5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• Kodlovag
    Tegnap sikerült fejlesztenem egy level3-as first strikeos modern armort. A statisztikája szerint 2-5 first strikeja van, eszerint tényleg nincs garancia, hogy az összes talál.
    A tengeralattjáróim 80%-os visszavonhatóságáról meg csak annyit, hogy edig csak egyszer keveredtek vesztes csatába (szegényke véletlenül pont beleszaladt egy battleshipbe, amit a fog of war miatt nem láttam), és úgy elsüllyedt, mint a nyeletlen fejsze.

A fönt írtakból is látható, hogy éppen nagy háborúban vagyok. Birodalmam már teljes szélességben átéri a térképet. Szerintem 10 körön belül nyerek. Vagy megválasztom magam a világ urának az ENSZben, vagy begyűjtöm a domination victoryhoz hiányzó 2%-nyi földterületet, rögtön miután a frissen foglalt városok abbahagyják a lázadást. De addig még kiirtok legalább egy népet. Ők lesznek a harmadikak. Nem nagyon bírják a tempót. Még a defensive pact sem segít rajtuk. Aktuális stratégiám szerint mindig a legerősebb ellenfelemnek kell buknia. Már az ókori első háborúmban is a legerősebbet támadtam. Csakhát mikor elfoglalok egy várost, a szomszéd városok kulturális nyomása miatt nem marad nekik terület, megvan a veszélye a visszaállásnak is. Ezért aztán folyamatosan nyomulok előre.
    Egy akármilyen várost be tudok venni egy kör alatt. Kell hozzá 5 artillery, egy közelben lévő bombázó támaszpont 5-10 stealt bomberrel, 5 modern armor és 1-2 gyalogos. Mindig viszek magammal valamilyen level2 medic egységet is. Felállítom a csapatot a város mellett egy jól védhető pontra, nehogy ki akarjanak támadni a városból. Az 5 artillery, ha egyszerre üt, egy +100%-os város defense bónuszt is azonnal leszed nullára. Jönnek a bombázók, és folyamatosan támadják a városban lévő egységeket, amíg mindegyik visszaesik 50%-ra. Ezt már a korábbi körökben is el lehet kezdeni, mert néha 10-nél is több egység védekezik, és ha van légvédelem, akkor számolni kell 1-2 elkapott bombázóval körönként, miközben nem dobta le a bombát. Aztán jönnek a modern armorok. Mindegyik kétszer üt, és mivel rendszerint city raidernek+collateral damage fejlesztem őket, ezért nem probléma nekik a győzelem, sokszor sérülés nélkül ütik ki az ellen tankját is. 5 armor ki tud ütni 10 katonát, ennél több ritkán véd egy várost. Város elfoglalva, 1-2 gyalogos bevonul védekezni, hadsereg vonul tovább a következő városhoz, amit közben elkezdek zaklatni bombázókkal. Az esetlegesen sérült tankoknak van idejük meggyógyulni, mert az artillery lassan ér a következő városhoz. Mindezt 1-2 bombázó árán, egyéb veszteség nélkül. És ez így megy addig, míg van városa az ellennek.
    Az atomrakéták pedig békésen pihennek, amíg tényleg szükség nem lesz rájuk...
  • hzsolt
    Nohát kérem a csomag tartalma stimmel.
    Egy darab DVD és egy darab 208 oldalas magyar nyelvű kézikönyv.
    A korábban ide is belinkelt angol kézikönyv fordítása.
    Sajnos a TechTREE lemaradt, így keresnem kell egy A3-as nyomtatót :)
    Viszont a könyv nagyon jó. Nagyon sok hasznos dolgot megtudtam belőle.
  • Sipocz
    Ja! itt->http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=141475 találtam vmit, de nem igazán tiszta még most sem:).
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    Kodlovag, Lysandus és dr.Kotász! nagyon köszönom a válaszokat és infókat, így már képben van a harc. Erről a "free units"-ról meg a katonaság fenntartásáról ha lenne valami infótok. A jelenlegi gamámban (szokásos dipl.-kult. macerámtól eltérően) óriási háborút provokáltam és szvsz. ilyen esetben célszerű a vazallus jogrendszerben nyomigálni a köröket (a helyből 3. szintü katona nagyon príma dolog:)), na ennek a jogrendszernek sajátossága az "X" mennyiségü free unit de fogalmam sincs hogyan müxik ez.
  • ghomby
    Köszi szépen a segítséget! Biztos sok hasznát fogom venni a leírásoknak!
  • Tomalak
    thank u, nem volt energiám utána járni :)
  • Lysandus
  • dr Kotász
    Íme a táblázat a Civfanatics-ről:

combat odds (ha te támadsz) vs. nyerés valószínűsége

1.8 99%+
    1.58-1.79 95%-98%
    1.39-1.57 87%-90%
    1.25-1.38 75%-80%
    1.01-1.25 62%-75%
    1.0 50%
    0.80-0.99 25%-38%
    0.73-0.79 20%-25%
    0.64-0.72 10%-13%
    0.56-0.63 2%-5%
    <0.56 <1%

• Lysandus
    Márpedig szerintem azt jelenti (mármint a first srike)! És egy level4-es first strike-os egység tényleg kvázi elpusztíthatatlan. Másrészt viszont szerintem azt is számolja vhogy, hogy a first strike nem biztos hogy talál, szóval ezzel is bonyolódik a dolog. De tényleg jó lenne vmi normális képlet, vagy nekem inkább táblázat.
  • Sanko
    :-) csak nem ?????????

na majd hétvégén megyek a madaras tescoba....

