The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qwertrt
tisztában vagyok a lehetõségeimmel 😄 azért kacsingatni lehet. úgy értem, hogy a jobb grafika felé akarom tolni, még élvezhetõ fps-en

és ezért érdekelne, kinek hogy megy a masinán. énj pl azt sem értem, hogy egy E8400-ason muiért megy jobban, mikor annak 3 GHz az órajele, ehhez jön a nagyobb cache, ami max. 10%-ot jelent. mégis jobban megy rajta az Oblivion, mint az én E5300-asomon, ami 3,66 GHz-es. Az nem létezik, hogy a két architektúra között ekkora sebességbeli különbség legyen...

Úgy vettem észre, CPU-ra érzékeny a progi

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Wanted
Feltettem mindent amit MelinW ajánlott. Szépen 12giga fölé nõtt az Oblivion könytáram. Az fps-el nem lenne gond, de minden fél percben, töredezettség mentesítés után is töltöget a vinyó, ami miatt rendesen beszaggat a gamma. 😞(

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

grebber
High End felé kacsingatsz?? Nem lenézõen mondom mivel nekem sem jó a gépen de a konfig amit leírtál már a középkategória alján van valahol és még véletlenül sem High end!

Aztanyomorultat.Csinálom fõküldit de már marhára nem emlékszek a küldikre erre le a barlangba a szektásokhoz azt onnan kijutni pff valami oltári nehéz szülés volt.

Next PC upgrade: 2022

@Fantusz
Tudom, hogy nem arról van szó, épp azért írtam le, hogy ne arra gondoljanak 😛.Vagy legalábbis úgy tûnik, csak próbáltam😊.Újrarakni meg fölösleges lenne, mert csak egy karakterrel van ez, ha újat kezdenék arra már nem hatna, csak egyszerûen nincs szívem hozzá.Inkább végigjárom az internetet, hátha tudja vki a választ.
qwertrt
Én nem modolok, csak a high end felé kacsingatok, de többször akad be, mint szeretném:

Core 2 E5300@3,66 GHz
2 GB Kingmax 1066 MHz
Innno3D Geforce 9600GT 512 MB

Többet várnák el ettõl a rendszertõl...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Fantusz
Az Oblivion nem mai darab, de a hatalmas modolhatósági lehetõség miatt erõs vasakból is sokat tud zabálni, ha full textura moddal, és nagy BSA fájlokat használva küldöd.

Inkább onnan nézd, hogy neked milyen a géped, s az mit bír el: Athlon 3700, 1GB RAM, 256MB-os videokártya textura modokhoz kicsi.

grebber
8-as szinten vagyok még csak nem csináltam szinte öszesen 10 küldetést sem eleddig ez a legjobb fegyver amivel találkoztam szal tökéletes.
Most csak mászkálok a térképen és felderítem a barlangokat tenyákat szobrokat stb.Meg ha sikerül leverem aki az utamba áll.
Lehet elölrõl kell majd kezdenem az egészet mert a fõküldetés lehet bebugzott 😞 Mert megvan a 4 könyv ami kellett odaadtam a gyíkfejû mágusnak azt mindig ugatja másnap menjek vissza.Azóta kb 4 nap telt el a játékban de mindig a másnapot ugatja. Nem tom mivan.

Carmang
Életlen tõrrel mászkálsz Cyrodiil-ban?
Te egy igazi férfi vagy! 😄DDD

MerlinW
Aláírásom, minden komolyabb grafikai mod, minden maxon, ~25-50fps (4xAA és Parallax texturák, 4096-os LOD miatt lassabb. Mod-ok nélkül 50-70fps-t produkál max beállításokkal)

[merlinw.org]

Fantusz
Az Oblivionhoz készült több ezer mod, s bizony vannak köztük veszélyesek is, amik okozhatnak akár végzetes hibákat is a játékban - ha más megoldás nincs, akkor egy újratelepítés...

Ini fájlról érdemes csinálni egy mentést, mielõtt beleturkálsz.

Nem arról van szó, hogy senkit nem érdekel a problémád, de, ha segíteni nem tudnak, mire reagáljanak?

qwertrt
Üdv! Leírnátok ki milyen vason nyomja a játékot, milyen beállításokkal (kicsi, közepes, magas, ultra), és hogy mennyire megy neki?

