Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
énis pár hete vettem elõ moo2-t 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ahogy észrevettem a balta/shield, vagy mifene termelést, át lehet váltani tudománnyá. Vagy ez nem minden népeknél mûxik?
Amúgy ahogy látom rengeteg dolgot átalakítottak az elõzõ civekhez képest, szerintem nem feltétlenül elõnyére. Más de nem jobb.
Azt remélem összességében nem rosszabb, de ahhoz hogy eldöntsem, azért egy gámét végig kéne vinni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Én ugyan egyik csókát sem tartom ûberszupernek, mégha azért volt egy-két jó meglátásuk, szerintem alapvetõen tévednek.
Fukuyama "történelem vége" elmélete egy az egyben nem jött be. A Huntingtonnak sajna túl sok a híve így õk gondoskodnak róla, hogy mint egy önmagát beteljesítõ jóslatként a dolog összeálljon, mint a húgyoshomok.
Nekem amúgy az ilyen agymenek közül, még Emmanuel Todd jön be leginkább. Õ legalább letett valamit az asztalra. 75-ben a fényességes Brezsnyev-korszak közepén, amikor tán a Szu a legerõsebb volt, megjósolta az összeomlását. Mindenki csak röhögött rajta.
Mostanában az Amcsikat nézte ki magának😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Most látom van Izrael mod is. Ha velük játszom és megkeresztelem õket, akkor én vagyok Jézus? <#whatever>#whatever>
Ha gonosz akartam lenni, akkor nyomtam egy kis Dungeon Keepert<#mf1>#mf1>, de ez már tényleg offtopic! <#banplz>#banplz>
Nálam nem volt átvétel még orbitális pályáról szarrábombáztam mindent 😄
Fullos bolygón nem lehetett androidokat gyártani 😊
Mégtöbb információ, hírek, letöltések!
Klikk ide -> magyar Civilization
Egyetlen gém sem tudta még visszaadni azt az érzést amikor a genya antaranokra 30+ death start dobok át a térkapun és a játék beadja a "You are the Master of Orion!" videót 😊
Az egyetlen apró hiba ami zavart hogy nem volt technológia a toxic bolygók terraformálására, azokon kívül minden gaia oszályú volt 😞
Asszem elõkeresem valahol meg kell lennie 😊
Én az MOO3-nál még örültem is, hogy jajj de jó, alig egy hónapja jelent meg, és máris le van értékelve, ráadásul a dobozos változat! Késõbb rájöttem miért! <#mf2>#mf2> Én a Civfanatics Civ2 Hall of Fame-be küldtem el vagy három éve egy deitiy játékot (angolokkal, Blackadder néven), befért volna az elsõ ötbe akkor, de nem rakták ki, persze biztonsági másolattal csináltam. <#crazya>#crazya>
Anno kb 10 éve egy számítógépes újságban volt cikk a Mester of Orions 1-rõl a szerzõ azt írta hogy ha valaki megnyeri imposible fokozaton azelõtt megemeli a kalapját. Na mai napig megvan az összes faj mentett állása.. nem küldtem el. 😊
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ráadásul 6 pontba került míg a diktatúra semmibe (a demokrácia meg 7 pontba lol) így diktatúrával lehetett subterranean-creative népet csinálni ami a kedvencem volt és én azokkal voltam a "leghatékonyabb"
A MOO3 tényleg hulladék lett sajnos 😞
Lomik-vezetõ (<#idiota>#idiota>) sztem jó hogy nincs mert mindig azzal lennék sztem túl unbalanceos lenne <#fejvakaras>#fejvakaras>
Nagyon igazad lehet, hogy az ügyvédek írták azt a részt, csak így meg kár volt belerakni! Egyébként azt sem értem, hogy a kreatív leaderek miért a kultúra "termelést", és miért nem a tudományt (lombikok számát) növelik? Egyénként tudománybónuszos leader nincs is a gamában. Max áttételesen (pl. financial). Egyetlen lehetséges magyarázatát találtam a valódi kreatív leader hiányának. Szerintem ezzel pl lehetne hátrányt ledolgozni nehezebb szinteken. És pont ezért nincs. Ez sem tetszik.
A civilopedia vallás részén én is jót derültem sztem ez volt az egyetlen cikk amit nem Sid írt hanem egy ügyvéd team 😄
még mindig nem tudom hogy a pont mitõl függ.
Tegnap nyertem Monarchon culture victory-val 2006-ban.
8800 pon körül kaptam egy csomot azért mert korán nyertem, de mennyi jár a nehézségért. És Simon Bolivar lettem.
Leht hogy nobel-en egy korai gyõzelemmel sokkal több pontot lehet kapni mint mind monarc +1- en a késõbbivel.
Mennyi a Deff. szorzó please help.
Addig jelent számomra kihívást a játék míg elsõ nem leszek a végén a vezéreknél.
A jéték nálam is fagy de csak a vége felé (amikor már full térkép van a és sokat lépa gép). DX bulidet még a 7 végén próbálom.
