The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Most volt egy olyan rész amikor megszereztem a 3. dolgot ami kell a kapu nyitáshoz.Mennék vissza a császár örököséhez de feszt azt irta nem tudok gyors utazni mert közelben ellenségek vannak.
Elkezdtem mászkálni minden felé de továbbra is ezt irta.Egyszer csak elõttem termett egy fekete maci elkezdtem hátrálni és csapkodni a kis ezüst törõmmel nagy nehezem lezúztam erre elötünik a semmibõl még 2 db még szerencse hogy volt az egyik varázsbotomban szufla amivel sikerült likvidálnom õket!
Ha vége a fõ küldetésnek akkor elkezdem kifosztogatni a már felfedezett barlangokat.hátha találok végre valami értelmes armort.

Next PC upgrade: 2022

Fantusz
Soultrap varázslatból szerintem nem érdemes nagyobbat venni, mint az alap 20 másodperces, sõt még az is sok.
Mágus hozzáadhat valamelyik varázslatához egy 5 másodperces lélekcsapdát, harcosnak elegendõ a 20 másodperces soult trap, még ahhoz is legalább 25ös misticysm ismeret szükséges.

Fegyverbe is lehet lélekcsapdát rakni, sokan azért tartják meg az Umbra-t, mert jól sebez, 0 a súlya (küldetési tárgy), ráadásnak erõs Soul Trap is van benne.
(Umbrát akár a játék elején meg lehet találni, nincs is messze a fõvárostól, de érdemes meggondolni megéri-e belekötni a leányzóba, 100-as skilljei vannak, irtózatosakat tud ütni)

benőmenő
ahogy fantusz írta lehetsz de ha szerepjátszol és nem fér be akkor be kell érni az alap soul trappal és ha elég nagy a skilled akkor utána még vehetsz ilyeneket hogy greater soul trap meg superior soultrap <#vigyor2>
qwertrt
akkor nem indulna el... esetleg valami betegség okozhatja, kipróbálhatnád, hogy iszol valamilyen gyógylötyit

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

Fantusz
Mágikus fegyverek lemerülnek, ruhákba, páncélokba, gyûrûkbe, amulettekbe enchantolt hatások állandóak.
Volt olyan karakterem, amelyik az összes céhnek vezetõje lett, ahogy SaGa is írta a feltétel csupán annyi, hogy nem bánthatod a céhtársaidat, végigjárod a szamárlétrát minden guildban.
Elég ellentmondó, hogy harcosként saját magát üldözi a karakter, ha Listener, és Gray Fox is, mágusok kissé elvonultabbak, saját belsõ ügyeikkel vannak elfoglalva, céhvezetõként minden guild érdektelenné válik, mágusoknál ezen lehet változtatni egy, pontosabban kettõ jól sikerült moddal.

Mágusként eljutottam odáig, hogy majdnem felesleges volt a soultrap varázslat, ruhákat bûvöltem ugyan (páncélt nem hord vérbeli mágus), fegyver viszont nem használtam, alacsony szinten még biztonságosabb távolsági varázslatokat lövöldözni, de késõbb áttértem a touch (érintõ) spellek használatára.
Mágus miután hozzáfér az oltárhoz saját varázslatokat tud készíteni, pusztító mágiához adott 1sec. paralyse és meg sem tudják ütni... (vigyázat, van néhány bénításra immunis lény)

Enthantolásra visszatérve: az Azura Star megszerzése után nem kell hátizsáknyi követ cipelni, a soultrap varázslatoknál arra érdemes figyelni, hogy lehetõleg értékesebb lelkek kerüljenek a kavicsokba (ha csak nagyobb kövek vannak az investoriban patkányokra, farkasokra ne küldözgessünk lélekcsapdát).

Cheat íze van, de az idézett lények lelkét is be lehet fogni, nem számít, hogy a lény tulajdonképpen a karakter segédeként lett megidézve.

Conjurerek, necromanták, spigganok, xivilaik, és a többi idézõ summonjait lehetõleg békén kell hagyni, s az idézõt agyoncsapni, akkor a lénye is eltûnik.
Summonokkal hadakozva sokkal több energia rámegy az idézõ legyõzésére.

Nem lehet, hogy szimplán csak elfárad, mert túl sok cuccot cipeltetsz vele?