Újabb dolog, bár ahogy észrevettem nem sokakat érdkel rajtam kívül a dolog.Szal a dolgot egy varázslat okozza(Nagyon valószínû legalábbis).Az egyik modban van, az a lényge, hogy "elválaszt a testtõl". Gyakorlatilag érinthetetlen leszek és láthatatlan miközben a testem összesik egy idõre.Valahogy nem törlõdhetett ki ez az efekt, és örökre ilyen lettem.Még mindig nem tudtok semmit?Nem akarok türelmetlennek tûnni, nem is vagyok az, elvégre ez csak egy kérés, csak az érdkel, hogy valaki tud valamiféle megoldás, vagy valahonnan tud szerezni, mert ha nem akkor megpróbálom egy másik fórumon.Csak, hát, ha senki se tud semmit akkor minek idegesítselek titeket.
grebber

Bocs a dupla posztért de rájöttem, hogy MINDEN átmegy rajtam.Mármint, én nem vagyok szellem, nem megyek át dolgokon, de minden fegyver vagy varázslet átmegy rajtam és nem het rám semmilyen formában.Nem használtam semmilyen cheatet de a konzolt párszor igen, szal lehet, hogy elszúrtam vmit.valaki tud valamit erre?
OK kikapcsoltam az összes modot, de még így se megy.Még régebben az egyik modhoz meg ekllett változtatni vmit az iniben, de nem találtam.Lehet, hogy turkálás közben megváltoztattam vmit és az csinálja ezt.Van ötletetek, mit?
Minden árus felveszi, ha olyan cuccot adsz el neki, ami belefér a fajának és osztályának viseletébe és jobb a cucc, mint amije addig volt...
Az Merchant's Inn melletti fegyverkovács nõ pl a nehézpáncélokat szereti hordani...

MerlinW
Told fel beállításokban a distance-eket maxra..😊

[merlinw.org]

Wanted
Más:
az ini-ben miket kell átírni, hogy a növényzetet ne elõttem pár 100 méterrel pakolja ki a gamma?
+ miket érdemes még?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Hello, vki tudna segíteni?Egy érdekes buggal találkoztam, valszeg az egyik mod miatt de amiket a létrejötte körül raktam fel, azokat kikapcsoltam, de még így se megy.Az a lényeg, hogy nem tudok semmilyen oltárt használni, még SIben a palotában a healert sem, mert egyszerûen átmagy rajtam az áldás vagy mi amit kilõ.Ez elég idegesítõ olyan dolgoknál, mint favor of akatosh eléggé nagy baj, nem is beszélve arról, hogy mindenféle disase rajtam marad.Vki tud ez ellen vmit?
Wanted
<#worship><#worship><#worship>

Történt egy érdekes dolog.
Edgar a Market Negyedes Diszkont varázslat árus vagy a megtestesült Skynet vagy vmelyik mod érdekes dolgot csinál. ugyan is ez a kis fickó egy ideje - nem tettem fel új modot talán csak az arch mage páncélt - nem csak varászlatokat de cuccokat is árul és vesz. Plusz! Amit megvesz azt hordja is. El adtam neki egy varázsbotot ott van rajta. Egy magica növelõ páncél sisakot meg egy fasza üveg kesztyût és felveszi. A többi ilyet nem csinál.
Wanted
Kösz, várom.
A múltkori listádból ma jött le minden.
Már csak ez hiányzik.

Fantusz
Röviden ezt úgy lehetne leírni, hogy minden tulajdonsághoz tartoznak képességek, s a használt képességek függvényében lehetséges növelni a tulajdonság-pontokat.

Nem írom le minden egyes attrubutehoz milyen skillek tartoznak, egyet kiragadva ugyanígy mûködik a többinél is:
erõt a balde, blunt, hand to hand képességek használatával lehet fejleszteni, szintenként ezekbõl összesen 10 egységnyit kell fejlõdni, hogy az erõre 5 pontot lehessen adni.

Az erõ a legnehezebben fejleszthetõ tulajdonság, jól jöhet a trénerek segítsége, legkönnyebb az intelligenciát fejleszteni.

MerlinW
Én sem látom sehol, de majd éjszaka feltöltöm neked valahova.

[merlinw.org]

MerlinW
Szerintem Oblivion HQ-n le van írva minden.

[merlinw.org]

grebber
Értem köszönöm!

Más:
Valaki letudná írni hogy mi alapján osztja szét a gép az értékekek amikor szintet lépünk.Vagyis hogy mire ad pontot.Nincs ilyen oldal ahol ezt leirják persze magyarul.

