A nagy Gazdasagi Világválsag
-
Mondok egy példát.
Gyerek koromban meghalt egy hozzátartozóm, közeli.
Ennek a valakinek volt egy nagy cége, nagy földterület, hozzá hatalmas csarnok és szerte az országból hozták oda a nyers tejet, ez egy nagy pasztörizáló, tejfeldolgozó üzemcsarnok volt.
Mivel ez a valaki meghalt, és senki nem tudta tovább vinni az üzletet, az állam átvette, eladta és két részre osztotta az örökséget, mivel ketten voltunk testvérek.
Ezt a pénzt mi nem vehettük fel, meg kellett várni amíg nagy korúak leszünk.
Ezt a pénzt, az állam kezelte mint a nyugdíj alapokat is.
Eltelt 10 év, és mire átvehettem az örökségemet annyi vásárló ereje maradt, hogy ami elegendő egy átlagos, nem luxus autó megvételére, holott egy ilyen csarnok ma több mint 100 millió forint. Hiába osztották két felé.
Most lesz nagykorú a hugom, mire most ő megkapja a részét, lehet,hogy még 10 éves autót sem tud belőle venni.
El lehet gondolkozni ki a hibás.
Az örökséghez való hozzáférést törvény tiltja amíg nem leszel nagykorú, ha pénzről van szó. Az örökség kezelője, nem a gyámod lesz, hanem az állam. Neked nincs beleszólásod.
Az állam aljas módon elinflálja az értékhordozó "forint" vásárló erejét.
Akkor most ki a hibás? Mert én arról nem tehetek,hogy a forintom értéke romlik, és csak romlik, és csak romlik.
NEM, ezt bizony mesterségesen okozzák, tudatosan.
Nekem nem tudod bebeszélni azt,hogy az infláció egy olyan dolog ami magától van, és hogy az állam is az ellen küzd,hogy értékálló legyen a forint.
Meg vagytok zavarodva?
Az állam és az MNB együtt karöltve, megtervezett módon, matematikai pontossággal inflálja el a teljes lakosság pénzét.
Ez egy rejtett adó, csókolom.
Ezer Milliárdokat lehet vele elvenni a lakosságtól ha akarja, ha nem.
Ez egy nagyon veszélyes, és korrupt rendszer, hülyék vagytok ha ilyenbe akartok élni. Gondoljatok a gyerekeitekre.