The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én úgy tudom hogy a TIE-vel megy az OOO ill. a Francesco külön külön. ezek csak együtt nem mennek. még nem próbáltam , de sor kerül rá

Franceso se jobb az egy monster mod rengeteg monsterrel többé kevésbé lore friendly de az is inkább csak a mennyiségre ment.

Akkor neked is inkább a TIE modot kellene kipróbálnod én csak azzal játszottam anno 😊 Kicsit nehéz de jó Arthmoor mestermunkát végzet vele. 😊

Szerintem ez az 1.33 hibája. Késõbb felraktam az 1.35-öt (amit persze jól eldugtak, nexusra nem rakták fel), abban már találtam az átskinezettekbõl néhányat. Az új questek, ellenfelek nem tetszettek, nem illenek bele a játékba. Az új fegyverek, páncélok ugyanolyanok, mint az alapverziók, csak más a színük, sok értelme van. Összeségében nem tetszett az OOO, túl sok mindent ráerõltet az emberre. Ha egyszer újrajátszom, akkor a Fransescoval fogom, remélem az jobb.

Fantusz
Irdatlan mennyiségû páncél van az Oscuro-ban, elven és elven minõségûek is.
Nagyon sok olyan páncélt, fegyvert találhatsz, amelyek egyébként nem lennének a játékban, ezek a modolt darabok valamelyik játékbéli páncél alaptulajdonságát kapták.
A mod bizonyíthatóan mûködik?
Sajnos konkrétan nem tudok segíteni, mert már évek óta nem Oblivionoztam, s elég halványan emlékszem a részletekre.
I.C. fõbejáratától balra (fõkapu a karakterünk háta mögött)nem messze, a vízparton van egy barlang.
Az alapjátékban ott majdhogynem semmi említésre méltó nincs, Oscuroval tele van az egész amazon sereggel - harcosok, íjászok, mágusok (akik seregnyi vihar elementált idéztek)- irdatlan mennyiségû fegyvert, könnyû páncélt lehetett ott lootolni, igaz a páncélokat csak nõi karakter tudta viselni.
Sok Ayleid romban táboroztak egy másik szekta tagjai, tõlük (szintén modolt) nehézpáncélokat lehetett begyûjteni.
Ezek a modolt páncélok felül írhatják az alap darabokat, elképzelhetõ, hogy ritkán találsz eredeti elven páncélt, de elven minõségûeknek lenni kell.

Oscuro-ban hol lehet Elven páncélokat találni? Már lvl 29 vagyok, egyet sem találtam. Ebony armorból bezzeg annyi van mint a szemét.

Hû az évek alatt jó kis választék lett modokból😊 Azt hiszem elszórakozom megint a jóöreg Oblival😊 Most próbálom japán szerepjátékká alakítani😄 Rengeteg animáció felszerelés stb található ebben a stílusban bár a modok nevei sajna nem túl informatívak.
Aki benne a van a témában linkelhetne pár ilyen jellegû modot. Átkéne szabni az egészet ilyen FF/DMC stílusra😊

Fantusz
Kétségesnek tartom, hogy az fcomot bugmentesen mûködõképes állapotba tudták fabrikálni.
Nem tartom lehetetlennek a vállalkozást, de éveken keresztül a "már majdnem kész, de még bugos" állapotban volt a modcsomag, s mivel jó két éve nem volt a gépemen az Oblivion, így nem tudom, hogy ez idõ alatt mire is jutottak vele.

Az OOO-val, és a Francescoval is játszottam, az OOO lényegesen nehezebbé teszi a szabad kalandozást, viszont kiszámítható.
Az Oscuro világában vannak kiszámíthatóan biztonságos helyek, romokban, dungeonok mélyén "rajzanak" a gonoszok.
Az OOO elég mélyen belenyúl a játékrendszerbe, átvariálja a csillagjegyek bónuszait, megpiszkálja a skillfejlõdést, átszabja a mágiát - ezek összességében elõnyös változások.
Ami talán me elõnyös: kiszámíthatóak hol vannak az ellenséges lények, s ott bizony tömegben.
Alacsony szinten esélytelen oda menni, késõbb is kemény harcokat lehet velük vívni, s irdatlan mennyiségû cuccot lehet tõlük lootolni, közöttük mindenféle mágiával átitatott csodákat.

