5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Chris
    Volna egy kérdésem amire nagyon remélem, hogy egyből tudtok gyógyírt. Direct ip connection-el játszunk haverokkal, hostolok, csatlakoznak hozzám, igenám, de az egyik kollégának gyakran bont a nete és így az új ip-vel vhogy ezek után nem tud hozzám visszaconnectelni, mindig timeout a vége. A dolog csak úgy oldódik meg ha én rebootolok. Kérdés, hogy a windows vmit felhasználóbarátoskodik feleslegesen és mit lehet ezzel kezdeni?

• Atomreaktor
    Akkor egyszer össze lehetne hozni 5-6-7-8:) emberi játékost, az úgy már egész kamion lenne;)) (Mondjuk egy jó kis szigetes, vagy hub-os pályán)
  • NEXUS6
    Harkonnek szobrot kéne emelni!

Ráadásul, ha jól értettem azt amit írogat, akkor a Firaxis programozói nagy pancserek (bár ő ezt így nem fogalmazza meg). Valami olyasmiről van szó, hogy a játék engine külön külön kezel minden egyes 3D objektet(mesh), még akkor is, ha ugyan olyan típusrólról van szó. Szal ha a térképen kinn van 500 warrior akkor az 500 példányban van a memcsiben.
    Hát el lehet képzelni, hogy ez mennyire fogyasztja a memecsit meg az erőforrásokat!!!

A Harkonnen patch ezt az "apró" figyelmetlenséget orvosolja.
  • Bull
    Minden fasza srácok,nem fagyok ugy néz ki.Jo gyerek ez a Harkonnen.
  • robotnyk
    nagyon jó ez a szimultán megoldás, ha heroes 5be is ilyen lesz majd, megvan a nyári program :D
  • Botond #2295
    Ja,hogy ha ugyanazon körben fejlesztitek ki?Ez jó kérdés,ennyire még nem merültünk bele mi se.
  • atomanty
    eddig ok de kit számol elsőnek,mert pl erre a vallásalapítás dologra nem jöttem rá teljesen
  • Botond #2293
    egyszerre csináljuk,és amikor végzel megjelenik egy kis csillag a neved előtt,hogy léptetnéd a kört,így látni lehet kire várunk :-D
  • atomanty
    a multi télleg király,és még várni se kell a másikra,mintha folyamatos lenne a játék,bár én nem teljesen értem hogy kikezdi a kört:D
  • atomanty
    a harkonnen féle peccs nagyban segít a fagyási gondjaitokon #2274
  • Morfi
    A mohaa az nem egy mai darab és annak elég volt egy P2/500MHz, 256RAM Geforce 2.
    A 2 játéknak a motorja azért nagyban különbözik.
  • Botond #2289
    Tegnap volt szerencsém multiban is kipróbálni a haverokkal direct IPs connectionban. Azt hiszem WoW kicsit pihenőágba kerül. :-D
  • Botond #2288
    PIV 3ghz+2giga ram+x800xt pe-n is szaggat a csodák videója patch óta,mondjuk huge mappon se kellett se patch előtt se utána a köröknél olyan sokat várni,max 1-2perc amikor mindenki mindenkit próbált begyalulni (gépi ellenfelek háborúznak). Régebbi civeknél is ez volt amúgy,hogy kis géppel beőszültél mire egy-egy kört léptél az 1700as évek után.
  • Yossi
    azert eleg elkeserito, hogy egy strategiai jateknak ekkora gep kell. nekem egy pIV 2,4; 500 M RAM, Asus Ti4400-zal nagyon lassu volt (meg standard mapon is). a mostani 3,2 HT-s, 1G RAM, Asus 6600GT-mel mar megy (huge-val). bar a patch ota a csodak videoja szaggat... Ugyanakkor ennel sokkal mozgalmasabb jatekokkal (MOHAA, F199-02) lazan ment a regi gep is.
  • Yossi
    1., custom game-ban
    2., legutolso kormanyzasi forma (nem jut eszembe a neve)
  • Fenjoy
    lámakérdésem lesz de muszáj feltennem:) a barbárokat ki lehet kapcsolni valahol mint funkciot hogy ne legyenek?! Ha igen akkor merre? Még egy kérdés hogyan tudok vásárolni?! hiába van lovém, nem tudom a megoldást, bocsi és köszi aki tudja:)
  • Bull
    Kösz a sok tippet srácok.Nekem is volt ez a töltési gond,nekem egy Format és ujratelepitett windows oldotta meg azt a borzalmat.Most nincs gond a töltési idövel.Szoval ha valakinek már nem megy máshogy ezt még meg lehet probálni.
  • atomanty
    közben rájöttem hogy elég ha csak bemásolom,csak olyan sok szöveg volt benne
  • Zoltanoo
    Helo!

