The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszönöm!
sambauer
az alap, de én valami bõvebbre gondoltam 😄

Turn Me On Dead Man

Megnyomod a "MAKRÓK" gombot itt a beíró ablak alatt és részeletesen le van írva. Két "tag"-et (<spoiler> </spoiler>😉 kell berakni, csak nem kacsacsõrök, hanem szögletes zárójelek közé kell rakni...

Hogy kell SPOILER - EZNI?
Ja, ez mindenki másnak aki nem játszotta le ezt a küldit - Forlorn Watchman - , spoiler lesz : A leírás szerint, jó, ha elolvasod a kapitány naplóját - ez frissíti a küldit.( De persze abban nem számít, hogy eltûnik a szellem ektoplazmája. Egyébként, mi van akkor, ha átfolyik a hajópadlón keresztül? Mert ugye ektoPLAZMA...<#buck> )
Aztán leérsz az alsó szintre - bocsi hajótanból nem vagyok jó...- hajófenékre, ott vár Rád elvileg Gable the Traitor. Na, és a maradékából kell elvenni a kulcsot - small key - . Utána be tudsz menni a szobába, ott lesz kitkötve a kapitány csontváza, eloldozod, és mejelenik a szellem újból.
Elvileg, jó ha úgy csinálod, ahogy mondja neked a quest az instrukciókat - elõször hallasz róla, majd beszélsz a szellemmel, aztán Gilgondorinnal, elmész a roncshoz, elolvasod a hajónaplót, aztán mész le az alsó szintre. Szóval mindig frissítsen a küldi képernyõd!
Még azt néztem, hogy ebben nem írt bugról semmit. Úgyhogy, ha tényleg nincs ott semmi, akkor nem tudom mi van... <#lookaround>
koschwarz
<#nemtudom>

ott a bannerben az oblivion HQ linkje, bal oszlop lejjebb van "könyvtár"

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

sambauer
Üdv. Magyarul esetleg egy könyv vagy honlap nincs a játék világával kapcsolatban ? Ami szép részletesen elmagyaráz valami elõtörténetet a fajokról, Cyrodillról stb, hogy ne mindent a könyvekbõl kelljen ki derítenem játékon belül.

Turn Me On Dead Man

higgyétek el, a hajó minden egyes négyzetcentiméterét átnéztem de nem találtam meg a szellem hulláját.. és igaza van annak, aki írta, hogy a szellemek hagynak maguk után ektoplazmát vagy leplet, láttam már, ahogy lehullott a földre, DE ez a szellem annyit csinál, hogy ordít egy nagyot, aztán köddé vált. Direkt elmentettem a küldetés elõtt a játékot, már számtalanszor újra megöltem, de soha semmit nem találtam😞 egyszer volt, hogy egy feljebb lévõ emeleten maradt egy szellem leple, de annál csak ektoplazma volt.. sõt valami hiba folytán a lepel lesüllyedt a padlóba, azaz eltûnt.. de a lenti szellemnél semmi ilyesmi nem történt😞 teljesen kétségbe vagyok esve. Egyelõre félreteszem ezt a küldit😊 azért köszi mindenkinek😊
koschwarz
elvileg maradnia kéne a földön egy foltnak 😊))

A lepelre gondoltam, amiben a Wraithok ( jól írtam? ) kísértenek...
De a szellem "hullája" nem tünik el... vagy ektoplazma, vagy egy "lepel" marad utána... ezért a lepelért kapni fogok, de vállalom...😊
Szóval, marad ott valami a földön...de biztos ott van? Én bevallom már nem emlékszem...
jackcsabi
De miért használsz kódot? ha nem megy éppen akkor elmész csinálsz mást, és máskor visszanézel és megpróbálod újra. Ez a csalás annyira elveszi a játék hangulatát.
Egyébként nekem semmi gondom nem volt ezzel a küldivel, annyi biztos hogy ottvan a közelében a kulcs...

