774

MOD illetve PÁLYA készítés a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 alá a Source SDK segítségével.
  • toarpad
    Császtok !!

LENNE A HAMMER EDITORAL EGY HATAMAS PROBLÉMÁM. A probléma oka az lenne ha kezdenék egy új pályát akkor tudjátok alapból kijön 4db fekete négyzet és abból 3db négyzet rácsos . Na már most nekem az egész baj ott kezdődik hogy kijön a 4db fekete négyzet de nem négyzet rácsss egy sem . Ezt mi okozhatja és hogyan oldódhat meg ?

Válaszotokat előre is köszi !!

UI. A Source SDK-t 5-ször raktam újra és ebből 2-szer a teljes mappát letöröltem !!
  • dronkZero
    Helló!
    Most ismerkedek a Hammer-rel, és rögtön lenne is egy olyan kérdésem, hogy a grid méretét 4-nél kisebbre tudom valahogy állítani? Vagy szokjak hozzá, hogy a pályageometria max 10 centire pontos?
    És akkor a részletezést objektumokkal és textúrákkal kell megoldanom?

Ja, és a legfontosabb: valami import lehetőség van benne? Worldcraft fájlt meg tud nyini, azt láttam, de olyanom nincs... Abba lehet importálni, hogy akkor esetleg két lépcsőben...?
  • RMarvin
    Én a Milkshape-et használom a modellszerkesztéshez, a textúrázáshoz pedig egy ún. Ultimate Unwrap 3D nevű progit, amikkel vígan el lehet szórakozni. A milkshape rengeteg játékfmodell-formátumot ismer, és a vertex-weight-eket is nagyon jól tudja (mostmár) kezelni.
  • ALIENwoods
    Nekem a csontozással és a hozzá kapcsolódó fizikai objectumok kreálásával van problémám.
  • RMarvin
    Tud valaki magyar nyelvű leírást mod készítéshez? Van egy fullos modellem textúrázva, kicsontozva, de jó lenne valahogy be is illeszteni a játékba.
  • ALIENwoods
    Kettő kicsit elhamarkodott kép a modból :P
    A valóságban sokkal apróbbak a karikák, és a normal mappen is van mit javítanom :P

• RMarvin
    Üdv!

Most barátkozok az sdk-val. Miért van az, hogy amikor zseblámpával világítanék egy monstert, vagy épp gránát robbanna mellette - azaz fény is villan robbanáskor- kifagy a játék és hl2.exe hibát észlelt szöveggel ki is penderít. Pont abban a pillanatban, amikor fény érné a monstert. (mint a fentiekből már kiderült ez egy single pálya, csak épp raktam be monstereket, mert coop-ot szeretnék gyártani)
  • ALIENwoods
    Ráadásul árnyékot se vet az objectem, csak ott van a térben.
  • ALIENwoods
    Hogyan lehet rendesen phys objectet csinálni, mert hiába exportálom ki maxból Smoothing group 1-s ként nem látja a model studio se a modellt se a phys objectet /mellesleg Hammer editorban jelen van.
    A phy objectre is kell valami textúra esetleg?
  • ALIENwoods
    Köszönöm viszont szükségünk lenne BKV-s dolgokat modellező emberekre
    PL lyukasztók, székek stb :)
  • Aquir
    lol de jó
    sok szerencsét hozzá!:)
  • ALIENwoods
    Embereket keresek akik segítenek ennek a modnak az elkészítésében :)

http://www.moddb.com/mods/kontroll
  • dav1d
    smod tactical
  • RMarvin
    Üdv! Ezt a pityut honnan szerezted?
  • Aquir
    nem a hl2 indítod el a steamben hanem magát a modot, miután ujraindítottad a steamet
  • kri555
    miva akkor ha beépítek ide c:\Kryss\Játékok\Half-Life 2\SteamApps\SourceMods\ egy modot és még igy se ismeri fel a játék hogy bent van a mod.Mit kell csinálni hogy elinduljon a mod?
  • dav1d
  • dav1d

