Source SDK - Pályák, modok készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rip
Milyen textúrát húztál rá?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

adamq01
Miért áttetszõ a fal belülrõl?

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
köszi

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Rip
Itt keresgélj.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

adamq01
vannak olyan honlapok ahol elõre gyártott házak, autók, tárgyak stb.. van?

adamq01
Singleplayer-t lehet hammer editorral csinálni?

Hát, az elképzelésednek van egyszer ugyebár egy nem egyszerû modell-készítési fázis, egy zúzós SDK-kódolási fázisa valamint egy hang+mappolási fázisa. Melyikkel kapcsolatban van kérdésed?

Sziasztok.Nekem olyan problémám lenne hogy a modomba nem tudok karakter modelt beilleszteni.Kérlek írjatok ha tudjátok a válszt.<#help>
Attól tartok, hogy ebben sem értünk egyet. Kritizálni olyanokat kell, akiknek ez a szakmájuk, ebbõl élnek. Nem pedig azt, aki próbál valami olyat összehozni, aminek vélhetõen sokan fognak örülni. (mert vannak egy jópáran) Ez esetben a kritika igencsak romboló hatású.

Én ilyen saját kis "prefab" szobácskákból épitkezek és ilyenekbõl percek alatt lehet egy jó mappot csinálni.

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

a kritika értünk van ezt ne felejtsd el<#wave>

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Köszönöm az elmés hozzászólást. Számomra is teljesen érthetetlen, hogy pl a moddb-en az a sok hülye vadidegen külföldi miért nem kezdett el a remake szó használatán csámcsogni. Bezzeg a nagytudású magyar honfitárs!

Komolyabbra készíteni? Nagyon jó ötlet! Ha rendesen végigolvastad volna akkor valószínû tudnád, hogy egyedül fejlesztem (azaz fejlesztettem, mert szerencsére jött néhány lelkes magamfajta amatõr). Hányan is dolgoznak a Black Mesa Source-on? Hány éve készítik?

A mod grafikai szintjével kapcsolatban pedig csak annyit, hogy szándékosan hagytam meg a kocka-falakat és a vízszintes mozgást, ugyanis az volt az egyik legfõbb jellegzetessége az eredeti játéknak. A rajzfilm-stílusról pedig szándékosan nem regélek.

Mellesleg a 2001-es RTCW is félig-meddig az alapjáték remake-je volt.

Bár a moddb-en leírtam, hogy nem kérek negatív kritikát, mert nem ez a szakmám...stb., de itt sajnos elfelejtettem ezt megtenni. Én marha!

Rip
Akkor legyen tribute :)

Remake a Black-Mesa Source is de nem ugy hogy szimplán átolták a pályákat azt szevasz van, hanem igenis komolyabbra csinálják a mai követelményekhez igazitva.Sztem simán meglehett volna úgy oldani ezt is.
Szóval itt azért beszélhetünk remake-rõl:

Rip
Ez egy Wolfenstein 3D remake, pont ez a lényege.

hát nem tom ha élehtû mapok lennének még hagyján de ez igy<#szomoru2>

Rip
Szép munka! <#eljen>

Mint azt néhány lelkes és segítõkész helyi fórumozó már unásig tudja, masszív felújítás alatt áll az 1992-es minden FPS-ek õsatyja, nevezetesen a "Wolfenstein 3D" és kiegészítõje, azaz a "Spear of Destiny". A felújítás természetesen a Half-Life 2 (EP1) Source motorjára íródik, épül és szépül. Egyetlen gond van csupán: egy embernek túl nagy falat (80 pálya, 5 alap-NPC és ~15 féle Boss-NPC) pláne úgy, hogy decemberre bõvül a család, így már nincs sok idõm a fejlesztésre. Tehát keresek a mod fejlesztéséhez és a fejlesztés majdani átvételéhez megbízható, magyar nyelvû kollégákat, akik a következõkben felsorolt feladatok ellátására szívesen vállalkoznának. A szaktudáson túl egyetlen apró feltétel van: ismerje kívülrõl-belülrõl az eredeti, feldolgozásra kerülõ játékot! A feladatok, valamint azok egyes részeinek jelenlegi állapota a következõ:

Kódolás
- NPC: Az NPC-k félig-meddig élnek, de még van bõven tennivaló. Semmi plusz elvárás nincs ahhoz képest, hogy lõjenek, üssenek a játékosra, ha az karnyújtásnyira van.
- Fegyverek: a fegyverek is mûködnek, de nincs szükség tárkapacitásra, azaz minden fegyverhez egyforma töltény dukál.
- HUD: még a HL2-t tükrözi, a felújítás állapota 0%
- Játékmenet: jelenleg csak Singe-Playerre készül a felújítás, de a végcél mindenképpen egy multis Wolfenstein, melynek mind a 80 pályája Cooperative modban végigtolható, valamint kiválasztásos alapon 20 db pálya szimpla Deathmatchen is játszható.

