Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
meg lehet adni xpnél is jah, bár ha okos vagy xp install után állítod csak helyre a grubot!
de ha rám hallgatsz hagyod a 7 et sztem jobb
de ha rám hallgatsz hagyod a 7 et sztem jobb
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy az ubuntu mellõl le szeretném törölni a windows 7-et és feltenni az XP-t. Egy merevlemezen több partíción vannak. Nos, gondolom törölni a 7-est nem nagy szám, törlöm a partícióját, utána LiveCD-rõl újrateszem a grub-ot, viszont az XP-t hogyan telepítsem? Ott is meg lehet adni, hogy hová telepítse? Majd megint GRUB reinstall? Nem szeretném elrontani az ubuntu-t, ha már annyit szenvedtem vele hogy kedvemre való legyen. És nem is szeretném az egészet újratelepíteni! Szóval így kell, ahogy fentebb írtam? Lehet így egyáltalán?
Olyan gondom lenne, hogy az ubuntu mellõl le szeretném törölni a windows 7-et és feltenni az XP-t. Egy merevlemezen több partíción vannak. Nos, gondolom törölni a 7-est nem nagy szám, törlöm a partícióját, utána LiveCD-rõl újrateszem a grub-ot, viszont az XP-t hogyan telepítsem? Ott is meg lehet adni, hogy hová telepítse? Majd megint GRUB reinstall? Nem szeretném elrontani az ubuntu-t, ha már annyit szenvedtem vele hogy kedvemre való legyen. És nem is szeretném az egészet újratelepíteni! Szóval így kell, ahogy fentebb írtam? Lehet így egyáltalán?
Mint Debian sokkal közelebb van a Debianhoz mint az Ubuntu. Mintes még stabilnak is mondható, Ubuntoról ez nem mondható el, esetleg LTS-rõl.
10.10-el elvileg jól mûködik. Használd azt. Illetve használj 32bites rendszert pae kernellel (hogy lássa az összes memóriát), mert a 64bit nem desktop-ra való.
Hosszas használat után 11.04-et senkinek sem ajánlom😊 Én is downgrade-eltem 10.04-re.
Hosszas használat után 11.04-et senkinek sem ajánlom😊 Én is downgrade-eltem 10.04-re.
[merlinw.org]
Sziasztok.
Nem valószínû, de lehet hogy használ közületek valaki Apple Magic Trackpadot Ubuntu alatt.
A kérdésem a következõ: Minden mûködik out of the box (11.04 x64). De amint 3 vagy több ujjal érek a trackpadhez egybõl megfagy és nem tudom használni csak ha eltávolítom a párosítást és újra párosítom. Direkt azért vettem ilyet (egy egér áráért olcsóbban) mert egyrészt szeretem a touchpadet, másrészt láttam, hogy betanítható akár 10 ujjas érintésre is. Nos így sajnos használhatatlan, hisz nagyon sokszor véletlenül is hozzá érek 3 ujjal és akkor távolíthatom el 😞 Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit. Xorg confról írogatnak, de 11.04-ben már nincs is összevont xorg.conf, apple.conf nekem meg nincs, szal nem tudom mi tévõ legyek. Aki tud segítsen. Köszi.
Nem valószínû, de lehet hogy használ közületek valaki Apple Magic Trackpadot Ubuntu alatt.
A kérdésem a következõ: Minden mûködik out of the box (11.04 x64). De amint 3 vagy több ujjal érek a trackpadhez egybõl megfagy és nem tudom használni csak ha eltávolítom a párosítást és újra párosítom. Direkt azért vettem ilyet (egy egér áráért olcsóbban) mert egyrészt szeretem a touchpadet, másrészt láttam, hogy betanítható akár 10 ujjas érintésre is. Nos így sajnos használhatatlan, hisz nagyon sokszor véletlenül is hozzá érek 3 ujjal és akkor távolíthatom el 😞 Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit. Xorg confról írogatnak, de 11.04-ben már nincs is összevont xorg.conf, apple.conf nekem meg nincs, szal nem tudom mi tévõ legyek. Aki tud segítsen. Köszi.
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
Nem sok. A Mint egy sima Ubi csak teletömték elõre telepített alkalmazással, illetve saját Gnome témákkal.
Egyébként ugyanaz.
Egyébként ugyanaz.
[merlinw.org]
Bocsi a dupla hsz-ért!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha mind a két panelt törlöm, utánna hogy tudok újat létrehozni ha esetleg szükségem lenne rá még is?
Azt szeretném kérdezni, hogy ha mind a két panelt törlöm, utánna hogy tudok újat létrehozni ha esetleg szükségem lenne rá még is?
Lõdd be az ltsp.conf-ot rendesen: Itt egy példa, utolsó hsz.
