The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és ez mikor jön elõ? én kb 400 napja vagyok játékban, de még nem vettem észre ilyesmit
koschwarz
ez nem az a formID bug, amikor x óra játék után egyszerûen elfogytak azok az "azonosító kódok", amit minden egyes tárgy, ellenfél, spawn pont, stb. kap a játékban? asszem pont a shivering isles elõtt jött ki ez a bug, de a legutolsó patch javította.

gyakorlatilag kritikus hibaként jött elõ, mivel egy idõ után az új tárgyak, szörnyek stb. nem tudtak ilyen kódot kapni, így nem is tudtak megjelenni, vagy tárgyak tûntek el, pl. a mentésed betöltöd, és nincs meg a tárgy a házadban a ládában, ahová raktad...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

qwertrt
értem, ezeket majd kipróbálom, letesztelem

mondjuk ahogy olvasom, a mentett játékot nem kell feltétlenül eldobni, ami jó, mert elég sokat izzadtam már vele 😊 így a 14. szint táján. Érdekes, a Morrowindnek nagyobb újrajátszási élménye volt, szvsz sztori szinten sehol nincs hozzá képest az Oblivion, sajnos...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Fantusz
Mondjuk leszüretelsz egy szõlõültetvényt, azon nem lesz többször termés.
Agyoncsapsz egy banditát, az ott rohad hónapokon keresztül az út mellett.
Bemész egy barlangba, kitakarítod azt, jó sok idõ elteltével ismét arra jársz, s azt látod a hullák még mindíg ott vannak, a ládák tárolók üresek.
Kereskedõk árukészlete nem frissül, kifogyhatnak a lélekkövekbõl, rosszabb esetben a pénzük is véglegesen lenullázódik.
Leölt ellenfelek helyett nem lépnek be újak, szép lassan elfogynak.

Nem tudom mi okozza pontosan ezt a bugot, évek alatt kétszer, vagy háromszor nálam is elõjött - letöröltem a játékot, kitakarítottam a regisztribõl és újra telepítettem.
Valószínûnek tartom, hogy modok okozták a hibát, de a modok kikapcsolása nálam nem oldotta meg a problémát.

koschwarz
szerintem nagyon jók. egy csomó quest bugot is javítanak, ami a legfontosabb. de szinte minden hibát javítanak, amit eddig felfedeztek a rajongók, játékosok. nálam alap. ráadásul semmi veszélyt nem hordoznak, csak mindig elsõnek kell betenni a betöltési sorrendben, csak azért mert lehet hogy olyan dolgot is javít, amit esetleg egy másik mod módosít, és akkor az a mod nem fog mûködni.

qwertrt
milyen gondot okozhat a respawn bug?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Valaki tud esetleg valamit a fordításról?
A tesztelés kb mikorra lesz meg és a tölthetõ magyarítás?
Igen, köszönöm, ezt én is megtaláltam, sõt biztos ami biztos, le is töltöttem már, de inkább arra gondoltam, hogy Nektek mi a véleményetek róla, hogy ajánljátok-e?
<#worship> Bocsi, rosszul kérdeztem, csak a harmadik kérdésem volt lényeges... " Érdemes feltenni? " --- és most nehogy valaki azt írja, hogy a 410.181 letöltés / mínusz 1, mert az én voltam... / , és a 576 pozitív visszajelzés ezt jelenti, mert a Ti véleményetekre - aki használja, ha van ilyen - vagyok kiváncsi... <#crazya>
Elõre is köszönöm!
MerlinW
Semmi köze hozzá.

