The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF
Lenne egy kérésem a fórumozókhoz: azok, akik nem tudják, hogy hogyan kell angolul lopakodni (sneak), hanem inkább kígyózni szoktak (snake), azok inkább próbáljanak meg magyarul lopózni, legalábbis itt a fórumon. Tudom, nem nagy dolog, csak amióta fórumozok, sokszor már magyarul is gondolkodnom kell a helyesíráson a sok "muszály", meg hasonló miatt. 😊
ON

A lóról jutott eszembe, most már én is szenvedek a barnamedvék miatt, de nem azért mert engem levernek. Mindegyik a lovamat akarja! Ráadásul ez a hülye állat szembeszáll a medvével, és természetesen esélye sincs. A medvét meg nem érdekli, hogy én közben gigantikus tûzlabdákkal sütögetem a hátsóját, akkor is a lovat buzerálja. Már 2 jó lovam ráment.

A másik rohadék az Ogre, az lényegében 3 ütéssel padlóra küldi a lovamat. Pedig nem gyenge jószág, ugyanis kizárólag a Cheydinhall-i istálló kõkemény fekete paripáit veszem.

Egyébként az országúton kóborló légiósok is hasonló problémákkal küzdenek, már több döglött lova mellett álló katonát is láttam, fõleg frissen nyitott Oblivion kapuk közelében.

Katonákkal kapcsolatban még egy érdekesség: Rövid idõn belül volt alkalmam megfigyelni néhány kemény csatát. Elõször 2 katona küzdött egy Minotaur Lorddal, és a végeredmény 1-1 lett, az egyik katona kidõlt, a másik életben maradt (épphogycsak).

Kicsit késõbb, egy másik légiós egy Spider Daedrával csapott össze, és legyõzte, ami azért picit meglepett.

Viszont a harmadik küzdelem, egy légiós és egy barnamedve összecsapása a maci elsöprõ gyõzelmével ért véget. (Utána nekem kellett levernem a gyõztest, és bizony bõven maradt még benne tartalék, miután megette reggelire a katonát.)

Szóval úgy tûnik, hogy a staticlvl mod ellenére, a természetben szabadon kóborló dögök még mindig lényegesen keményebbek, mint a hasonló szintû daedra vagy undead lények.

csocso14
Az tényleg jó lenne ha mondjuk lóvon is lehetne harcolni vagy legalább nyillal nyomni.

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

Lunki88
Csak ha elfogadod az ajánlatát akkor leszel vámpír, amúgy szerintem nem sok értelme van annak ha vámpír leszel.
SNAKE01
érdemes vámpirrá válni a darkbrotherhood küldiknél?a csávó mindenáron megakar harapni és azt mondja hogy a következõ ott alváskor megharap és átváltozom.érdemes ezt megcsinálni?

grebber
Ezt töltöttem le és snake módban ugyanugy ráül a lóra és nemtudok semmit rátenni 😞

Next PC upgrade: 2022

Mike
igaz, mondjuk az is elég béna, hogy ülök a lvon, megtámadnak, Béla lekászálódik, áll háttal, megkapom az irányítást, akkor fordulás, közben meg már bekaptam legalább egy de inkább 2 ütést

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

a vilagban sok furcsa dolog leledzik😊

Mike
elég furcsa

nincs

Mike
amúgy ez alapban nincs is benne a játékban?

talan olvassd el a forumot amit linkeltem, amugy sneak modban hasznald a lovat akkro tudsz pakolni ra. callstead az meg arra jo hogy lovadat odahivd ahol vagy illletve odasummonold. ehhez spell kell amit IC ben vehetsz a ket spellboltban.

grebber
Hogyan mükdöik ez a lóra pakolos mod?
MD_Saddle_Bags.esp betettem a game elején ahogy a modokat szokás és a lónál nem tudok semmit választani.
Hogy kell a lóra pakolni help?

Zenoo: velem is ugyanez történt, és én 3x újraraktam a játékot, de nem segített...
aztán megmozgattam a joyt....
Hihetetlen, de átrakta magát joyvezérlésre.
Ha kihúzod a joyt, minden rendbejön....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

hpjanak a ketszereset, de ha hpja felett pakolsz ra akkor elkezd lelassulni. tehat a feher lo a legjobb teherbirasu. de van a nolimit resze is ha azt kapcsolod be akkor vegtelen teherbirasa van(cheat).

grebber
És mennyit bir a ló azt még elmondanád?

egye fene
lorapakolo mod

mar reg van olyan mod. soot linkeltem is. keresd meg😊

ha hullak eltuntesetol felsz akkor meztelenitsd le oket es dobald le a foldre mellejk a cuccot, cucc elvileg a foldrol nem tunik el soha.

