The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gyakorlatilag kritikus hibaként jött elõ, mivel egy idõ után az új tárgyak, szörnyek stb. nem tudtak ilyen kódot kapni, így nem is tudtak megjelenni, vagy tárgyak tûntek el, pl. a mentésed betöltöd, és nincs meg a tárgy a házadban a ládában, ahová raktad...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
mondjuk ahogy olvasom, a mentett játékot nem kell feltétlenül eldobni, ami jó, mert elég sokat izzadtam már vele 😊 így a 14. szint táján. Érdekes, a Morrowindnek nagyobb újrajátszási élménye volt, szvsz sztori szinten sehol nincs hozzá képest az Oblivion, sajnos...
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Agyoncsapsz egy banditát, az ott rohad hónapokon keresztül az út mellett.
Bemész egy barlangba, kitakarítod azt, jó sok idõ elteltével ismét arra jársz, s azt látod a hullák még mindíg ott vannak, a ládák tárolók üresek.
Kereskedõk árukészlete nem frissül, kifogyhatnak a lélekkövekbõl, rosszabb esetben a pénzük is véglegesen lenullázódik.
Leölt ellenfelek helyett nem lépnek be újak, szép lassan elfogynak.
Nem tudom mi okozza pontosan ezt a bugot, évek alatt kétszer, vagy háromszor nálam is elõjött - letöröltem a játékot, kitakarítottam a regisztribõl és újra telepítettem.
Valószínûnek tartom, hogy modok okozták a hibát, de a modok kikapcsolása nálam nem oldotta meg a problémát.
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
A tesztelés kb mikorra lesz meg és a tölthetõ magyarítás?
<#worship>#worship> Bocsi, rosszul kérdeztem, csak a harmadik kérdésem volt lényeges... " Érdemes feltenni? " --- és most nehogy valaki azt írja, hogy a 410.181 letöltés / mínusz 1, mert az én voltam... / , és a 576 pozitív visszajelzés ezt jelenti, mert a Ti véleményetekre - aki használja, ha van ilyen - vagyok kiváncsi... <#crazya>#crazya>
Elõre is köszönöm!
[merlinw.org]
Most lehet, meghurcoltok ezért a kérdésért, de mit csinál az unofficial patch? Miket javít? Érdemes feltenni?
Elõre is köszi!
2. gyanús, hogy az illuminationwithin, illuminationwithout és az IWR windows lightsshutters nem egészen kompatibilisek egymással, illetve valószínûleg csak az EGYIKET kellene belõlük használni. régebben használtam ezt a modot, én asszem az IWR-t hagynám meg (optimalizált, ugye...)
3. fantusznak igaza van.
4. nem ismerem a renguard overhault, de van egy érzésem, hogy mintha nem kellene elõtte a No psychic guards v1.1.esp...nem kezeli a renguard azt is, hogy az õrök milyen távolságból hallanak meg????
a többi jó úgy ahogy van, azoknál a sorrend nem számít
Monsters NOLVL-1-2.esp ugyancsak fölösleges, ha az is a lények szintezésével variál, Francesco azt is megoldja.
Nem ismerem mindet a felsoroltak közül, lényeg, hogy ha valamin változtatsz, azt egy mod tegye, modot másik moddal felülírni nem célszerû.
[merlinw.org]
És azt szeretném megkérdezni, hogy ezek így együtt mehetnek/mûködnek-e, és ha igen milyen betöltési sorrendet csináljak?
Oblivion.esm
Francesco's leveled creatures-items mod.esm
Francesco's level up mini mod - Slower skills x1.5.esp
Francesco's optional files.esp
Francesco's 10 days respawn time - 1-20 day lenght rescale.esp
No psychic guards v1.1.esp
IlluminationWithin.esp
Living Economy.esp
NPCSTATICLEVEL.e.02.esp
Monsters NOLVL-1-2.esp
RenGuardOverhaul.esp
RealisticForceHigh.esp
IlluminationWithout.esp
IWR - Windows Lights Shutters - Optimised.esp
Natural_Habitat_by_Max_Tael.esp
Natural_Vegetation_by_Max_Tael.esp
Natural_Water_by_Max_Tael.esp
Natural_Weather_HDR_by_Max_Tael.esp
Oblivion Citadel Door Fix.esp
Unofficial Oblivion Patch.esp
Unofficial Equipment Rarity Patch V1.1.esp
magyarjavitas.esp
MorroHun.esp
Elõre is kösz!
egyébként a gold adj. ha minden igaz, megjavította a living economy hírhedt 65k-s bugját (amikor ha minuszba ment a kereskedõ, egyszer csak 65000 aranya lett).
