Source SDK - Pályák, modok készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spongya
Hali!
Lenne pár kérdésem:
Mi az a source SDK pontosan?
Lehet no-streames verzióval pályát szerkeszteni?
Hogyan?
Hogy kezdjek hozzá?
Valaki segítsen ha tud.
elõre is thx.

Senkkik
thx!
beraktam egy pályára pár nagy ajtót amik dust-on vannak.. de a moddellen nincs hátulja és ezért a játékban át lehet menni csak úgy rajta.. Azzal mit lehet tenni? :S (ugyanígy vagyok a pálmafákkal is)

Csinálj egy trigger textúrájú brusht, és csinálj belõle func_buyzone-t.
A tulajdonságoknál, vagy a flageknél be kell állítani, hogy melyik csapaté legyen.
Vagy egy törthetõ physics modellt tegyél be prop_physics-ként, vagy csináld meg az asztalt brushokból, és csinálj belõlük egy func_breakable-t.
Senkkik
lenne mégvalami: buyzone-t hogy kell csinálni? <#rolleyes>

Senkkik
ha berakok pl egy asztalt azt hogy lehet törhetõvé tenni? (nem tudom ,hogy lehet-e máshogy berakni, én ugy csinálom hogy rakok egy entity-t és azt prop_staticra állítom és megkeresem a modellt...)

Senkkik
1000 thx

Rip
Kattints a kamera ikonra, és a 2D nézetben állítsd rá a mapra a nézetet.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Senkkik
üdv van egy kis gondom!
Megnyitnék egy mapot de a camera nézeten nem jön be semmi csak feketeség... Mivel lehet ezt megoldani?? :(

Rip
Sziasztok!

Ha kreálok egy solid objectet (pl. egy simple blockot), meg tudom valahogy adni manuálisan a méreteit? Tehát nem az object széleinek ide-oda huzogatásával, hanem valami numerikus inputtal (hehe)?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Sziasztok!
SDK alatt Counter-strike:Source mapot készítek és amikor elmentem a mapot, és f9-el tesztelni akarom azt az üzit kapom hogy a rendszer nem találja a megadodtt fájlt. Meg van amikor azt írja ki hogy: Error: map with no planes.

Elõre is köszi.
bricsi01
Én aránylag egyedül jöttem rá 13 éves létemre, elég egyszerü, UT Engine alá is már kb tudok.
Van 2 link az SDK Editor ablakán, ott könnyen meg lehet tanulni ezt.(én is így tettem)

DupiDani
jaja köszi :) csak éppen: elszánt szándékom hogy csináljak pályát csak éppen nemtudok :/ szal akinek van kedve tanitgatni meg jokat beszelgetni velem az urjon ;) de akár egy link is megteszi :)

~

hinar
Elõször is kell hozzá egy HL2 játék, a Stemen keresztül letöltöd a Source SDK progit és kezdödhet is a pályaszerkesztés.

DupiDani
na idefigyeljetek hajrá hajrá lendítsük fel a topickot:D na ki van benne? már csak azért is mert nagyon akarok pályát csinálni és nemtom hogy kell és hogy mivel... :/

~

hi!

nem tudná valaki megmondani (leírni) hogy hogy kell állványos géppuskát csinálni.
ui :mármint a hammerben:D
már mindegy rájöttem máskép kellet csinálni nem ugyan az a módszer a hl2-t is másképp meg a countert is másképp kell csinálni , de azért kösz.
csak írjátok oda majd hogy pl a létrát máskép kell csinálni a hl2 ben mint a counterben.
Nem tudom, nincs Ep1-em.
szia Dodo55 ! nekem csak a HL2 episode one van + semmi más vale val kapcsolatos játék nincs (HL2 se), és hogy így benne van e minden a hammerba ami csak egy pályaszerkesztéshez kell? vagy hogy nekem csak 3 func_ van ez amiat van mert én vagyok a béna vagy kell hozzá HL2?
Hehe, ami a jatekfejlesztes.hu-n van, azt én írtam :)
Amúgy én is csak ezt a 2-t ismerem, ami magyar.
szasztok ! az lenne a kérésem hogy tudnátok e megadni címeket ahol vannak magyar leírások a hammer kezelésérõl (tutotial) de ezeket már ismerem:http://www.dox.hu/?loc=http://bezgor.dox.hu
http://x100.dataglobe.hu/jatekfejlesztes/page.php?&id=220#ezen kívûl mert nem tom pl hogy hogy kell beállítani turret_floor hogy lõjön meg stb please jól jönne.
sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy nekem csak a HL2 episode one van meg és hogy abba minden benne e van mert a hammerbe nincs pl létra entity nekem ez azért lehet mert nincs a HL2?
Steamen kereszetül CSAK.
sziasztok !
azt szeretném megkérdezni hogy hol lehet half life2 pályaszerkesztõt(editort)leszedni ha tudtok pontos útvonalat mert hiába írom be a googléba nincs semmi .pleeease nagyon jó lenne.
bricsi01
Hi!

