Source SDK - Pályák, modok készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fent az ikonok között van két görbe nyíl, a balra mutató az undo(mégse), azzal tudod visszacsinálni az utolsó mûveletet.Jó lenne átnézned az alapvetõ mûveleteket, mert így nagyon vértizzadós lesz!

Újabb link, jobboldalon fent találsz egy 10 pontból álló menüsort.Ezt érdemes átrágni, mert teljesen alapok nélkül képtelen leszek segíteni Neked ilyen formában!

Hammer Editor Alapok
Tárgyakról röviden:

Ugyanolyan entity-k, mint az info_player_start és a light, tehát lerakni is ugyanúgy lehet õket.Az entity listából kiválasztod a prop_static-ot vagy a prop_physic-et vagy a prop_dinamic-ot(különbségekrõl majd késõbb!) és a 3D nézetben a padlóra klikkelsz.Ekkor még csak egy piros kocka jelenik meg. Ezután nyomsz egy Esc-et, akkor kijelölve láthtod a prop-odat mind a négy ablakban.A Properties(tulajdonságok) ablakban találsz egy World modell sort, erre klikk, majd "Browse" gommra klikk és megnyílik a Modell nézegetõ ablakod, ahol válogathatsz a modellek között.Ha megtetszik valami, akkor Ok-ra klikk és kész is.Helyére mozgatod a tárgyat(többnyire ugyanis besüllyed a padló alá) és voilá!(persze azért nem ilyen egyszerû a dolog, de ez a lényege, részletekrõl mindjárt írok!)
Devv
És ha már adtam neki, akkor hogy csinálom vissza? (Mondtam hogy kezdõ vagyok...)
Nem, mert akkor a kijelölt fal válna üregessé.
Devv
Ha húzok egy falat, akkor ott is kell make hollow?
Devv
Igen, ahogy írtad a hagyományos ajtók és az ilyen tárgyak érdekelnek majd... De addig újracsinálom a falaimat. 😊
Még egyszer köszi!
Tárgyak elhelyezése alatt a modelleket érted?Úgymint: jármûvek, csövek, monitorok, bútorok, stb?
Gondolom, megérted az írt angol szöveget(Source SDK vonatkozásában sajnos enélkül reménytelen boldogulni), úgyhogy itt egy másik link a témában.Nyilván Téged a szép, elõre modelezett, hagyományos módon nyíló ajtók érdekelnek.Íme:

prop_door_rotating
Devv
<#worship> Köszi szépen! A falakkal akkor nem lesz gondom, az ajtót meg majd megnézem. A következõ kérdésem majd a tárgyak elhelyezése lesz...
Magyar tutorialok

Ez meg lemaradt, bocs... 😊
Pontosítsuk az elsõ kérdést: két szobából akarsz egy nagyobbat csinálni?Mert ha igen, akkor kijelölöd a fölösleges válaszfalat, majd "Delete" és a megmaradó falakat úgy húzod, hogy ne legyen lyuk a szobán.

És igen, célszerûbb egyesével csinálni a falakat, nem pedig egy téglatestet "make hollow"-val üregessé tenni, mert így könnyebben tudod majd a falakat mozgatni, átméretezni.
Az ajtóhoz szívesen adok segítséget, de én is videókból tanultam meg, leírni nagyon nehéz.Mi nem világos?
Kezdetnek itt egy magyar nyelvû tutorial gyûjtemény, abból is beállítottam Neked az ajtó készítését.

Üdv és kérdezz nyugodtan!
Devv
Sziasztok! Full kezdõ vagyok, segítséget szeretnék kérni, mert a videókból nem volt egyértelmû. 2 dolog:
1. Hogyan tudok egy szoba falából vágni vagy esetleg eltüntetni a falat? Két szobát egymásba húztam és az egyik szoba másikba érõ fal részét szeretném eltüntetni. Vagy csináljam egyesével a falakat?
2. Az ajtó mûködését leírhatná valaki. Sima egyszerû ajtó.

Köszönöm!
A tipp jó, de mintha már találkoztam volna egy ilyennel a planetphillip.com-on.Majd rá is keresek. Amúgy sztorialapnak remek: kezdõdhetne pl. ugyanazon az állomáson, ahová Freeman megérkezik a HL2-ben és a fõhõs épp sorban állna a többiekkel a kajakiadó ablaknál.(Biztos emlékszel)
Más: a Black Mesa Source pályáiból nagyon sok ötletet merítettem, már kezdtem is "polírozni" a sajátjaimat...<#eljen>
adamq01
Tudom, hogy nagy meló egy új világot kreálni, de erre mondtam, hogy marad a HL univerzum, csak egy mezei lázadó szemszögébõl.

