The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elkezdtem mászkálni minden felé de továbbra is ezt irta.Egyszer csak elõttem termett egy fekete maci elkezdtem hátrálni és csapkodni a kis ezüst törõmmel nagy nehezem lezúztam erre elötünik a semmibõl még 2 db még szerencse hogy volt az egyik varázsbotomban szufla amivel sikerült likvidálnom õket!
Ha vége a fõ küldetésnek akkor elkezdem kifosztogatni a már felfedezett barlangokat.hátha találok végre valami értelmes armort.
Next PC upgrade: 2022
Mágus hozzáadhat valamelyik varázslatához egy 5 másodperces lélekcsapdát, harcosnak elegendõ a 20 másodperces soult trap, még ahhoz is legalább 25ös misticysm ismeret szükséges.
Fegyverbe is lehet lélekcsapdát rakni, sokan azért tartják meg az Umbra-t, mert jól sebez, 0 a súlya (küldetési tárgy), ráadásnak erõs Soul Trap is van benne.
(Umbrát akár a játék elején meg lehet találni, nincs is messze a fõvárostól, de érdemes meggondolni megéri-e belekötni a leányzóba, 100-as skilljei vannak, irtózatosakat tud ütni)
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Volt olyan karakterem, amelyik az összes céhnek vezetõje lett, ahogy SaGa is írta a feltétel csupán annyi, hogy nem bánthatod a céhtársaidat, végigjárod a szamárlétrát minden guildban.
Elég ellentmondó, hogy harcosként saját magát üldözi a karakter, ha Listener, és Gray Fox is, mágusok kissé elvonultabbak, saját belsõ ügyeikkel vannak elfoglalva, céhvezetõként minden guild érdektelenné válik, mágusoknál ezen lehet változtatni egy, pontosabban kettõ jól sikerült moddal.
Mágusként eljutottam odáig, hogy majdnem felesleges volt a soultrap varázslat, ruhákat bûvöltem ugyan (páncélt nem hord vérbeli mágus), fegyver viszont nem használtam, alacsony szinten még biztonságosabb távolsági varázslatokat lövöldözni, de késõbb áttértem a touch (érintõ) spellek használatára.
Mágus miután hozzáfér az oltárhoz saját varázslatokat tud készíteni, pusztító mágiához adott 1sec. paralyse és meg sem tudják ütni... (vigyázat, van néhány bénításra immunis lény)
Enthantolásra visszatérve: az Azura Star megszerzése után nem kell hátizsáknyi követ cipelni, a soultrap varázslatoknál arra érdemes figyelni, hogy lehetõleg értékesebb lelkek kerüljenek a kavicsokba (ha csak nagyobb kövek vannak az investoriban patkányokra, farkasokra ne küldözgessünk lélekcsapdát).
Cheat íze van, de az idézett lények lelkét is be lehet fogni, nem számít, hogy a lény tulajdonképpen a karakter segédeként lett megidézve.
Conjurerek, necromanták, spigganok, xivilaik, és a többi idézõ summonjait lehetõleg békén kell hagyni, s az idézõt agyoncsapni, akkor a lénye is eltûnik.
Summonokkal hadakozva sokkal több energia rámegy az idézõ legyõzésére.
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
Én beléptem a pengékhez.Akkor már nem lehetek mágus és nem tudom majd megtanulni ezt a léleklopsdit? Vagy mi kell ehhez kitõl kell tanulni?
J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate
Az lenne a kérdés hogy lehet úgy fejleszteni fegyvert hogy a hatás állandó legyen tehát nem "merül le"??
Kellene egy kis segítség :S
Hosszú idõ után most újra felraktam a játékot (próbáltam kiegészítõvel, anélkül, pluginnal, legalább 6 féle képpen), de valamiért nem akar úgy futni ahogy kéne. Mikor belépek, minden gond nélkül halad, de pár perc után (teljesen változó idõn belül) egyszerûen csak belassul a karakterem. Ugyanolyan tempóban üt, meg forog, de tetû lassan mozog. Futásra állítva lassabb, mint azelõtt sétálva.
Hallottatok már hasonólóról, vagy van valamilyen javítási ötlet? Mindent örömmel fogadok 😄
[merlinw.org]
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
[merlinw.org]
[merlinw.org]
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Vannak neten, illetve wine oldalán is leírások hogyan kell konfigurálni a dolgokat hozzá.
