11431
Ubuntu Linux
-
Hát gondolom elsősorban a kernel header állományok mindenképp drivernél. De azért nem írtam oda, mert ez csak egy lépés volt. Ha ez meglesz lehet kérni fog még másikat is. Valahol valamilyen állományban biztos leírják mik a követelmények. Szokott lenni egy ilyen lista fordításhoz. -
pontosan melyik header kéne? -
Header állományokat tedd fel neki. Asszem "-dev" végződéssel jelölik őket. -
Ilyet valyon miért csinál velem?
root@janos:/home/palinkas/Asztal/LinuxDriver# make
gcc -D__KERNEL__ -DMODULE -O -Wall -Wstrict-prototypes -I/usr/include -DUSE_IO_OPS -D_COMPAT_WITH_OLD_KERNEL -c -o sundance_main.o sundance_main.c
sundance_main.c:192:26: fatal error: linux/module.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
compilation terminated.
make: *** [sundance_main.o] Error 1
-
LDAP szerver/kliens telepítés/konfigurálás magyarul
valamint angolul a kliens oldali auth
-
Na, végül meg beszéltem a főnökömmel, abba maradtunk, hogy egyenlőre csak azt oldjuk meg, hogy ne kelljen nekünk rohangálni mikor egy User másik gépre be akar lépni, belépni nekünk rendszergazdáknak, létre hozni azon a gépen egy felhasználót, jelszóval. Hanem csak oda ballag az illető, bekapcsolja a gépét, be írja a kódját-jelszavát ( amit a tartomány kezelő szerveren állítottunk be, az első munka napján a Usernek ) és már be is tudott lépni.
Ez mennyire körülményes?
Elméletileg mikor így belép, rögtön fogadja egy kérdés a felhasználót, ahova 'Yes' vagy ' No '-t kell be írna. Elméletileg ez egy kulcs, amit az LDAP dob neki. Ezt kéne ki lőnöm, hogy ne zaklasson senkit, mindig legyen Yes... -
Ubuntu for Android -
Nem tudom rajta van-e, de nagyon csúnya lenne, ha build-essential nem lenne a CD-n:) Anélkül nem lehet fordítani semmit. Szerintem ott kell annak lennie. -
"de ő úgy gondolta hogy nem lehet ezekre az ubuntukra ilyet meg csinálni"
Mármint ő nem tudja megcsinálni. Mert Linuxon semmi sem lehetetlen:)
Mondjuk pöppet egyszerűbb lenne egy szervert üzemeltetni és távoli eléréssel használni a fiókokat. Kevesebb munka és nincs töltögetés. Ha komolyabb mennyiségű felhasználóról van szó, akkor ott a clusterezés vagy felhőzés (akár vmware-el). -
True, erre nem gondoltam, sry.
Szerk.: de annyira nagy hülyeséget nem mondtam, mert az alap repók tartalmát el lehet érni innen, szóval tudsz leszedni egy másik gépről DEB csomagot hozzá. -
asszem ilyesmi csak a DVDn van -
telepítő cd-n elméletileg rajta van, nem kell letölteni, build-essential csomagot rakd fel -
de mégis hogy töltsem le ha pont az internet kártyához kéne a driver? :D -
Alap repóban benne van. Keress rá Synapticban. -
Holnap kiderül! Ha ezzel jó a vándorló profil akkor oké!
De szerintem azért kéne ilyen szkirptes módszerekkel meg oldani hogy csak 100Mb -t szinkronizáljon....
Azért köszönöm ! -
segtenétek hogy kell ubuntura felrakni gcct?
http://gcc.gnu.org/install/index.html
ezt találtam, de nem haladok, nem tudom amiket ír mappa létrehozásokat stb nem érthető. kéne mert a tp link TF 3200 kártyát kapott a gép és nem ismeri fel sajna. ha adnátok .deb telepítőt még vidámabb lennék :D -
Garfield #10091 Ez? -
Sziasztok! Ért valaki a roaming profile ( vándorló profil ) hoz?