Akinél a kereskedõ pénze bizonyos idõ eltelte után nem töltõdik vissza, ott lehetnek respawn problémák a háttérben, ami komolyabb problémákat is okozhat.
és ha egy mod bekavart, de kiszedem, akkor eltûnik a hatása, vagy csak új játékkal?
Lootban is vannak kövek, üresek-feltöltöttek, fõleg Oblivionban, és Ayleid romokban, necromatáknál esetleg még fekete lélekkõ is lehet.
Dremora (és a többi NPC) lelkét csak fekete lélekkõbe lehet befogni.
Warla Stone az összes nálad lévõ mágikus fegyver maxra tölti, de azok ritkák, és szerintem egy-egy fegyver feltöltésére elhasználni luxus.
Még ugynazokkal a modokkal sem feltétlenül egyformán mûködnek a dolgok (valószínûleg a modok betöltési sorrendjének függvénye)
Az alapállás az, hogy a kereskedõknek viszonylag kevés pénze van egy-egy áruért max annyit tud fizetni, de nem fogy a pénze.
Modok (Francesco, Oscuro) adnak esetenként pluszt pénzt a kereskedõknek, de a pénzük elfogy, ha csak eladsz nekik, és nem vásárolsz, (ha vásárolsz , akkor több pénze lesz) de a respawn idõ után ismét lesz pénzük. - no ez kavarodik minden elképzelhetõ módon.
Azt kellene megnézni, hogy nem valami respawn bug van-e, elõfordul, hogy a leszedett növények soha nem nõnek vissza, dungeonokban se lesznek újabb ellenségek, sõt a hullák is ott rohadnak heteken keresztül.
Néhány lélekkõ (Azura Star) mindíg legyen kéznél, egy dungeonban lemerülõ fegyvert is azonnal újra lehet tölteni, fölösleges mágusokhoz rohangálni vele.
Egy kis help kéne a Better cities mód beüzemeléséhez!
Mégpedig, hogy letöltöttem 3 fájlt: Better_Cities_resources 4-3-2, Resources_update, Better_Cities 4-3-3a.
Na mármost ezek tele vannak mindenféle fájlokkal, és angoltudás híján nem tudom hogy melyik fájlokat kell/érdemes berakni...
Valaki lenne olyan rendes hogy elmagyarázza hogy kell beüzemelni? x)
Thx
A szeme azért is tûnhetett el, mert az a mod hiányzik, amelyik a szem textúráit a játékhoz adta, a belilult test is textúra hiba.
Alkímiával lehet a legegyszerûbben sok pénzre szert tenni, ha a méregkeverõ tudomány minor skillek között van korlátlanul használható, gyorsan fejlõdik.
Ráadásul már harmincakárhányas szintû, gyakorlatilag kimaxolva és tele van pénzzel, meg jó cuccal. Szóval, ha tud valaki kapható eredeti oblivion pc-t valahol, azzal sokat segítene.
Alacsony szinten elvétve lehet igazán jó cuccokat lootolni, azokat is többnyire gyorsan kinövi a karakter, a 20-as szint környékén talált cuccok viszont már végig kísérhetik az egész játékban.
Oblivionban esnek jó cuccok, de ha a fõküldetést végigcsinálod bezárulnak a kapuk, nem lesz átjáró a pokolba.
Fekete medvék lehettek spiggan által idézett lények - kellemetlen ellenfél tud lenni, támadása fertõzõ.
Skingrad és Kvartch között a vadonban rengeteg medve van egy farm körül (küldetés), illetve a Francesco is csokorba szedheti az egyébként magányosan kóborló macikat.