Van valami irc szoba ahol multi meccseket lehet szervezni, játszanék egyet
  • Magic Boy
    Hogy lett ilyen hamar ilyen sok pontod?
    Ha a pontok miatt nyersz akkor nincs semmilyen módja,hogy folytasd a játékot?
  • avan
    en nemreg csereltem gepet alaplap hiba miatt. most amd athlon 64 3500+, 1 gb ram, gef6800 es teljesen jol megy. elotte is jo gepem volt, de azon nem volt ilyen siraly
  • robotnyk
    kiváló tutorial van benne
  • lalakov
    Én még soha nem játszottam egyik részével sem. Nehéz elsajátítani a kezelését? Találhatok valahol leírást az előző részekhez?
  • atomanty
    nem valami jó az angolom
    mit is kell csinállni ezzel a gonosz harkonnennel?
    jól jönne 1 kis segítség
  • NEXUS6
    Az omegát sokkal kevésbé macerás telepiteni, és csak pozitiv tapasztalataim vannak vele (leszámitva az 5.10 és 5.11 en alapuló verzókat, bár abból az eredeti cat sem működött rendesen).
    Az 5.12 nem akadozik annyira (pl videóknál), és mintha szebb képet is adna (ez utóbbi subjektiv).

Viszont, ha a Harkonnen patch-t is felrakod, akkor a Tray tools-t ki kell majd kapcsolnod.
  • Morfi
    Harkonennt még nem próbáltam huge-on sem szokt olyan sokat várni nekem a körök végén max 15-20mp annyi meg kell :) De szerintem megnézem hogy milyen.

Nexusszal azt mondod hogy egy 9600pro-ra is jó az az omega driver? Bár az 5.2-vel sem fagyott még és még nem is mosódott össze a kép se :)
  • NEXUS6
    Nálam is sokáig az 5.9 volt az utolsó stabilan máködő cat verzió. Ha erre visszaálltam a fagyások 90%-a megszünt.
    De már kijött az 5.12 is, ami nálam (rad9600) szintén stabil, ráadásul SOKKAL gyorsabb, mint az 5.9!!!! Én az omegadriver-t használom, ami az atitraytools-al települ, ami egy eszméletlen jó tweak progi!

A stabil driver viszont nem mindenre megoldás. A large mapra, körök közötti vérakozás- betöltési időre NEM megoldás.
    Ezekre viszont a Harkonnen féle patch tökéletesen működik!!!