[merlinw.org]

MerlinW
Minden le van írva a hozzá adott readme-ben. Illetve nagy vonalakban itt is

[merlinw.org]

szerintem ugyanazt, mint az official pach
Rendben, a tanácsaitokat megfogadtam. Már be is állítottam. Szóval köszönöm szépen a segítséget. 😊
És tudom, nézzek utána, de én szakértõktõl szeretnék véleményt hallani... <#worship>
Sziasztok!
Most lehet, meghurcoltok ezért a kérdésért, de mit csinál az unofficial patch? Miket javít? Érdemes feltenni?
Elõre is köszi!
koschwarz
1. az összes unofficial patch-et a MINDIG a lehetõ legelsõ helyre kell tenni, rögtön az esm file-ok után.
2. gyanús, hogy az illuminationwithin, illuminationwithout és az IWR windows lightsshutters nem egészen kompatibilisek egymással, illetve valószínûleg csak az EGYIKET kellene belõlük használni. régebben használtam ezt a modot, én asszem az IWR-t hagynám meg (optimalizált, ugye...)
3. fantusznak igaza van.
4. nem ismerem a renguard overhault, de van egy érzésem, hogy mintha nem kellene elõtte a No psychic guards v1.1.esp...nem kezeli a renguard azt is, hogy az õrök milyen távolságból hallanak meg????

a többi jó úgy ahogy van, azoknál a sorrend nem számít

Fantusz
Nem ismerem az összes modot, amit használsz, csak azt szúrtam ki, hogy közte van a NPCSTATICLEVEL.e.02.esp, ami szerintem fölösleges akkor is, ha nem kavar be, a Francecoba bele van építve.
Monsters NOLVL-1-2.esp ugyancsak fölösleges, ha az is a lények szintezésével variál, Francesco azt is megoldja.

Nem ismerem mindet a felsoroltak közül, lényeg, hogy ha valamin változtatsz, azt egy mod tegye, modot másik moddal felülírni nem célszerû.

MerlinW
Nem jó a sorrend, olvass vissza párszor beszúrtam az erre vonatkozó linkeket mostanában.

[merlinw.org]

Hali! A lentebb látható módokat használom, ezzel a betöltési sorrenddel.
És azt szeretném megkérdezni, hogy ezek így együtt mehetnek/mûködnek-e, és ha igen milyen betöltési sorrendet csináljak?

Oblivion.esm
Francesco's leveled creatures-items mod.esm
Francesco's level up mini mod - Slower skills x1.5.esp
Francesco's optional files.esp
Francesco's 10 days respawn time - 1-20 day lenght rescale.esp
No psychic guards v1.1.esp
IlluminationWithin.esp
Living Economy.esp
NPCSTATICLEVEL.e.02.esp
Monsters NOLVL-1-2.esp
RenGuardOverhaul.esp
RealisticForceHigh.esp
IlluminationWithout.esp
IWR - Windows Lights Shutters - Optimised.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
Unofficial Oblivion Patch.esp
Unofficial Equipment Rarity Patch V1.1.esp
magyarjavitas.esp
MorroHun.esp

Elõre is kösz!
MerlinW
Azok a legjobbak😊

[merlinw.org]

qwertrt
egész jó volt a dark brotherhood küldetéssorozat 😊

koschwarz
igen, de én speciel nehezítek vele, mert persze olyan értékeket is megadhatsz.<#wink>

egyébként a gold adj. ha minden igaz, megjavította a living economy hírhedt 65k-s bugját (amikor ha minuszba ment a kereskedõ, egyszer csak 65000 aranya lett).

qwertrt
mi okozhatja ezt?

Fantusz
Ennek is elég cheat szaga van, de akinek erre van szüksége adott a lehetõség...

Akinél a kereskedõ pénze bizonyos idõ eltelte után nem töltõdik vissza, ott lehetnek respawn problémák a háttérben, ami komolyabb problémákat is okozhat.

koschwarz
lehet csak a living economy cuttthroat merchants esp-jét nem szabad használni és a gold adj. modot a LE után kell betölteni. a living economy dinamikussá teszi a kereskedelmet, mint a való életben (kínálat-kereslet alapon), míg a gold adjusment-tel meg egy csomó mindent be tudsz állítani: kiveszi az alkudozást, beállíthatod pl. hogy a küldetésekért több aranyat kapj vagy kevesebbet, milyen értékek között ad a kereskedõ pénzt az árudért (tehát pl. 30-70%-ig, és akkor a skilltõl és a diszpozíciótól függõen ad annyi aranyat neked), stb.

qwertrt
egyszerre a kettõt?

koschwarz
akinek pénz gondja van: living economy címû mod, és a gold adjustement címû modot ajánlom. rá kell keresni a megfelelõ oldalakon.

elméletileg, ha kiszeded eltûnik a hatás.
qwertrt
hogy lehetne ezt kideríteni?
és ha egy mod bekavart, de kiszedem, akkor eltûnik a hatása, vagy csak új játékkal?

