A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Helló Népek!
Mizujs?
-Kultúrárúl:
Meglepsz atomanty! Szvsz. a kultúra a legfontosabb dolog a gamában, szinte minden erről szól: a kult.határ fogja egységbe a birodalmat, védekező- és támadóerő, a jólét és a haladás garanciája; nem feltétlen arra gondolok hogy nincs jobb dolog a kult.győzelemnél hiszen az valóban unalmas, de ennek a Civ verziónak a kultúra a -bizton mondom- legfontosabb része.
-Barbárokrúl:
Én nagyon kedvelem és hasznosnak tartom az agressziv, "örjöngő" barbárok beállítást. Magam is gondoltam arra hogy vszinü csak ellenem jön ennyi derék barbi és végeztem elemzést, amiből azt derült ki hogy bíz a barbárok "nyomnak" ám mindenkit. Azok a birodalmak szívják persze leginkább amelyek határa mellett a barbárok települést hoznak létre. A barbárok egyébként egy diaszpórában elő civilizáció a játékban amelyet nem sújt a birodalom fenntartásának költsége. Ugyanúgy kutatnak, improválnak és "léteznek" mint a többi civilizáció csak az elszigeteltségük miatt ez valahogyan nem "adódik" össze (ha jól láttam nem termelnek kultúrát!!!!), a legmagasabb kutatási szinten náluk a feudalizmust láttam vizsgálgatni és találkoztam barbár longbowman-nel, 9. szintü barbi várost védett amiben (elfoglalás után) kiemelt mérnökkel felszerelt forge-ot találtam és vettem át hasznosításra (a várost egyébként Barcelonának hívták, ami ugye eredetileg a 2. spanyol város, de vettem már be barbároktól a 6. szintü Londont is, igaz elég ramaty állapotban:)). A hasznosságuk az elején meg ott jön ki, hogy éberen és frissen "tartják" a haderődet, valamint az irodalom kikutatása után lazán el lehet kezdeni megirongálni a heroic eposzt (4. szintü egység) és a West Point akadémia helybőli leépíthetősége (5. szintü egység) sem kérdéses és mindez úgy hogy alkalmasint békében éldegélsz a közvetlen "civilizált" szomszédokkal:). Egy ízben megtörténz hogy találtam a határom mellett egy igen csak erős védelemmel bíró barbár várost ami folyamatosan "termelte" ellenem a portyázókat, de nem bántottam őket hanem ide küldtem "gyakorlatozni" a friss regrutáimat, egyébként is 1. szintü volt távol mindenkitől és vártam arra hogy majdan 2. szinten meghódítom mert elég jó kis környéken terült el; no erre jön a baromarcu Makedónsanyi és felégeti a jó kis barbi várost, de úgy hogy a saját birodalma se közel se sehol ide, részint e miatt tört ki az emlékezetes "szászok miatti kínai-görög" háború és a később idetelepült settlerem kegyeletből itt alapította Saxon városát:).
- Városok távolságárúl:
Most egy olyan modot használok ami meg sem engedi a 4 cellánál közelebbi városokat, nem rossz bár kissé "szellősek" a birodalmak és olykor a "későn megmutatott források" (amihez vmilyen kutatás kell előbb, szén ,olaj ...) kikerülnek a művelési zónából.