5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Na szoknom kell még a 4es civet. Tegnap úgy beszívattam magam,hogy az nem mindennapi. 6fős multi szokás szerint,large mappon,sivatag kellő közepén kezdek,de kezdeti nehézségek után sikerült felugranom 15 városra,ami elég jó,hogy senki más nem jutott 10 fölé. Csak ugye a fentartási költésgek elhúztak a végtelenbe a bevételek erősen konvergáltak a 0hoz,szóval 0% kutatásra és így is deficites államkassza. Lemaradtam a fejlesztésbe,szóval gyárthatom 7várossal nonstop az axemanokat,hogy ha jön a rifleman zerg legalább ideig óráig feltarthassam őket. :-( Nincs már osztódással szaporodás,új technika kell. :-( -
bacsi5514 #2379
Kívánságműsort tart a Firaxis, a CIV fejlestési irányait illetően.
Bárcsak más fejlesztők is ennyire adnának a felhasználók véleményére!
Az Osztrák-Magyar Monarchia civ-re mindenképpen kéretik szavazni!
-
Bocs jogos, én is innen töltöttem le, csak már elfelejtettem!;) -
Köszi ezt megtaláltam csak nemtudom leszedni,mert hibaüzenetet kapok,ha rákattintok! -
civfanatics realism mod -
És mit kezdesz a war weariness-szel? -
Valaki adna egy linket a realism modd-hoz? -
Bozso77 #2373 Én is a realism moddal nyomok célom minnél több pont szerzése.
Én már csak 1 várost építek utána kizárólag harc.
Eddigi rekordom 107.000Pont, small map, Japának, ad1400, Conquest victory, nobel és 1.09 verzió.
Most normal mapon nyomom 65k pont körül kapnék, de a térkép 1-3/a még ellenséges, nem sok remény van 107K felé menni (lassu voltam) de még bizakodom.
Úgy gondolom a legtöbb pontot úgy lehetnek szerezni , hogy huge mapon nnobel feletti szinte conquest victory minnél előbb.
Neketek mennyi a rekordotok potban? -
Balli #2372 Természetesen én is a cégnél nyomtattam ki, ez alap 

Egyébként tudjátok, hogy van-e már fent magyar neyelvű manual a neten? -
Hát igen, mod nélkül nekem az előző játékom úgy begyorsult 1500 körül, hogy csak arra volt időm, hogy a városok épületeit építsem, és így is alig fértem be az időbe, mert 2010 körül már mindenki űrhajót eregetett.
Úgy fejeztem be a játékot, hogy egyetlen repülőt, tankot, vagy csathajót sem építettem.
Volt egy repülő hordozóm, de azt tévedésből építettem transzporter, helyett, amivel a kémeket akartam szállítani a másik kontinensekre, hogy szabotálják az űrhajók építését.
A realism tényleg jó, de most 1000 körül olyan 10 kör alatt fejlesztem a technológiát, miközben a többiek tartják az ütemet. Bár ez inkább a viszonylag jó kezdőpoziciónak köszönhető.
Amúgy szerintem, az AI még monarch szinten is igen csak eltököl a városaival, nem nagyon akar újakat alapítani pedig sokkal dinamikusabban is lehet fejlődni.
-
Na érdemes volt kinlódni a régi gémemmel, kezd jóra fordulni a dolog..AD 1050-ben 2. vagyok!!! Van kb 20-30 városom, érdekességként emlytem hogy csak 2 várost építettem és semmi mást nem csinálok mint megállás nélkül harcolok. min 10 egységem van 26-os szint felett :D -
atomanty #2369 most próbálkozunk a realism móddal,és csak ajánlani tudom mert marha jó,ókor középkor nem röppen el csak úgy,a fejlesztést is jobban át kell gondolni,hogymit hogy és miért,jah meg persze a kutatást 5%al is visszább lehet venni
-

az ajándék mindig szép dolog.
Amúgy valaki nem tudja hogy megjelenik-e magyarul is ez a kellemes kis játék? Mert ugye kell valami kis kellemes karácsonyi játék is :)) -
LOL! Én is detto a cégnél nyomtattam ki,csak is utána kezdtem el játszani miután 2x is kiolvastam. Anno a civ1 nekem a commodore világból származik, megvan mai napig megvan 2 példányban is, a technologia fát még a civ3-ban is meg-meg néztem. :) -
A Ps-es Civ2-vel én is sokat nyomtam!;))))
Bár én ilyen szinten nem voltam mazochista. Inkább kisebb térképen nyomattam. -
Na a mai napon a cég számlájára karácsony alkalmából kinyomtattam magamnak a júzermanuált.;)))) Jó nagy lett, asszem kétoldalasan kellet volna inkább.