[merlinw.org]
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
a francesco az egyik leglájtosabb overhaul ilyen szempontból. fejlõdnek veled együtt az ellenfelek, de nem úgy mint az alapban. az alapban, ha te pl. 1-5 szintû vagy, akkor az ellenfelek is olyan szintûek lesznek. íyg pl. csak alacsony szintû goblinokkal, banditákkal fogsz csak találkozni, pl. sima goblinokkal. ahogy fejlõdsz, ezek az alacsony szintûek eltûnnek és jönnek a magasabb szintû ellenfelek, így már sima goblinokkal nem is fogsz találkozni, helyette csak goblin warlordokkal. ez megáll 25. szint után, akkor már csak a legerõsebb ellenfelek lesznek, akiknek viszont a max szintje 25-ös lesz.
ha használod a francesco-t, ez leegyszerûsítve úgy változik, mindig mindenféle szintû szörny megtalálható a világban már az elejétõl kezdve. tehát ahogy te szintet lépsz, nem fognak eltûnni az alacsonyabb szintû ellenfelek, hogy csak magasabb szintûekkel találkozz. és egy bandita mindig bandita marad, nem fognak 20 szint környékén a legdrágább páncélokban feszíteni, miközben csóró banditák.
Van egy csomag, amiben valaki összerakta omodba az összeset, az illesztõ patch-ekkel együtt, azt érdemes megkeresni és betartani a sorrendet a telepítésnél. Ezen kívül egy halom más, területmódosító modhoz is vannak illesztõk, azokat is le kell gyüjteni, mert nélkülük nagy a kavarodás.
Egyszer két napig kerestem, hogy hova lett a víz az egyik tóból és egy idõjárás mod kavart bele...
számomra az fcom csak egy lufi, bár értékelem a próbálkozást. ráadásul egy "pain in the ass" míg feltelepíti az ember normálisan.
bár tény, hogy akik játszanak vele, azok nagyon dicsérik, fõleg az olyan jeleneteket szeretik megemlíteni, amikor pl. goblinok harcolnak banditák ellen, te meg nézheted õket, majd a pár legyengült túlélõt te végzed ki... 😊
Ha kihívásokat keresel, tedd föl a tie-t, ha sok ellenséget, akkor az MMM-et, ha "szintezett" ellenfeleket, akkor az OOO-t és ezek mellé azokat a modokat, amelyekrõl a modban található kompatibilitási patchek miatt pontosan tudható, hogy együttmûködnek.
Egyébként az FCOM a grafikát nem változtatja meg, csak hozzáadja a saját fegyvereit és páncéljait.
A helyes telepítési sorrend:
Obli, Si, patchek, DLC-k, ezek patchei, unofficial patchek, grafikai boosterek (qarl, body replacerek a hozzájuk tartozó ruha módosítókkal), FCOM (vagy annak egyes részei), azok a ruha és fegyver módosítók, amelyek az FCOM felrakott elemeinek páncéljait igazítják a felrakott body replacerekhez, esetleg idõjárás és egyéb apróság módosítók, amelyek kompatibilisek a felrakott overhaul cucchoz.
Ezek némelyike - értelemszerûen - kihagyható.
Ez után jöhet az esp-k betöltési sorrend belövése, majd az ini fájl mókolása, hogy a sok elfuserált script ne lökje hanyatt az erõmûvedet...
Még annyit hogy alaposan olvasd át FCOM oldalát, mert nem csak letöltjük és használjuk. Külön le kell hozzá tölteni mindent (OOO, Fran, MMM, Loth, stb). FCOM csak összekapcsolja ezeket.
[merlinw.org]
1: eltünnek az Obliion kapuk (ha nem mész Martinhoz a fõszálat követve, meg sem jelennek)
2: Te leszel Cyrodiil hõse, kapsz egy szép nehézpáncélt és mehetsz benne mindenféle tedd-ide-tedd-oda feladatokat végrehajtani...
Van egy jópofa mod, ami a hõssé válás után, a híresség mellékhatásainak köszönhetõ lezüllés, alkoholizmus nyomait nyögõ karakterrel indul, hogy visszaszerezze az önbecsülését. Nem tudom mi a mod neve, valahol találkoztam vele régebben...
Vagy tedd föl a Cobl modot, abban biztosan. Az inventoryban van egy tárgy, amivel aktiválhatod a beállító menüt. Egyébként meg egy konzolparancs:
set timetscale to xx
Alapértelmezetten 30, azaz 30 óra telik el a játékban egy IRL óra alatt. Ha 1-re állítod, akkor valós idõben telik a játék ideje. A 10-12-es érték elég jó szokott lenni...
Ha beállítod, a mentésben is benne lesz, azaz többé nem kell beállítani ha visszatöltöd...
Nem tudom kiélvezni a tájat, mert túl hamar sötétedik. 😄
csak ezt várom (vártam), hogy belépjek shivering világába, de úgy látom, nincs értelme...
A legerõsebb ellenfelek 25ös szintûek, nem jelentenek különösebb kihívást egy 40es karakternek sem, nem lesz jelentõsége, hogy 45-ös, vagy 48as szinten járod a világot.
Az overhalul modok (Oscuro, TIE) azon próbálnak nehezíteni, hogy magasabb szinten is legyen kihívás a játékban - pl. 40es szinten se rohanj esztelenül egy 6-8 fõs amazoncsapat közé...