The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

nemrég kezdtem el ezt a játékot, de van ami nagyon idegesít. A nagyon alacsony súlyhatárom. Még csak hetes szintû vagyok, tényleg csak pár napja játszom, de egy barlangot/szentélyt vagy ilyesmiket egyszerûen nem tudok kifosztani, vagyis ki tudom, de csak úgy, hogy 3x-4x vissza kell mennem, hogy mindent el tudjak hozni. Ez így rendben van? Vagy felejtsem el ezt, tegyem el késõbbre, most csináljam a küldetéseket?

Olyan vagyok, aki szeret barangolni, és lehetõleg mindent összegyûjteni, és pénzzé tenni, de úgy látom, hogy ebben a játékban ez szinte megvalósíthatatlan itt az elején legalábbis. Vettem már lovat is Skingrad vagy hol, de a lóra nem tudtam pakolni semmit.

Nincs valami, amivel meg lehet picit babrálni, vagy módosítani rajta?
Vagy törõdjek bele, hogy ez ilyen, és majd késõbb, amikor magasabb szintû leszek, akkor nézegessem a barlangokat.

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Wanted
<#worship>
Már legalább 10szer újra raktam a cuccot.
Az ini törlés segített.
<#worship>

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Töröld a Dokumentumok könyvtáradban lévõ oblivion.ini-t (azt hiszem, my games\oblivion a pontos helye...)

Leszedtem a Defensive Staves modot. Ez tsz be különféle botokat védelem és lámpás gyanánt egyaránt. Calindil árulná a világító botokat. De nem teszi. Utána kerestem a neten és TES Construction Set-et használva be lehet állítani, hogy áruljon világító cuccokat is. Én beállítottam. Vártám 3 napot a játékban - ennyi idõ alatt jön az új árú a boltokba - de így is szarik rá magasról. Vmi ötlet esetleg?
Nagyon kösz!
Vki megosztana az ID-jét vagy elküldené priviben ? sajnos lemaradtam a jelentkezésrõl de szeretném segíteni a javítás haladását.
Wanted
Újratelepítettem az Obliviont. Az indításnál, mielõtt bejönne bármi, kidob az asztalra.
Leszedtem, újratelepítettem, úgyanez a helyzet.
Nem bírom elindítani a játékot.
Tud valaki segíteni?

I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |

Ok,DE HOGY???a Winrarban??
winrar

Egy Kérdés: Letöltötem a Qarl's Texture Pack III-ot de darabokban volt (part1,part2...) hogy lehet összefuzni??
balee4
Nektek minden szinkron tökéletesen müxik? Marha idegesítõ, mert amelyik karakternél nincs szinkronhang pillanatok alatt eltûnik a szöveg, esélyem sincs arra, hogy elolvassam, így normálisan tesztelni sem lehet.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Hi.

Nekem eddig tökéletesen mûkõdik a magyarítás!!És még nem is találkoztam hibával.
Viszont egy kérdés:A játéban a fák árnyéka rettenetesen nézz ki!!Vagyis olyan mintha egy egység textúra lenne az árnyék és ez fûvön jól néz ki de a sima talajon nagyon gáz.Tud valaki segíteni?? :o
zeli
Bakker, hogy erre nem gondoltam. THX!😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

PiszkosFred
A joystickot vagy egyeb kontrollert huzd ki.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Esetleg olyan shot-od nincs ami viharos idõben készült vagy esetleg egy oblivion kapunál?

zeli
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Feltelepítettem egy laptopon a játékot, és a karakter vmiért magától balra oldalazik folyamatosan (nagyon lassan). Nem tudom mi lehet a probléma. Vki ötlet ?

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Mûködik, full magyar és hang is van.
Én voltam a marha(félig).Tanács mindenkinek aki felteszi a honosítást: Ha gond nélkül felmegy, indításkor a data filesra rá kell kattintani, és kipipálni a honosítást.Így magyar lett bár a párbeszédek hangjai eltüntek.Ezt még meglehet oldani valahogy.
Fantusz
Gyanítom, a magyarítás nyelvtani hibáinak javítása jelentéktelen feladat ahhoz képest, mint amit a mostani "hurráhangulatban" sokan elvárnak.

