Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Op, rendszer nélküliek szerintem állíthatók lesznek, de azt sem hinném, hogy egy gyártó ugyan arra a konfigra, notira két külön Biost rakna csak azért, mert az egyiken van w8 a másikon meg nincs így gyanítom szinte mindnél ki lehet majd kapcsolni.
[merlinw.org]
Elég szemét húzásnak tartom, de szerintem a Linux fejlesztõk kitalálnak erre is valamit vagy ha nem akkor marad külön HDD-re telepítés meg a boot menüs indítás... :S
According to an article by ITWorld, Microsoft requires that Windows 8-certified machines use UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) with support for secure booting instead of the BIOS firmware.
This means that both the firmware and software used in the boot process must be signed by a trusted Certificate Authority and at the moment, none of the EFI Linux bootloaders is signed. So basically, if you buy a computer that includes the manufacturer's keys and Microsoft's keys, you won't be able to boot a Linux distribution."
[merlinw.org]
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Touchscreenre meg ez kell 😊
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
de nem értem miért jó ez a Unity inkább rakták volna alá az egésznek a Gnome3-at az is bugos még itt ott, de a Unity se sokkal jobb
[merlinw.org]
Egyébként virtuális gépen fent van, sajna ezen a Unity szirszaron tökölnek sokat. Pedig szerintem csak be kellene húzniuk a lomtárba😊
[merlinw.org]
U.i.: Amúgy aki gondolkodik az Ubuntu 64 bites változat használatán, és amúgy nem használna valami extrém spéci cuccot, csak átlagos napi felhasználás, az tegye nyugodtan. Végül azt toltam fel, és az égadta világon semmi különbség nincs a 32 biteshez képest, minden megy, mint a kisangyal. Csak arra kell figyelni, ha a netrõl töltesz le alkalmazást, akkor ne reflexbõl a 32 bitest töltsd le. :-)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
A másik választható kernel indul simán, most is arról írok (2.6.32-33 ez volt a 10.10-re frissítés elõtt a legfrissebb).
szerk.: asztali géprõl van szó, laptop az mûködik rendesen
hogyan tudom kikapcsolni a touchpadot mert baromi idegesítõ gépelés közben?
10.04-es ubit használok ha ez számít
és érdekes módon az ubi-win7 közötti kapcsolatot is 2perc alatt megtudtam oldani kb. a win7-win7 meg az istennek nem akart menni....:S
Angol leírások alapján próbálgattam helyrehozni a hibát, de nem sikerült.
Hangbeállításoknál a Hardver fül üres. Ha beírom a sudo alsa force-reload parancsot, akkor hallatszik pár halk "pattanás" (mint amikor bedugod a hangszórót), de ennyi, újraindítás után sem játszik le semmilyen hangot.
Tudtok segíteni helyrehozni?
felheggesztem akkor a winfos helyére úgyis a D-n vannak a másolandó dolgok
a win7-nek utálom a hálózatkezelését ennél még a vistát is egyszerûbb volt hálózati fájlmegosztásra belõni....
Szóval Intel GMA 3000 HD, illetve Nvidia GT 540-essel kinek milyen tapasztalata van? Az elõbbi esetében inkább az érdekelne, hogy átlagos használat mellett milyen a teljesítménye, vannak-e röccenések, milyenek a driverek, stb., míg az utóbbinál igazából az Optimus mûködése érdekelne. Igen, tudom, bumblebee vagy ironhead, csak kérdés, hogy valóságban ezek mennyire mûködnek, akkuidõt hogy befolyásolják, mennyire gyorsítják a megjelenítést, stb. Szóval ha valakinek van _konkrét_ tapasztalata, akkor szívesen olvasnám.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
ha vmware-be raktam fel, akkor nem tudok drivereket felrakni, azaz nem tudok beállítani csillivilli ablakkezelést?
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Még egy utolsóval jönnék ma; 1080p-be akadoznak a filmek és 720-ban sincs meg a 25 fps,vlc-vel játszom le de az alappal se megy jobban.Gépemnek birnia kell.Mit kéne feltegyek?
sudo update-grub
parancsot, ha megoldja jólvan, ha nem tedd be megint a cdt és nézz szét a beállítások között
ha nem tudod hogy mi melyik partíción van akkor nyomj egy
fdisk -l
a parancs asszem