Hogy lehet két textúrát összemosni?
Pl a homokos partot a járdával.

Hát szerintem nem.
Én szeretem.
kissadamvikt
ez lehet de akkor is kezelhetettlen túlbonyolított ez egész....

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

Nem a ramod a kevés, hanem a videokártyád...
kissadamvikt
akkora nagy fos ez a progi.... kezelhetetlen és 1 g ramnál is belassítja a gépet....

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64

kissadamvikt
ezzel a Source SDK val elég jó pályákat lehet csinálni, mert akkor belekezdenék én is mappokat gyártani!?!?!?!

bricsi01
Hogy lehet megcsinálni azt a fajta kötélen való leereszkedést amit az Ep1ben és a Lost Coastban láthattunk csak?

Hát végülis tényleg jár SDK az EP1-hez szóval tényleg kéne alapból.
bricsi01
E fajta megoldásra én is gondolta, csak az volt bennem, hogy kéne ennek alapból mûködnie.

Grass
THX, a reset segített

www.dreamerz.hu

Próbáld a Reset Game Configurations-t és a Refresh SDK Content-et.
Grass
Üdv
Most töltöttem le a Source SDK-t de van egy kis problémám az indításnál.
A "Current Game"-nél ugye elvileg ki kéne választani, hogy Counter Strike Source de nálam nincs a legördülõ menbe semmi sem pedig eredeti a CS:Source-m

www.dreamerz.hu

tescodr
azt hiszem ez örök rejtéj

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

tescodr
aha vágom,hát lehet de hivatalosan nem müxik,amúgy vki nekem is tudna dobni 1 helpet?pl csinálok hl2 be displacementet azon bármien fizikai objektum átesik pl gránát pls help

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb

Én például mûködésre tudtam bírni EP1-es modelleket, CSS-ben.
A GCFScape nevû progival kiextractáltam az episode 1 shared.gcf-bõl, a cstrike\models\props_foliage\ mappába, ez egy fenyõ volt, elõször nem a props_foliage-be tettem, akkor rossz volt, de a gcf-en belül is ott van, szóval csak ott mûxik jól, mert a model info fájl részleges elérési útvonalat is tartalmaz.

Magyarul, ha van egy modell a GCF FÁJL\models\props_valami mappába, akkor azt CSS esetében a steam\steamapps\neved\counter-strike source\cstrike\models\props_valami mappába kell tenni.
tescodr
dark messiha map editorát visszatartják,ezvan nem adták ki,más a fejlesztõ is nem a valve,csak besegítettek az arkane stuidó nak

tescodr
nem is fogja mert valamiért az ep1 es dolgok nem kerültek bele az sdk ba,tudom próbáltam

tescodr
tõlem is nyugodtan kérdezhettek sdk ügyben,szívesen válaszolok segítek mindenkinek

Grass
A FAQ-ot valahogy elõ lehetne keríteni?

www.dreamerz.hu

bricsi01
Hogyan kell aktiválni a Half-Life Source-t, mert közel vagyok de nem jeleniti meg itt se a modelleket.
Mi a fuck lehet?

bricsi01
Hi!

Mostanság raktam fel a GOTY-om hoz az Ep1-et(eredetibe) s az SDK nem használja fel az Ep1-es cuccokat. (Pl: ERROR van a zombine helyett, ...)
Mit kéne tennem.

hinar
Sajnos nem tudom, hogy müködik.
A HL pályaszerksztõjét, csak a játékon keresztül érhetõ ell. Ehhez meg kell venni a játékot pegisztálni kell a Steam-en. És csak ezután tölthetõ le.
De itt egy régebbi verzió.Próbáld meg hátha sikerül.
Hammer

Sziasztok!

Tök kezdö lennék pályaszerkesztésben.
Játszottam a Dark Messiah: Might and Magic játékkal.
A Hlaf-Life 2 motorját haszálja.
Ehhez akkor lehetne HL2 pályaszerkesztõt használni?
És a pályaszerkesztõt hol találom?

Köszi
bricsi01
Hi!

Találtam egy ilyet:
http://www.sdknuts.com/

De még mindig nem találtam meg, hogy hol tudom visszakapcsolni a véletlenül eltüntetett ablakokat

Rip
Ok, köszi!

Megpróbálom!

bye