Semmi közöm a magyarításhoz, tesztelésben sem veszek részt, de mégegyszer köszönet a készítõknek az áldozatos munkáért.

A magyarítás egy mod, ami önmagában is okozhat hibákat a játékmenetben, arra meg végképp nem lehet vállalkozni, hogy a több tízezer létezõ moddal is a készítõk tesztelgessék.

Tesztelés egy önként vállalt munka lenne a játékosok részérõl, nem csupán a nyelvtani hibák keresése a cél.

Elsõ lépésben a szûz játékra kellene felrakni a magyarítást, megnézni mûködik-e.
Második lépésben lehetne tesztelni valamelyik overhaul moddal (Francesco, Oscuro), hogy viselkedik.
Harmadik lépés lehetne a népszerûnek számító kis modokkal tesztelés - egyenként, hogy az esetleges hiba azonnal jelezné, hogy melyik moddal akad a magyarítás.

Farferi, neked a szûz játékon nem magyar a felirat, vagy modolva van a játék?

Mindketten találtatok egy súlyos hibát, a készítõknek az lenne az igazi segítség, ha azt is meg tudnátok mondani nekik, melyik modokkal veszett össze a magyarítás - nem egy könnyû feladat, de úgy gondolom itt munkáról van szó, nem csupán önfeledt játszadozásról.

Keresném a hibákat....ha magyar lenne.
Bartn73
Teljes mértékbe egyet is értek veled,hatalmas tisztelet a fordittóknak De azér mégiscsak picit zavar hogy nemvagyok a térképen😊 És ugytudok hibákat keresni ha jáccok és most nemtudok mer erre keresek megoldást....

Fantusz
A magyarítás okozta hibák miatt egyenlõre nem még több mod felrakásával kellene próbálkozni.
Próba verzióról van szó, pontosan a hibák javítása a cél a tesztelésre kiadott verzióval.
Minden tisztelet megilleti a készítõket, rengeteg idõt, energiát fektettek a projektbe, amíg nem jön ki a véglegesített magyarítás a tesztelõknek elsõsorban a hibák jelentése a feladat.

Hát nekem az istennek nem sikerül a honosítás.Már vagy 3x próbáltam, utoljára már hibajelzés nélkül lefutott, gondoltam végre jó lesz.Fenét, egyedül az intró magyar.
Bartn73
Hali valaki nemtudna 1 hejzetjelzõ modot ami a nyilat megváltoztatná? Mert feltettem ezta príma magyarositást, és amikor térképnézetbe vagyok nincs nyil hogy éppen hol állok😊 A játékot ujrarakni ezért nemszeretném csak néha kicsit zavar Szal ha valaki tudna valami megoldást megköszönöm😊

Sikerült! <#taps><#taps><#taps><#taps>

- persze már látom mit hagytam ki elõször...
Ez nem sikerült... <#buck>
De egyébként Wizard Staves címen keress rá a TES Nexuson. Meg fogod találni.

De nem adom fel, megpróbálom mégegyszer...
itt
Szia!Valami hasonló van itt... http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=21582
Nem tudja valaki, hogy melyik mod az ami betesz olyan botokat a játékba amik világítanak is? És ha elteszem akkor nem a hátára csapja hanem "sétabotként" használja?
MerlinW
Screenshotok

FCOM telepítésnél jól olvasd át az oldalt, az ott található load order-t stb. A teljes pakk Quarl Texture pakkal, Better Cities, FCOM + hozzávalókkal (MMM, OOO, Francesco, stb) együtt kb 8GB
El kell velük tökölni egy ideig😊

Itt a mod manager exportom, ha segít

[merlinw.org]

MerlinW
Itt van minden

A maradékot pedig TESNexus és PlanetElderScrolls oldalakról

[merlinw.org]

Fantusz
Gray Fox küldöncökkel (Methredel, Amusei) értesít, ha feladata van számodra, a küldöncöktõl tudod meg a találka helyét, amit akkor majd jelöl is a térkép - ne keresd a Rókát, nincs értelme...