Modell-készítés
- alap-NPC: Guard, SS, Officer és Dog készen van, Undead a tervezõasztalon.
- BOSS-NPC: állapot 0%.
- környezeti elemek: állapot 100%, véglegesítés elõtt állnak.
- fegyverek: kés még nincs, pisztoly és géppisztoly kész, minigunból közkívánatra új készül. Plusz elemként bekerül a német nyelesgránát, mely csakis a lelõtt katonáktól szerezhetõ néha be.
- játékos-modell multihoz: még nincs

Textúrázás
- Wolf-textúrák teljesen készek, a Spear többlet-textúrái készítés alatt vannak.

Pályakészítés
- 6-7 pálya már készen van, a maredék 73-74 már gyorsan elkészíthetõ az új eljárással: készült egy ún. "raktár" pálya, melybõl klónozással legfeljebb 3-4 óra alatt 100%-osan elkészíthetõ egy teljes pálya!
- megoldásra váró probléma a pályák közötti liftkapcsolós transzfer. A lift nem moccan, mindössze gombnyomásra betöltõdik az új pálya. Vannak titkos pályák is, ezért eleve NEM mûködik a Half-Life specifikus módszer (amikor a pálya "kilépési" pontja ugyanott van, mint a következõ pálya "belépési" pontja)

Hangok és zene
- Hangok: e téren nincs gyakorlatom, az állapot kõkeményen 0%
- Zene: ugyanaz mint a Hangok esetében. A cél az, hogy az eredeti midi-hangzás és hangulat tisztán, jópofán és kissé idétlenül legyen újrakreálva.

Akinek van kedve bekapcsolódni a fejlesztésbe, az hajítson pár sort privátban!moddb-es honlap

belarus820
Na már sikerül!!! Köszi!! :D

NvidiA Geforce8600 GT 2x4400-as proci 2magos meg minden \"Mindenem a TRAKTOR\"

belarus820
Fasten van valami msn ed vagy valami elérhetõséged?
Kérlek add már meg mert nem teljesen vágom! Légyszi!
De azért ezt is köszönöm!

belarus820
Nagyon köszönöm! A 2 dologra már rá jöttem, de a domborzatot azt nagyon köszönöm!!

Szia!

1. Amikor csinálsz egy testet, amin csinálnál terepalakításokat, az Applying Textures módban válaszd ki a felületet, majd az ablakban (Face Edit) válaszd a Displacement fült, ott nyomj egy Create-t, majd a Paint geometry-vel alakítgathatod a felületet.

2. a Bal fölsõ sarokban rácsos gomb segítségével tudod állítani a szerkesztõablak alapegységeit...

belarus820
császtok! 2 HELP kellene Source SDK Hammer editorhoz!:

1. Hogy lehet domborzatot kialakitani a talajon?

2. Hogy lehet beállitani h ne csak kurva vastag falat lehessen csinálni??:D

Elõre is kösz!

Hát, én a modocskámhoz vtf-eket használok, amiket behajítok a materials könyvtárba, s a hammer indításakor ott vannak a lista legelején. Se pak, se wad.

adamq01
Meg mindenhol cak azt találom h wad to VTF mikor ha már megvan a wad fájlom akkor ki az aki egy vtf et csinál belõle mikor a vad az tökéletes.

adamq01
Jó itt azt írja le, hogy hogyan csináljak VTF fájlt de azzal semmirese mentem mikor a játékhoz wad vagy pak kell... Mindenhol csak ilyeneket találtam, de ez semmiresee jó.

werkfilm
adamq01
Sziasztok! Van egy pár tökjó jpg képem ami jó lenne textúrának. Van ötletetek hogytudom WAD formátumba rakni hogy feltudja használni a játékba?

http://ssmg.gameop.hu/ -n Rengeteg Source SDK-s MAGYAR Videó van .

ui. NEm enyémek hanem az egyik haveromé !

Asus P5VD2-VM SE , Intel Core 2 Duo E4400 2.0 GHZ , 2 GB RAM DD2 Kingmax 800 Mhz , ATI Radeon HD 2600 PRO 512 MB , 250 GB HDD , Chieftec 550 Watt , Windows XP Home Edition 32 Bit

adamq01
köszi a segítséget valóban ez a probléma de sikerült megoldanom

Rip
Attól, hogy nem eredeti. Sok textúra hiányzik.
Lehet talán leszedni texture packokat, vagy valami hasonlót, nem tudom, eredetivel nincs ilyen gond.

adamq01
Sikerült letöltenem egy nem steames dolgot de mindíg mikor belépek a játékomba akkor rengeteg textúra hibát látok pl. mikor belelövök a földbe akkor elég béna lila textúrát csinál a lövésnyomnak. Megtudjátok mondani mitõl van ez?

adamq01
Mostlátomcsak, h még régen kérdeztem és a Hammer editorral lehet csinálni.
Akkor a következõ a kérdésem, h lehete vele korrekt mapokat csinálni vagy már nagyon elavult?

adamq01
Csõztök! ha nem eredeti a css-m akkor tudok pályákat csinálni?
és hogy tudok hozzájutni a pálya készítõhöz?

