5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• atomanty
    öszpontszámba vezetőhöz nem kapcsolodik a csoda meg a vallásos dolog se ez tuti szvsz,rohadt taj mahallal má csomószor beszoptam,vallást is kaptam már hátrébbról
  • Atomreaktor
    ki kell kapcsolni:D
  • Chris
    Mégvmi, linkeljetek már képet légyszíves, hogy kb. milyen sűrűséggel szoktátok applikálni a városokat egymás mellé, kíváncsi lennék rá. Gondolom csak nekem hóbortom, hogy a kifejlett határnagysággal érnek csak épphogy egymáshoz...
  • Chris
    Szvsz aszerint adja oda a csodákat meg az első fejlesztéseket, hogy összpontszámban ki hogyan áll.

Amúgy vki megerősítené abbéli feltételezésemet, hogy a barbik arra ugranak rá előszeretettel aki kultúrában a legelőrébb van? Mert pl. tegnap esti multis partyn is majdnem filmszakadás volt nálam a barbi zerg okán, a kezdeti "szélrózsa minden irányából 3-4 csapat jön egyszerre 2 körös repoppal és futtában szedi fel az utakat/farmokat/bányákat" miatt... Másik ilyen ami érzékenyen érintett, hogy a frissen elfoglalt városból, ami a coppert, iront mégcsak hírből sem ismeri egy körön belül kászálódik elő az axeman. Szóval kellenek ínyencségnek az elejére a barbárok, de vhol határt kellene húzni ebben a dologban.
  • Chris
    Azt az ismerkedést én már az 1-2-vel elkezdtem, csak a 3 maradt ki... Mondjuk ilyen mélységekbe nem merültem, de viszont mélyebbre hatoltam a felületének a karcolgatásánál. :D
  • atomanty
    biztos láma vagyok de nem tartom sokra kultúrát,vagyis nem fektetek olyan nagy súlyt bele,mint ahogy itt másokébóé olvasom
  • atomanty
    nem inkább napoleon ghandi vagy roosevelt,mind a kék színárnyalatai,bár a rühes amcsik a legvilágosabbak:D
  • Botond #2333
    Szintén 14. Lajos?:-D Nem emlékszem többire,de a fehér volt a nyerő,folyton a ruszkikkal voltam. :-D
  • atomanty
    hmm felcsigázol ezzela színkóddal,nem hinném hogya buddhizmusnál olyan nagy üvegcsékbeni eltérés lenne.
    hogy voltak színek?kék hányadik volt?:D
  • atomanty
    van külön mod vmi gigantic mappal az asszem 4szer nagyobb mint a huge,de még nem mertem kiprószálni,mi most realistic modot akarjuk megnézni.kiváncsi leszek rá milyen
  • Botond #2330
    Fejlesztésnél civilopédia írja,hogy pontosan hány fejlesztési üvegcse kell egy egy fejlesztéshez,szerintem,ha még egyszerre is éritek el akkor is rangsorolható a dolog,hogy mégis ki érte el hamarabb.