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

az a gond, hogy a halott kapitány egy zárt szobában van, az ajtó kulcsa pedig elvileg az áruló szelleménél van, ráadásul azzal a kulccsal is kéne kiszabadítani a halott kapitányt (igaz már kóddal -unlock- kinyitottam az ajtót, mert beleuntam a szellem hullájának keresésébe, márha a szellemeknek vannak hullái<#nevetes1> de sajnos ez a kód csak ajtók nyitására jó😞 ). Szóval ezért nem értem, miért tûnik el a szellem hullája, ha nála van a kulcs. Mert felõlem eltûnhet, de adja oda a kulcsot xD
A halott kapitány csontjai közt van...azt hiszem. Vagy a térkép van ott? vagy a térkép a ládában van? Na mindegy, valahol ott... <#buck>
sziasztok én a "The Forlorn Watchman" küldetésben vagyok, az a gond, hogy ezen az oldalon (http://www.oblivionhq.hu/modules.php?name=Vegigjatszas&funkcio=megmutat&pid=243) azt írják, hogy a hajóban a legalsó szinten van az áruló szelleme, és miután megölték elvették tõle a kulcsot. Namármost, ha én megölöm akkor egyszerüen szublimál! Akkor mégis hogy vegyem el tõle a kulcsot?! Valaki tudna segíteni? Elõreis köszönöm!
Koschwarz <#integet2>, SaGa, köszönöm a válaszokat. Én is ettõl féltem, de reméltem, hátha azt mondjátok, persze, nyugodtan tedd fel, én is így csinálom... <#smile> Akkor marad csak a CUO... Köszi szépen mégegyszer!
sambauer
Xboxra én 4-ért vettem itt az SG-rõl, PC-re meg csak olcsóbb lehet ha használtan veszed

Turn Me On Dead Man

jackcsabi
576ban mindig van. (Pécs)

Szeressük sorsunkat, bármilyen is. Aki szeretni képes a rossz napokat, becsülni tudja majd a szép pillanatokat. Higgy az álmaidban! http://www.evanescence.com/

davidka003
Én is így vagyok. Akárhol néztem mindenütt az van írva, hogy elfogyott.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Én még mindig nem találtam sehol GOTY-t Magyarországon, se online shopban se rendes áruházban. <#rinya> Amazon.com-ról rendelve pedig dubla a kiszállítási költség, mint maga a termék ára. <#wilting>

DLS=DLC... bocs...

A GOTY (Game of the Year) verzióra keress rá, abban benne vannak a DLS-k is, ha jól tudom...

A CUO deklráltan nem kompatibilis az OOO-val. Kb egy éve, hogy Giskard elunta a folyamatos cseszegetést, illetve valamiképp összeakadt Sotobtratos-szal (õ az OOO készítõje), így leállt a modok összehangolásával. Állítása szerint az MMM-el megy, OOO-val biztosan akad...

megjegyezném: a CUO eleve sok mod, így érdemes azt és annak részmodjait a többi overhaul nélkül használni. Az MMM-et se tenném föl hozzá. Már ez is nagyon komoly változást hoz a világba. Kvatch újjáépíthetõ, a Mages Guild teljesen újraszabható, van egy vámpírváros a föld alatt, egy elf város szintén a föld alatt, az Elder Council is kissé átalakul. Bravil is alaposan megváltozik, és belefér a Lost Spires is, illetve az összes DLC...

Emellé maximum a grafika módosító és/vagy test-ruha cserélõ modok, meg valami értelmes idõjárás modot tennék föl. Esetleg még az Umique Landscapes a szükséges patchekkel, meg talán a TIE...

Ezeket ha összeszeded, kb 50 modot pakolsz föl (minimum) és úgy 8-10 giga lesz a telepített könyvtárad...

A modok összeolvasztása nem lehetetlen, de sokat kell vele dolgozni. Kell a tescs, pár külsõ tool, és sok szabadidõ...

davidka003
Hol lehet megvásárolni a játékot a kiegészítõivel együtt?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

koschwarz
<#integet2>csak így simán nem fog menni a kettõ együtt, illetve mûködik majd a játék, de az a mod lesz elõnyben, ami késõbb töltõdik be. ugyanis mindkettõ fõleg az ellenfelek szintjével (van erre egy jobb kifejezés, hogy mit csinálnak ezek a fajta modok, de most ha megfeszülök se jut eszembe) babrál. "össze kell olvasztani" õket valahogy, de ehhez saga jobban ért, én sose csináltam ezt (nekem mindig elég volt egy ilyen overhaul).

