Ubuntu Linux
  • Ability
    Hát hívhatják aminek akarják, az a Gnome 3 fallback módja akkor is. :) És sajnos úgy látszik a dolog hogy az a terület nem igazán élvez túl sok támogatottságot. Legalábbis a Gnome csapat részéről. Nem tudom Ubuntuék mit adtak még hozzá pluszba. Ezért is kérdeztem, hogy mennyire használható. A Unity-vel konkrétan nekem az a bajom hogy nagyon ronda. Meg ha jól tudom nem lehet átpakolni bal oldalról alulra. Gnome Shell megint csak ronda. Az egész Gnome ronda. Minden túlméretezett, meg nevetséges hogy leszedték a minimalizáló gombokat. Gondolom egyébként vissza lehet tenni, de maga az irány is borzalmas. Még a Shell része kinéz valahogy, de a panel és társai az borzasztó. És kényelmetlen hogy nincs egy task váltó panel, dock, akármi, mindig be kell lépni hozzá a Shell-be. Amire azért szükség lenne ha az ember használja az ablakok minimalizálást. Már ha tényleg vissza lehet állítani. A docky meg nem tudom szereti-e a Gnome 3-at.

Kár is ezekra a szavakat fecsérelni, én konkrétan azért váltottam Mac-re, mert a Unity és a Gnome Shell nem tetszett, a KDE meg köszönhetően az Nvidia csodás drivereinek nem igazán volt használható. Mondjuk egyébként is lehet váltottam volna, de így ezzel a helyzettel nagyobb megkönyebbüléssel tettem.

Most egy ismerősömről van szó, neki kellene tanács hogy mit használjon. Én meg a Unity és Gnome Shell egyikét sem szívesen ajánlom neki. Ez a fallback mód meg akár jó is lehetne, ha tényleg rendbeszedték és szinte Gnome 2 élmény.

A témákra visszatérve: én is csak használom a rendszert, de szerintem nem túlzó azt mondani hogy a Gnome/Unity vonal egyszerűen igénytelen. Az ambriance téma nem annyira rossz, de nekem nem tetszik. Nyomába sem ér annak amit az elementary project képvisel. Még az ő új OS-ükre leszek kíváncsi. Itt lehet megnézi a fő grafikusuk munkáit. Lehet hogy Apple-re hajaz, na de ez tényleg igényes. Ez hiányzik az egész Linuxból. Majd ha az Ubuntu is elő tud állni valami hasonló kinézettel akkor azt mondom hogy szép. Amíg linuxoztam is ilyesmi témákat használtam, az alapot mindig rondának tartottam. És ez egy elég nagy érvágás egyébként. Nem azt várom hogy Apple-feeling legyen, ennél még a Win7 is szebb, pedig a Linuxot jobban szerettem.

ui.: mire megírtam ezt a kommentet a böngésző olyan szinten belassult hogy másodperces késések vannak a karakterek kirajzolásánál. Nem lehetne ezt a Flash cuccot kicsit kevésbé terhelőre csinálni? Tuti az a ludas.