The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon sok olyan páncélt, fegyvert találhatsz, amelyek egyébként nem lennének a játékban, ezek a modolt darabok valamelyik játékbéli páncél alaptulajdonságát kapták.
A mod bizonyíthatóan mûködik?
Sajnos konkrétan nem tudok segíteni, mert már évek óta nem Oblivionoztam, s elég halványan emlékszem a részletekre.
I.C. fõbejáratától balra (fõkapu a karakterünk háta mögött)nem messze, a vízparton van egy barlang.
Az alapjátékban ott majdhogynem semmi említésre méltó nincs, Oscuroval tele van az egész amazon sereggel - harcosok, íjászok, mágusok (akik seregnyi vihar elementált idéztek)- irdatlan mennyiségû fegyvert, könnyû páncélt lehetett ott lootolni, igaz a páncélokat csak nõi karakter tudta viselni.
Sok Ayleid romban táboroztak egy másik szekta tagjai, tõlük (szintén modolt) nehézpáncélokat lehetett begyûjteni.
Ezek a modolt páncélok felül írhatják az alap darabokat, elképzelhetõ, hogy ritkán találsz eredeti elven páncélt, de elven minõségûeknek lenni kell.
Aki benne a van a témában linkelhetne pár ilyen jellegû modot. Átkéne szabni az egészet ilyen FF/DMC stílusra😊
Nem tartom lehetetlennek a vállalkozást, de éveken keresztül a "már majdnem kész, de még bugos" állapotban volt a modcsomag, s mivel jó két éve nem volt a gépemen az Oblivion, így nem tudom, hogy ez idõ alatt mire is jutottak vele.
Az OOO-val, és a Francescoval is játszottam, az OOO lényegesen nehezebbé teszi a szabad kalandozást, viszont kiszámítható.
Az Oscuro világában vannak kiszámíthatóan biztonságos helyek, romokban, dungeonok mélyén "rajzanak" a gonoszok.
Az OOO elég mélyen belenyúl a játékrendszerbe, átvariálja a csillagjegyek bónuszait, megpiszkálja a skillfejlõdést, átszabja a mágiát - ezek összességében elõnyös változások.
Ami talán me elõnyös: kiszámíthatóak hol vannak az ellenséges lények, s ott bizony tömegben.
Alacsony szinten esélytelen oda menni, késõbb is kemény harcokat lehet velük vívni, s irdatlan mennyiségû cuccot lehet tõlük lootolni, közöttük mindenféle mágiával átitatott csodákat.
OOO-ban az alap beállítás nem tetszett, frusztrálóan nehéz volt, de az optionsben a nehézséget lejjebb vettem 50%-ról 40%-ra és a lassabb skill fejlõdést kikapcsoltam és így már teljesen jó. Még mindig nehéz, meg van benne kihívás, de már nem frusztrálóan nehéz. Oscuro valami mazochista lehet 😄.
http://tesalliance.org/forums/index.php?/files/file/1294-fcom-convergence/
http://morroblivion.com/forums/elder-scrolls-games/oblivion/2460
http://www.superpackden.mastertopforum.net/download-installation-vf1.html?sid=389b498af0c07dd5036dd87d5223894b
http://www.superpackden.mastertopforum.net/fcom-superpack-main-thread-description-e-mods-list-vt6.html
Az Oblivion overhaul modja közül kénytelen választani a játékos, nem lehet egyszerre Oscuro és Francesco is - sokáig ez a kettõ volt a porondon (Oscuro a keményebb, Francesco lightosabb).
Aztán jött a TIE, ami egy nagyon kis méretû mod, az alapjátékban meglévõ adatokból dolgozik.
A TIE több száz NPC-t ad hozzá a játékhoz, ezek között sok a semleges, de ellenséges lényekkel is bõvelkedik.
Az utakon közlekedve viszonylag biztonságban van a kezdõ kalandor, no nem azért, mintha itt nem találkozhat banditával, útonállóval, vadállatokkal, de rendszeresen örjáratoznak a katonák, s talán lesz segítség a harcban, míg a vadonban csak magára számíthat a karakterünk.
A TIE világában a kezdõ kalandorunk legfontosabb képessége a futás lesz, kezdetben nagyon kemény ellenfelekkel kénytelen szembe nézni.
Ez a mod a többi overhaul moddal szemben a lootot jelentõsen lecsökkenti, ami sokaknak nem tetszõ, de realitikusabb lesz tõle a játék: a ládákban nincs értékes cuccok tömege, így amit mégis talál, annak tud örülni a játékos...
Azért raktam fel, mert az alap oblivion level scalingjétõl hányok és ettõl olyan morrowind szerû lesz, nem fognak mezei banditák full glass armorban rohangálni magas szinten, meg ilyenek, mint a sima oblivionban.
Kézzel: Szerintem az OOO-Level_Normal.esp-t kell kicserélned az OOO-Level_Stock.esp-re (meg persze a modok betöltésénél is módosítanod). Én a .7z változatot néztem, az ugye csak egy sima csomagolt fájl, abban ezek ott vannak az OOO-ADD-ONS könyvtárban.
Ha OMOD-verziót tettél fel, akkor szedd le és tedd fel újra, mert akkor újból felajánlja majd a választási lehetõségeket (lehet hogy az OMOD van annyira intelligens, hogy csak változtatni is lehessen? Nem hiszem.)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Lush and Gaudy Floriana Gloria
morzsi555, ez lehet hogy neked is megoldás lehet a speedtrees fákra! Mert lecseréli õket sajátokra.