Antiga
köszönöm a gyors választ 😊

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Knights of the Nine-t ha jól tudom digitálisan is megveheted. Ha kell az eredeti. Vagy dobozos formában. Ha nem kötelezõ az eredeti, akkor warez.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Antiga
na szervusztok
utánnanzétem egy-két dolgonak, modnak az Oblivionnal kapcsolatban és talátam egy ilyet : Oblivion Giga Patch, nos ennek a felrakásához kell a knights of the Nine.... azt honnan lehet leszedni ? vagy csak warez ? 😊

Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.

Sziasztok! Érdeklõdnék, hogy használta már valaki MMM-t és a CUO-t együtt? Illetve, lehet egyáltalán akadás nélkül használni szerintetek? Cyrodiil Upgrade Overhaul (azt hiszem ez a neve) is tartalmaz új lényeket, -és sok minden mást is- és a MartsMonsterMod is.
Még arra is gondoltam, hogy a CUO 7zippes, az MMM meg létezik OMODban is. (mondjuk, nem tudom, hogy van ennek valami köze hozzá,de a OBMM-ben nekem úgy tünt,hogy van. Ugyanis egy másik modnál,ami ugyanúgy rakott bele új NPC-ket, arra nem jelzett akadást-konfliktust, amikor felraktam az OMOD-os verzióját.)
Tudom, most azt mondjátok, ne kérdezgessek itt, próbáljam ki, de hátha van már valakinek tapasztalata e téren, és akkor nem kell újra raknom a játékot...ismét 😊.
Illetve, ha használok 2 modot, amiknél "piros színû akadást-konfliktust" jelez az OBMM-ben a "új konfliktus keresése", akkor az fog érvényesülni, amit késõbb tölt be? Így van, vagy egyáltalán nem fog megjelenni a játékban semmi?
Szívesen küldtem volna privibe is Neked, Koschwarz, de megfogadtam a tanácsod... meg különben sem dolgozol hétvégén...😊 azt hiszem...
Az üzenet az elején azt jelzi, hogy a korábbi és a jelenlegi verziód között van némi eltérés, valamilyen komponens most hiányzik neki. Szerintem nyugodtan tedd föl a teljes GOTY verziót, abban benne van a SI és a többi DLC is. Xbox-on tudtommal más modokat nem tudsz használni, így csak azok közül hiányozhat neki valami...

Az NCP-k ácsorgása is arra enged következtetni, hogy valamely scriptek (amelyek a mozgásukat vezérlik) hiányoznak, amik esetleg egy korábban fent volt patch-ben benne voltak, most meg az alapjátlkban nincsenek.
A GOTY (legalábbis PC-n) azt jelenti, hogy a legutolsó patchre felhúzott SI plusz az egyéb DLC-k, de csak akkor, ha a teljes verzió felkerül. Az SI mindaddig nem okoz semmit, amíg meg nem keresed azt a bizonyos ajtót, így ha elõbb a fõ küldetéssort akarod végigcsinálni, akkor is tedd föl az egészet.

sambauer
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni a játék Xbox 360-as verziójával kapcsolatban. Elég rég toltam már az Obliviont, ám a tegnapi nap folyamán beszereztem a Game Of The Year kiszerelést. Mivel még a main questet nem játszottam végig, a második lemezrõl nem raktam fel a kiegészítõket. Ám a lényeg: beteszem a GOTY-os Oblivion lemezt minden rendesen betölt, ám ha a mentéseimet használom (ami az elõzõ NEM GOTYos Oblivion lemezrõl származnak) akkor egy figyelmeztetõ üzenettel fogad miszerint néhány object nem lesz elérhetõ. Másrészt amit még furcsának találtam hogy a legtöbb NPC olyan Morrowind stílusban egy helyben állt nem a megszokott stílusban sétáltak normális emberek módjára (az õrök még úgyanúgy mászkálnak, a sima civilek vannak néha beragadva) Nos mivel ilyen már az elõzõ sima lemeznél is elõfordult új játékot kezdve, tiszta 1 órás mentéssel megoldódott a probléma. betöltöttem a játék elejét majd utána az én 120 órás mentésemet. Ám ez most itt sem segített. Valami tanácsot tudna adni valaki ? ELõre is köszönöm.

Turn Me On Dead Man

Ombika
De en pl meg alapot se nyomtam vegig, pont emiatt, mert nem magyar !

