Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sudo apt-get install unzip
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
E: Az adminisztrációs könyvtár (/var/lib/dpkg/) nem zárolható, rendszergazdaként próbálja?
(az aláírásodat érdemes javítanod, mert a HT-tõl nem lesz 12 magod😊 Ugyanúgy 6 magod van, csak mind 2 szálon dolgozik (tehát megoszlik az erõforrás). Ami ugye távolról sem ugyanaz😊)
[merlinw.org]
netbookra telepítenék Ubuntu netbook verziót, de a 11-esbõl nincs az Ubuntu honlapján, csak 10-esbõl, leálltak a netbook verzió fejlesztésével?
köszi
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
nemrég vettem egy 2terrás wd vinyót(még az áremelkedés elõtt😊, a régi rendszer vinyóm helyére raktam be. Csináltam egy 100gb-os rendszerpatriciót. Ezen már rajta van a win7, és e mellé szerettem volna feltolni az ubuntu 11.10est. A probléma az, hogy elindítom a telepítõt és amikor bejön a helyválasztó menü, hogy hová akarom telepíteni akkor kiválasztom azt a particiót amin a win7 is rajta van, de amikor továbbra kattintok mindíg kiiírja, hogy az egyik partició túl kicsi és méretezzem ár. Gyanítom ezt a 100mb-os wines drive-ra mondja. Ilyenkor mi a teendõ? Egyszer figyelmen kívül hagytam ezt és elindítottam a telepítést, de egy idõ után leállt valami ihibaüzenettel, és a win7 is csak rendszerhelyreállítás után indult el újra. Keresgéltem neten ezzel kapcsolatban de nem igazán találtam semmit. Az lehet, hogy a 2terrás vinyókkal van neki baja?
Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV
dpkg -l pedig listázza a telepített csomagokat
Ezt a két parancsot kombináld.
[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Hatalmas szükségem lenne a segítségetekre az alábbi feladatban! :
"Debian alatt kérdezze le, mely csomagok vannak telepítve a gépre, írja ki ezen csomagok nevét formázottan, valamint azt is írja ki a program, hogy mely programokkal van függõségben egy adott csomag. Pl.
nparted : libc6, libnewt0, libparted1.4, libuuid1
nano : libc6, libncurses5
"
légyszives segítsetek, elõre is köszönöm!
Lehet frissíteni de nem ajánlott. Kevés tapasztalattal még kevésbé ajánlott😊 A szervereket egyszer be kell lõni, legyen biztonságos, stabil, mûködjön a céljának megfelelõen és utána nem cseszegetni. 10.04-hez biztonsági frissítések még lesznek 2013-ig.
Valamint szervert nem úgy frissítünk, hogy apt-get upgrade és hadd szóljon, hanem megnézzük mi, miben változott, mi kell és mi nem.
[merlinw.org]
...vágod?
ubuntu server 10.04 lts, vagy legfrisebb?
a 10.04 lts-t lehet majd minden fennakadás nélkül a 12.04 lts-re frissíteni, kevés tapasztalattal is?
Vagy mondjuk a 11.10-et majd lts-re frissíteni gond nélkül?
Mi a fene?
...vágod?
Keresek Linuxra (elsõsorban Debian/Ubuntu) olyan Instant Messaging/VoIP programot, ami mindenféle szerveralkalmazás nélkül képes mûködni, szigorúan helyi hálózaton (tehát egy büdös percre nem teszi fel a lábát az internetre), közvetlenül a hívandó félhez csatlakozva (hostname vagy IP-cím alapján).
Van(nak) ilyen(ek), és ha igen, mi(k)?
Köszi!
...vágod?
Valaki KDE szakértõ segítene nekem? (Kubuntu 11.10)
A Rendszerbeállítások>Felhasználó kezelés pont alatt létrehoztam egy felhasználót vendeg néven és az a bajom,hogy:
A bejelntkezõ képernyõnél mégsem kínálja fel. Sõt ha beírom kézzel akkor sem jó.
Stqatus engedélyezett pedig.
Mit ronthattam el?
Az baj lehet,hogy ott nem adtam meg jelszót? Ugyanis ahhoz a fiókhoz azt akarom,hogy ne legyen jelszó.
Köszi elõre is!
----
Joe
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
2. lenti panelen jobb klikk, új panel, és ráhúzod az ikonokat a mappáról.
3. 2x start + tab-al elrejted a desktop mappát.
[merlinw.org]
"Muon csomagkezelõ -> Beállítások -> Szoftverforrások beállítása -> Egyéb szoftver -> Canonical partnerek, pipáld be. Majd kattints a frissítések keresésére ha nem frissítené magától a csomaginformációs adatbázist. Ha végzett akkor keress rá a Skype-ra. Ha nem találja akkor zárd be és nyisd meg újra a csomagkezelõt. Ha még így sem találja, akkor konzolba írd be ezt:
sudo apt-get install skype"
[merlinw.org]
A szoftverbázisában nincsen, a skype oldalról ami lejött arra meg azt írja, hogy nem kompatibilis a számítógéppel...
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
[merlinw.org]
így:
/etc/fstab
/dev/sda1 /media/Win_HDD1_Particio1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.utf8 0 0
/dev/sda2 /media/Win_HDD1_Particio2 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.utf8 0 0
/dev/sdb1 /media/Win_HDD2_Particio1 ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.utf8 0 0
stb
[merlinw.org]
Nekem amúgy az nagyon hiányzik, hogy szöveg is legyen, hogy melyik ablak mi, ne csak egér rávitelnél, csakhát egyik ilyen dock sem támogatja. :-( Bár már azért hozzászoktam, de akkor is hiányzik.
Nekem nagyon nem jött be. Okos, sokat tud, de egyiket sem igazán jól. Docky meg buta, de minden szükséges dolgot tud, ráadásul azokat jobban. Nem téríteni akarok, csak gondoltam beírom, hátha még azokat nem próbálta. Na meg én már régen használtam õket utoljára, lehet azóta a Cario Dock is kikupálódott.
Amúgy én ezzel nem értek egyet. Én régebb óta használom a cairo-dock-ot, nekem bejön, jól néz ki, részletesen testre szabható. Elõtte AWN-t használtam, az is jó volt, Docky is fent van, de nem használom. Igazából ki kell õket próbálni, aztán amelyik bejön, az marad. 😊
Ext3-ra ugyan van win plugin, de egyrészt az is csak olvasásra alkalmas, írásra nem, valamint össze is kuszálja, tehát nem érdemes használni.
NTFS vagy FAT partición tárold a közös adatokat, azt mindkettõ tudja kezelni.
[merlinw.org]
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja mi a gond, mert a google-val nem sokra mentem.
A problémám röviden:
Van két hdd a gépben, az egyiken xp, a másikon ubuntu 11.10, külön lettek telepítve, úgy hogy csak egy hdd volt fenn a gépen. Telepítés után úgy mûködnek, hogy az ubuntu lát mindent, az xp nem látja az ubuntu partíciót. A nagy telepítgetés közben felmásoltam egy könyvtárat sok alkönyvtárral az ubuntu partícióra, majd a végén áttettem az xp alá ntfs-re, de úgy jártam vele, hogy xp alatt be sem tudok lépni a könyvtárba, ubuntu alatt továbbra is látszik minden. Mit kéne átállítanom, hogy az xp hozzáférjen a fájlokhoz?
kép
leírás+videó
[merlinw.org]
De ha tényleg ennyire rossz a KDE, akkor azthiszem nem igazán van más választásom.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."