The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most beléptem a gamebe és olyan területre értem ahol nagyon kicsi tavacska volt apró vízeséssel körülötte növények virágok.Na ezt a részt nézve müködödtt minden grafikai mod tuning átirás amit csináltam,mert olyan szép volt hogy majdnem lefordultam a székrõl.
No mondom ez frapsgyanús kép akkor mentsük a képet.Nem voltam a frapsba alt+tabbal kiléptem fraps indit majd vissza a gamebe de már nem az a látvány fogadott ami volt hanem 2x csúnyább látvány.Azóta inditottam a game sokszor de ezt a látványt már nem látom 😞
Next PC upgrade: 2022
Amúgy én is ezt csináltam Utilities-ben az ArchiveInvalidationt.
De pl nem tudtam a lóra pakolni.Meg amikor kilépek a gamebõl és elinditom a mod managert akkor már nincsenek is ott a pipák amiket bepipáltam 😞
A két Natural Weather köüzül csak azt pipáld be, amelyiekt tényleg használni akarod. Az egyik HDR-es, a másik Bloomos...
A Morrohun nem hiszem, hogy jó lenne az Oblivionhoz...
Mire kell most mennem hogy mûködjenek is? Minden indításnál el kell ezt majd játszani?
\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"
Mert nekem állandóan ez van és ha visszalépek alt+tabbal akkor meg baszhatom mert lefagy a fenébe😞
QTP-ok nem de a Better Citis-t látja a mod manager meg a QTP-ot is be kell ott löni.
Remélem sikerül.
Improved tree and texture
Qarl's Texture Pack 3 v1.0 + QTP3 patch v1.1
A többit pedig:
Oblivion
(DLC)Shivering
Illumination
Better Cities
(DLC)Horse Armor
(DLC)Orrery
(DLC)Lair
(DLC)Mehrunes
(DLC)Spell
(DLC)Thieves
(DLC)Battlehorn
(DLC)Frostcrag
(DLC)Knights
Saddle Bags
[merlinw.org]
Nekem most fenntvan az Oblivion + 1.2.0416-os patch + magyarítás.
Erre tenném rá ezeket:
Improved tree and texture
Qarl's Texture Pack 3 v1.0 + QTP3 patch v1.1
Better cities
Illumination within 1.01
DLCHorseArmor
MD Saddle Bags
A mod managerben hogy kell ezeket berakni??
Mert pl graf modoknál van kép a mod managerrõl hogy mit kell állitani.De ha egyesével teszem fel akkor mindegyik után Update now-ra kell nyomni?
Vagy hogy müködik ez?
Soha nem használtam még ezt azért kérdezem!
-Mundane Ring
-Ring of Perfection
-Amulet of spell absorbtion
Gradban lehet kisebb is ja. De blackban nem. Az inventoriban ki is írja, hogy Grand lélek van benne. De enchantnál viszont csak greaternek írja.
Fegyvereket általában az Azura Star-ral töltöttem újra, enchantoláshoz pedig Sigil köveket használtam (oltár sem szükséges), sokkal erõsebb cuccokat adnak, mint a lélekkövek.
Vmi ötlet?
A linken van leírás, konzolparanccsal hogyan tudod megnézni, hogy mennyi CPU-idõt használ az Obli. Ez nálam 1-4% között van. Az egyik mod akaszt be nagyon, az alap Obli, a kiegészítõk, és mindenféle hivatalos cucc tized CPU%-okat használ egyenként.
http://www.atomicmpc.com.au/Feature/36546,optimising-oblivion-v20.aspx/6
intel E5200 3,66 GHz-en, 2 GB DDR 1066, plusz GeForce 9600 GT. HDR bekapcs, driverben 4x élsímítás, 8x anizoptopikus szûrés. Ezek asszem eléggé VGA függõ filterek. Ellenben ha a VGA órajeleket emelem (GPU 650-rõl 700-ra, RAM 1800-ról 2000-re), alig 1 FPS a javulás. Ka a proci órajelet emelem (mondjuk 3,75-re), akkor viszont látványos a javulás.
Mivel nem támogatja a többmagos processzort, szemmel láthatóan a frekvenciára érzékeny, kérdéses, hogy mi lenne neki a megfelelõ processzor, tekintve, hogy ismereteim szerint az új intelek is max. 3,25 GHz-en mennek (tévedés joga fenntartva).
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Én Darkelfet gyúrok varázslónak, mert fõleg a Destructiont használom, és láttam, hogy annak jó. Pluszba még Conjuration, meg Restoration.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Fõleg bretonból lehet jó varázsló, bónuszként kap +50 manát, és 50% mágiaellenállást, magas intelligenciával, willpowerrel kezd, ha még egy Mage csillagjegyet választ alapból 200 manája van.
Persze nála is mûködik a valamit-valamiért elv, alacsony endurance, és 60-70 HP a kezdéskor nem egy közelharci pofozkodásra specializálódott karakter képzetét kelti, de ezen is lehet változtatni késõbb, ha mágiánál marad az érintõs "touch" varázslataival sokkal gazdaságosabban varázsolhat, mint a távolsági spellekkel.
Mágiát lehet növelni az intelligencia fejlesztésén kívül ruhákba enchantolt fortifly magicka cuccokkal, de a legjobb magát a varázslatot fejleszteni - nem a sebzése növekszik egy-egy spellnek, hanem lényegesen kevesebb manából képes azt használni a karakter (ezen túl persze képessé válhat sokkal erõsebb varázslatok használatára is)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Itt le van írva sok dolog.
Fejleszteni tanítókkal tudsz még, de az pénzbe kerül és szintenként csak 5 pontnyit lehet.
