Source SDK - Pályák, modok készítése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Én ilyen saját kis "prefab" szobácskákból épitkezek és ilyenekbõl percek alatt lehet egy jó mappot csinálni.
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
Komolyabbra készíteni? Nagyon jó ötlet! Ha rendesen végigolvastad volna akkor valószínû tudnád, hogy egyedül fejlesztem (azaz fejlesztettem, mert szerencsére jött néhány lelkes magamfajta amatõr). Hányan is dolgoznak a Black Mesa Source-on? Hány éve készítik?
A mod grafikai szintjével kapcsolatban pedig csak annyit, hogy szándékosan hagytam meg a kocka-falakat és a vízszintes mozgást, ugyanis az volt az egyik legfõbb jellegzetessége az eredeti játéknak. A rajzfilm-stílusról pedig szándékosan nem regélek.
Mellesleg a 2001-es RTCW is félig-meddig az alapjáték remake-je volt.
Bár a moddb-en leírtam, hogy nem kérek negatív kritikát, mert nem ez a szakmám...stb., de itt sajnos elfelejtettem ezt megtenni. Én marha!
Szóval itt azért beszélhetünk remake-rõl:

Kódolás
- NPC: Az NPC-k félig-meddig élnek, de még van bõven tennivaló. Semmi plusz elvárás nincs ahhoz képest, hogy lõjenek, üssenek a játékosra, ha az karnyújtásnyira van.
- Fegyverek: a fegyverek is mûködnek, de nincs szükség tárkapacitásra, azaz minden fegyverhez egyforma töltény dukál.
- HUD: még a HL2-t tükrözi, a felújítás állapota 0%
- Játékmenet: jelenleg csak Singe-Playerre készül a felújítás, de a végcél mindenképpen egy multis Wolfenstein, melynek mind a 80 pályája Cooperative modban végigtolható, valamint kiválasztásos alapon 20 db pálya szimpla Deathmatchen is játszható.
Modell-készítés
- alap-NPC: Guard, SS, Officer és Dog készen van, Undead a tervezõasztalon.
- BOSS-NPC: állapot 0%.
- környezeti elemek: állapot 100%, véglegesítés elõtt állnak.
- fegyverek: kés még nincs, pisztoly és géppisztoly kész, minigunból közkívánatra új készül. Plusz elemként bekerül a német nyelesgránát, mely csakis a lelõtt katonáktól szerezhetõ néha be.
- játékos-modell multihoz: még nincs
Textúrázás
- Wolf-textúrák teljesen készek, a Spear többlet-textúrái készítés alatt vannak.
Pályakészítés
- 6-7 pálya már készen van, a maredék 73-74 már gyorsan elkészíthetõ az új eljárással: készült egy ún. "raktár" pálya, melybõl klónozással legfeljebb 3-4 óra alatt 100%-osan elkészíthetõ egy teljes pálya!
- megoldásra váró probléma a pályák közötti liftkapcsolós transzfer. A lift nem moccan, mindössze gombnyomásra betöltõdik az új pálya. Vannak titkos pályák is, ezért eleve NEM mûködik a Half-Life specifikus módszer (amikor a pálya "kilépési" pontja ugyanott van, mint a következõ pálya "belépési" pontja)
Hangok és zene
- Hangok: e téren nincs gyakorlatom, az állapot kõkeményen 0%
- Zene: ugyanaz mint a Hangok esetében. A cél az, hogy az eredeti midi-hangzás és hangulat tisztán, jópofán és kissé idétlenül legyen újrakreálva.
Akinek van kedve bekapcsolódni a fejlesztésbe, az hajítson pár sort privátban!moddb-es honlap
NvidiA Geforce8600 GT 2x4400-as proci 2magos meg minden \"Mindenem a TRAKTOR\"
Kérlek add már meg mert nem teljesen vágom! Légyszi!
De azért ezt is köszönöm!
1. Amikor csinálsz egy testet, amin csinálnál terepalakításokat, az Applying Textures módban válaszd ki a felületet, majd az ablakban (Face Edit) válaszd a Displacement fült, ott nyomj egy Create-t, majd a Paint geometry-vel alakítgathatod a felületet.