Ha belegondolok, hogy a civ 1-el úgy kezdtem jáccani, hogy egy 6 oldalas csipmagazinos leírás volt a "bibliám", amit valakinek aztán kölcsön adtam és nem is került ugye vissza. Abba pedig már egy csomó táblázzat is benne volt.
Szal ahhoz a hat oldalhoz képest a 220 határozott fejlődésnek tűnik!;) -
atomanty #2364 de ha még így sem múlik el akkor csukjad be az ablakot:D -
Aquduct, harbor(luxus cikk kell hozzá), grocer(luxus cikk kell hozzá), hospital, recyclingcenter(az épületek szennyezését tünteti el). The Hanging Gardens( minden városba ad egy vöröskeresztet :) ) -
BYpsilon #2362 http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=140246
Blue Marble modpack, teljes grafikai modpack, ami realisztikusabbá teszi a felszín kinézetét -
atomanty #2361 amuyg a nasa műholdjai segítségével csinálták a módot,szoval gondolom nem 1 kézzel rajzolt vacak -
atomanty #2360 hogy mutatja az évszakok változását ha 1 kör alatt min 1 év telik el?és az is csak a legvégén:D -
Hogy lehet megszüntetni a városból jövő bűzt?Előre is köszi
-
Miért? -
atomanty #2357 onnan letöltheted,de eze az évszakos dolog így első olvasásra vicc -
Ez engemis érdekelne! -
atomanty #2355 próbálta már vki? -
atomanty #2354 kijött valami új mód(most olvastam a magyar honlapon itt) állítólag valós földgolyón játszhatunk
" Bár kipróbálni még nem tudtam, de a fejlesztők azt mondják, hogy változnak az
évszakok(tavasz, nyár, ősz, tél) és a növényzet, vagyis az egész bolygó, él!! "
mondjuk ezt nem teljesen értem -
:PP
hát nagyobb is a védelme mint a tiednek, hát még ha lett volna bunker benne...:P -
atomanty #2352 ha elfoglalják 1 városom(nekem a fővárosomat 1körig),akkor abból automatikusan kivesznek a GP-k miket oda telepítettem?és még azt érzékeltem hogy a csodák nem de bizonyos épületek felszívodtak,nah meg 4szintet vissza is esett
meg vannak szerintetek előre határozva hogy melyik épületek,vagy csak úgy randomra semmisültek meg? -
atomanty #2351 a kultúrvárosaidra meg szeretettel lövöm majd az atomot,az tutkóra jót tesz majd nekik:P -
én is próbálom tartani az 5 cellát néha négy lesz belőle de alább nem megyek. 10% kultúrát én is mindig nyomok, ha nem venne le a kutatásból akkor adnék rá többet, dehát levesz:) de nem tom köv játékban lehet elhagyom azt a tizest is... bár azt is kiprószálnám miven ha mondjuk 60-40re rakom. (csak akkor kutatásnak sanyi azaz nekem is sanyi, de azért kiv lennék mennyi plusszot ad az a 40%)
-
Azt hiszem nem élek ezzel a moddal,maradok a jó öreg kézivezérlésnél. :-) Várost érzéssel a csodákat meg majd én tudom jelszóval. :-) Amúgy is van vmi megkötés a csodákra. Asszem nemzetire 2-3,általánosra meg 10 körül. -
edeleny #2348 valki emlitette,lejebb a civ2-t,ezzel a 4-el idaig nekem is csak annyi a bajom,hogy nem lehet körbe jarni,es a legnagyobb terkep is kicsi.Anno PSX-en nekem is volt 300 varosom,egy jatek oktobertöl,marciusig tartott.
-
Ja! a hivatkozott modnak még az is sajátossága hogy 1-1 városban max. 2 db nemzeti és 4 db általános csoda épülhet meg, így "minden városok őse" egyáltalán nem teng túl. -
10%-nyi a kultúrára költött maxi lóvé nálam, de az mindig bejön és az esetek nagy részében jól is jön vagy a happyface-ek biztosítása érdekében vagy egyszerűen csak a határmeni zónák biztosítása érdekében (azért egyszerre mindenki ellen nem harcolok soha fegyverrel).
