Source SDK - Pályák, modok készítése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Újabb link, jobboldalon fent találsz egy 10 pontból álló menüsort.Ezt érdemes átrágni, mert teljesen alapok nélkül képtelen leszek segíteni Neked ilyen formában!
Hammer Editor Alapok
Ugyanolyan entity-k, mint az info_player_start és a light, tehát lerakni is ugyanúgy lehet õket.Az entity listából kiválasztod a prop_static-ot vagy a prop_physic-et vagy a prop_dinamic-ot(különbségekrõl majd késõbb!) és a 3D nézetben a padlóra klikkelsz.Ekkor még csak egy piros kocka jelenik meg. Ezután nyomsz egy Esc-et, akkor kijelölve láthtod a prop-odat mind a négy ablakban.A Properties(tulajdonságok) ablakban találsz egy World modell sort, erre klikk, majd "Browse" gommra klikk és megnyílik a Modell nézegetõ ablakod, ahol válogathatsz a modellek között.Ha megtetszik valami, akkor Ok-ra klikk és kész is.Helyére mozgatod a tárgyat(többnyire ugyanis besüllyed a padló alá) és voilá!(persze azért nem ilyen egyszerû a dolog, de ez a lényege, részletekrõl mindjárt írok!)
Még egyszer köszi!
prop_door_rotating
És igen, célszerûbb egyesével csinálni a falakat, nem pedig egy téglatestet "make hollow"-val üregessé tenni, mert így könnyebben tudod majd a falakat mozgatni, átméretezni.
Az ajtóhoz szívesen adok segítséget, de én is videókból tanultam meg, leírni nagyon nehéz.Mi nem világos?
Kezdetnek itt egy magyar nyelvû tutorial gyûjtemény, abból is beállítottam Neked az ajtó készítését.
Üdv és kérdezz nyugodtan!
1. Hogyan tudok egy szoba falából vágni vagy esetleg eltüntetni a falat? Két szobát egymásba húztam és az egyik szoba másikba érõ fal részét szeretném eltüntetni. Vagy csináljam egyesével a falakat?
2. Az ajtó mûködését leírhatná valaki. Sima egyszerû ajtó.
Köszönöm!
Más: a Black Mesa Source pályáiból nagyon sok ötletet merítettem, már kezdtem is "polírozni" a sajátjaimat...<#eljen>#eljen>
Modelleket meg skineket lehet tölteni fpsbananaról is. 😊
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Bár néhe ezekre is olyan minõsíthetetlenül igénytelen map-okat küldenek be, hogy egyszer talán feltöltöm én is a régi HL1 single playeremet, meg ezt a Hl2-est, ha kész lesz.
Az elsõ rendõr ai_goal_police nevû entityvel van úgy beállítva, hogy direkt csak figyelmeztessen, ha közeledsz.
A ruha felvétele utáni rendõrök pedig nem csak állnak egy helyben, hiszen ha megnézed, még a legtávolabbról is felmennek a játékos után a lépcsõn.
Talán a monitorszobában lévõ géppisztolyos õr az, aki "csak néz", de amint az õrszoba ajtajához érünk, õ is kijön és támad.Ez nem magyarázkodás, csak kérdezem.
Amúgy természetesen lehet ezen javítani, sõt azóta már meg is történt:
squad-okba kell csoportosítani az ellenfeleket, mert akkor kommunikálnak egymással és szervezetten támadnak.Ennek is megvan persze a hátulütõje: ha túl sok ellenfelet teszünk ugyanabba a squad-ba, akkor mind ott fognak tolongani elõttünk.Van még az ai_scripted_schedule nevû entitiy is, ami hasonló célt szolgál, de ezt most nem részletezném.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Azt lehet javítani, h ne csak egy helyben álljanak és csak akkor támadjanak, ha odaértél?
Amúgy amit mutattam fõleg azért ilyen kicsi és rövid, mert annak idején a scriptelést próbálgattam benne. A videóhoz képest most úgy néz ki, hogy kicsit más a G-Man script és ott van Eli is, plusz van egy lépcsõház ha továbbmész a pincében, ott fel lehet menni, találsz egy rakétavetõt (a "történet" szerint azzal lõtték a lyukat ami kirobban a trabantnál amikor vagy). A rakétavetõvel kell kilõni egy ajtót (úgy van megcsinálva, hogy csak az vigye ki).
Ott akadtam el (és kb akkor hagytam félbe az egészet), hogy nem tudtam normálisan berakni korlátlan rakétákat adó ammo dobozt 😞
Már nem emlékszem pontosan, de talán a megfelelõ entity-t megtaláltam, de nem akart mûködni.
Megnéztem a tiédet, kár, hogy csak ennyi van meg belõle.
A Half-life 2 map-omból kis ízelítõ.Azóta persze sokkal nagyobb és jobb lett...😊
Ha már itt tartunk, akkor itt egy videó egy próbálkozásomról.
Kicsit sötét valamiért, nem tudom hogy sikerült 5 éve ilyen szarul felvennem 😄
Azért remélet látszanak a dolgok nagyjából.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ez pl. az elsõ része annak a single player modomnak, amibõl eddig 9 epizód került fel a YouTube-ra:
És igen, én is kedvet kaptam a BM után, csakhát na, válság van...
Jó lenne újraéleszteni ezt a topikot, hogy megdumálhassuk a problémáinkat, bemutathassuk egymásnak a pályáinkat és mindezt végre magyar nyelven, ráadásul nem kizárólag CS fanoknak.Talán a most megjelent Black Mesa lökést ad majd azoknak, akik abbahagyták a Hammer-ezést...<#taps>#taps>
Nem vagyok már kezdõ pályaépítõ, de valamit nem tudok megoldani:
Ambient_generic-el szeretnék betenni a saját pályámra HL2 zenét, de ugye a sound browser nem játsza le az .mp3 kiterjesztésû fájlokat.Valahogy mégis bekerülnek mások pályájára!Hogy tudnám ezt megoldani?
Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
Egy alap pályát próbálj ki.
Nagy kocka brush, majd jobb egér rajta Hollow, érték pl -32 Ekkor a kocka üreges lesz, 32 inch vastag falakkal.
Beleteszel egy light entitást (Start ON flag legyen kipipálva), és egy info_player_start entitást.
Compile-old a pályát és nézd emg hogy ezután is fagy-e.
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Látom úgy kihaltabb mint a sarki bolt zárás után, de hátha valaki jár még erre. Az lenne a gondom, hogy Block Toolal kijelölöm hova akarnák falt csinálni és enter. De csak egy sárgával körvonalazott terület lesz ott és nincs rajta textúra. Az összes (és tényleg az összes) videó amit néztem, gombnyomás után egybõl megjelent rajta az általa választott textúra. Mit kéne csinálni vele???
Tudna nekem segíteni abban hogy a source sdk amikor elakarok kezdeni új pályát készíteni vagy be akarok tölteni egyet lefagy a program és a 3db 2d ablak fehérlesz.
Mi lehet a hiba<#conf>#conf>
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ezzel együtt természetesen az alap HL2 tartalomból is használunk dolgokat, mert megfelelnek az igényeinknek.
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)