Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nvidia telepítés miatt kérdezem
11.04-es ubi?
...vágod?
[merlinw.org]
pont ma keresgéltem laptoptáskát/tokot, de semmi értelmeset nem találtam még eddig normális áron :S
[merlinw.org]
August 03, 2011 -- Last week the DRM pull went in for the Linux 3.1 kernel. For the Intel DRM graphics driver in the Linux kernel there is frame-buffer compression clean-ups, high color support, ring frequency scaling, shared LLC support, and hang-check module disabling. Compared to the Linux 3.0 kernel, the driver improvements significantly boost the open-source graphics performance for Intel Sandy Bridge hardware.
[merlinw.org]
a "system -> administration -> language"-bõl be tudom állítani, de engem az érdekelne, hogyan tudom "startx" elindítása nélkül beállítani a nyelvet.
szóval van egy domain nevem, amit pár napja nem tudok pingelni, és eddig ssh-n is azzal léptem be, de az sem mûködik, ip-rõl mûködik az ssh.
A weboldal amihez tartozik viszont bejön gond nélkül.
ubuntu+11.04+hangs+on+shutdown
acpi
Korábban a leállításkor kihozta a fekete képernyõt és írkált néhány "varázsszót". Ezek kb arról szólt, hogy miket lõtt le. A képernyõ jobb oldalán volt néhány helyen volt a felirat, hogy
Tisztára olyan, mint az AT-s tápegység korszakban. Annyi hiányzik, hogy kiírja nagy narancssárga betûkkel, hogy "Már kikapcsolhatja a számítógépet" <#vigyor3>#vigyor3>
mov ah,4ch int 21h end
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Tudtok valami megoldást arra hogy miért nézhet ki így a libre office-om? Az ikonokra gondolok, nagyon zavaró számomra, de nem tudom mitõl lehet, 11.04 alatt nem volt ilyen, most 10.04 van feltéve mert ez stabilabb jóval.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
mov ah,4ch int 21h end
[merlinw.org]
Valami alternatívát arra, hogy nattyn lehessen használni skype-ot tudtok mondani? Gondolok itt valami alternatív programra, ami alól használható a skype. Megpróbáltam Pidginnel, de a telepítés után hiába másoltam a /usr/lib/purple-2/ vagy a ~/.purple/plugins könyvtárakba, nem történt semmi változás.
Olvastam olyan megoldást is, hogy el kellene távolítani a pulseaudiot, és aztán az alsa drivert feltenni. Ezt próbálta már valaki, és sikerrel járt?
Más: Amikor feltelepítettem a 11.04-et, akkor tökéletesen tudtam használni a unityt. Erre az egyik újraindítás alkalmával azt mondta, hogy úgy látszik a hardware-em nem megfelelõ, ezért csak a régi felületet használhatom. Ezt meg mi a csodáért csinálta?
mov ah,4ch int 21h end
azt mondjuk nem értem, mért nem mûködöt ugyan ez 11.04-en. de mindegy is az a lényeg most tökéletes.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
pae-vel óvatosan, mert nálam pl be sem bootol vele a rendszer. (mondjuk ezt okozhatja az is hogy 6 éve telepítettem a rendszert és azóta frissítgetem😊)
[merlinw.org]
Egyszer élünk alapon frissítenék csak kernel a Maverick alatt innen. Egyetlen kérdésem van csak: PAE-val mi a helyzet? Mert itt csak 32 és 64 bites kernel van.
Az egyik Ubis oldal azt írja, hogy ha még nem lenne fent, le kell szedni a linux-generic-pae és linux-headers-generic-pae csomagokat, de ez ugyebár nálam már telepítve van. Namármost ha a kernelt frissítem, akkor egy apt-get upgrade automatikusan frissíti ezeket a csomagokat is?
terminálból megnéztem és látja az adaptert "airmon-ng"-vel kilistázta nekem a "wlan1"-et, "airodump-ng wlan1"-el meg ki is listázza az elérhetõ hálózatokat. viszont a csatlakozással elakadtam... (ok, tudom nem ez a legmegfelelõbb progi, de ezzel egyszerûen kilistázza az elérhetõ hálózatot, és nekem ez kellett 😊
melyik paranccsal tudok csatlakozni terminálból wifi hálózatra, ha tudom a SSID-t és a jelszót (grafikus progikkal sehogy nem boldogulok).
pl:
SSID: ALFA20
WAP2: 1234567890
valami ilyenre gondolok:
parancs
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Remélem Ocelot-nál összekapják magukat, mert Jaunty óta Natty a leggyengébb kiadás. Azonban Jaunty-t legalább összerakták júliusra, míg Natty még mindig igen problémás.
Jut eszembe, Natty + pae kernel megy valakinek? Nálam az istenért sem boot-ol be. Még a logolásig sem jut el, fekete képernyõ és vége😊 Nem mintha hiányozna, csak rejtélyes.
[merlinw.org]
ha terminálba iwconfig-ot beírom, akkor kiír a wlan0-hoz pár dolgot (nekem kinait) az ifconfigal csak eth1-hez hoz fel adatokat, meg van még valami Lo de ez nem biztos erre most nem emlékszem.
van valami parancs progi amivel ki lehet listázni a hardverek listáját (grafikus lenne a legjobb)
#9575 köszönöm a linkeket, de Ubuntunál maradtam, kipróbáltam jó pár disztit, de végül is az ubuntu 11.04 maradt a befutó.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Mármint egy Debian van, de azt használhatod bármire. Persze emiatt, minimális mennyiségû alkalmazást pakol fel telepítéskor. Ha otthon vagy a pingvin és a terminál világában, akkor 1-2 óra alatt Ubuntu minõségûvé tudod varázsolni. (Ubuntu szerverbõl is 10 perc alatt lehet desktop-ot csinálni és vica-versa. )
Azonban elõnye az Ubuntu miniCD-vel szemben nincs, lévén az Ubuntu támogatásánál nincs jobb. Tehát, ha magad akarsz építeni "Debian alapoktól" rendszert, akkor én az Ubuntu minimal-t ajánlom, a repók és a PPA miatt.
[merlinw.org]
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat