774
MOD illetve PÁLYA készítés a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 alá a Source SDK segítségével.
-
tmate6 #54 Jajj kösz -
FLeK0 #53 A hl2-t inditsd el egyszer, utana a source sdk-t. -
#52 Na lenne megint pár kérdésem:
-Egész egyszerű 2D skybox-ot hogy lehet csinálni?
-Ezek mire jók:
env_cubemap
env_soundscape
hint, clip, trigger dev-textúrák,
hogyan lehet hepehupás (dimbes-dombos, bickes-buckás) talajt csinálni? -
tmate6 #51 -
tmate6 #50 Dehoogy -
#49 tört ? -
tmate6 #48 Hát ilyen nincs a Hammer az istennek sem jó -
#47 Hmmm ... nem hiszem. Asszem a hl2world.com-on láttam ... -
#46 most hogy rákerestem, egy bspconv nevű progi quake3 pályát konvertálgat vmibe... lehet azt láttad -
#45 Ááááááá, tenksz! Már majdnem újrainstalltam az SDK-t...
Amúgy valahol fórumban volt szó valami bspconv.exe-ről, sztem az lehet itt a varázslat. Vagy az esetleg HL1-ben volt? -
#44 bsp-t nem lehet megnyitni, amit lefordítasz azt nem tudják megbabrálni, ezért is jó, akinél a forrás, az tudja változtatni
func_akármiket meg nem az alap listában nem találsz , hanem a 'tie to entity' menüpont után, egy solidbol csinál olyan entityt
cs-ben járműveket nem fogsz tudni használni
a prefab egy objektum ami több elemből lett összerakva, olyan esetben hasznos, pl ha több robbanó hordót teszel a pályára, akkor a prefabból kiválasztod a robbanóhordót és az beteszi a hordót is és a robbanás entity-jét is egyuttal . stb.
vertex scaling- ha a vertex manipultaion tool ra gondolsz, azzal egy test vertexeit huzgálhatod igy kihozva belőle vmi formát
ha cs-t akarsz editorban, tedd be a beállításoknál a game data filesba a csstrike.fgd -t
vmit talán segítettem -
tmate6 #43 és most rakta ujra nem kéri a cd-key-t ha ugyanazzal jeletkezel be
Én neke csak 1.5ös mapjaim vannak :) egyenlore -
#42 A "kész pályát megnyitni" dolgot úgy értettem, hogy .bsp formátumban lévő pályát megnyitni Hammerben, kvázi bsp-vtf konvert. -
#41 Hja, ami sima tutorialból megy, azzal ne fáradj :))) Nekem azokkal van bajom, amiket tutorban leírnak, megcsinálom, de nem úgy működik, vagy egyáltalán nem működik, vagy nem is találom Hammerben azt az eszközt. Pl. buy_zone-hoz írták, hogy van egy func_buyzone nevű entity, de azt nem találom. Aztán vízhez leírják, hogy mi merre hány méter, entity meg anyámkínja, én meg ráraktam véletlenül valami felhős égboltnak látszó textúrát az egyik falra (mint utólag kiderült, vízfelszín), aztán a fal a játékban vízből volt. Bele lehetett menni, lebegni benne, és belefulladni...
Amúgy mutass már valami mapot, amit csináltál plz!
Nekem a konfig gyanús egyébként. Újrakonfigoltam az egészet, mert gyanús volt, hogy a HalfLife-os objektumok vannak csak benne ( raktam be cs pályára AntLion-t, mega Alyx-et), utána ugyanazok voltak benne, viszont a fények legalább úgy működtek később, ahogy kell.
Lehet hogy újrarakom az SDK-t, csak félek azért, nehogy elcsesszek valamit ezzel a trágya Steam-mel, aztán dobhatom ki a CD-kulcsomat... -
tmate6 #40 Szal nem tudsz berakni vásárlási körzetet? Ilyennel még nem taliztam
Amugy mindjárt keresek egy linket, remek tutorialok vannak rajta indent szorolszora elmond -
tmate6 #39 Hát Open :) ugy nyitod meg hogy betallozod -
tmate6 #38 Törést és robbanást azt miután texturázod rajta hagyod a kijelolést és azthiszem van egy olyan hogy efektek nah ott van, de igazábol ez mind olyan dolog amit kikell tapasztalni -
tmate6 #37 Figy tárgyak vannak ugy nevezett primitív tárgyak: lámpa, szám.gép
Pl. Egy dobozt ugy lehet csinálni hogy csinálsz egy boxot megadod a méretet és textúrázod -
tmate6 #36 Egyenként megválaszolom, Elso pár kérdés: Nem használok mayát -
tmate6 #35 naneeeeeee :D -
#34 Na akkó' figyelj!
-----------------------------------------------------------
-Hogyan lehet Maya-ban készített objektumokat átkonvertálni a Hammer által ismert formátumba?
-Hányas Maya verziót lehet ehhez használni?
-Meg lehet építeni magát a pálya geometriáját Maya-ban, vagy csak különféle díszítőelemeket lehet vele készíteni a Hammer-ben szerkesztett pályához?