"Lokalizáltság: magyar kézikönyv "

:-) na erre kíváncsivagyok......de ha a 10 oldalas "kézikönyv" 6 oldalon keresztűl taglalja az epilepszia veszélyt meg hogy hogyan tegyük a cd-t a cd olvasóba......brrrr nem is folytatom
  • Kodlovag
    A harcrendszer sanszos. Ezért is írja ki csatánál pl. hogy Odds: 6.6 vs 3.3 Íme az esélyek, aztán hogy ki győz? Sulla walkthroughja szerint a harc úgy működik, hogy az oddsok alapján határozzák meg, hogy ki üt, és úgyszintén ez alapján a sebzést. Még az is lehet, hogy több kör van a harcban, aztán aki először nullára esik, az vesztett. Ha az odds az egyik oldal javára legalább kétszeres, akkor 10 ugyanilyen csatából legalább 9-et nyerni fog. Közben viszonylag kicsi, 0-50% közötti sebzést szed be. De sikerült már ilyen "egyértelmű" csatát is úgy bebuknom, hogy az ellenfélnek maradt meg a fél élete.

Tulajdonképpen még azzal nem vagyok tisztában, hogy a first strikeot hogy számolják bele az oddsba. Mert ha ez azt jelenti, hogy először biztosan ő üt, akkor nagyon durva a dolog, mert Level4 first strike már azt jelenti, hogy 6-szor üthet elsőnek. Egy battleshipre felrakni ilyet már azt jelentené, hogy kvázi elpusztíthatatlan. Vagy mint amikor egy tengeralattjárót 80% eséllyel vonhatok vissza egy vesztes csatából.
  • Lysandus
    Háttér:

Azt mindenki tudja, hogy a HMS, illetve a németeknél az SMS, a hadihajókat jelölte. Azt kevésbé, hogy miért vezették be ezt a jelzést. A régi szép időkben, amikor még vidám kalózok fosztogatták az óvatlan utazókat, érthetően nagy volt az igény olyan hajókra, amelyek hatásosan meg tudták védeni a rakományt. Mivel a legjobban egy hadihajó volt felszerelve fegyverekkel, és nem volt mindig háború, ezért egyes kapitányok elkezdtek "fusizni", tehát feketén szállítottak az állami tulajdonban lévő hajójukkal. Ez aztán kiverte a biztosítékot a szállító céheknél, és el is érték, hogy a HMS hajókkal tilos volt magánfuvart végeztetni. Egyébként 10 tonna/ágyú volt az ideális fegyverzet abban az időben (egy 200 tonnás hajón 20), de a kereskedő hajók általában nem érték el ezt az arány, alulfegyverzettek voltak. Persze a tulajok már akkor is spóroltak.
  • Magic Boy
    A magyarításról mit tudtok?
  • Yossi
    itt a helyes megoldas, ertelmesebb is nemetul :)

The Imperial German Navy used "SMS" (Seine Majestäts Schiff);
  • Yossi
    sir??? majesty ship (angliaban HMS: Her majesty ship)
    az elso szo nem tiszta.
    a jatek mar megvan (mellesleg szerintem korrekt egy ara van), viszont patchcsel egyutt sem fut a benti gepemen. na mindegy ugyis otthon jatszok :)
  • Sipocz
    Helló Népek!
    Mizujs?
    A harci rendszer az "kivonós" vagy "sanszos", ugyanis nem tudom eldönteni? Tehát ha pl. A-nak van 3 ereje és támad minden bónusz nélkül és B meg védekezik 2 erővel és erre van +25%-a, összesen így 2.5 védekezése akkor a
    -"kivonósban" A simán nyer és kap 2 vagy 2.5 sebzést, de a 0.5-1 erejére rápihen és újra tuti B-t pedig mély réeszvéttel hantolják???
    -"sanszosban" A-nak van 3/5.5->55%-nyi B-nek van 2.5/5.5->45%-nyi esélye "D100" és ha kisebb mint 56 akkor A nyert, ha meg nagyobb akkor B frag, a sebzés meg vmi nyakatekekalkulác???
    Más: pl. a vazallusi jogrendnél az hogy kapsz x mennyiségü "free unit"-ot az egész pontosan mit jelent (milyen unit, hova és mimódon elosztva)? Tényleg az egységek soha nem kérnek semmi fenntartást?
    Más: kipróbáltam azt a "Realism" cimü modot amiről tegnap nyefegtem és nem rossz annyi van hogy roppant támogatja a "fejlett egységeket", tehát még véletlen sem fordulhat elő pl. hogy egy longbowman kicsinál egy tankot (vagy akár csak számottevően megsebezhetné), tehát a progressz-agressz gamereknek tetszhet főlegesen.
  • hzsolt
    Na emberek!
    Végre itthon is megjelent eme remek játék.
    Aki még nem rendelte meg onlány, az most megveheti!
    Info:
    http://www.galaxisnet.hu/termek.php?id=8042
  • Tomalak
    Már megkértük és lessz benne Szent István sajna Horthy t elvetette dehát ő szolgált elvileg az SMS Szent Istvánon :)

OFF:
    Minek a rövidítése hogy SMS?
    ON
  • GregSB
    Thx!

