Ubuntu Linux
-
Hali!
Sok év kihagyás után lenne pár kérdésem. Ismerősöm gépére akarunk Kubuntu-t tenni, de totális katasztrófa volt. Fagyott a panel, a plasma, az egész szaggatott, nagyon rosszul futott mindenféle anomáliával megtűzdelve.
Unity-t és Gnome 3-at viszont nem akarunk. Ezért feltettük a 11.04-et amiben még van Gnome 2. Csomagforrásokat is találtunk, mindenből van friss, elvileg még a Canonical is támogatja, szóval nincs vele különösebb baj. Viszont most olvastam hogy a 12.04-ben a Gnome Fallback körülbelül olyan mint a Gnome 2. Van panel, testre is lehet szabni, témázni is lehet, most már állítólag stabil is.
A kérdés hogy érdemes-e rá frissíteni? Tényleg ugyan azt kapom? Nincs limitáció? Stabil is? Mert hiába Gnome 2 féle a kinézet, ez már igazából Gnome 3. És a Gnome Shell valami borzalom. A Fallback módra meg olyan sok erőforrást nem pazarolnak, nem tudom milyen állapotban lehet. A témázás is érdekes, mert a Gnome Shell teljesen más, nem tudom hogy a Fallback tényleg olyan-e mint anno, tényleg ugyan azt el lehet-e vele érni, kompatibilis-e a régi témákkal, stb.
Erről ha valaki tudna írni egy kicsit bővebben azt megköszönném.