774

MOD illetve PÁLYA készítés a Counter-Strike: Source és a Half-Life 2 alá a Source SDK segítségével.
  • hinar
    Rajzolj lámpatestet és úgy próbáld a testben elhelyezni a lámpát.Vagy használj prefab-ot.Prefab

Bár nálam egyáltalán nem müködötek a prefab-ok....
  • Dodo55
    Az areaportalok mire valók?
    Mert csak annyi leírást sikerült találnom róla, hogy területeket lehet velül elválasztani, és be lehet őket zárni, zárt állapotban nem lehet átlátni rajtuk.
    Ez eddig OK, de decompile-oltam egy pályát(de_newportbeach), mert meg akartam nézni rajta valamit, és azt láttam, hogy az ablakok, ajtók mind tele vannak rakva areaportalokkal.
    Ennek biztos megvan az oka, erre az okra vagyok kíváncsi, tehát milyen gyakorlati haszna van az areaportaloknak?
  • Rip
    Sziasztok!

Egy kérdésem van a megvilágítással kapcsolatban: Egy nagy csarnokot hogyan lehet megvilágytani úgy, hogy ne nézzen ki nagyon bénán.
    Próbáltam egy csomó szimpla light-tal, de a körkörös fényudvarok mindig meglátszódtak a padlón vagy a plafonon, és elég szerencsétlenül nézett ki.

Előre is köszi!
  • bricsi01
    Bocs hogy csak én írok ide, de az eredeti beállitásokat, hogy tudom visszaállitani?

Még 1-szer bocs.
  • bricsi01
    Itt van az amiről elindultam:
    http://www.dox.hu/?loc=http://bezgor.dox.hu/hammer_leiras/Segedletek.htm
  • bricsi01
    Nekem csak 1 megfejtetlen kérdésem van, az hogy a bezárt kis ablakokat, hogy lehet visszakapcsolni?
  • bricsi01
    Én csak írásosat tudok.
    De azok is csak alapok, azokra meg rájöttem magamtól.
    De mostanság a Valve eredeti lírását fejtegetem.
    Az alapokat tudod, nem?
  • hinar
    Nekem is. De nem tudsz a linket küldeni,hogy honnan töltöted le?
  • bricsi01
    Hát csak a CS:S-hez, de nekem a HL2 SP-hez kéne.
  • hinar
    Magyar nyelvű leírást nem találtál az új Hammer-hez?
  • bricsi01
    Köszi, én csak a pályámat betoltam a gaméba s beirtam a konzolba a nevét s jó.
    Hát én is szeretnám ha elindulna, csak ne sok kis csicska hülyegyerek legyen a társaság. :-)
  • hinar
    Én is jártam már így.Sőt ugy is jártam, hogy el sem indult.
    Próbáld meg úgy, hogy a Steam panelen keresztül inditod el, hanem kirakod asz asztalra Hammer pályaszerkesztő exét és úgy próbált meg elinditani.És próbáld még ofline üzemmódba elinditani.Sajton én is töltötem le frissitést és nem a legtökéletesebb.
    Alig vártam , hogy a topic elinduljon...
  • bricsi01
    Jobban mondva mindenreöl eltünik a textura, a pályából a feketeségen kivül nem látni semmit. A modelleken szintúgy nincs textura, hanem szürke az egész karakter. Ugyanez van az SDK-hoz járó help pályákkal is. Arra gondoltam, hogy ez a jelenség visszavezethető-e a Hammer Editorra(?)
  • bricsi01
    Hi!