PiszkosFred
Mert úgy látszik, hogy másnál mûködik és használható, ellentétben sajnos nálad. Próbálj valami korábbi drivert, de azért újabb kiadást. Én sem a bétát használom, hanem az az elõtti hivatalos "whql" nvidia drivert, 84.21est. Ez már az én hülyeségem, de nem szeretem a béta drivereket ;] Eddig semmi gondom sem volt vele, igaz nekem 6600gt-m van, nem 6800.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Me0w
Ket fordulot siman maradnak a hullak.

Together we'll fly someday...

Mike
akkor rossz a kártya
vagy nemtudom
valami fix bezavar
próbáld ki valakinél, ugyanez van-e

Danecay
Na jó de akkor miért mindenhol ezt a driver ajánlják hozzá, még a FAQ-ban is? Sõt olyat is hallottam, vagy olvastam, hogy ezta bizonyos 84.25-ös drivert kimondottan az OBLIVION-ra optimalizálták.

grebber
Na Fort Nikel-be apritottam éppen és sok jó cumo van amit nem tudok elvinni magammal.
Kérdésem: A hullák és a tárgyak mennyi ideig maradnak meg? Csak fordulnék 1-et eladnám a cuccokat azt visszajönnék a többiért.

Ja és nemtudni lesz-e olyan mod hogy a lóvamra cuccot tudok pakolni??

lol. én ott azt csináltam ,h simán befutottam és akkor kb az összes õr elkezdett kergetni azon a részen ahol annó a kiráyt megölték. kicsit kergetnek. utánna random valamelyiktõl bocsánatot kértem(védekezés + space asszem) és akkor a faszi ilyetszólt ,h "No problem" utánna meg simán elfutottam a celláig. ott megvártam amíg kidumálják magukat. kulcsot elvesz, faszit kinyír. és mész vissza azon az útvonalon ahol anno bejöttél 😛

http://thenamelessphoto.com/

Me0w
Turelemmel. En 1 szintet leptem avval a karakterrel akkor a lopakodas miatt. Sokat kell varnod a sotetben ugy hogy nem mozogsz, de az elso ket or peldaul csak nagyon ritkan mozdul el a helyerol... egyszer szerencsem volt, es el tudtam mellette osonni es onnantol mar egyszeru...

dzsonesz
sziasztok!
kene kis segitseg, aki esetleg csinalta azt a dark brotherhod-os questet ahol be kell lopozni az imperial city csatornajan at a bortonbe es kinyirni 1 rabot az legyenszives mondja meg nekem h hogy a picsbe kell ugy megcsinalni, h ne vegyenek eszre az orok , mert akarhanyszor futok neki mindig becsekkol valamelyik....
kosz a segitseget elore is

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Sanyix
Simán nem vesz észre ha nem a fényben állsz megfelelõ szintû sneak skillel. Én tegnap az utolsó thief guildes küldetésben, a sötétben jópár zombit meg csontvázat úgy intéztem, hogy odasneakeltem eléjük, és aztán egy jónagy csapás a silver longswordommal 6x-os sebzéssel 😊 72. szintû sneakkel

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

CS@
Lehet, hogy a Mojo nevû kutyra gondoltál, ez nekem is szimpi jószág.
Van is belõle egy az Anvili házamban, semmi haszna, mert nem jön utánam, nem segít a harcban, de azért kedvelem mert aranyos. Mászkál, ugat jól elvan túlzásba azért õ sem viszi a dolgokat. A konyha a kedvenc helye, ha bezárom a ajtót akkor idõnként szépen leül elé és várja, hogy bemehessen, néha még meg is ugatja.

CS@
Ja ott nem, de amikor leállítom a házban akkor néha legalább megmozdulhatna.

Jagi
Bár belegondolva... jobb is... kinek hiányzik, hogy az übersnake kellõs közepén vakkantson vagy kettõt? 😄DD

Mike
szeretett téged 😊

Jagi
nekm sztem pumám lesz. Az jó lesz ha nem tépi meg a városlakókat...

Sir Quno Jedi
Ja, pedig pl. a fighter's guild egyik vezetõjének van egy kutyája, az ugat, nyüszít, sõt még le is ül és stíröli a gazdit ha eszik, nagyon faja (ja mer script)!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

CS@
Tulképp egyserûen sehogy. A kutyával próbálkoztam, de nem úgy viselkedett mint a többi kutya, nem mászkált nem ugatott nem ült le meg semmit sem csinált csak állt egyhelyben oszt csoválta.