A mod ez esetben csak azért is jó mert a 4-es távolság a Te alapelved, ugyanakkor az AI vagy human ellenfél kezét ez nem köti, erre csak egy mod képes. -
atomanty #2345 jaja 4 cellánál közelebb én még mód nélkül sem szoktam:D
mármint én kultúrára nem költök %ot 100%kutatás a kultúra csak a csodák szintjén,amiket általában 3-4 városba osztok le egységesen
szvsz csak a fejlesztés gőzerővel,persze ehhez jót tesz a tech trade kikapcs is:D -
Helló Népek!
Mizujs?
-Kultúrárúl:
Meglepsz atomanty! Szvsz. a kultúra a legfontosabb dolog a gamában, szinte minden erről szól: a kult.határ fogja egységbe a birodalmat, védekező- és támadóerő, a jólét és a haladás garanciája; nem feltétlen arra gondolok hogy nincs jobb dolog a kult.győzelemnél hiszen az valóban unalmas, de ennek a Civ verziónak a kultúra a -bizton mondom- legfontosabb része.
-Barbárokrúl:
Én nagyon kedvelem és hasznosnak tartom az agressziv, "örjöngő" barbárok beállítást. Magam is gondoltam arra hogy vszinü csak ellenem jön ennyi derék barbi és végeztem elemzést, amiből azt derült ki hogy bíz a barbárok "nyomnak" ám mindenkit. Azok a birodalmak szívják persze leginkább amelyek határa mellett a barbárok települést hoznak létre. A barbárok egyébként egy diaszpórában elő civilizáció a játékban amelyet nem sújt a birodalom fenntartásának költsége. Ugyanúgy kutatnak, improválnak és "léteznek" mint a többi civilizáció csak az elszigeteltségük miatt ez valahogyan nem "adódik" össze (ha jól láttam nem termelnek kultúrát!!!!), a legmagasabb kutatási szinten náluk a feudalizmust láttam vizsgálgatni és találkoztam barbár longbowman-nel, 9. szintü barbi várost védett amiben (elfoglalás után) kiemelt mérnökkel felszerelt forge-ot találtam és vettem át hasznosításra (a várost egyébként Barcelonának hívták, ami ugye eredetileg a 2. spanyol város, de vettem már be barbároktól a 6. szintü Londont is, igaz elég ramaty állapotban:)). A hasznosságuk az elején meg ott jön ki, hogy éberen és frissen "tartják" a haderődet, valamint az irodalom kikutatása után lazán el lehet kezdeni megirongálni a heroic eposzt (4. szintü egység) és a West Point akadémia helybőli leépíthetősége (5. szintü egység) sem kérdéses és mindez úgy hogy alkalmasint békében éldegélsz a közvetlen "civilizált" szomszédokkal:). Egy ízben megtörténz hogy találtam a határom mellett egy igen csak erős védelemmel bíró barbár várost ami folyamatosan "termelte" ellenem a portyázókat, de nem bántottam őket hanem ide küldtem "gyakorlatozni" a friss regrutáimat, egyébként is 1. szintü volt távol mindenkitől és vártam arra hogy majdan 2. szinten meghódítom mert elég jó kis környéken terült el; no erre jön a baromarcu Makedónsanyi és felégeti a jó kis barbi várost, de úgy hogy a saját birodalma se közel se sehol ide, részint e miatt tört ki az emlékezetes "szászok miatti kínai-görög" háború és a később idetelepült settlerem kegyeletből itt alapította Saxon városát:).
- Városok távolságárúl:
Most egy olyan modot használok ami meg sem engedi a 4 cellánál közelebbi városokat, nem rossz bár kissé "szellősek" a birodalmak és olykor a "későn megmutatott források" (amihez vmilyen kutatás kell előbb, szén ,olaj ...) kikerülnek a művelési zónából. -
:)))
sajnos elején emiatt tényleg vki nagyobb hátrányba kerülhet amiből aztán már később nem tud majd kikavarodni. -
Chris #2342 Épp ezt mondom, hogy kellenének, de jöjjenek 1-enként amolyan lassan csöpögő xp-csapként... :D
-
atomanty #2341 multiba szvsz barbárokat télleg ki kell kapsolni mert nem egységes számú és erősségű barbárok mennek rá mindenkire,ez ért ha a kollega(jelen esetben atomreaktor:P) elkezd nyávogni,hogy én azér vagyok akkora király mert nem jönnek a barbárok,akkor télleg ki kell kapcsolni,és a végén 10atommal elkenni a száját:DDDD