Nézegettem ezt az fcomot, de szerintem túl sok mindent belerak ami teljesen felesleges. Inkább OOO és mellé letöltöm azokat a modokat amik szerintem értelmesek.

OOO-ban az alap beállítás nem tetszett, frusztrálóan nehéz volt, de az optionsben a nehézséget lejjebb vettem 50%-ról 40%-ra és a lassabb skill fejlõdést kikapcsoltam és így már teljesen jó. Még mindig nehéz, meg van benne kihívás, de már nem frusztrálóan nehéz. Oscuro valami mazochista lehet 😄.

hát elméletileg már létezik ez, amiben minden benne van, mondhatni final, de nekem nem volt idõm kipróbálni még. bár a nyáron már feldobtam a linkeket, de nem jött rá akkor semmi válasz. beszúrom most is, ha valakinek van ideje, nézzen már rá. mert én is szivesen obliznék újra ilyen maxturbósított változattal, de nincs idõm kísérletezgetni, ha van akkor inkább játszani szeretnék

http://tesalliance.org/forums/index.php?/files/file/1294-fcom-convergence/

http://morroblivion.com/forums/elder-scrolls-games/oblivion/2460

http://www.superpackden.mastertopforum.net/download-installation-vf1.html?sid=389b498af0c07dd5036dd87d5223894b

http://www.superpackden.mastertopforum.net/fcom-superpack-main-thread-description-e-mods-list-vt6.html

Fantusz
Jó ideje már csak "elméletben" Oblivionozok, de nálam elõrébb van ez a játék a ranglistán, mint a következõ rész (Skyrim), igaz ehhez kellettek a modok, amelyekkel a Skírim egyenlõre még nincs igazán felvértezve.

Az Oblivion overhaul modja közül kénytelen választani a játékos, nem lehet egyszerre Oscuro és Francesco is - sokáig ez a kettõ volt a porondon (Oscuro a keményebb, Francesco lightosabb).
Aztán jött a TIE, ami egy nagyon kis méretû mod, az alapjátékban meglévõ adatokból dolgozik.
A TIE több száz NPC-t ad hozzá a játékhoz, ezek között sok a semleges, de ellenséges lényekkel is bõvelkedik.
Az utakon közlekedve viszonylag biztonságban van a kezdõ kalandor, no nem azért, mintha itt nem találkozhat banditával, útonállóval, vadállatokkal, de rendszeresen örjáratoznak a katonák, s talán lesz segítség a harcban, míg a vadonban csak magára számíthat a karakterünk.
A TIE világában a kezdõ kalandorunk legfontosabb képessége a futás lesz, kezdetben nagyon kemény ellenfelekkel kénytelen szembe nézni.
Ez a mod a többi overhaul moddal szemben a lootot jelentõsen lecsökkenti, ami sokaknak nem tetszõ, de realitikusabb lesz tõle a játék: a ládákban nincs értékes cuccok tömege, így amit mégis talál, annak tud örülni a játékos...

Csak azt nem tudom, hogy a mentéseket is elcseszi-e. Újraraktam, csak az a baj, hogy ennél nem derül ki rögtön hogy jó-e vagy nem. A Default beállítástól háromszor lassabban fejlõdtek a skillek.