Mert ugye ha blokkolok meg pengés harcolok sokat vagy ha ugrálok akkor kiirja hogy ez meg ez emelkedett.
De honnan tudom mi kell ahhoz hogy pl az ERÕ vagy az Inteligenciámhoz 5-5 pontokat tudjak adni ne csak 2-3-akat.
Remélem érthetõ mit akarok kérdezni.

Wanted
Extreme HQ modhoz nem tud valaki egy lelõhelyet?

Carmang
Az a küldi azért elég nehéz tud lenni, mikor hárman rád rontanak. És ez ugye a "kezdõ" küldetések egyike amibe rögtön a játék elején beleszalad az ember.
Amúgy meg annak a küldinek így vége van, mondja is a "feleség", miután leaprítottad a rosszlányokat, hogy ez az "ellopták a férjem gyûrûjét, vissza tudnád szerezni" csak egy duma, õk a városi õrség tagjai, kapsz pénzt amiért segítettél oszt annyi.

A magickát pedig magas Willpowerrel lehet gyorsan visszatölteni.

benőmenő
a varázserõd az magától visszatöltõdik kivéve ha egy zombitól elkaptál vmi betegséget vagy olyan csillagjegyet választottál a játék elején
Fantusz
Szerintem is sokkal életszerûbb, ha a patkányok, banditák, és más alantas lények csak a játék elején okozhatnak gondot.
Némi esély van arra, hogy sokkal magasabb szintû lények elöl futni is kell a játék elején.

Oscurot személy szerint nem igazán szeretem a kiszámíthatósága miatt, de ettõl függetlenül egy nagyon jó mod, magasabb szinten is ad erõs ellenfeleket, de ezt nem a patkányok, farkasok, maruderek, banditák szimpla félturbózásával adja.

Sokkal inkább ajánlanám a TIE használatát: mindössze néhány megás modocska igazi nehezítés azoknak, akik könnyûnek találják az alapjátékot, itt a börtönbõl szabadulva igazán jelentéktelen senki lehet a karakter, egy szakadt bandita elöl is futni kell.

grebber
Patkányokat nem értem minek hoztad fel eddig kb minden szinten 1 ütés és meghalnak.
Banditán meg igenis lehet glass armor mivel azért bandita biztos rabolta valakitõl😄

Anno amikor végigtoltam voltak tök jó cuccaim fegyvereim armorjaim most meg valahogy nem sikerül semmit sem találni 😞

Mi kell ahhoz hogy a varázserõ csikom folyamatosan visszatermelõdjön?? Mert anno nekem visszaállt mindig csak nemtudom mitõl.

MerlinW
Tehát ha te 40-es szintû turbóvarázsló vagy, akkor megölhessen egy 40-es patkány, vagy egy vézna bandita (aki mellesleg glass armorban díszeleg)?😊 Szerintem nem fer😊 Meg úgy egyébként is teljesen ellentmond a szerepjáték szabályoknak.

[merlinw.org]

grebber
Anno így toltam végig most is így fogom én is fejlödök akkor a gép is fejlödjön ez így fer.

MerlinW
Creature leveling mod nélkül végig ilyen lesz, hiszen szintedhez igazítja az összes monsztert a játék. Van nehézség beállítás, ha nem megy vedd lejjebb, vagy tegyél fel egy mod-ot ami állandó, saját szinteken tartja az ellent. Van sima kicsi is vagy ott az Oscuro vagy Francesco ami még élményfokozó is.

[merlinw.org]

grebber
Na visszatöltöttem a mentést és jó lett.De basszus sikerül kifogni csíra szinten ilyen nehéz küldetéseket😞
Kb tízedikre sikerült egybõl rámrontanak 3-an azt csak kamilláztam hogy mivan.De csak legyûrtem õket.
De az az érdekes a gyûrûért amiért küldtek nincs sehol és a gyûrûs küldi is eltûnt.

Várd ki a 3-7 napot, talán utána meglesz a több pénz...

qwertrt
Ezt a mani modot akartam használni, de nem mûxik 😞 Van valakinek ötlete miért?

grebber
Csak a nõ támad meg nemtudom miért.De majd megnézem régebbi mentéssel!