Nekem is van kérdésem. Tervezem, hogy nekiállok ismét Oblivionnak, de nem tudom, hogy OOO vagy Francesco moddal. OOO-val játszottam már egyszer, az bejött. Viszont a Francescot nem ismerem. Nyújt valamiben többet/kevesebbet, mint az OOO?
A maximum magicka-t azt mivel lehet jól növelni? Mert szintlépésnél mindig teszek a willpowerre, és az intelligence-re, a regenerálás gyors is, de a max magicka elég kevés. Meg ahhoz képest, hogy sokat játszottam már, elég alacsony a szintem. Mivel lehet még gyúrni magad pl a destruction-re, azon kívül, hogy használod ?
sry a sok kérdésért, csak kíváncsi vagyok jól csinálome a dolgokat.D:
Kiegészítõt én fel se raktam, mert az amúgy sincs lefordítva, és már sokaknál bekavart a tesztelésben, mert nem tudták eldönteni, hogy miknek kell lefordítva lenni.
Peccset pedig próbáld külön feltenni hozzá, egybõl miután felment a játék.
Telepitõt elinditom megcsinálja a biztonsági másolatot rögtön utánna dog egy hibaüzenetet hogy valami patch futtatása nem jó.Leokézom továbbmegy.
Kéri válasszam ki nekem mim van.Bejelöltem hogy Shivering Isles van.
Kéri mit tegyen még fel mellé. Nekem semmi nem kell csak a magyarítás.
Majd jön ez a mit alakitson át hülyeség.Kijelöltem az összeset amit lehet.
Bár közöm nincs mi ez az átalakítás,de már a tököm kivan ezzel hogy baszik müködni normálisan.
Mindegy újratelepítem az egészet újra azt ha most sem lesz jó akkor ennyi volt ez a magyarítás 😞
Leírom, hogy én hogy csináltam.
1. Nyers Oblivion fel.
2. Feltettem hozzá a a magyarítás telepítõjében is meglévõ verziószámú patchet, de külön letöltöttem, ebbõl ugye van az európai, és az US.
Elõször az európait raktam fel, de azzal textúra hibák voltak, nem kicsik.
US. Patchel megoldódott a dolog.
Nekem nem kellett a törés, nem tudom másnál hogy van ez, nekem nélküle is tökéletesen fut a játék.
3. Magyarítás telepítésénél amikor ki lehet választani, hogy mit rakok fel, én csak magát a magyarítást és a grafikai optimalizációt/tuningot választottam ki.
4. Mikor elõször ki lehet választani, hogy mit alakítson át(ott 2 kis négyzetet lehet kipipálni) csak a felsõt pipáltam ki, aztán a következõ ablakon, ahol csak egy ilyen kis négyzet van, azt nem pipáltam, nem kell.
Ezután nekem csak egy ablakot dobott be, arra "igen"-t nyomtam, a két fekete ablakot ugye hagyni kell, és nálam tökéletesen mûködik a dolog.
- argóniai
- birodalmi
- breton
- északi
- nemes elf
- ragada
- sötét csábitó
http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/
\Oblivion\Data\sound\voice\oblivion.esm\ mappában milyen mappák vannak még!!
Másik eset pedig, amit említettem. elõfordul, hogy a tornyon belül találsz zárt ajtót, ami elzárja a felfelé vezetõ utat, illetve olyan szinten vagy, ahol melléktornyokba lehet csak átmenni - ilyenkor érdemes lehet egy szinttel lentebb ugrani (általában ellenségek is vannak ott), valamelyik ajtó ott általában a felfelé vezetõ utat õrzi.
Ezt a hibát dobja a telepítõ!
A játékban (ma nem csinálom meg ezt a másolást) akkor nincs embereknek hangja és marha gyorsan eltûnnek a kiirt szövegek!
Pontosan mit és hova kéne másolni nem igazán értem.Mertha kimásolom a mappán kivülre ugyanugy szar lesz a magyarítás 😞
Mi lehet a gond?
Fantusz: jah, azzal is próbálkoztam, de a hegyre sehogy se jutottam fel 😄
Van vízenjárós cipõm, mentem láván, csak vitte a hpt rendesen.
Magas acrobatics skillel alkalmanként meg lehet rövidíteni az utat, ha rést találsz a torlaszoknál, át lehet ugrani, illetve hasznos lehet még a "vizenjárás" varázslat, amivel a lávafolyamon lehet átfutni (közben sebez a tûz, jól jön a tûz elleni védelem, magas HP)
A akrobatika tornyon belül is jól jön, ha zárt ajtót találsz, fölfelé menetben, ilyenkor legegyszerûbb egy szinttel lentebb ugrani.
Néhány ilyen rendszerû kapu bezárása után már rutinból menni fog a fõtorony megtalálása.
Az a baj, hogy a barlangban mindig 2 ajtót találtam csak. Egyik vitt a következõ szintre, vagy ki, a másik meg vissza.
A játék kezdetén még erõre gyúrt harcosnál is elõfordul, hogy nem tud minden szemetet felvenni, késõbb ez annyiban változik, hogy nem is akarod majd elvinni, mert nem leszel pénzhiányban, fölösleges lesz az olcsó, nehéz cuccok cipelése, csak a valóban értékeseket viszed magaddal.
Tolvajt, mágust nem "illik" nehéz vértben járatni, megteheted, de akkor az egyik büntetés az, hogy szinte semmit nem tudnak magukkal vinni, (másrészt lassabban mozoghatnak, varázslatokra is büntetést kapnak)
Alteration iskolának van teherbírást növelõ varázslata, alchemyvel pedig lehet porionokat is gyártani, egy fizikailag gyenge mágus is hatalmas terhet képes felvenni, ha felbuffolja magát.