[merlinw.org]
Üdv! LTSP szerverrel szívok, épp próbálok vékonyklienssel rácsatlakozni - ami sikerül is, bejön a login képernyõ, majd miután beadom a user/passt, ez a képernyõ villan fel, majd visszadob a login képernyõre:
Mi lehet a gond?
Mi lehet a gond?
...vágod?
Mint is Ubuntu. Mint 9 az LTS.
Mindig az az LTS, amelyik az LTS Ubuntu után közvetlenül jelenik meg
Mindig az az LTS, amelyik az LTS Ubuntu után közvetlenül jelenik meg
[merlinw.org]
Sziasztok!
Leszedtem a legfrissebb verziót és nagyon nem tetszik benne ez a bal oldali ikonos rendszer! Hogyan tudnám ezt a régi módi alul felül tálcás megoldásra visszaállítani?
Egy kezdõ linuxos 😊
Leszedtem a legfrissebb verziót és nagyon nem tetszik benne ez a bal oldali ikonos rendszer! Hogyan tudnám ezt a régi módi alul felül tálcás megoldásra visszaállítani?
Egy kezdõ linuxos 😊
<#eljen>#eljen>
LTS nekem is felismerte rögtön az alaplapit és a Xonart is, és gond nélkül mûködik mind a kettõ, nem kellett hozzá piszkálni semmihez.<#pias>#pias>
LTS nekem is felismerte rögtön az alaplapit és a Xonart is, és gond nélkül mûködik mind a kettõ, nem kellett hozzá piszkálni semmihez.<#pias>#pias>
Használj te is LTS-t és nem lesz gondod😊
Egyébként telepíts pavucontrol-t és nézd meg azzal, hogy minden jól van-e beállítva.
Egyébként telepíts pavucontrol-t és nézd meg azzal, hogy minden jól van-e beállítva.
[merlinw.org]
Köszönöm a gyors választ és a linkeket !
Hat nekem a tokom ki van. Nem szol a hangkartya bar mit is csinalok, a legujabb alsa driverrel sem.
Jo persze a legujabb alaplap egyikevel rendelkezem, de konyorgom, ezen is egy Realtek 892 chip van, ami mar ezer eves.
Raadasul a legszebb az egeszben, hogy hibatlanul fel van telepitve (az eszkoz is latszodik) es meg sem tudom megoldani, hogy legyen hang.
Jo persze a legujabb alaplap egyikevel rendelkezem, de konyorgom, ezen is egy Realtek 892 chip van, ami mar ezer eves.
Raadasul a legszebb az egeszben, hogy hibatlanul fel van telepitve (az eszkoz is latszodik) es meg sem tudom megoldani, hogy legyen hang.
10.04-et telepíts. Ha már kicsit járatos vagy a dolgokban, akkor 10.10-et.
11.04-et felejtsd el.
10.04 LTS (Long Time Support) telepítõ CD
10.10 telepítõ CD
11.04-et felejtsd el.
10.04 LTS (Long Time Support) telepítõ CD
10.10 telepítõ CD
[merlinw.org]
Hello !
Szeretném leváltani a Winfos-t Ubuntura, de még sosem használtam, tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban, hogy mit, vagy milyen verziot lenne érdemes beszereznem ? Esetleg valami tanács ilyesmi .
Elõre is köszönöm !
Szeretném leváltani a Winfos-t Ubuntura, de még sosem használtam, tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban, hogy mit, vagy milyen verziot lenne érdemes beszereznem ? Esetleg valami tanács ilyesmi .
Elõre is köszönöm !
egyébként az elementary-vel is küzdök. mielõtt újratettem a rendszert, így nézett ki:
Valaki látásból felismeri esetleg, hogy pontosan melyik elementary? mert amikkel most próbálkozom, azok nem ilyenek.
Valaki látásból felismeri esetleg, hogy pontosan melyik elementary? mert amikkel most próbálkozom, azok nem ilyenek.
no effectsel meg csúnya. vmi aranyközépút?
Ma felraktam a Nattyt, de a visual effects tab hiányzik az Appearence-bõl, és egyébként is szaggat ablakmozgatáskor, pedig én magamtól nem állítottam be neki semmit. Lehet, hogy az ablakok árnyéka zavarja meg?
hát jó 😊
megoldótott a dolog!
ha valakinek lenne hasonló problémája akkor ez a megoldás (a sorrend fontos!):
sudo apt-get --purge remove nvidia-*
gépet ezután újra kell indítani
sudo invoke-rc gdm stop
cd "oda ahova a drivert letöltötted"
sudo sh "nvidia driver"
sudo invoke-rc gdm start
kész!
ha valakinek lenne hasonló problémája akkor ez a megoldás (a sorrend fontos!):
sudo apt-get --purge remove nvidia-*
gépet ezután újra kell indítani
sudo invoke-rc gdm stop
cd "oda ahova a drivert letöltötted"
sudo sh "nvidia driver"
sudo invoke-rc gdm start
kész!