Civ2ben például sor volt a népek között. A fehér volt az első a körben. Oroszok/rómaiak meg még vki,na velük kellett lenni,mert ha egy körben fejezte be több nép a csodákat akkor a fehéré épült meg. :-D Gondolom itt is van vmi rendszer,én az üvegcsékre szavazok,de lehet még mindig színkód van. :-D
  • Botond #2329
    Civ2ben a huge map arányaiban sokkal nagyobb volt,itt a 4esben szerintem huge mapra 60-80 életképes városnál több nem fér. Civ2beni rush taktikával közel 300 városig lehetett nyomni,mire beszűkült az élettér ami feltételezett még 50-100 várost a gépi ellenfeleknél. Képzelheted,hogy egy p200mmx-en 32mega rammal 1,5 óra volt egy kör az 1900as évek körül. :-D 3ban már jóval kisebbek a mappok, és ahogy néztem a 4ben még ebből is visszább vettek a folyamatok optimalizálása helyett.
  • atomanty
    mi sem vagyunk olyan nagy spílerek,de itt a 256városos taktika nem biztos hogy nyerő:D,javaslom hogy a techcserét kapcsoljátok ki,mert úgy igazán kiélezett a multi:D
  • robotnyk
    :DDDDD
  • Botond #2326
    Már,ha az behatóbban foglalkozásnak mondható,hogy a civ2höz külön miattam csináltak egy patcht,mert sírtam nekik,hogy csak 256 városa lehet az embernek,utána kiakad a gém. :-D
  • Botond #2325
    2 napja toljuk a 4et,én az 1-2-3al foglalkoztam behatóbban a többiek újak a témában,és mivel a kezdő rush taktikát levédték azzal,hogy nincs pop növelés settler és worker gyártása közben így nekem is az új taktikát kell még csiszolgatni,de türelem,jövő februárban már a panzerjeim fogják szétkergetni a phalanxaid. :-)
  • atomanty
    ha csapatban vagytok akkor nekünk az úgy jött le hogy ketten fejlesztik ugyanazt normál speedel,egyneként csak fele olyan gyorsan jön a dolog,nah és mi nem mertük kiprószálni hogy mindegyikünk lehet-e hindu egyszerre,és lesz két szent város vagy mivan?amugy nem gép ellen sokkal érdekesebb is lehet,teljesen más probáljátok ki,megkapod a másik fejlesztését is de fejlesztehttek 1szerre is,lehet kombinálni rendesen:D
  • Botond #2323
    FFA,időszakosan szövetkezünk a gép ellen,de én már régóta beígértem 2 ICBMet Chrisnek,csak mindig elfáradunk a középkorban. :-)

Vallásban mit nem értesz?
  • atomanty
    csapatban probáltátok már?mokás 1 dolog:D,bár ott is a vallásos dolog amit nem teljesen értek
  • Botond #2321
    3vs3 lesz az :-D
  • Botond #2320
    Random pangea,temperate,large vagy huge 3an 3 gépi ellenféllel,tech csere és barbárok is vannak,aztán amit dob a gép.
  • Atomreaktor
    plusz csapatban is elég jó partit lehetne csapni mondjuk hatan 2-es csapatokban. na az jó móka lenne;)
  • atomanty
    milyen mapokta használtok?
    mert mi játszottunk már párszor(én singlében alig nyomom),és azok a következtetések jöttek le,hogy minden külön szigeten,vagy a hub nevű map,ami multira van inkább kihegyezve,persze barbárok és techcsere szigorúan kikpacs:D
  • atomanty
    megbeszéltük
  • robotnyk
    terjeszted az igét? :D
  • Botond #2315
    többiek még csak ismerkednek a dologgal,amint eljutunk vmi emberi szintre szólunk,hogy ellenfél kéne :-)
  • atomanty
    egyszer nyomhatnánk többen is 1 gamét
  • Botond #2313
    Oda jutottunk,hogy mostmár az újraindítás se segít, csak 1 IPt enged be direct IP connectionnál, viszont felkúsztunk a netes részre ott csináltunk egy játékot és az tökéletes volt a barbárok zergelését kivéve, igaz Chris?:-D
  • NEXUS6
    Kösz az infót!;)

Másrészt most nézem, hogy az egyik vallásokra specializált mod pont kihagyta a konfucionizmust és berakta helyette a zoroasztriánusokat. Pont arra hívatkozva, hogy a konfuciánizmus inkább filó, meg világnézet mint igazi vallás.
  • NEXUS6
    Megmondom az őszintét még nem fejeztem be a játékot vele. De sokkal nyugisabb, nem az a kapkodás, mint az alap civ4. Elvileg a csatáknál még kevésbé fordul elő a warior pirossarok lopakodó kéksarok, győz piros sarok effektus. Viszont én még is jópárszor visszatöltöttem, mert marhára nem tetszett hogy a 3-as szintű légiós cityrájderemet lenyomta egy feleakkora erejű, lealázott védelmű városban csücsülő nyilas emberke (bizti mérgezett nyilat használt;)