Oké, a Civ1-2 könnyedsége mögött az állt, hogy épp akkor ért véget a hidegháború. Azok az idõk a Fukuyama-féle általános optimizmus hangulatában teltek, azaz: a hideghárborúnak és történelemnek vége, mindenhol kitör a demokrácia, az államok ezek után a kölcsönös elõnyök talaján álló egyezményeket kötnek, mindenki élhet saját kedvtelésének, mûvész, költõ, filmrendezõ lesz, vagy éppen modell. Mára kiderült, hogy a nyugati civilizáció optimizmusát nem osztja mindenki. És ezek éppen más civilizációk. Szóval az álomnak vége, megoldás egyelõre nem körvonalazódik. A kultúrális különbségekre nem válasz az, amit a Civ 4 ajánl: hogy akkor mindenkit térítsünk át buddhistának, kereszténynek, zsidónak, vagy muzulmánnak. Ez így nem mûködik. Már az sem igaz, hogy a vallások között nincs különbség, "csak valamelyik legyen". Persze azt is értem, hogy a "politikai korrektség" jegyében nem akartak más és más hatásokat rendelni hozzájuk. Pedig lehetett volna.
A C számomra mindíg is olyan etalon volt, ami minden játéknál tudott valami újat adni. Ezért az elsõ résztõl kezdve mindíg ott figyelt a gépemen valamelyik változata.
Nekem már a C3-mal is gondjaim voltak. Biztos össze tudtam volna hozni diety szinten is egy gyõzelmet (mondom nagyképûen én a <#lama>#lama>). De nem volt kedvem elvenni az idõt egy tényleg élvezetes menettõl valamilyen alacsonyabb szinten.
A C3-at legmagasabb szinten, hány elenféllel meg milyen térképen tudtad lealázni?
(Nehogy azt írd, hogy bármilyenen, meg bármilyen elllenfél konfiggal, mert szégyenemben nem írok többet ebbe a fórumba!😉))
A IV-el most kezdtem egy alapbeállítású játékot, csak hogy kiismerjem. A vallásosdihoz egyelõre még lövésem sincs, csak olvasgatom itt a hinteken a fórumon. Télleg nem lehet olyan gyorsan várost alapítani sem, mint a korábbi részekben, de szerencsére az ellenfél sem viszi túlzásba.
Létezik egy direct2drive cég, aminél befizeted a pénzt, kapsz egy e-mailt egy aktivációs kóddal és utána egybõl letöltöd a telepitett játékot. Ehhez való a patch, nem a CD/DVD/(ISO/MDF image) verziókhoz.
Itt a link: http://www.direct2drive.com/309/product/Buy-Civilization-4-Download
Ebbõl következõen a patch neked jogosan azt fogja mondani, hogy nincs fenn a játék (pontosabban a játék D2D verziója).
Ekkor döntöttem úgy, hogy egyszerûen nem fogok kísérletezni a magasabb szintekkel, mert csak nyílt szívatás az egész, mert semmi új fícsõrt nem ad a gáme. Egy elbaltázott helyzet önmagában is elég kihívást jelent.
Csak röhögtem amikor a haverok panaszkodtak/dicsekedtek hogy magasabb levelen hogy szívatja õket a gép. Én meg csak játszottam, és így se mindíg nyertem😉)
A Civ3-ban én általában megmaradtam a monarchnál, ott megfelelõ kezdõfeltételek mellett még élvezetes maradt a játék és nem fajult el idegtépõ visszatöltöm, sakkozok, visszatöltöm sakkozok dologgál.
Minden esetre monarch szinten, ha az ember elszalasztotta azt a lehetõséget, hogy mindenkivel technológiát cserélgetett, meg 1-2 másik birodalmat, még idejekorán lenyomott, akkor 1500-nál már esély sem volt egy ilyen szitu behozására;(
Még mindíg fagyok, de már nem annyira. A 5.10-es Cat drájver nálam nagyon nagyon instabil, bár ennél a gámánál tud a legjobban fagyni.
Minden esetre megjelent az 5.11-es, asszem meg van a délutáni programom, drájver telepítgetés.
A barátnõm ki fog vágni!😉
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Mizujs?
Na! elkezdõdött a gamámban a "békés kínaiba átmenet" korszaka😊, eddig 1-1 anglius és hellén városka igazolt át a nyerõ csapathoz és most már még 1-1 áll olyan 60%-ra átigazolósra😊! Közben mind a Nagysanyi mind az Angolböske teljesen "pleased" az irányomban, Bismarkpapával tökre aranyoskodunk és vicceket mesélünk egymásnak (õ lóg ugyanis a brit spiné seggében és kapja tõlem a kutatást 1000-rel), a Korzikaifazon meg kapja a gazdasági segélyt hogy egy picipicit lekösse Alexandros figyelmét. Úgyhogy sül a pecsenye szépen (a kis kínai meg szorgosan csinálja a sok-sok kis kultúrális nyomigálást, sok kicsi kínai sok kicsi barátozással sok kicsi odebökdöséssel sok pici mosolyocskával és sok-sok picike szívatáska hehehihi😊)!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
"This is a hotfix for the digitally-distributed version of Civilization IV for Direct2Drive."
Nem teljesen vilagos mi ez, de ugy tunik ez a hotfix valami elektronikusan terjesztett (tehat nem CD/DVD) verziohoz valo. Te igy szerezted be a jatekot?
a mohának mindig a déli oldala fás
az arra kell hogy elégetve melegítik a gõzt ami hajtja
a mohának mindig a déli oldala fás
Aztán a Centaurin kezdem az egészet elõröl <#hehe>#hehe>