Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed "s/\(.*\)-\(<^0-9>^0-9>\+\)/\1/")"'/d;s/^<^ >^ >* <^ >^ >* \(<^ >^ >*\).*/\1/;/<0-9>0-9>/!d' | xargs sudo apt-get -y purge
sudo update-grub
link
A Grub-ot hogy lehet kitakarítani?
10.10-es Ubi van a gépen, és már kb 6 linux kernel közül választhatok indulásnál :S
[merlinw.org]
Azért ennyire nem erõs ez a processzor 😄
mpstat -P ALL 20% körül mutatja a magokat, top és htop pedig 50-60% (bár ez valami hlds bug, hogy magasabb processzorhasználatot mutat a valósnál)
ITT lap alján van, hogy miért is.
Szóval a gépen uptime-ot nézve nagyon kicsi értékeket kapok 0.00 0.02 0.04
Pedig a gépen futnak root processek, egy user alol játék szerverek (kb 30db 70-100 játékossal), mysql user is fut, ftp stb...
Nekem nagyon gyanús ez az alacsony load érték. Szerintem nem néz minden usert.
Valakinek van ötlete miért van ez?
(i7 870 van a gépbe 8 virtuális maggal, így 8 lenne az ahol maximálisan ki van használva, jólgondolom?)

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
[merlinw.org]
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Az megoldható lenne valahogy, hogy egy konzolparancsal egy adott felhasználó összes folyamata realtime prioval menjen?
A cloud computing egyfajta erõforrás-szolgáltatás, amit te arra használsz fel, amire csak szeretnél, és meghatározott módon fizetsz ezért. Például egyszeri bizonyos adatfeldolgozásra van szükséged, de csak ezért nem akarsz milliókért szervereket venni. Inkább keresel egy cloud szolgáltatót, megmondod, hogy neked milyen szoftverkörnyzetre, és kb. mennyire erõforrásra van szükséged (CPU, memória, tárhely), és ezekér kifizeted a szerverek árának töredékét. A leírás arról szól, hogy ha te Ubuntus környezetet akarsz a feladatodhoz, akkor így kell telepítened a cloudban.
[merlinw.org]
Én azt ajánlanám hogy ha játszani is szoktál akkor rakj fel egy wint annak a pár játéknak, de az ubi legyen a fõ rendszered amit nap mint nap használsz, ettõl persze lehet próbálkozni a wine-al, de nincs rá garancia, hogy tökéletesen fogsz tudni játszani, meg a warezolt dolgokat nem nagyon szereti 😊 legalábbis nekem az age of empires 2-t nem volt hajlandó elindítani csak eredeti lemezzel :S 😊
A kérdõjel ott van,hogy akkor most 32bit vagy 64bit! 3gb ram-om van radeon 4850-es kártyával! Sok oldalon olvastam,hogy a 64bites linuxra irt radeon driver nem támogatja a gnome-shell-t! Ez igy ebben a formában egy teljesen kezdõnek mt jelent? (Lehet azóta már meg is oldódott ez ,csak én még nem találtam rá forumot) Valamint ha netalán wine-al próbálnék meg valami egyszerübb játékot akkor ez 64bites driverrel eldöcögne? Igaz,nem elsõszámú tényezõ a játék kérdése,sokkalinkább windows magasszintü megutálása játszik szerepet! Köszönöm elõre is a válaszokat!
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Le szeretném venni az Ubut ebben kellene segíteni.
Nem tudok A "setap"-ba bemenni .
Kösz ha valaki érdemesnek talál a válaszra.
Üdv: Boximiki
A "/usr/share/dpkg/subarchtable" -t cseréld, írd át, patch-eld
Ezt add a repo-khoz:
deb http://ftp.debian.org/debian/ testing(i386) main non-free contrib
Ezzel listázod a támogatott architekturákat:
dpkg-subarchitecture -s -aamd64
[merlinw.org]
letöltöttem ezt
de lövésem sincs, hogy hogyan tudnám alkalmazni. VM VirtualBoxba telepítem ráadásul.