Wanted
+ pár screenshotot kérhetnék?

Wanted
Honnan szedted le a cuccokat?

MerlinW
Feldobtam a komplett FCOM csomagot-ot, QTP-vel, Better Cities, TIE, Immersive, Extreme HQ pakkal együtt. 1680x1050+HDR zseniális látvány/játékélmény...😊

[merlinw.org]

mostantó lesznek a spéci keveredések, mert mostantó a magyar verzió szerint teszik fel a kérdéseket az emberek 😊
kezdem én 😊 szürke rókát (gry fox) hol tudom elkapni ? már összeloptam a beugrópénzeket 700 aranyat. anvilba vagyok, folyton a zöld nyil Orrin-ra mutat, de nála semmit se lehet már cisnálni, végigbeszéltem vele mindent. let hogy tovább ?
Hali!
Felpakoltam ezt a TIE módot, és az lenne a kérdésem, hogy normális az hogy egy ilyen Tarzan támadt rám?😄 Mármint hogy egy szál alsógatyában, nekem jött pusztakézzel!
blackcalibra
És természetesen nagyon szépen köszönöm a segítséget!<#eljen>
Carmang
Mondjuk elég sok küldit megcsináltam Oblivionban, és SI-ben is, így az Oblivion.hu-n szereplõ "Iron Man" nyertes magyar srác, 900 játékórás, lv33-as karaktere igencsak meglepõ.

Carmang
Na, 264 körüli játékórával, 49-es szinten befejeztem a Khajiit harcosom tápolását.
Õ a DB nagytiszteletû Listenerje, épp imént vált vámpírrá, hogy az idõk végezetéig tudja szolgálni Night Mothert.
Néhány fõ skill, és attribut 100 fölött van (köszönhetõen Haermus Mora könyvének, illetve a vámpír állapotnak, meg a nyakláncnak, gyûrûknek). Több fontosabb al-skill kimaxolva (pl destruction, armorer, alchemy).
Most már csak az van hátra, hogy megtapasztalja a vámpírélet napfényes (lol!) oldalát.

blackcalibra
Na, a patch volt a bibi. Nekem az US. kellett
na yó ezt újra írom!

darabolós csonkítós modról tud valaki ? kellene 1 ilyen nekem! Darabolni akarom az orkokat ezerel!
darabolós csonítós modról tud valaki ? kelene 1 ilyen nekem! Daraboléni akarom az orkokat ezertel!
Megjegyezném: valószínûleg a magyarításhoz sem árt, ha az nem csak egy darab esp-bõl áll...

Gondolom tettlé föl valami textura javítót, de kihagytad az ArchiveInvalidation eljárást....

Ez a jelenség tipikusan textura hiányt jelez, vagyis nem jó texturát akar betölteni a program. A textura javító hivatkozik rá, de a program nem jó helyen keresi. Az eljárásról részletesen a topikban is találsz leírásokat, illetve a 37028-asban olvasható Qarl2 linken elindulva...

Carmang
Szerintem rossz patch-cset raktál fel. Nem mindegy az angol verziósak közül, hogy US, vagy EN.

Carmang
F3, majd alul a "füleken" a leg jobboldali. Ott kiír minden pozitív/negatív dolgot, ami éppen hat rád.

blackcalibra
Megkérdezem itt is, hátha......
Nektek a játék elején, mikor kiértetek a csatornából, nem rossz a talaj textúrázása? Nekem lila színû, és a térkép kicsinyített mása.
<#fejvakaras><#confused>
valahol felsorolja a betegségeket is ? én csak azt látom hogy öszetett betegségek 13. Hol lehet megnézni milyen bajom van ?
Az a szomorú, hogy igazából az MMO-knál is szerepjátszani kéne. De sajnsos senki se teszi.

\"WE BOIL AT DIFFERENT DEGREES.\" Ralph Waldo Emerson, US philosopher and poet, 1803-1882.

Carmang
Konkrétan milyen betegségeid vannak?