Azért raktam fel, mert az alap oblivion level scalingjétõl hányok és ettõl olyan morrowind szerû lesz, nem fognak mezei banditák full glass armorban rohangálni magas szinten, meg ilyenek, mint a sima oblivionban.

genndy
Nem használom az OOO-t, de most kíváncsiságból belenéztem (nem tettem fel!)
Kézzel: Szerintem az OOO-Level_Normal.esp-t kell kicserélned az OOO-Level_Stock.esp-re (meg persze a modok betöltésénél is módosítanod). Én a .7z változatot néztem, az ugye csak egy sima csomagolt fájl, abban ezek ott vannak az OOO-ADD-ONS könyvtárban.
Ha OMOD-verziót tettél fel, akkor szedd le és tedd fel újra, mert akkor újból felajánlja majd a választási lehetõségeket (lehet hogy az OMOD van annyira intelligens, hogy csak változtatni is lehessen? Nem hiszem.)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Oscuro's Oblivion Overhaulban meg lehet változtatni a skill level rates-t anélkül, hogy újra kelljen kezdeni a játékot? Sajnos a Defaultot válaszottam, kár volt, nagyon lassan fejlõdnek a skilljeim.

Az xbox 360-as kar be van dugva és az kavart be<#nevetes1>
Hopsz van egy kis gondom! A karakterem fogja magát és olyan mintha belassulna, mintha lassított felvétellel mozogna! A környezete normális marad!
Köszi még egyszer mindent!<#eljen> Nekem a Enhanced Water v20 HDMI mod és a Lush and Gaudy Floriana Gloria-mod jött be!<#smile>
genndy
Még egyet tudok, ez sokat változtat, növényzetet, de szép, kipróbáltam:
Lush and Gaudy Floriana Gloria
morzsi555, ez lehet hogy neked is megoldás lehet a speedtrees fákra! Mert lecseréli õket sajátokra.

genndy
Hát akkor mondjuk ezeket nézd meg:
Weather - All Natural
Enhanced Water v20 HDMI
Improved Trees and Flora 2
Improved Doors and Flora
Telepítés elõtt olvasd el a readmeket, mit hová kell másolni, melyik .esp mit csinál.
Archiveinvalidationt se felejtsd el OBMM-ben, különben kapod a sárga felkiáltójeleket meg lila textúrákat.

Igen mert ha ki van kapcsolva a lod akkor megjavul éppen, de csúnya nagyon úgy és a látótávolság botrányosan kicsi lesz tõle sajna...de hála neked vissza tudtam kapcsolni, minden maxon van és be van kapcsolva amit be lehet kapcsolni, és a textura pack is iszonyat sokat dobott a játékon! Még annyit kérdeznék hogy hallottam valami növényzet modról, vagy lehet még valamit fölrakni amitõl még stabil marad??? Nem akarom túl feszíteni a húrt, de ha bele fér még valami akkor hadd szóljon nem? ha tudsz még valamit ajánlani akkor azt szívesen venném!<#vigyor3>
genndy
Ugye a LODot visszakapcsoltad, és úgy is jó maradt? Mert ha kikapcsoltad, az eltünteti a lilaságot, shaderektõl függetlenül.
Ha az elsõ igaz, akkor viszont tényleg teljes a siker 😊

No bemásoltam a shaders cuccot amit küldtél és minden tökéletes!<#eljen><#nevetes1> KÖSZI MÉGEGYSZER!
genndy
Szívesen.
Kérdezz nyugodtan ha lesz még valami kínod.

A textura pack be van élesítve, viszont kikapcsoltam a LOD-ot a menûben és az oblivion ini.-ben viszont belepiszkáltam hogy távolabb lássak, szebb víz s.t.b. és így végre minden jó és tudok játszani végre!<#nevetes1>

Neked pedig nagyon szépen köszönöm hogy ennyit foglalkoztál a bajommal, jó gyerek vagy!<#eljen><#wave>
genndy
Igen, bekavart. Vagy a magyarítás ha feltetted, vagy a patch.
Két megoldást tudok:
1. Kikapcsolod a LOD-ot a menüben.
2. Megpróbálkozol ezzel. Az Oblivion/Data mappában van még egy olyan hogy Shaders. Csinálj róla biztonsági másolatot, vagy nevezd át az eredetit, és utána a .rar-ban lévõt másold be. Ennek elvileg meg kéne oldania.
3. Küldtem pm-et.
Ha a 2. vagy a 3. nem mûködik, akkor marad az 1.