Csinálok egy pályát, de egy kis idő után feketeség lesz és a menü is be cressel.
    Minek a hibája, vagy hiánya?
    bocs ha már volt.
  • hinar
    Mapping
    Nem tudom, hogy ez a könyv megfog-e jeleni Magyarországon. Ha valakinek meg lesz elekrtonikusan vagy már megvan az szóljon.
  • Johny Killer
    hi
    az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogy mikor készen van a pályám... van benne minden, buyzone, meg spawn meg minden, elindítom tesztelni, és be is jön a pálya, de elkezd zuhanni, és csak zuhan a nyavajába az ember... segítsetek plz!
  • XerPY
    Megoldottam :D:D:D:D az nem volt leírva hogy használat után resetelni kell
  • XerPY
    jó oké köszi de akkor sem indul el az a szar mert ott alul semmit nem lehet kiválasztani röviden nicns ott semmi ez a buzi szart nem érdekli hogy minden gémem megvan amihez lehetne pályát csinálni (VALVe alkot)
    Szal mondjatok valamit mert ez így nem fog működni
    köszi
  • Szega87
  • T-boy
    Ezután még valaki sír, azt lelövetem. ;)
  • XerPY
    nekem valami game configurationos geci jön be mikor el akarom indítani a hammert mit csináljak?
  • Speedbreaker
    ez érdekes :D
  • Roach16
    Nah már rájöttem a problémámra:D
  • bbccc
    VALAKI TUDNA EGY LEÍRÁST ADNI A HAMMER PROGIRÓL???????????????
  • Roach16
    Nincs valakinek 1 konvertálója ami .vmf -ből .bsp -t csinál???
  • hinar
    Nekem is kéne egy komplett.
    Amit a kiadtam a progihoz (interneten elérhető) azt kéne leforditani
    (ez csak egy gondolat).
  • bbccc
    Valaki tudna adni egy magyar használati leírást a valve hammer editor programról?
  • Roach16
    Hy all,
    Van 1 kis gondom a Hammer Editor-ral.
    Szóval csinálok 1 map-ot és mondjuk félig kész van, elmentem és akkor elvileg elment 1 .vmf -et +1 .bsp -t. És tovább fejlesztem a map-ot és amikor mentegetek elvileg mindig felülírja a .vmf -em + a .bsp -t.
    De 1 idő után nem írja felül a .bsp-t, szóval amit megnyitok a hammer-be(.vmf) az a kész map, de amit a játékba(.bsp) az csak a félkész map.
    És ráadásul ha kijelölök mindent a hammerbe és csinálok 1 új-at és beillesztem és elmetntem akkoris csak 1 .vmf-et csinál és ha rámegyek a run map-ra(F9) akkor ezt írja "a fájl nem található"
    Légyszí segítsetek!!! (remélem érthetően írtam le :)
  • Szega87
    de biztos van vlmi readme pl a qukae soundnál :)
  • Szega87
    Ha bérelsz servert akkor ftp-n rámlsz és a soundsba bemásolod !
  • Sebike
    ok, ha sourceról van szó akkor miben kell hivatkozni a kívánt hanghatások eléréséhez, hogyan kell, hova kell felmásolni, fellőni?
    Ezt szeretném elérni, csak nem tudom hogyan, ehhez kellene a segítség, lehet róla szó?
    Ha nem akkor hol próbáljak segítséget kérni?
    thx.
  • Szega87
    1. hogy a topic a source-al foglalkozik nem cz vel
    2. az emlitett hangokat a serveredre kell fellöni
  • Sebike
    Sziasztok, csak annyi lenne a kérdésem, hogy a pályákhoz (szerverhez) "saját hangot" rakni egy-két dologhoz (mint álltalában a clan szervereken van) hogyan lehet, gondolok itt a fejlövésre stb.
    Ha nem jó helyen járok akkor bocs.
    (CZ-hez kellene)

Thx.
  • bbccc
    Ez nagyon szemétség,hogy csak azoknak lehet meg az SDK Source,akik Steam-en keresztül vették meg a counter strike-ot
  • bbccc
    mert mennyit foglal az SDK Source? Pedig eredeti Source-m van,de nem steam-es
  • Szega87
    elküldeni nem fogok mert mire feltölteném 1 tárhelyre ... Amugy meg elinditani se tudod steam nélkül az meg a másik ...
  • bbccc
    LÉGYSZI! Nagyon sokat segítenél nekem!!
  • bbccc
    elküldeni vagy nemtom
  • bbccc
    DE OTT HOGY TUDOM AKKOR LESZEDNI HA NEM STEAM-EN KERESZTÜL VAN MEG???? MÁ VAGY 1 éve kutatok ez után és hiába. Próbálj már meg légyszi segíteni nekem valahogy! LÉGYSZIIII
  • Szega87
    sok a spam csak steamen keresztül lehet leszedni