Fantusz
Lélekcsapda varázslathoz 25ös misticysm tudás kell, feltöltött köveket lehet venni alkimistáktól, még úgy is sokkal olcsóbb, mint egy mágus kezébe nyomni a fegyvert, hogy töltse fel.
Lootban is vannak kövek, üresek-feltöltöttek, fõleg Oblivionban, és Ayleid romokban, necromatáknál esetleg még fekete lélekkõ is lehet.

Dremora (és a többi NPC) lelkét csak fekete lélekkõbe lehet befogni.

Warla Stone az összes nálad lévõ mágikus fegyver maxra tölti, de azok ritkák, és szerintem egy-egy fegyver feltöltésére elhasználni luxus.

Fantusz
Kereskedõk pénzével a modok kavarnak.
Még ugynazokkal a modokkal sem feltétlenül egyformán mûködnek a dolgok (valószínûleg a modok betöltési sorrendjének függvénye)

Az alapállás az, hogy a kereskedõknek viszonylag kevés pénze van egy-egy áruért max annyit tud fizetni, de nem fogy a pénze.

Modok (Francesco, Oscuro) adnak esetenként pluszt pénzt a kereskedõknek, de a pénzük elfogy, ha csak eladsz nekik, és nem vásárolsz, (ha vásárolsz , akkor több pénze lesz) de a respawn idõ után ismét lesz pénzük. - no ez kavarodik minden elképzelhetõ módon.

Azt kellene megnézni, hogy nem valami respawn bug van-e, elõfordul, hogy a leszedett növények soha nem nõnek vissza, dungeonokban se lesznek újabb ellenségek, sõt a hullák is ott rohadnak heteken keresztül.

qwertrt
az a baj, hogy soul trap varázslathoz még fejlõdnöm kell, tekercsekkel meg macerás, meg nehogy már ezért is fizessek. Ráadásul a múltkor el akartam fogni egy dremorát, és azt írta, nincs elég nagy kõ hozzá, pedig megvan az azura csillaga is.

qwertrt
jó neked

nekem még vásárláskor sem vonja le azt az összeget, amennyiért eladtam. De ez nem volt mindig így. De asszem akkor is visszatöltõdött. De lehet, hogy keverem a Morrowinddel
Fantusz
Lemerült fegyvereket sokkal gazdaságosabb lélekkövekkel újratölteni, mint mágusokkal dolgoztatni, õk hatalmas összegeket kérnek egy-egy fegyver újratöltésért.
Néhány lélekkõ (Azura Star) mindíg legyen kéznél, egy dungeonban lemerülõ fegyvert is azonnal újra lehet tölteni, fölösleges mágusokhoz rohangálni vele.

qwertrt
noob kérdés: saját magam tudok enchantolt tárgyat újratölteni, vagy csak pénzért lehet?

qwertrt
hát igazából sok nap is eltelt, sõt, bizonyos kereskedõknél hetek is :s lehet, h. valami mod kavar be. neked újratöltõdik a pénz? van egy rahedli cuccom, ha el tudnám adni, már vehetném is a házat...

qwertrt
az lehet. csak most mikor figyeltem, mikor egyet feltettem, egy másik lejött. de akkor volt még rajtam egy másik, csak nem vettem észre

lehet, hogy várni kell egy napot?
Nekem mindig ugyanannyi a pénz a kereskedõknél. Valami pach csinálhatja?
MerlinW
http://translate.google.hu/

[merlinw.org]

MerlinW
Kettõt.