Szeretnénk az irodákba úgy felrakni ubuntut, hogy felhasználó bejelentkezésénél letölti a profilját a gépre a serverről ( amin Zentyal fut ) , kijelentkezésnél meg vissza tölti, de 100 Mb -nál nem lehet nagyobb a felhasználó home mappája....
10.10-es, és 11.04 -es ubuntuk vannak jelenleg, és eddig úgy tűnt hogy ezekkel az ubuntukkal nem lehet ilyet csinálni, nem működik. Próbálták már előttem meg csinálni, de sikertelenül....az 1ik srác létre hozott egy scriptet, ami meg oldja a szinkronizálást hogy ha kisebb mint 100 Mb, ha nagyobb akkor figyelmezteti a felhasználót egy kérdés dobozzal, onnan vagy vissza megy az asztalra és töröl, vagy tovább megy és folytatódik a leállás.
És van egy python script ami segít megfogni a GUI-t leállítás/újraindítás közben.
A szinkronizálós script magában tökéletesen lefut, viszont ha a python scriptből hivatkozok rá, akkor sajnos egyből átugorja a lemezellenőrzés ciklust és a második kérdésdobozt dobja fel.
Másik srác jutott el eddig a projektel, de ő úgy gondolta hogy nem lehet ezekre az ubuntukra ilyet meg csinálni, hanem a 12.04-en már fog működni.
Csinált már valaki ilyesmit? :/ -
Hopsz, erről lemaradtam:) -
Itt tudsz. 6,5 fontért (postával) (~2300Ft).
5 példányt kapsz, egyesével nem adják. Illetve van Bundle is amiben van szerver és asztali is. -
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlen,hogy hol tudok gyári CD-t rendelni az új Ubi-ból?
Mert én szeretnék egyet :)
Nekem nagyon tetszik az új kiadás :)
Köszi előre is!
---
Joe :) -
"Lubuntu received official recognition as a formal member of the Ubuntu family on 11 May 2011, commencing with Lubuntu 11.10, which was released on 13 October 2011." - Wikipedia -
Részletkérdés, de Lubuntu, Linux mint, Fubuntu nem az Ubuntu család tagjai, nem Canonical termékek. -
Garfield #10084 OFF: nálam az *ubuntu családból a Lubuntu tűnt a legkisebb erőforrásigényűnek - bár a "legkevésbé szaggató" pontosabb kifejezés lenne -, de ha még annál is jobbat akarsz, javaslom a Fedora alapú Fuduntu-t, amelyben a legújabb cuccok (kernel, Chromium, stb.) vannak, kivéve az ablakkezelőt, mert az a Gnome 2. Szubjektív érzet alapján fürgébb, mint a Lubuntu, csak meg kell szokni, hogy cserébe le kell mondanod az *ubuntu család kismillió bütykölési lehetőségéről. -
egyetértünk, ha valamilyen fontosabb része adná be a gépnek az unalmast, valszeg repülne ez is :D -
Persze, ha van időd és kedved kísérletezgetni, akkor nyilván megvan a szépsége annak is. Pl. ezen a fórumon linuxot használunk. ;) Én viszont egyre gyakrabban vagyok úgy -főleg hogy sokan találnak meg a régi szarjaikkal- hogy inkább az ezer éves gép kivágására és némi aprópénz befektetésére próbálom rábeszélni az embereket. Nyilván ennek oka a saját lustaságom is. Már ha nevezhető lustaságnak, hogy unok kéthavonta szívni a vackokkal. Azért 20e. forint egy használható gépért ne legyen már túlzás, amikor az emberek 90%-a a telefonjáért többet kifizet. -
az igaz, de nem vágom ki azért az ezer éves gépemet mert nem megy rajta az ubuntu :) inkább feltettem a xubuntut. -
Az „új atomerőmű” azért egy kicsit erős. A normálisabb használtgép kereskedőknél 15-20e.- Ft-ért kapni olyan gépet, amin szépen elfut. Van az a szint, amivel manapság már nem érdemes kínlódni. -
Erre van a Unity 2D, válaszd azt a bejelentkező ablaknál.