Tulajdonképpen csak ezt a feladatot kéne meg oldanom, mert a Raidelés + titkosítás nem megy. szerencsére jegyzetet használhatok, a lépéseket akarnám le írni:
A / legyen LVM-en, a /boot pedig Raid0-en a megfelelõen particionált sdb és sdc diszkeken.
Azt talán jól tudom, hogy lemez partícionálásnál irányított LVM-re kell mennem, a swap-osat át kell állítanom /home-ra, és utánna a "szoftveres raid"-ra mennem. De itt meg áll a tudomány sajnos....és a google nem nagyon a barátom.
ii libdrm-radeon1 2.4.18-1ubuntu3 Userspace interface to radeon-specific kerne
ii radeontool 1.6.1-0ubuntu1 utility to control ATI Radeon backlight func
ii xserver-xorg-video-radeon 1:6.13.0-1ubuntu5 X.Org X server -- AMD/ATI Radeon display dri
nekem ezek vannak fenn és ráférne már az update.
merre található a szkript? elõre is köszi!
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
En eredetileg windows-os vagyok de
van egy ujj eleg gyors laptopom es hat tele
van a TOKOM a win7-el!
Szoval:
felraktam az ubuntut de fel kellene installalnom a wifi drivert amit elotte letoltottem!
Hol? es hogyan tudom a drivert felrakni?
echo -n "tipus:" //kérdezel
read -e TIPUS //beolvasod a választ
echo $TIPUS //kiíratod a választ
Fejlécben a documents menüben találsz leírásokat magyarul, angolul.
[merlinw.org]
a gond a következõ:
#!/bin/sh
echo "tipus:"
read tipus
Ez a részlet a scriptbõl, és ha futtatom, és beírok valamit, akkor ezt dobja ki:
': not a valid identifierad: `tipus
Itt mit rontok el? 😊
Újkeletû probléma keletkezett a hugom gépén. Az eddig tökéletesen szóló hang egy újraindítás után eltûnt a géprõl.
11.10-es Ubuntu van a gépen, és az alsa telepítésével is gondjaim vannak. Tudtok benne segíteni, hogy varázsoljam vissza a hangot?
Kiindulópont:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
de már valamelyik nap sikerült megcsinálni
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
Tehát õ lenne az.
Íme maga a mintavizsga!
Bármilyen segítséget, linket, másik fórumot elfogadok és utána nézek! Sajnos már az 1. feladat 1. részibe is gondok adódtak...
Bármilyen segítséget szívesen végig hallgatok! Kéne az a 2-es 😄
kis segítségre lenne szükségem, nem igazán használtam még ubuntut de most rákényszerültem
a 11.10-es verziót szedtem lesz, fel is telepítette szépen magát úgy ahogy kell, de a netet nem tudom beállítani
adsl netem van
terminálban megcsináltam mindent sudo pppoeconf-al, beállítottam az automatikus csatlakozást is... elõször sikerült is minden rendben ment, elkezdte leszedni magának a frissítéseket, progikat, telepítés után újraindítottam és már nem volt net, próbáltam a sudo pon dsl-provider parancsal is de semmi
plog parancs is csak annyit mutatott hogy connection terminated
valakinek valami ötlet?
elõre is köszönöm
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Lefuttattam ezt a scriptet:
#!/bin/sh
echo -e "package name:\tdepends list"
dpkg-query -W -f='${Package}:\t${Depends}\n'
lement szépen rendesen, de zárójelbe megjelennek a csomagok mellett "(>= 2.2.5)" ilyen és ehhez hasonló dolgok. ezeket el kéne tüntetnem egy awk gsub-bal, de itt elakadtam. valakinek valami ötlet ?
Natívan nem akarom felrakni, köszönöm.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S