Igen, akár az összes céh fõnöke is lehetsz a végére, csak bizonyos feltételeket teljesíteni kell. Pl nem lopsz céhtárstól, nem ölöd meg õket, stb...

grebber
Igen de fejleszteni ha jól tudom csak az egyetemen lehet oda meg csak akkor jutok be ha Mágus vagyok.Ezért kérdeztem ha csatlakoztam a pengékhez lehetek-e még mágus!

benőmenő
elmész a megfelelõ személyhez akitõl varázslatokat lehet venni (ehhez NEM kell mages guild tagnak lenni) és megveszed a soul trap varázslatot amit azelõtt kell rányomni a befogandó szerencsétlenre mielõtt kicsinálod
Arnold12
Na mindegy felraktam megint, az official modok és expansionok nélkül. most megy

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

grebber
Ha jól tudom köveket akkor tudok felruházni képességekkel ha megszerzek lelkekek.Nomármost ehhez mágusoktól kell tanulnom valami .
Én beléptem a pengékhez.Akkor már nem lehetek mágus és nem tudom majd megtanulni ezt a léleklopsdit? Vagy mi kell ehhez kitõl kell tanulni?

benőmenő
olyat nem lehet de az azura star-t akárhányszor újratöltheted ha nem azt vitted a fõküldetésben martinnak
Arnold12
Felraktam az Obliviont, hogy ujra végigjátsszam, és a következõ a problémám:Amikor rákkatintok a new game-re, semmi sem történik, újra a menüben vagyok és ennyi. nem indul el... Fenn van a legutolsó patch a hivatalos oldalról. Operációs rendszer: Vista x64

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

grebber
Lehet hülye kérdés lesz,de sosem fejlesztettem kövekkel fegyvereket.
Az lenne a kérdés hogy lehet úgy fejleszteni fegyvert hogy a hatás állandó legyen tehát nem "merül le"??

Sziasztok
Kellene egy kis segítség :S
Hosszú idõ után most újra felraktam a játékot (próbáltam kiegészítõvel, anélkül, pluginnal, legalább 6 féle képpen), de valamiért nem akar úgy futni ahogy kéne. Mikor belépek, minden gond nélkül halad, de pár perc után (teljesen változó idõn belül) egyszerûen csak belassul a karakterem. Ugyanolyan tempóban üt, meg forog, de tetû lassan mozog. Futásra állítva lassabb, mint azelõtt sétálva.
Hallottatok már hasonólóról, vagy van valamilyen javítási ötlet? Mindent örömmel fogadok 😄
MerlinW
Van/lesz persze. Egyébként ha nem használod és kell a pénz add el. Vagy tartogasd. Ahogy a nagyvilágban is😊

[merlinw.org]

qwertrt
Miért, van olyan, akinek van pénze? Vagy egy 8500 arany értékû pjzsot adjak el 1200 aranyért?

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

MerlinW
Add el, sok kicsi sokra megy, vagy ha van házad raktározd el, és késõbb eladod, ha találsz olyat akinek van pénze.

[merlinw.org]

qwertrt
Na most rövid idõn belül lett két többezres tárgyam, de mivel a kereskedõknek 1000 aranyuk van, ami ráadásul újra sem termelõdik, csak nehezéknek jók.

XP alapból 4Gb memóriát tud kezelni, de ebbe a video ram is benne van tehát pl 4 GB RAMból 512 MB-os videokártya mellett csak 3.5 GB-t tud használni.

koschwarz
okés<#nemtudom>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

MerlinW
Nem kell állítgatni semmit. A processek memóriahasználatát lehet állítani a /3GB kapcsolóval boot.ini-ben, de az instabillá teszi a rendszert, nem ajánlott.

[merlinw.org]

qwertrt
sztem semmit. látni látja

koschwarz
valamit ilyenkor xp-n be kell állítani, hogy tényleg lássa és használja a 3 gigát, de ne tõlem kérdezd hogy pontosan mit.

qwertrt
Na, vettem még egy 1 gigás modult, és megy a 3 db 1 gigás 128 biten 😊 más kérdés, hogy az Oblvionban hirtelen nem túl sok elõnyét láttam, bár a fraps szerint összességében 2-3 fps növekedés volt.

MerlinW
A képek ugyan XP-n készültek, de Linuxon Wine vagy Cedega-val is megy. Mindkettõvel stabil, viszont az emuláció miatt grafikai mod-ok nélkül lehet csak játszani, mert velük lassú nagyon.

Vannak neten, illetve wine oldalán is leírások hogyan kell konfigurálni a dolgokat hozzá.

[merlinw.org]

zeli
MerlinW, lenne egy kérdésem: Obliviont mivel futtatod Ubuntun? A képek alapján nagyon jól nézett ki. És amúgy megy minden probléma nélkül?