Próbáld meg valamelyikkel újra. Amúgy miért támadnak rád?

grebber
Van mivel a fagyások miatt kb 15 secenként mentek.

nincs valami korábbi mentésed esetleg?

grebber
Na most volt egy debil feladat.Anvilban a faszit kirabolta a nõi banda és megkért szerezzem vissza az ellopott gyûrûjét.El kellett mennem a kocsmába ahogy belépek és rám is támad t az egyik csaj ugye kinyírom mi mást csinálhatnék és azt mondta elszalasztottam a lehetõséget így nem bukkanok a bandára 😞

Fantusz
Valamikor én is hordtam minden szemetet a kereskedõhöz, hogy legyen pénzem trénerekre, késõbb beláttam, hogy nincs értelme nehéz, értéktelen páncélokat, fegyvereket cipelni.
Breton mágus lévén amúgy sem állt messze a karaktertõl az alkímia, rengeteg alapanyagot össze lehet szedni rövid idõ alatt, s bár kezdetben nem sokat adnak a potionokért, késõbb jó áron lehet eladni, soha nem voltak anyagi gondjai a bretonnak.

Battlethorn Castle szakácsától, házvezetõnõjétõl korlátlan mennyiségben kérhetõ földieper, szõlõ, és még jónéhány étel, amibõl percek alatt össze lehet kotyvasztani néhány ezer aranyat, ha éppen szükséges.

Páncélokkal fegyverekkel azon túl, hogy nehezek, ehet egy másik probléma: ha valóban értékes, akkor is csak áron alul lehet eladni, modok nélkül a leggazdagabb kereskedõ sem ad 2ezer aranynál többet egy 15ezret érõ cuccért.

grebber
Fenn tvan a lópáncél mod ,de az a fránya pakolás nem akar mûködni.Anno ment simán pedig.
Azért kéne mert én eladott dolgokból szeretnék pénzt szerezni mert anno amikor végigtoltam akkor is pénz szûkébe voltam 😞

Egy tanács...

Aki szeretne full grafikán játszani, az keresse meg a Oblivion tweak oldalt és ott a grafikai tunning beállításokat tanulmányozza végig.

Nemrég egy magyar oldal is be volt linkelve, azon a végletekig hegyezik a grafikát, az ottani beállításokat is érdemes megnézni...

Állítsa be kézzel, egy editorral az oblivion.ini-t, majd tegye írásvédetté!!!

Az Oblivion, kilépéskor módosítja az Oblivion.ini-t az épp aktuális beállításnak megfelelõen, így ha valamitõl (pl egy ALT-TAB-tól) visszaállt, akkor úgy is marad.

Ha bírja a gép, akkor a videokártya beállításainál (tehát nem a játékban) kényszerítõ módon be kell állítani az AA-t legalább 4-esre, az Anizo-t legalább 8-asra és HDR-t választani a játékban.
A LOD-okat érdemes a modok felrakása után újragenerálni, mert engem pl az szokott a legjobban zavarni, amikor megyek elõre és egyszercsak a semmibõl megjelenik egy épület. Addig (távolról nézve) egy erdõ, vagy egy hegy volt ott...

MerlinW
Nekem 280 órám van benne és még nem értem a fõszál végére😊
Éppen Knights of the nine és Shivering DLC-kkel küzdök, nézelõdéssel ez a kettõ is kitesz 20-30 órát😊 Aztán még hátravan 26 aktív küldetés (168 completed) és 3 régebbi DLC. Utána ha nem találok több mellékest jöhet a fõszál😊

Lovat sosem használtam, abban nem tudok segíteni. Bár mintha rémlene olyasmi, hogy lópáncélba tudsz csak pakolni, tehát venni kell rá olyat is.

[merlinw.org]

grebber
Az a francos lóra pakolós mod nem megy pedig ez nagyon kéne.
Basszus csak a fõ küldetéseket csináltam eddig és hát eljutottam a csatornába ahol annyit szoptam mert gyenge voltam vagy 40 x vissza kellett töltenem a mentést mire megcsináltam 😄

MerlinW
Próbáld ezt:

Archive Invalidation:
- BSA alteration kiválaszt
- csak Textures és Trees and LOD
- Ignore normal maps
- Generate archive... pipa

Update...

Tehát 4 pipád legyen összesen.
Utána Launcher indít, options, grafika megnéz beállít, játékon belül szintén végigtekeri a grafikai beállításokat oszt látunk nagyot.

ALT+TAB-ot pedig felejtsd el ennél a játéknál, sosem szerette😊

[merlinw.org]

grebber
LOL pont errõl beszéltem ez valami állat ahhoz képset mikori game!
De egy alt tab után már nem ilyen nekem 😞