A megfelelő stabil video driverrel, és ezzel a patch-el, már úgy működik ahogy az elvárható. Jelenleg large mapon játszom tizen x ellenfél ellen, a körök közötti idö, néhány másodperc, a betöltés is 1 percen belül megvan. Ezt vesd össze az eredeti fagyós kb 5-10 perces betöltési idejű, és a körökk között néha 15!!!! percet is váró gáméval!
  • atomanty
    azta harkonnen féle akármit is próbáltad már?
    ugysincs semmi változás?
    1700környékétől kezdődnek a gondok,huge mapot még csak 1szer probáltam:D
    standard még elviselhető
  • Morfi
    Az feltünt már valakinek ha annyi vársot épít valaki hogy elfogynak az adott nép városnevei akkor elkezdi az amerikai városnévvel ellátott városokat telepíteni? Vagy csak nálam ilyen akadékoskodó az a progi?
  • Morfi
    Nem csak a huge map de még a standard is akad. Csak azt tudnám milyen gép kellene neki hogy tökéletesen menne rajta legalább standard mapon :)
  • Morfi
    A control center akkor müködik jól ha van keretrendszer a windowsodon, ha nincs akkor hibaüzeneteket közöl induláskor meg asszem leállsákor. De az ati hivatlos oldalán megtalálható a legújabb 5.9-es driver is. De nekem már az 5.2-es is tökéletesen ment fagyás vagy kilépés nélkül is.
    Az elöbbiért bocs csak kicsit elfáradtam egy 6 órás hotsetben Monarchon...és ez még csak a kezdete :)
  • Morfi
    A control center akkor müködik jól ha van keretrendszer a windowsodon, ha nincs akkor hibaüzeneteket közöl induláskor meg asszem leállsákor. De az ati hivatlos oldalán megtalálható a legújabb
  • nyami

http://www.kepfeltoltes.hu

ez az első végigjátszott civ 4 játékom.

Gandhi volt a vezetőm, noble szinten, small world-ön, 4 ellenfél, epic játék sebesség, time és space victory ki volt kapcsolva.

1925-ben 16672 ponttal nyertem Domination-val, és ezzel elértem Julius Caesar szintjét

19
  • atomanty
    a gigantic mapot is próbáltad már vele?az sem szaggzik?
    nekem csak borzasztóan szokott szaggatni mikor a térkép jelentős részét ismerem
  • NEXUS6
    Van már 5.12-is! Nekem az sokat segített.
    Az 5.11 nálam is dögkút volt.
    Én az omegadrivert telepítettem, annak nem kell a .net alapprogija sem.

Amúgy az én gondjaimat alapvetően az alant már szóbekerült harkonnen féle memcsi patch oldotta meg. Azóta a játék szinte egyáltalán nem fagy (mondjuk a winbe való kiugrálást azóta sem csípi).
    A töltés idő kb negyedére csökkent, simán elindul nagyobb térképeken is, meg a grafix is jelentősen gyorsabb. Szal azóta semmi gondom.
    A hivatalos patch után nem sok változást vettem észre, de ez a patch mondom nagyonkúlfasza!!!!
  • Bull
    5.11-es?Mert az nekem nem jön le normálisan.A Control center egyik driverrel sem müködik,az5.11-hez meg még csak kontrol panel sincs nekem,hogy miért arrol fogalmam nincs.Ugyhogy van egy 5.11 nyers driver,da az szerintem müködik,viszont fagy azzal is a gamma.
  • LSSAHPAUL
    Nekem régebben újraindult, de fagyni soha nem fagyott. Az újrainditás bugot megoldotta a legujjabb catalist.
  • Bull
    Van patch után még valakinek fagyás rajtam kivül?Mert megbolondulok töle.Onnantol fagy hogy megkapom valakitöl a világtérképet+jelentösen lassul is,bár az még nem zavarna.De a fagyás....Hol itt,hol ott de fagyogat állandoan
  • Morfi
    ez aztán már a függőség :) Bár én is a vizsgák helyett ezzel töltöm el az időmet :)
  • LSSAHPAUL
    Jól gondold meg ha letöltöd.. Mióta megvan minden nap min. 01-02 óráig játszok és hetente 2-3x felkelek 6-órakor nyomni 1 órát munkáig, aztán ebédszünetben hazajövök ,1 órát nyomom persze jól lebasznak mikor visszamegy a céghez hogy kések, emiat főtt ételt csak hétvégén eszek.. :D