Amúgy már én is alig várom, hogy az atomtengeratlattjáróimmal megtámadhassam a kiba amcsikat!;)))
  • NEXUS6
    1.Töltsd le a zipfájlt (harkfix.zip)
    2.Csomagold ki a civilization4 könyvtáradba a tartalmát (4 fájl: harkfix_readme.txt, harkonnen.ini, patchByHarkonennen.dll, zlib1.dll)
    3.A civ4 könyvtáradban található civilization4.ini fájlt 2 helyen módosítani kell: "D3D9Query = 1", "DynamicAnimPaging = 0". A megnyitáshoz használj notepadot.
    4. a biztonság kedvéért kapcsolj ki minden nem szükséges alkalmazást. Az ATI Tray tools bizonyítottan bekavar. Másrészt a gáme is gyorsabb lesz így.
    5. Indítsd el a játékot.

Asszem kb ezek a legfontosabb lépések, ha mégsem indul akkor jöhetnek a tövábbi kérdések és akkor majd távgyógyítunk;)
  • Atomreaktor
    mármint a gépet indítod újra vagy csak a civ-et? elvileg mikor vkinek elszáll a nete akkor a host kap egy ablakot, hogy elmentse-e a játékot, lépjen ki, vagy várakozzon tovább.
    nagyritkán be szokott jönni a WAIT, de általában újra kell hostolni, de újraindítani még nem kelett emiatt. (legalábbis nálam)
  • Atomreaktor
    Realism modot mi is ma akarjuk kiprószálni multiba. tényleg annyira jó? sokmindent változtat?
  • atomanty
    csak másold be és írd felül,én is így voltam,nem tom mit kell túlbonyolítani
  • Emmemm
    Nem tudnád megmondani, hogy telepítsem a patch-et? Az angol leírást nem értem telejesen.
  • Morfi
    az utolsó árramformában lehet pénzért siettetni a gyártás a csodák és a net kivételével
  • Sipocz
    Ahhoz hogy teljesítményt tudj vásárolni pénzért asszem az universal suffrage cimü államhatalmi civiket kell választanod, ekkor a városképernyőn elérhetővé válik.
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    A "Realism" tényleg jó mod, nagy kár hogy a szerzője lassan egy hónapja nem ad ki újabb verziót pedig még egy rakás jó dolgot ígért.
    (Kon Fu Ce tanítása valóban inkább etikai és filozófiai nézet és része a kínai univerzalizmusnak -miként a tao is-, de ezt a nézetet tartalmazó kanonizált iratokat az ie. 2.sz.-ban az államvallás alapjául tették, valószinüleg ezért határozza meg vallásként a Civ4 is.)
  • Fenjoy
    Kérdés: példa... van 100 aranyam egy settlers-t akarok venni ami 30 aranyba van, de sehogy sem tudom megvenni, hol baxom el?! ergo hogy lehet vásárolni, aki tudja irja, köszönöm szépen:)

• NEXUS6
    Amúgy még mindíg nyomom a large pályát. Felraktam a Realism modot is. Rajtam kívül még 8 civ van isz. 1000 körül játékban, a perzsák csak azért úszták meg, mert volt egy városuk egy másik kontinensen és lusta voltam utánuk menni, mert éppen a franciákkat is meg kellett rendszabályoznom;)
    Kicsit megpihentem mert közben a Pretóriánus légiósaim egyre kevésbé hatékonyak az ellenfél macemanjaival szemben. De még 5 kör és megvan a puskapor. Így viszont legalább közben körbehajóztam a Földet is.

Közben keményen terjesztem az általam kifejlesztett konfúciánus vallást (valaki mondja meg ez miért vallás egyáltalán!!???).

Szal a franciák már nem fogják sokáig húzni. Utána valszeg izmosabb ellenféllel próbálkozom, asszem nekimegyek a Nagysanyinak (ő most a második utánam 2-3 száz pontra lemaradva.)