Modelleket meg skineket lehet tölteni fpsbananaról is. 😊

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Tudod, ötleteim nekem is lennének, de gõzöm sincs a modellezésrõl, nem értek a face poser-hez, nem tudok új skin-eket és hangokat kreálni, vagyis pont azok a dolgok hiányoznak, amik elengedhetetlenek egy teljesen új mod elkészítéséhez.A meglévõ eszköztárból kell gazdálkodnom, úgyhogy környezetnek marad a Half life univerzum, sztorinak meg az, amit ráerõltetek a látványra.Egyébként is, inkább csak a szabadidõm kellemes eltöltésére használom a Hammer editort, semmint arra, hogy like-okat gyûjtsek valamelyik modder oldalon(planetphillip.com, moddb.com, stb.)
Bár néhe ezekre is olyan minõsíthetetlenül igénytelen map-okat küldenek be, hogy egyszer talán feltöltöm én is a régi HL1 single playeremet, meg ezt a Hl2-est, ha kész lesz.
Nem igazán tudom, melyik részre gondolsz, ahol az ellenfelek csak állnak?
Az elsõ rendõr ai_goal_police nevû entityvel van úgy beállítva, hogy direkt csak figyelmeztessen, ha közeledsz.
A ruha felvétele utáni rendõrök pedig nem csak állnak egy helyben, hiszen ha megnézed, még a legtávolabbról is felmennek a játékos után a lépcsõn.
Talán a monitorszobában lévõ géppisztolyos õr az, aki "csak néz", de amint az õrszoba ajtajához érünk, õ is kijön és támad.Ez nem magyarázkodás, csak kérdezem.
Amúgy természetesen lehet ezen javítani, sõt azóta már meg is történt:
squad-okba kell csoportosítani az ellenfeleket, mert akkor kommunikálnak egymással és szervezetten támadnak.Ennek is megvan persze a hátulütõje: ha túl sok ellenfelet teszünk ugyanabba a squad-ba, akkor mind ott fognak tolongani elõttünk.Van még az ai_scripted_schedule nevû entitiy is, ami hasonló célt szolgál, de ezt most nem részletezném.
adamq01
Arra gondoltatok már, hogy ne half-life singlepayereket csináljatok, vagy ha marad a hal-life, akkor mondjuk az egyik "mezei" felkelõ szemszögébõl?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
Nem rossz, de az ellenfelek feltûnõen buták.
Azt lehet javítani, h ne csak egy helyben álljanak és csak akkor támadjanak, ha odaértél?

Komoly 😊

Amúgy amit mutattam fõleg azért ilyen kicsi és rövid, mert annak idején a scriptelést próbálgattam benne. A videóhoz képest most úgy néz ki, hogy kicsit más a G-Man script és ott van Eli is, plusz van egy lépcsõház ha továbbmész a pincében, ott fel lehet menni, találsz egy rakétavetõt (a "történet" szerint azzal lõtték a lyukat ami kirobban a trabantnál amikor vagy). A rakétavetõvel kell kilõni egy ajtót (úgy van megcsinálva, hogy csak az vigye ki).

Ott akadtam el (és kb akkor hagytam félbe az egészet), hogy nem tudtam normálisan berakni korlátlan rakétákat adó ammo dobozt 😞

Már nem emlékszem pontosan, de talán a megfelelõ entity-t megtaláltam, de nem akart mûködni.
Igen, saját! 😊
Megnéztem a tiédet, kár, hogy csak ennyi van meg belõle.
A Half-life 2 map-omból kis ízelítõ.Azóta persze sokkal nagyobb és jobb lett...😊

adamq01
Nekem tetszenek és én is szívesen segítenék, de a pályakészítéshez nem nagyon értek. Ami szóba jöhet, az a photoshop és a hangok készítése. Esetleg animációhoz megalkotni a hangokat.

Ja meg ennél tovább is csináltam, de azt most hirtelen nem tudom megmutatni.
Gondolom saját 😊

Ha már itt tartunk, akkor itt egy videó egy próbálkozásomról.
Kicsit sötét valamiért, nem tudom hogy sikerült 5 éve ilyen szarul felvennem 😄
Azért remélet látszanak a dolgok nagyjából.