Amennyiben a magyarítás bármikor is eléri a 100%-ot, akkor sem lesz "kész", mert a modok továbbra sem lesznek lefordítva... Attól kezdve ismét csak ott tartunk, ahol most...

Eddig jó. Igaz, oblit még nem tettem rá, X3 Reunion csont nélkül megy, nem gyorsabb, de nem is lassabb, mint XP alatt...

koschwarz
nincs beépített, gondolom fraps-et vagy más hasonlót használnak.

qwertrt
Üdv! Létezik a játékban beépített benchmark? Csak mert látom sok helyen az Oblivion méréseket, gondolom ezt nem a tdt paranccsal mérik le.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

jackcsabi
Jajj bocsi, most nézem kevertem a topicot 😄 Azthittem a Guild Wars topicba írok, akkor semmi lényeges amit írtam.

Lobsterman
Hát akkor érdekes lenne hogyan csináltam 26os karaktert, de oké 😊
Amúgy a kezdõ skillek nagyságától függ, de 50 fölé szerintem már csak nagyon nagyon max szint elérésére megtervezett karakterrel lehet menni.

Fantusz
Majorban lévõ skillektõl függõen változhat a max. elérhetõ szint (45-53), de jelentõsége nem igazán van, 40-es szint fölött már szinte legyõzhetetlen a karakter, a legerõsebb ellenfelek 25-ös szintûek.
Persze olyan moddal, ahol tömegesen támadnak magas szintû lények (pl. Oscuro) jól jön a szintlépésekkor kapott plusz HP.

jackcsabi
20.. vajon mennyi lenne?:d

mi a max szint a hõsöknél?
Lehet hogy nem a legújjabb driverrel kéne próbálkoznod
Sajnos nekem agp-s hd2600xt van ami csak omegadriverrel megy simán /úgy hogy nem jön kékhalál/ a procim sem olyan erõs de ha felrakom esetleg a catalistot akkor 8.10 8.12 volt szimpi csak a többiek furcsán lapolták az asztal
Ombika
Jah arra emlekszem en is, de okor aki felteszi azt!

Fantusz
20-as szint fölött érdemes néhányszor átruccanni Oblivionba, begyûjteni néhány Sigil követ, de a loot is elég jó lehet.
Alkímiához érdemes lehet gyûjtögetni a szúrós gazokat, ha van hozzá ambíciód, tárolókból is kerülnek elõ értékes cuccok, no és persze a daedrák, xivilaik sem rozsdás páncélban, vasfegyverekkel pózolnak.

Chameleont szerintem felejtsd el, semmi érdekes nincs úgy pofozni ellenfeleket, hogy azok meg sem mozdulnak.

Fantusz
Létezik egy régi részmagyarítás a játékhoz (sõt, talán nem is egy) - pontosan arról beszéltem, hogy egy kb. 40%-os fordítás értelmezési gondokat is okozhat (mert vannak, akik próbálnak játszani vele)

Tisztában vagyok vele, hogy amikor az ObliHun átvette a projectet közölték, hogy csak 100%-osan adják ki a kezükbõl a magyarítást (most 95%), a korábbi verzióról szokásom lebeszélni emberkéket...

Ja és ajánlott egy chameleon szettet beszerezni mert ha a ruháid enchantja eléri chameleonból a 100-at össz akkor nem fognak látni és nyugodtan laposraverhetsz egy csomó szörnyet meg rablót, csak van néhány mint a fagygólem meg ilyenek amiket kézzel nem érdemes mert te is sebzõdsz
Hát "tápolni", enchantolni másként bûvölni lehet velük fegyvert öltözéket páncélt pénz befektetés nélkül
pontosabb felvilágosítás végett javaslom látogass el az www.oblivionhq.hu ra ott találsz végigjátszást meg leírást
sambauer
pontosan mire jók ezek ? mert én ahogy tudom kerülöm a kapukat, de ha valami NAGYON értékes dolog lapul bennük talán kivételt teszek 😊 (nomeg sok questben külön elkell menni, és ha azkon keresztül is elérhetõ akkor noproblemo)

Turn Me On Dead Man

de meg ám az összes bezárul
sajna akkor vége a finom sigil köveknek amik 24-25 szint fölé oly kellemesek
Ombika
DE nincs is kiadva konyorgom reszmagyarositas, akkor mirol beszelunk? Pont emiatt lesz csak fullos kinnt!