Nah azért nem ennyire egyszerû a dolog sajnos :S
a parancs megvan el is indult a telepítõ de rögtön ez a hiba fogadott:
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
in the README available on the Linux driver download page at
www.nvidia.com.
Elolvastam a readme-ben ezt az X server dolgot, de azt nem találtam meg hogy hogy lehetne leállítani :S
a parancs megvan el is indult a telepítõ de rögtön ez a hiba fogadott:
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
in the README available on the Linux driver download page at
www.nvidia.com.
Elolvastam a readme-ben ezt az X server dolgot, de azt nem találtam meg hogy hogy lehetne leállítani :S
Köszi 😊
Az nv driverre van valami tipped?
A System->Admin->Hardware Drivers nem talál semmit :S a felbontást így meg nem tudom 800*600-ról átállítani semmire ez az egy van a beállításoknál, ezért gondolom hogy vga driver kéne, ati kártyánál nem volt ilyen gondom sose :S
Az nv driverre van valami tipped?
A System->Admin->Hardware Drivers nem talál semmit :S a felbontást így meg nem tudom 800*600-ról átállítani semmire ez az egy van a beállításoknál, ezért gondolom hogy vga driver kéne, ati kártyánál nem volt ilyen gondom sose :S
Felraktam a 10.04-et, a frissítések közzül mit kell kivenni hogy ne frissítse magát majd 11.04-re?
Ill nVidia kártyához hogy kell drivert feltenni?
Ill nVidia kártyához hogy kell drivert feltenni?
Nekem se mindig tudja az ubuntu, hogy hanyadan is kene allnia az akkuval. Amikor lehuzom toltorol, akkor egy pillanatra azt hiszi, hogy le van merulve az akku, pedig nem. Ez van, megtanultam egyutt elni vele :]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Ezt miért kapom, ha fullon van az akksi, mikor kihúzom a kábelt?

akármitõl lehet, attól is, de a torrent kliensekben (általában) be lehet állítani, hogy milyen gyakran írjanak a lemezre.
Sziasztok!
Mitõl akad a BDRIP és a Youtube 1080p-s videó meg ugy maga az ablakkezelés is? Valamilyen cucc nincs felrakva? HD4200-es alaplapi kártya van a gépben.
Mitõl akad a BDRIP és a Youtube 1080p-s videó meg ugy maga az ablakkezelés is? Valamilyen cucc nincs felrakva? HD4200-es alaplapi kártya van a gépben.
torrentrõl elég gyakran szoktam töltögetni nagyméretû fájlokat, ez miatt is lehet nagy a terhelés?
egyszer úgy is elromlik minden, ezt nem lehet megakadályozni ha használod a hdd-t.
hogy mi ez a hiba? ha a hdd olvas (vagy ír?), mindig ellenõrzi az olvasott szektorhoz tartozó ellenõrzõösszeget (CRC), ha a szektorhoz tartozó crc és a tényleges adat crc-je nem egyezik, akkor hibás a szektor, legalábbis annak jelöli meg (nem fogja többet használni) és a szektor tartalmát átmásolja egy másik nem hibás szektorba. szóval ezeknek a hibás szektorok száma ért el egy szintet, azért riasztott.
kezdj el beszerezni egy másik vinyót, mert adatvesztés lesz belõle, örülj, hogy elõre szólt 😊
a pótolhatatlan cuccaidról ajánlott mentést készíteni, aztán várhatod mikor romlik el ténylegesen. de érdekes, mert nekem is wester digital van, ugyanígy 120GB, 1,5 éve megy, ~2200x volt bekapcsolva és még semmi baja... igen csak igénybe vett lemezed lehet.
hogy mi ez a hiba? ha a hdd olvas (vagy ír?), mindig ellenõrzi az olvasott szektorhoz tartozó ellenõrzõösszeget (CRC), ha a szektorhoz tartozó crc és a tényleges adat crc-je nem egyezik, akkor hibás a szektor, legalábbis annak jelöli meg (nem fogja többet használni) és a szektor tartalmát átmásolja egy másik nem hibás szektorba. szóval ezeknek a hibás szektorok száma ért el egy szintet, azért riasztott.
kezdj el beszerezni egy másik vinyót, mert adatvesztés lesz belõle, örülj, hogy elõre szólt 😊
a pótolhatatlan cuccaidról ajánlott mentést készíteni, aztán várhatod mikor romlik el ténylegesen. de érdekes, mert nekem is wester digital van, ugyanígy 120GB, 1,5 éve megy, ~2200x volt bekapcsolva és még semmi baja... igen csak igénybe vett lemezed lehet.