2. a Bal fölsõ sarokban rácsos gomb segítségével tudod állítani a szerkesztõablak alapegységeit...
1. Hogy lehet domborzatot kialakitani a talajon?
2. Hogy lehet beállitani h ne csak kurva vastag falat lehessen csinálni??:D
Elõre is kösz!
ui. NEm enyémek hanem az egyik haveromé !
Asus P5VD2-VM SE , Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHZ , 2 GB RAM DD2 Kingmax 800 Mhz , ATI Radeon HD 2600 PRO 512 MB , 250 GB HDD , Chieftec 550 Watt , Windows XP Home Edition 32 Bit
Lehet talán leszedni texture packokat, vagy valami hasonlót, nem tudom, eredetivel nincs ilyen gond.
Akkor a következõ a kérdésem, h lehete vele korrekt mapokat csinálni vagy már nagyon elavult?
és hogy tudok hozzájutni a pálya készítõhöz?
Az egyik legkorrektebb video tutorial a World of Level Design oldalán
Neki is van néhány hasznos video tutorialja.
Mind a három angol nyelvû.
Ha nagyon van rá igény, csinálhatok egy videot az alapokról.
Egyébként a valve developeres tutorial is jó szerintem, pl. az elsõ pálya megépítésérõl szóló rész.
Ha konkrét kérdésed lesz, szívesen segítünk (persze, csak ha tudunk :) ), lásd lentebb.
Én most tettem fel az sdk-t és fogalmam sincs hogyan kell használni,
ha valakinek lenne ideje segíteni azt megkösszöném.
Elõre is köszi!
msn:[email protected]
steam nick:kovboj2
Megint csak köszi,sokat segítettél ismételten :)
1.) Ez nem ajánlott :) ALT folyamatos nyomvatartásával tudod folyamatosan állítani a brush méretét.
2.) Inkább ez: Növeld a rács sûrûségét. Ezt a [ és ]gombokkal tudod, vagy fent az ikonoknál van egy ilyesmi:
#+ és #-
Ezekkel tudod a rácssûrûséget változtatni.
Íratlan szabály, hogy a snap to grid mindig éljen, egyszerûbb úgy a munka, kisebb a leak esélye, és könnyebb a dolgokat egymáshoz igazítani.
Egy brush vagy entity létrehozása után érdemes rögtön CTRL+B-t nyomni, ez a legközelebbi rácshoz illeszti az adott dolgot.
Újabb kérdésem merült fel.
Hogyan tudom azt megcsinálni,hogy egy brusht lehessen méretezni a rácstól függetlenül?
Mert speciel nekem kb fele akkora brush kéne mint 1 kockányi rács,de sajna így az a minimum.
Elõre is köszi!
Próbálom átpakolni a modocskámat HL2 multiplayer alá, s a következõ 2 db váratlan hibával futottam össze:
1. - az SP-ben eddig kitûnõen mûködõ NPC animációk néha szaggatnak, vagy ugrálnak. Az ajtók nyitása sem olyan szép, hanem enyhén szaggat.
2. - az NPC-k nem tudnak meghalni a töltényektõl, csak ha gránátot gurítok oda nékik...
Találkozott már valaki hasonló problémával? (a compile simán mûködött, kipróbáltam másik gépen is, de ugynaz a probléma. Levettem a video-beállításokból, de semmi javulás.)
Rip nagyon szépen köszi a segítséget,megy :)
Eleve a föld fölött voltak csak kelett nekik még egy kis hegyi levegõ :)
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Nagyon kezdõ vagyok még.<#lama>#lama>
Enity-vel lettettem a ct-ket és a t-ket,csináltam talajt.
(Igaz,fényt és skybox-ot még nem;Nem tudom ez segít-e)
Kipróbálom a mapot, de mikor be akarok lépni az egyik csapatba mindig azt írja,hogy tele van.<#nezze>#nezze>
Mi lehet a megoldás?<#nemtudom>#nemtudom>
Elõre is köszi!<#email>#email>