Egyébként akinek nincs meg a HL2 a PacSteam segitsgével juhat az a SourceSDK-hoz<#felkialtas>

Kéne egy kis HL2-es mappos segítség: szeretném végre megoldani a pályaugrást gomb segítségével. Aki emlékszik a jó öreg wolf3d-féle (vagy doom/quake) liftgombra, az tudja mirõl van szó. Nagyon kéne egy jó megoldás! Köszi!

Rip
FPSBanana Tutorial részlege
Az egyik legkorrektebb video tutorial a World of Level Design oldalán
Neki is van néhány hasznos video tutorialja.

Mind a három angol nyelvû.

Ha nagyon van rá igény, csinálhatok egy videot az alapokról.

Egyébként a valve developeres tutorial is jó szerintem, pl. az elsõ pálya megépítésérõl szóló rész.

Tudnál adni néhány korrekt linket SDK-s tutorialra? (A valve developerén kívül)

RIP nemadnáld meg az msned vagy skyp-ed vagy vmid mert az alapoknál leragadtam :(
Rip
Neten rengeteg nagyon jó tutorial van (néhány magyar is van), youtube-on is van sok oktató video, egyszerûbb azokat megnézni elsõként. Így fórumon elég körülményes lenne elmagyarázni az egészet.
Ha konkrét kérdésed lesz, szívesen segítünk (persze, csak ha tudunk :) ), lásd lentebb.

Helló!
Én most tettem fel az sdk-t és fogalmam sincs hogyan kell használni,
ha valakinek lenne ideje segíteni azt megkösszöném.
Elõre is köszi!
msn:[email protected]
steam nick:kovboj2
Hello.
Megint csak köszi,sokat segítettél ismételten :)
Rip
Két megoldás:

1.) Ez nem ajánlott :) ALT folyamatos nyomvatartásával tudod folyamatosan állítani a brush méretét.

2.) Inkább ez: Növeld a rács sûrûségét. Ezt a [ és ]gombokkal tudod, vagy fent az ikonoknál van egy ilyesmi:

#+ és #-

Ezekkel tudod a rácssûrûséget változtatni.

Íratlan szabály, hogy a snap to grid mindig éljen, egyszerûbb úgy a munka, kisebb a leak esélye, és könnyebb a dolgokat egymáshoz igazítani.
Egy brush vagy entity létrehozása után érdemes rögtön CTRL+B-t nyomni, ez a legközelebbi rácshoz illeszti az adott dolgot.

Sziasztok.
Újabb kérdésem merült fel.
Hogyan tudom azt megcsinálni,hogy egy brusht lehessen méretezni a rácstól függetlenül?
Mert speciel nekem kb fele akkora brush kéne mint 1 kockányi rács,de sajna így az a minimum.
Elõre is köszi!
Üdv!

Próbálom átpakolni a modocskámat HL2 multiplayer alá, s a következõ 2 db váratlan hibával futottam össze:

1. - az SP-ben eddig kitûnõen mûködõ NPC animációk néha szaggatnak, vagy ugrálnak. Az ajtók nyitása sem olyan szép, hanem enyhén szaggat.
2. - az NPC-k nem tudnak meghalni a töltényektõl, csak ha gránátot gurítok oda nékik...

Találkozott már valaki hasonló problémával? (a compile simán mûködött, kipróbáltam másik gépen is, de ugynaz a probléma. Levettem a video-beállításokból, de semmi javulás.)

Rip
Szívesen, örülök, hogy összejött :)

Üdv!
Rip nagyon szépen köszi a segítséget,megy :)
Eleve a föld fölött voltak csak kelett nekik még egy kis hegyi levegõ :)
Rip
Próbáld az entity-ket egy kicsit a föld fölé rakni, hogy ne érjenek a talajhoz.

SZilaJMaGGoT
Tehát neked modeler/animator/compiler kell... XD

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Hello.<#integet2>
Nagyon kezdõ vagyok még.<#lama>
Enity-vel lettettem a ct-ket és a t-ket,csináltam talajt.
(Igaz,fényt és skybox-ot még nem;Nem tudom ez segít-e)
Kipróbálom a mapot, de mikor be akarok lépni az egyik csapatba mindig azt írja,hogy tele van.<#nezze>
Mi lehet a megoldás?<#nemtudom>
Elõre is köszi!<#email>