Egyébként senki sem mondta, hogy Ubuntu célja a régebbi gépek támogatása lenne. Nem. Ubuntu egy new-age desktop linux. Ha régi gépen szeretnéd használni, kikapcsolod a 3D-t (Unity2D)
Esetleg próbálj telepíteni Xubuntu-t, talán Xfce nem szaggat majd, az keveset eszik. Már, ha a Unity2D sem lenne jó. Továbbá ott a Puppy, Debian, stb. -
csak szaggat az egész ubuntu :( így pont elveszti a lényegét, hogy kicsit régebbi gépeket is támogat, az új atomerőműket úgy sem azért veszik hogy ubuntut futtassonak rajta. -
AGP-s kártyákhoz már nem jár semmi. Már nem támogatják az új kernelek. Ne telepíts driver-t. -
a simát telepítettem elősször is! most nem merem akkor. régi HD2400 as kártya van ebben a gépben, még AGP csatis. lehet azért kaptam az előbb fekete képernyőt? ezekhez külön jár? -
Mindkettő zárt. Van egy zárt post-release és egy zárt sima. A simát telepítsd, az a támogatott.
"ATI/AMD proprietary FGLRX graphics driver"
A post-release meghajtókra semmi garancia és csak a baj van velük. Post-release és AMD oldalról töltött meghajtót csak HD7-es kártyákhoz ajánlott használni. Már ha működik. -
reinstall lesz itt mert nincs még egy terminálom sem. ubuntu ajánlotta ezt, csak tudod van a zárt meg a nyílt fglrx driver. -
Nem szabad külön driverrel tökölni. Amit ubuntu felajánl (proposed), az tökéletes.
fglrx-et kell lepucolnod, aztán újrageneráltatni a xorg.conf-ot dpkg-val.
(12.04-ben már nincs gdm, ha felrakod viszlát van, újratelepítés. lightdm van helyette) -
köszi, időközben felraktam az AMD zárt driver, eredmény csak terminálban tudok bejelentkezni, sudo service gdm start, semmi nem történik, gdm gnome felrak, most töltőkép után csak fekete képernyő semmu kurzor. innen már csak javulhat :D -
boot, recovery mód, root prompt:
1. Töröld a felhasználót, amivel nem tudsz belépni (userdel username) -r kapcsolóval törlődik a home könyvtár és egyéb a felhasználóhoz tartozó dolog.
2. Amivel be tudsz lépni, azt add hozzá az admin csoporthoz. (useradd -G admin username)
3. Ha szeretnél, hozz létre új felhasználót, aki nincs az admin csoportban. (useradd username)
Az admin csoportban levő felhasználók tudják használni a sudo-t, vagyis ők a rendszergazdák. -
igen az általad említett részben csináltam vendég munkamenetből.
rendszergazda lenne az akit kéne automatikusan bejelentetni.
persze ha próbálok manuálisan, beírom a helyes kódot (amivel drivereket raktam eddig szóval jól írom be) és jön egy fekete képernyő, majd csak nem enged be
köszi a gnome helphez, ha rólam lenne szó én megszoknám egy óra alatt, de vannak kevésbé felxibilis egyének :( -
System Settings - User Account-ban csináltad? Működnie kellene..
Klasszikus Gnome-hoz gnome-panel csomagot telepíts. Mondjuk Unity messze a legkényelmesebb, stabilabb jelenleg a három Gnome alternatívából. Egy óra alatt hozzá lehet szokni, én is lepucoltam már a klasszikus felületet egy ideje. -
miért van az, hogy beállítom hogy a fő felhasználó automatikusan jelentkezzen, be de mégsem teszi?
és csak vendég munkamenetbe enged be, hiába tudom a jelszót :D
szeretnék régi felületet az unity helyett, de ezt sztem ki tudom egyedül is googlezni, de az első kérdés érdekesebb.