[merlinw.org]

Hali!
Egy kis help kéne a Better cities mód beüzemeléséhez!

Mégpedig, hogy letöltöttem 3 fájlt: Better_Cities_resources 4-3-2, Resources_update, Better_Cities 4-3-3a.

Na mármost ezek tele vannak mindenféle fájlokkal, és angoltudás híján nem tudom hogy melyik fájlokat kell/érdemes berakni...

Valaki lenne olyan rendes hogy elmagyarázza hogy kell beüzemelni? x)
Thx
qwertrt
Káõr, hogy a tíz ujjunkra összesen 1 gyûrût rakhatunk csak.

qwertrt
😮 Az elég jó. De nekem nem nõ vissza a kereskedõ pénze 😞 eladnám én olcsón a cuccokat, de ha lenullázódott, úgy marad.

nem teljesen szûz játékkal csináltam kb hat órán keresztül és tényleg jó lett. (legalábbis nekem tetszett) Tennék képet, de rossz a gépem és most egy nagyon régi pótgépet használok. Várhatóan holnapra lesz gépem. Ennek a karinak az alkimia sajnos major skill,így nem kereshetek vele pénzt, de asszem annyira nem hiányzik.
Fantusz
" tök jól nézett ki" - használtál modokat?
A szeme azért is tûnhetett el, mert az a mod hiányzik, amelyik a szem textúráit a játékhoz adta, a belilult test is textúra hiba.

Alkímiával lehet a legegyszerûbben sok pénzre szert tenni, ha a méregkeverõ tudomány minor skillek között van korlátlanul használható, gyorsan fejlõdik.

a sok persze relatív, jelenleg 38 000 fityingem van, de már kipengettem a skingradi házat meg a bútort. Oblivion, barlangok, katakombák, lyukaka üregek, banditák stb. Minden cuccot elhozok, és csak a kicsiket adom el, mert azt tudja megvenni a kereskedõ. Elvennél nagyobb cuccot még nem adtam el. Ezek a ház pincéjében állnak bedobozolva. Elven, glass, mithril, ebonit daedric, kb tizen felül mindegyik darab, kivéve deadric satyek. olyanom még nincs. Meg van egy csomó fegyverem is. Szerintem csak annyi a titka a dolognak, hogy sokáig játszol és a legértéktelenebb cuccot is elhozod, mivel csak azokat tudod eladni. A banditás barlangokban a vámpíros helyeken meg a varla stone-helyeken vannak jó cuccok. Meg a necis helyeken. Ja és olyan varázslatokat szerzel, amik sok piát kiváltanak. Meg nem baj, ha van egy absorb health-es kardod.
qwertrt
ha elárulnád hol tettél szert sok pénzre...

Sziasztok, tönkrement az oblivionom, és szereztem egy feltört változatot, beraktam a karimat, de eltûnt a szeme és belilult a teste. Pedig tök jól nézett ki.
Ráadásul már harmincakárhányas szintû, gyakorlatilag kimaxolva és tele van pénzzel, meg jó cuccal. Szóval, ha tud valaki kapható eredeti oblivion pc-t valahol, azzal sokat segítene.
Fantusz
Senki, és semmi nem tiltja, hogy elõször a fõküldetést fejezd be, aztán kezdj kalandozni, de talán jobban jártál volna, ha kb. 20as szintig Martin közelébe se mész.

Alacsony szinten elvétve lehet igazán jó cuccokat lootolni, azokat is többnyire gyorsan kinövi a karakter, a 20-as szint környékén talált cuccok viszont már végig kísérhetik az egész játékban.
Oblivionban esnek jó cuccok, de ha a fõküldetést végigcsinálod bezárulnak a kapuk, nem lesz átjáró a pokolba.

Fekete medvék lehettek spiggan által idézett lények - kellemetlen ellenfél tud lenni, támadása fertõzõ.

Skingrad és Kvartch között a vadonban rengeteg medve van egy farm körül (küldetés), illetve a Francesco is csokorba szedheti az egyébként magányosan kóborló macikat.