Weather - All Natural
Enhanced Water v20 HDMI
Improved Trees and Flora 2
Improved Doors and Flora
Telepítés elõtt olvasd el a readmeket, mit hová kell másolni, melyik .esp mit csinál.
Archiveinvalidationt se felejtsd el OBMM-ben, különben kapod a sárga felkiáltójeleket meg lila textúrákat.
Ha az elsõ igaz, akkor viszont tényleg teljes a siker 😊
Kérdezz nyugodtan ha lesz még valami kínod.
Neked pedig nagyon szépen köszönöm hogy ennyit foglalkoztál a bajommal, jó gyerek vagy!<#eljen>#eljen><#wave>#wave>
Két megoldást tudok:
1. Kikapcsolod a LOD-ot a menüben.
2. Megpróbálkozol ezzel. Az Oblivion/Data mappában van még egy olyan hogy Shaders. Csinálj róla biztonsági másolatot, vagy nevezd át az eredetit, és utána a .rar-ban lévõt másold be. Ennek elvileg meg kéne oldania.
3. Küldtem pm-et.
Ha a 2. vagy a 3. nem mûködik, akkor marad az 1.
Látod, nem is volt olyan nehéz 😊
Amúgy tényleg rosszul írtam, ha zöld a négyzet akkor csak 'ott van', ha kék, akkor van már aktiválva. Nem értem a logikát, de mindegy.
Lényeg hogy mûködik, jó játékot!
7a. OBMM-Utilities-Archive invalidation. BSA invalidation, Textures-pipa, Ignore normal maps-nem pipa. Asszem így jónak kellene lennie.
7b. Kész. Indíthatod az Oblit.<#zavart1>#zavart1>
Bocsi hogy fárasztottalak!<#eljen>#eljen>
Ilyet találtam, próbáld ki.
Really AEVWD-hez nincs valami optimalizálós cucc? Eléggé lecsökken az fps, ha az imperial city felé nézek. Mondjuk jól is néz ki tõle a játék.
7a. OBMM-Utilities-Archive invalidation. BSA invalidation, Textures-pipa, Ignore normal maps-nem pipa. Asszem így jónak kellene lennie.
7b. Kész. Indíthatod az Oblit.
2. Csomagold ki õket (asszem talán az elsõ zip-et elég elkezdeni, az húzza magával a többit is). Egy ~1,8 GB-os fájlt kell kapnod, ezt: Qarl_TP3_Full_v1.3_OMOD.omod
3. Mivel ez a mod .omod formátumú, kell hozzá az Oblivion Mod Manager (OBMM). Letöltheted innen. NMM nekem nem vált be, nem csinálja meg amit az OBMM igen.
4. Telepíted az OBMM-et az Oblivion mappába. Mondjuk így fog kinézni: Steam\steamapps\common\oblivion\obmm\ Csinál egy OblivionModManager.exe-t is a játék fõkönyvtárába. Még ne indítsd el.
5. Másold be az .omod fájlt az OBMM-en belül lévõ mods mappába.
6. Most indítsd el az OBMM-et, jobb oldalon látni fogod a Qarl-t, mellette kék lesz a négyzet. Ez azt jelenti, hogy telepíthetõ, de még nincs telepítve. Kattints rá kétszer, ekkor elkezdi telepíteni (kicsomagolni). Jó sok idõ lesz, várd meg amíg kiírja hogy kész, és zöld lesz a négyzet a csomag mellett.
7. Kész. Indíthatod az Oblit.
A Qarl's texture pack III-at hogyan kell fölrakni a játékra?????
Elõre is köszi a segítséget!
Van nekem is 4 gb ramom, de tényleg olyan, mintha ez is kevés lenne neki.
maximum oblivion minimum pc
Kéne egy kis segítség! Még csak most kezdtem el az Obliviont és szeretnék hozzá egy jó grafikai tuningot, egy mod-ot vagy valami ilyesmit!<#smile>#smile>
Tud valaki segíteni ez ügyben?? Elõre is köszi!
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Találtam még egy oblivion ram boostert, ha érdekel, kipróbáltam, szerintem egész jópofa: http://oblivion.nexusmods.com/mods/32405
Bízzál nyugodtan a Steamben, jó az, nekem is olyan van, semmi gond nincs vele.
Amúgy szerintem fel lehet, arra figyelj hogy az .exe-t is megváltoztatja, illetve a patchból is a SI-s verziót kell feltenned. Mintha MediaMarktban láttam volna még SI-t (Oblit biztosan).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kérdés: Eredeti alap obli-hoz fel lehet tenni torrentes Shivering isle-t?
Én megvenném, de már nem lehet kapni, steamben meg nem bízom. Illetve ha nem lehetséges, akkor esetleg szednék le tört obliviont, de azzal meg nem tudom, mennyire kompatibilis a magyarítás, esetleg nem e ütné a 2 egymást? Valaki tud ebben segíteni?
Lehet hogy azt még módosítani se lehet (magyarul: az editorral is max. a játékban használt fákat rendezggetheted, pakolhatod, de nem csinálhatsz újat vagy módosíthatod a meglévõt. Ez nem biztos, csak én gondolom).