Másfél órás ehh, sokkal több :D
  • haxoror
    Hááát...

Az ellenségeiknek valóban nagyon szar volt a sorsa de odahaza azért alakítottak rendesen, szuperfejlett postarendszer, teljes vallási tolerancia plusz egyenjogúság a nőknek, tanítóknak gyógyítóknak és művészeknek adómentesség stb érdekes világban élnénk ha a birodalom nem hullik szét olyan hamar :)

"Csodát" tényleg nem építettek viszont ők terjesztették el pl az abakuszt és az iránytűt egész ázsiában szóval a "barbár" legfeljebb a harci stílusukat jellemzi.
  • Emmemm
    Nem hibáztattam emiatt, érthető hogy így csinálta.
  • Thanatos
    kruva angol bill, sorry de remélem azé érthető :D
  • Thanatos
    ha j=l r;mlik akkor a vil'g első egész birodalom területére kiterjedő postarendsezrét, de ez tényleg csak ahvlányan rémlik :D
  • LSSAHPAUL
    Úgy értem milyen csodát építettek.. barbár csürhe, csak harcolni tudtak.
  • haxoror
    Őszíntén szólva nekem a sumér civ hiányzik a legjobban, végül is ők találták fel az egész civilizáció dolgot nem értem miért maradtak ki :(
  • haxoror
    Corvina library

A mongoloké volt minden idők legnagyobb birodalma és elég erős nyomokat hagytak egy csomó nép történelmében :)
  • haxoror
    "Kolzsvár, Pozsony, Kassa, Nagyvárad, Szabadka"
    Ezek a városok már nem Mo. területén vannak a modot pedig egy horvát srác készítette stb sztem jobb így, legalább van mod :)
  • bacsi5514

Feltettem megint, de sokkal többre mész Sulla mintajáték-leírásából. Kb másfél órás olvasmány, de szinte minden részletre kiterjed

Angol manual

Walkthrough
  • Emmemm
    Valaki nem érez kedvet, hogy saját Magyar módot készítsünk?
    Kossuthal szerintem nincs gond, de Árpád helyett lehetne Hunyadi Mátyás.
    A települések közül nagyon hiányolom a történelmi városainkat. Kolzsvár, Pozsony, Kassa, Nagyvárad, Szabadka kicsit fontosabb szerepet töltöttek be a magyar a magyar történelemben-kultúrában mint mondjuk Kazincbarczika. Igaz ott született Lipcsei Péter Ezt a részt már módosítottam is.
    Az Árpás-sávos lobogó szerintem tökéletes. Igaz nem tudom miért fehér színnel kezdődik - vagy ha azt a csonka csíkot nem számoljuk akkor miért 7 sávból áll?
    Én is meglepődtem hogy a spceciális egység egy hajó, de az igaz, hogy az 1.vh-ban arányaiban a Monarchiáé volt a legeredményesebb flotta. Azért valamilyen lovas egység mégis jobban illene hozzánk. Esetleg kurucz.
    Várom a válaszokat!
  • ghomby
    Üdv. Köszi a tippet, de sajnos ez az oldal már nincs meg! Vagyis a pdf fájlt szedték le. Ha valakinek lenne még tippje, akkor nyomjon valamit legyenszives
  • LSSAHPAUL
    Amit linket megadtál annyit tudok róla. Jelenleg elvagyok a normál civvel, a peccset sem töltöm le mert fasza gémben vagyok..
  • Atomreaktor
    :))
  • hzsolt
    Mér', mi bajod ezzel a zászlóval.
    Biztos nem tudnak lobogót csinálni :)
  • Sanko
    ha a levél kész talán reménykedhetünk hogy a CIV VI-ban benne is lesz....120 másik néppel együtt :-)
  • Tomalak
    Megnézted a magyaros új civet?
  • LSSAHPAUL
    Matyinak volt valami nagykönyvtára...
    Az egri várnál szeritem komolyabb a Komáromi vár.. Sőt még a Budai is. De az egri vár valóban várakozáson felül teljesített amihez bizonnyára a kezelő személyzet kitartása is szügségeltetett.
    A mongolok mit csináltak azon kivül hogy behozták a pestist meg a kolerát ?
  • Tomalak
    hacsak nem mégis csak a zászló lett tré :D
  • Tomalak
    Az baromi jó lenne amugy már van egy rakat uj civ mod csak pont magyar nincs sajna: http://forums.civfanatics.com/forumdisplay.php?f=179
  • GregSB
    Lol :D

The Fortress of Eger: +50% City Defense for the units in the city ;)
  • Sipocz
    goulash soup->all cottage, hamlet, town +1 food when existing resource: cow :)