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

koschwarz
mármint 25-ös szinttõl ne fejlõdjön?

a francesco az egyik leglájtosabb overhaul ilyen szempontból. fejlõdnek veled együtt az ellenfelek, de nem úgy mint az alapban. az alapban, ha te pl. 1-5 szintû vagy, akkor az ellenfelek is olyan szintûek lesznek. íyg pl. csak alacsony szintû goblinokkal, banditákkal fogsz csak találkozni, pl. sima goblinokkal. ahogy fejlõdsz, ezek az alacsony szintûek eltûnnek és jönnek a magasabb szintû ellenfelek, így már sima goblinokkal nem is fogsz találkozni, helyette csak goblin warlordokkal. ez megáll 25. szint után, akkor már csak a legerõsebb ellenfelek lesznek, akiknek viszont a max szintje 25-ös lesz.

ha használod a francesco-t, ez leegyszerûsítve úgy változik, mindig mindenféle szintû szörny megtalálható a világban már az elejétõl kezdve. tehát ahogy te szintet lépsz, nem fognak eltûnni az alacsonyabb szintû ellenfelek, hogy csak magasabb szintûekkel találkozz. és egy bandita mindig bandita marad, nem fognak 20 szint környékén a legdrágább páncélokban feszíteni, miközben csóró banditák.

koschwarz
leszedtem a tesnexusról egy OMOD-os összegyûjtött telepítõt, ami teljesen up-to-date, és állítólag teljesen jó sorrendbe rakja be az esp-ket. persze láttam, hogy más modokhoz képest viszont vannak trükkök.

Vigyázz velük, mert a telepítésük nem triviális.
Van egy csomag, amiben valaki összerakta omodba az összeset, az illesztõ patch-ekkel együtt, azt érdemes megkeresni és betartani a sorrendet a telepítésnél. Ezen kívül egy halom más, területmódosító modhoz is vannak illesztõk, azokat is le kell gyüjteni, mert nélkülük nagy a kavarodás.

Egyszer két napig kerestem, hogy hova lett a víz az egyik tóból és egy idõjárás mod kavart bele...

qwertrt
Én lehet, hogy eddig teljesen félreértettem valamit: ha én azt akarom, hogy 25-ös szinten erõs legyen a akrim, és az ellenfél ne fejlõdjön velem együtt, ne lépjen szintet, ahhoz jó a Fran mod? Vagy nem is kéne hozzá mod, alapból úgy van?

koschwarz
egyébként most rácuppantam a unique landscape modokra, nagyon szépnek néznek ki, bár még nem tettem fel.

koschwarz
egyébként ha felrakod az OOO-t, és esetleg mellé még az MMM-et, akkor gyakorlatilag majdnem megkapod az FCOM élményt. tulajdonképpen csak a egyes nehéz boss-ok maradnak ki a francesco-ból, a többi fcom-hoz szükséges mod meg még hozzátesz az OOO-ban és MMM-ben meglévõ több száz felszerelés és szörny mellé még néhányat.

számomra az fcom csak egy lufi, bár értékelem a próbálkozást. ráadásul egy "pain in the ass" míg feltelepíti az ember normálisan.

bár tény, hogy akik játszanak vele, azok nagyon dicsérik, fõleg az olyan jeleneteket szeretik megemlíteni, amikor pl. goblinok harcolnak banditák ellen, te meg nézheted õket, majd a pár legyengült túlélõt te végzed ki... 😊

Szerintem hagyd az FCOM-ot, még mindig nem elég stabil ahhoz, hogy hosszútávon lehessen használni, dühöngés nélkül.

Ha kihívásokat keresel, tedd föl a tie-t, ha sok ellenséget, akkor az MMM-et, ha "szintezett" ellenfeleket, akkor az OOO-t és ezek mellé azokat a modokat, amelyekrõl a modban található kompatibilitási patchek miatt pontosan tudható, hogy együttmûködnek.

Egyébként az FCOM a grafikát nem változtatja meg, csak hozzáadja a saját fegyvereit és páncéljait.
A helyes telepítési sorrend:

Obli, Si, patchek, DLC-k, ezek patchei, unofficial patchek, grafikai boosterek (qarl, body replacerek a hozzájuk tartozó ruha módosítókkal), FCOM (vagy annak egyes részei), azok a ruha és fegyver módosítók, amelyek az FCOM felrakott elemeinek páncéljait igazítják a felrakott body replacerekhez, esetleg idõjárás és egyéb apróság módosítók, amelyek kompatibilisek a felrakott overhaul cucchoz.

Ezek némelyike - értelemszerûen - kihagyható.

Ez után jöhet az esp-k betöltési sorrend belövése, majd az ini fájl mókolása, hogy a sok elfuserált script ne lökje hanyatt az erõmûvedet...