Sir Quno Jedi
Én most az arch mage-emmel csinálom az elejérõl a harcos céh küldijeit, nagyon vicces! Ezen a szinten már a leggagyibb besurranúcsapat is glass/ebony cumókban mászkál minimum, a nekrók meg daedric fegyverekkel nyomják...

Amúgy a legkirályabb kari egy maxos mágus, mert utána õt bárminek be lehet duálni kényelmesen. A spelljeivel jól ki tudja magát segíteni ott, ahol az egyéb képességei még fejlõdnek éppen. Jópofa patkányokat védeni pincében hegyi oroszlánok ellen arkmágusként/kezdõ harcosként!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Jóaz, ha csak bandukolni akarsz...

Jagi
hogy viselkednek?

Mike
én buta meg invsiibility-t választottam születési izének

Mike
pedig ez graf dirver probléma

CS@
Ezt megnéztem már én is, de engem nagyon kiábrándítót az állatok viselkedése, ha waitra raktam õket, úgyhogy egyenlõre még lemondtam a használatáról.

Én IC-ben trainelem magam sneakre. A market distrinctben van egy csatornalejárat, ott vmi banditák tanyáznak. Lépcsõ tetjére érkezünk, egy sötét sarokba, ha lemászunk, ez azért jó, mert egyébként is észrevétlen az ember. Szal befordulni a sarokba és nyomni a gombot. Mondjuk cipõt nem árt levenni elõtte.
Me0w
Visszaolvasni neked is lukszus basszameg...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elolvasod a negy tablat, es lefordittatod vele, hogy mihez milyen spell kell. Kiveszed a ladabol a megfeleloket (Flare, Ice, Severe Magicka, Fortify Magicka), majd a kozepso oszlop falaira ellovoldozod a spelleket a sarokban levo kovek iranyabol - azok a spellek is mukodnek amik touchosak, ott kozel kell menni a falhoz, es a ko iranyabol megerinteni.

Jagi
Na metaláltam de egyiken sem volt a Cheydinhal Petshop mod...
úgyhogy haza, Datafiles mahina és átsasszézok megvenni az elõ állatomat 😊<#pias><#vigyor>

Sir Quno Jedi
Különbözõ spelleket kell az adott felirat irányából nyomni a központi oszlopra. A fordításból kiviláglik melyikre milyet kell. Jó scroll-ból is pl. ha még nem vagy elég tápos, vagy nincs meg az adott mágiafajta és nincs rá pénzed...

Kérlek segitsetek nekem Arcan univerzity kb 3 küldetését csinálom amikor varázsbotot csinálnak neked az utánn 2-vel.Barlangba vagyok ott van 2 csávó két másik teremben és van egy hely ahol 4 kutszerü dolog vannak mögöttök meg valami irás amit az egyik csávó leforditt nekem de utánna már nem tudom mit kell csinálni.Beszéltem már mindkét csávóval de nem tudok tovább lépni.<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>
Sir Quno Jedi
Így ugye lehet több állatod (vagy szörnyed) is, míg summonod csak egy lehet 1xrre...

Sir Quno Jedi
100%-on egyáltalán nem. Csak ellentétben az invsiibility-vel itt bármit csinálhatsz, a spell nem múlik idõ elõtt el, csak ha ledispell-ik. Magyarán láthatatlanul császkálhatsz és ha nincs nehéz csizmid+páncélod+világtó tárgyad, akkor az életben nem szúrnak ki lopódzkodéás közuben (már 25% snek-nél SEM).

Amúgy érdemes gyakorolni, mondjuk a mage guild jó erre, ott sokan járnak, pillanatok alatt fel lehet tornázni a 0-ás sneak-et úgy 30-ig (ugye mágusnak nincs magas sneak-je alapban), csak köztük kell flangálni láthatatlanul és sneak-ben!

Danecay
Hi! Már egyszer megkérdeztem a #16232-es hozzászólásban de sajna nem keptam választ Nekem olyan gondom van a játékkal, hogy gyakran elõfordul az, hogy a kép fekete lesz, csak a HUD és a célkerszt látszik, valamint a menü. GF6800GT-m van és a 84.25-ös drivert használom most, de a 84.21-el is ugyan ezt csinálta. Találtam olyan hozzászólást amiben az illetõnek ugyan ilyen gondja volt de sajna olyan hozzászólást amiben az esetleges megoldás van leírva már nem találtam.
Help PLS!

Mike
köszi szépen az ötletet!

PiszkosFred
Chameleon hatása közben bármit csinálhatsz, nem szûnik meg a láthatatlanság, mitn pl az invisibility esetén.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”