Vagy feltöltöd a galériába és onnan bemásolod az URL-t 😊
Aquir
sg-n úgy, hogy nagyítod de 20 kb alatt maradsz, vagy pedig imagerz.com

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ennél nagyobb képet hogy tudok feltölteni a fórumba?
Most éppen egy HL2 single player-en dolgozom, abból talán beteszek majd képet, ha érdekel.
Azért ha belevágsz, jelentkezz.Lehet, hogy belinkelek ide majd pár képet, min is dolgozom?
Ez pl. az elsõ része annak a single player modomnak, amibõl eddig 9 epizód került fel a YouTube-ra:

Én szívesen foglalkoznék, ha engedné az idõm 😊

És igen, én is kedvet kaptam a BM után, csakhát na, válság van...
Foglalkozik valaki még rajtam kívül pályaépítéssel?<#nemtudom>
Jó lenne újraéleszteni ezt a topikot, hogy megdumálhassuk a problémáinkat, bemutathassuk egymásnak a pályáinkat és mindezt végre magyar nyelven, ráadásul nem kizárólag CS fanoknak.Talán a most megjelent Black Mesa lökést ad majd azoknak, akik abbahagyták a Hammer-ezést...<#taps>
adamq01
Konvertáld wav-ba 😉

Nem nagyon reménykedem abban, hogy valaki benéz még ide, de hátha?
Nem vagyok már kezdõ pályaépítõ, de valamit nem tudok megoldani:

Ambient_generic-el szeretnék betenni a saját pályámra HL2 zenét, de ugye a sound browser nem játsza le az .mp3 kiterjesztésû fájlokat.Valahogy mégis bekerülnek mások pályájára!Hogy tudnám ezt megoldani?

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

FSpofon

Arab money

ALIENwoods
ALIENwoods
lámpa entitás kiválaszt, majd properties ablak, flag fül

Üdv! Szeretnék minlight értéket adni az egyik modellemhez, azaz töksötétben is legyen egy minimális fénye. Mit kell tennem a vmt-filével?

KaszaN
Sehol sem találom ezt a "Start ON flag"-ot. Hol kellene bepipálni?

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

ALIENwoods
Hammerbe fordításkor, megjelenik egy Compile Window, amibe elõszeretettel ír hibaüzenetet, ha valami gáz van. Sokszor a pálya hibák ellenében is lefordul, viszont fagyhat.
Egy alap pályát próbálj ki.

Nagy kocka brush, majd jobb egér rajta Hollow, érték pl -32 Ekkor a kocka üreges lesz, 32 inch vastag falakkal.
Beleteszel egy light entitást (Start ON flag legyen kipipálva), és egy info_player_start entitást.

Compile-old a pályát és nézd emg hogy ezután is fagy-e.

ALIENwoods
Block tool-> Húzol egy négyzetet valamelyik nézetben, másikban adsz magasságot neki, majd jobb egér hogy Create.

KaszaN
Nem. Elmentem rendesen ahogy a videóban van, elötte mindent ugyanúgy csináltam. Rámegyek a run mapra, majd elindítom a játékot, konzolba beírnám , hogy "map" pályanév és már elve nem jeleníti meg a pálya nevét és lefagy ha entert nyomok. Próbáltam oda is menteni a pályát ahol a mapok vannak de úgy sem jó.

Rip
Miért nem tudod kipróbálni? Ír ki valamilyen hibát?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

KaszaN
Jó mindegy megoldottam, de most ott tartok, hogy akármit csinálok a mapot nemtudom kipróbálni. Tutorial videó ide vagy oda....

KaszaN
Hi

Látom úgy kihaltabb mint a sarki bolt zárás után, de hátha valaki jár még erre. Az lenne a gondom, hogy Block Toolal kijelölöm hova akarnák falt csinálni és enter. De csak egy sárgával körvonalazott terület lesz ott és nincs rajta textúra. Az összes (és tényleg az összes) videó amit néztem, gombnyomás után egybõl megjelent rajta az általa választott textúra. Mit kéne csinálni vele???

Helló!

Tudna nekem segíteni abban hogy a source sdk amikor elakarok kezdeni új pályát készíteni vagy be akarok tölteni egyet lefagy a program és a 3db 2d ablak fehérlesz.
Mi lehet a hiba<#conf>
Jim Morrison
jol nez ki

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ALIENwoods
Egy újabb pálya modból:

ALIENwoods
Egy újabb pálya a modból:

ALIENwoods
Ahhoz a tartalomhoz ami pluszba kerül majd a modifikációba és hangot igényel ahhoz természetesen teszünk be funkciójának megfelelõ hangot/zenét/szinkront.
Ezzel együtt természetesen az alap HL2 tartalomból is használunk dolgokat, mert megfelelnek az igényeinknek.

SZilaJMaGGoT
Alap. A pisztoly amúgy is egyedi hangokat használ, de van még mit finomítani rajta. Zene az mindenképp lesz majd ambient, meg environment hangok, lépkedést viszont nem tudom érdemes e lecserélni, mert az asszem felületenként(fém, fa, stb) változik, és jó minõségû hang rögzítésére nemigen van lehetõségünk(ha csak közbe nem kerül egy ember aki csak és kizárólag hanggal foglalkozik). De majd woods pontosít, ugyanis õ a lead...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)