MerlinW
FCOM nem nyúl a tájhoz, kellenek a mod-ok - persze mértékkel. Elõre szólok, hogy FCOM-al baromi nehéz lesz a játék😊 Az elsõ 50-100 órában gyakorlatilag vesszõfutás lesz, nem harc😊

Még annyit hogy alaposan olvasd át FCOM oldalát, mert nem csak letöltjük és használjuk. Külön le kell hozzá tölteni mindent (OOO, Fran, MMM, Loth, stb). FCOM csak összekapcsolja ezeket.

[merlinw.org]

na már végre télleg rászánom magam a telepítésre. remélem menni fog. ha nem majd itt kérek segítséget. megvan az új gépem, így már remélhetõleg bírni fogja simán a játékkot. am kérdés, az fcom telepítése után is kell még tweakelni vagy optimalizálni vagy grafikai modokat feltenni vagy már egyúttal foltozza minden tekintetben a játékot?

Persze. A fõszál egy meglehetõsen rövid idõ alatt kijétszható történet, nagyjából 5%-a az alapjátékban fellelhetõ kalandoknak. Modokkal meg végtelen sok idõt el lehet tölteni a világban. A fõszál végigvitele két hatással van:
1: eltünnek az Obliion kapuk (ha nem mész Martinhoz a fõszálat követve, meg sem jelennek)
2: Te leszel Cyrodiil hõse, kapsz egy szép nehézpáncélt és mehetsz benne mindenféle tedd-ide-tedd-oda feladatokat végrehajtani...

Van egy jópofa mod, ami a hõssé válás után, a híresség mellékhatásainak köszönhetõ lezüllés, alkoholizmus nyomait nyögõ karakterrel indul, hogy visszaszerezze az önbecsülését. Nem tudom mi a mod neve, valahol találkoztam vele régebben...

koschwarz
<#wink>

grebber
Jól emlékszem ha végig toljuk a fõszálat akkor még lehet folytatni a game-et?

Az OOO-ban is van ilyen, ha jól emlékszem.
Vagy tedd föl a Cobl modot, abban biztosan. Az inventoryban van egy tárgy, amivel aktiválhatod a beállító menüt. Egyébként meg egy konzolparancs:

set timetscale to xx

Alapértelmezetten 30, azaz 30 óra telik el a játékban egy IRL óra alatt. Ha 1-re állítod, akkor valós idõben telik a játék ideje. A 10-12-es érték elég jó szokott lenni...

Ha beállítod, a mentésben is benne lesz, azaz többé nem kell beállítani ha visszatöltöd...

qwertrt
Használj párhuzamosan Francescot is, és csak azt a master file-t engedélyezd, ami ezt a fícsört adja.

A játékon belüli és a valós idõ arányát lehet valahol állítani ini-ben? Vagy esetleg moddal? Francescoban van ilyen, arról tudok, de OOO-val játszok.
Nem tudom kiélvezni a tájat, mert túl hamar sötétedik. 😄
koschwarz
jut eszembe, elég szomorú vagyok amiatt, hogy a TIE, pontosabban annak a shivering-es verziója úgy tûnik megakadt. hónapok óta az a legutolsó üzenet a TIE honlapon, hogy nemsokára megjelenik. és veritas secreto sem jelentkezett hónapok óta a beth-fórumon sem...<#rinya>

csak ezt várom (vártam), hogy belépjek shivering világába, de úgy látom, nincs értelme...

Fantusz
Mondjuk ha megszerzed az Oghma Infiniumot, lehet néhány 110es skilled, de szintlépésnek sok jelentõsége nem lesz, kapsz némi HP-t.

A legerõsebb ellenfelek 25ös szintûek, nem jelentenek különösebb kihívást egy 40es karakternek sem, nem lesz jelentõsége, hogy 45-ös, vagy 48as szinten járod a világot.
Az overhalul modok (Oscuro, TIE) azon próbálnak nehezíteni, hogy magasabb szinten is legyen kihívás a játékban - pl. 40es szinten se rohanj esztelenül egy 6-8 fõs amazoncsapat közé...

MerlinW
Nem

[merlinw.org]

Akkor ha minden major skill eléri a 100-at akkor nem tudok több szintet lépni.
qwertrt
ó, az nem jó nekem... akkor maradok a Frannál

MerlinW
Igen

[merlinw.org]

qwertrt
Amúgy az OOO megnehezíti a játékmenetet?

qwertrt
alapvetõen az a max, de varázslat, pl. varázstárgyak feljebb tudják ezt is növelni