-Csak háromszögekből lehet építkezni, vagy megengedett a nagyob oldalszámú poligonok használata is?
-Milyen poligonszám-korlátokkal kell kalkulálni? Sokat számít-e az össz-poligonszám, vagy csak a játékos által egyszerre látott poligonok számítanak?
-Milyen pályaelemeket kell lemodellezni, és milyen objektumok vannak készen az editorban? Pl vannak-e kész ajtók, létrák? Hogyan készül egy üvegablak? CSak egy üveg-materialt kell adni egy téglatestnek, vagy van-e rá más metódus?
-Be lehet-e rakni a Half-Life pályaelemeit CS:S-be? Pl a robbanó hordókat, amit valóban robbannak is, vagy a Buggy-t, hogy valóban lehessen is vezetni, vagy pl a G-man-t egy VIP-es pályához, stb?
-Lehet-e egyáltalán járművet csinálni CS:Source-ban? (CS1-ben volt ha jól emlékszem.) Meg lehet-e csinálni pl a CT-k APC-jét használhatóra különösebb programozási tudás nélkül?
-Lehet-e nagy nyílt terepeket csinálni?
-Lehet-e jelentősebb növényzetet csinálni? (A SoF2-ben, STALKER-ben igen jelentős aljnövényzetek vannak, a HL2-ben, CS:S-ben alig látni itt-ott valami kórót...)
-Hammerhez tippek-trükkök, amik jelentősen megkönnyíthetik egy kezdő életét?
-Hogyan lehet már kész pályát megnyitni (átalakítgatni) ?
-Milyen formátumok vannak, melyik mit takar? (bsp, ain, nav, vtf, etc, stb)
-Buy zone? Hostage rescue zone?
-Modellezési és kameramozgatási hotkey-ek?
-Hol vannak a CS:S-s modellek/pályaelemek? (Hordók, ládák, stb.)
-Mi az a prefab?
-Hol a displacement editing tool?
-Mire jó a vertex scaling?
-Hogyan tudok felesleges face-eket kitörölni?
-Hogyan lehet a textúrák széleit összemosni?
-Hogyan lehet egy kész pályát megnyitni Hammer-ben?
-A Decals-nak van-e valami trükkje? (Ha rossz szögből nézem, nem látszik.)
-Az entity-k között nem találom a func_buyzone-t, és egyáltalán a CS:S-ben használatos dolgokat. Mit rontottam el? (A konfignál az elérési utakat átírja, és a saját juzernevemig terjedő szakaszt ezzel felcseréli: $SourceSDKuser ) -
tmate6 #33 ide, amig leirod oket leszedem a Source SDK-t a steamrol tudod mondtam hogy nekem meg vmi winfos hiba van remélem uj xpvel jó lesz :) -
#32 Ide a fórumba bedobjam? Vagy priviben? Mélben? -
tmate6 #31 persze -
#30 Na mi is örülünk neked... Akkor jöhetnek a kérdések? -
tmate6 #29 :) Vagyok, jeeeeeeeee -
#28 Okés! Te ilyen vérprofi vagy? A Mayás részéhez is hozzá tudsz szólni? -
tmate6 #27 Sziasztok!
Szerdán mindent megválaszolok Godfather, de sajnos egy barom állat fölhackelte a gépem és kaptam ajándékba egy rendszervírust, szal szerdáig gyüjtsd össze kérdéseidet és mindenre választ kapsz ígérem
(remélhetoleg addigra újra rakom a windózt) -
#26 Emberek! Most látom, hogy Maya-SDK konverter is létezik! Erről tud valaki valamit? -
#25 Hú vaze ... megoldom akkor a Source SDK-alapműveltséget tutorokból... -
Borg #24 A-4850 Timelkam. Szal ennek megfelelően hegyiparaszt osztrákul tud a srác, nameg egy kicsit németül is :)
De ha kell valami kérdezhetek tőle. -
#23 Mond már meg honnan lehet megszerválni az SDK-t... -
#22 Jah! Halálosztó, az editorhoz csináltok Alpha-val FAQ-t? Nekem is lenne pár kérdésem, de akkor megvárnám. -
Lifeforce #21 Erre én is beszálnék...
Ha valaki lenne aki TS-en 1-2órás gyorstalplón lefektetné nekem a map építés alapjait, megköszönném.
BF-ben már gyártottam pár mapot, modot, a HL2 motorja alá mégszívesebben gyártanék. -
#20 Próbált már valaki XSI-ből konvertálni cuccokat SDK-ba? Vagy valami más komoly 3d-s progiból? -
#19 Nekem sincs eredeti Hl2-m, de abszolút minden megy gond nélkül, sdk,hl2,hl2mp,css,hl1s -
#18 ahh... hát hogy tud? Meg amúgy hol dolgozol, hogy ilyen kolégáid vannak? -
Borg #17 Sokra nem mennétek vele, nem tud magyarul :) -
#16 Borg, a kolegád csinálta a cyberwart??? Na az azért össze van rakva rendesen! Valahogy csábítsd már ide a fórumra a srácot! -
#15 Én segítenék, de nekem nincs eredeti HL2-m, így SDK-m sem.... :(