ez meg az én pályám: sopron pláza :D
  • miki10
  • miki10
    http://www.videoplayer.hu/photos/show/76707[/IMG][IMG]]miki
  • dav1d
    azt hiszem bátran kijelenthetem h nem kell hozzá steam :D
  • Dodo55
    Nem ő az, a többi topic tele van vele, hogy ellopták, és a gyerek most lopkodja vele másokét.
  • IcE TeE
    (Elözménye is volt...)
  • IcE TeE
    [SG] D$L: re
    IcE TeE @ icenethosting: re
    [SG] D$L: nagyon fontos lenne most
    IcE TeE @ icenethosting: az van,h ellopták a haverom acc-ját egyszer és azon tudomásom szerint 6 acc-ot szerzett magának :S
    IcE TeE @ icenethosting: de ha bizonyitod,h DSL vagy akkor oda adom :)
    [SG] D$L: kinek csórták el?
    IcE TeE @ icenethosting: seven
    IcE TeE @ icenethosting: anno
    IcE TeE @ icenethosting: cs2hun is fenn volt
    [SG] D$L: itt az enyém is: dudimako jelszó: (nemadom itt ki forumon)
    IcE TeE @ icenethosting: ... :D
    nem válasz a kérdésemre

Most tényleg DSL, vagy sem?
    Mivel másokat is kérdezte... És nem is bizonyitotta hogy DSL lenne :/
  • Bojhos
    heló!Hogy tok szervert csinálni a clanomnak?
  • Crash90
    Hali!
    Van pár pálya amin 1-2 modell fekete lila kockás. Mit lehet vele csinálni h ne legyen ilyen???
  • Rip
    Ja igen, az eredeti cs_militia pályán nincs ilyen gond. (Nem videokártya driver probléma)
  • Rip
    Sziasztok!

Hátha tud valaki segíteni.

Tettem fákat a pályára, amik a szerkesztőben rendben meg is jelennek.

F9-cel lefuttatva a pályát, majd betöltve azonban ilyen kép fogad:

Mitől lehet ez?

(Minden eredeti)
  • bricsi01
    Nah helló!

Én beleírtam amit írtatok, de ha be akarok lépni a Hammerbe, akkor azt irja ki h nem biztonságos futtatni meg ilyenek.
    Tehendő?
    Mit kell telepiteni?
    Mert most teljesen lekaptam minden Steam-es játékot vinyómról, szal nulla.
  • csokipuding
    Sziasztok! Egy kérdésem van: ahhoz, hogy az elkészített modok működjenek, elég csak a HL2-őt megvenni? Szóval, maga a source motor frissül magától, vagy ahhoz meg kell venni a legújabb episode-okat is?
  • bricsi01
    Ohh...Bocsi hogy nem olvastam vissza.
    És köszönöm a választ.
  • Petko
  • bricsi01
    Hali mindenki!

Nekem van egy olyan kis bajom, hogy amióta új alaplapom, procim, vidkarim van, azóta nem működik a Source SDK.
    Újra telepitettem a Steam-et, de nem javult.
    Rákattintok az ikonjára, és tölt, aztán semmi, mint ha el se inditottam volna.
  • Dodo55
    Nem téged bannoltunk aimbot miatt?
  • hinar
    ...Akit érdekel az irjon (akár privát üzenetben is)!!!!

Egyik kollegámmal olyan plugint készítettünk autocad alá, amely az autocad kiterjesztésű rajzokat (dxf, dwg)képes map kiterjesztésben konvertálni. Így a nehéz, bonyorult pályák szerkesztése ill. megrajzolása sokkal egyszerűbb.Ez után már csak texturázni kell és a kiegészitéseket kell elhelyezni (fegyver, lámpa stb). És már lehet is játszani.
    Aki használ autocaddat csak annak ajánlom.
    A progi január végére készült el.
    Most még texteljük, egy elég bonyorult alaprajzot. A progi nem lesz ingyenes!!!
  • RMarvin
    kérdés: van egy halom "custom" textúrám TGA-ban, és szeretném őket a Hammerben felhasználni néhány új pályához. Hogyan állíthatom őket hadrendbe? (jó lenne, ha az alap hl2-es textúrákat ezzel párhuzamosan kikapcsolhatnám a pályaszerkesztés alatt, hogy a kettő ne keveredjen)

köszi!
  • DAWED
    sziasztok vki nemtudja elmondani h hogyan kell mappot csinálni sourcba??????????????
    aki igen oks vegyen fel: [email protected]
  • Petko
    alapból az orange box sdk óta orange box eszközökkel akar indúlni az sdk
    de persze akinek nincs orange boxa annak nem indul
    viszont launch optionba írva ezt: "-engine ep1" elindul a régi
  • tonyr #256
    lécci segitsetek, nekem se indul az sdk
  • Tomato
    +VAN!