináltam egy ¨Live CD¨-t (2,6GB-ot foglal, nem tettem bele a saját mappát), a jelenlegi 32 bites Maverickemrõl, hogy legyen amirõl visszatelepitsem a mostani állást , ha valami rosszra fordulna a gépen ls eluszik a linuxom.
Amiket használtam: 1. Remastersys Backup (ezzel készült a Live ISO fájl)
2. Startup Disc Creator (ezzel irtam ki az ISO-t stickre)
Live CD-ként jól müködik, de visszatelepitést róla még nem próbáltam.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Az miért lehet,hogy:
Nekem két felhasználói fiók van és bejelentkezéskor van,hogy napokig mindkettõt felkínálja de van amikor csak az egyik látszik (Ubuntu 11.04)
Köszi elõre is!
---
Joe 😊
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Felraktam a frissítéseket, és mostmár tutin megy ^^ : ).
"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."
Ezt a csíkos "bugosságot" mivel lehet orvosolni?
ATi Catalystal?
HD3650-es kártyám van.
"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."
nem tudom, van-e értelme. azon gondolkodtam, újrahúzom az egészet.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Van egy 16Gb-s pendrive-om ~12Gb hellyel, erre lehetne ubuntu-t telepíteni, vagy inkább haggyam?
bár az isten bassza meg, hogy ez a rendszer nem tud rendesen felállni., és fogalmam sincs, mi a baj. mert ha az nvidia, akkor oké. de miért nem javítja meg senki ezt a bugot, vagy mit?
sudo invoke-rc gdm stop pedig nem létezik:
sudo: invoke-rc: command not found
na most?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
De megpróbálom majd újra, hamarosan, hátha.
Elég kezdõ ubuntu-s vagyok. Szeretnék beállítani egy T-Home-os ADSL kapcsolatot. Odáig eljutottam, hogy új DSL kapcsolat hozzáadása. Felhasználóév és jelszó értelemszerû, de Service-hez mit kellene beírnom?
Elõre is köszönöm a segítséget!