Megvan a következõ gondom<#nevetes1> kiléptem az elején a csatorna rendszerbõl és a talaj ilyen lilás színû és fura ábrák vannak rajta. Tehát nem füvön járok meg homokon, hanem ilyen lila izén! Ez mi lehet? Valami mégis bekavart?
genndy
Szuper! <#eljen>
Látod, nem is volt olyan nehéz 😊
Amúgy tényleg rosszul írtam, ha zöld a négyzet akkor csak 'ott van', ha kék, akkor van már aktiválva. Nem értem a logikát, de mindegy.
Lényeg hogy mûködik, jó játékot!

Figyu ha itt vagy még?<#nyes> Nem tudom hogy csináltam, de ujra elkezdtem megcsinálni és képzeld el sikerült bakker!<#vigyor1> én sem tudom hogyan. de sikerült! Amúgy amikor már megjelenik a kék kis négyzet akkor már aktiválva van, és ha rákattintok kétszer akkor megkérdezi hogy deaktiváljam vagy sem. Mindegy, mákom volt és mûködik az a lényeg! Neked pedig köszönöm mert én voltam a béna, te rendes voltál mert segítettél!!!<#eljen>
Kösz, lejjebb vettem a uGridDistantCount-ot 20-ra, most már jobb.

Áhhh...nekem ez teljesen kínai!<#nevetes1> Egy pár dolog nem is úgy van ahogy írtad, vagyis nekem nem úgy van! Biztos nem jól csináltam. Például nincs semmi fél quarl, meg nem is tudok semmit kicsomagolni meg ilyesmi. Nem 11 darab zip fájlom van hanem 5darab például, szóval totál semmi nem egyezik azzal amit írtál! Az obmm mappában nincs is mods mappa<#idiota> Kék négyzetnek nyoma sincs sehol. Szóval ez nem jött be nekem sajnos mert az a baj hogy te értesz ehhez és leírtad rutinosan mit kell csinálni, de én mint aki totál hülye hozzá nem értem meg mert azt sem tudom mi az az " invalidálás-például! Ez a rész például totál érthetetlen számomra..."Upsz, nem jó. Kellhet még az invalidálás. Tehát:
7a. OBMM-Utilities-Archive invalidation. BSA invalidation, Textures-pipa, Ignore normal maps-nem pipa. Asszem így jónak kellene lennie.
7b. Kész. Indíthatod az Oblit.<#zavart1>

Bocsi hogy fárasztottalak!<#eljen>
genndy
Tudtommal nincs, az a legerõforrás-zabálóbb cucc. Fõleg ha MINDEN RAEVWD-t felteszel, akkor látszik az összes szobor meg szikla is. Meg is fekteti a gépet. Mondjuk én is azt vettem észre, hogy IC környékén különösen belaasul.
Ilyet találtam, próbáld ki.

Nagyon jó fej vagy köszönöm!<#eljen> Remélem meg tudom csinálni, most töltöm a fájlt. majd késõbb beírom hogy sikerült-e mert nagyon hülye vagyok az ilyen moddolós dolgokhoz sajnos!<#idiota>
Itt fent van egyben is: http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=OblivionMods.Detail&id=4721

Really AEVWD-hez nincs valami optimalizálós cucc? Eléggé lecsökken az fps, ha az imperial city felé nézek. Mondjuk jól is néz ki tõle a játék.

genndy
Upsz, nem jó. Kellhet még az invalidálás. Tehát:
7a. OBMM-Utilities-Archive invalidation. BSA invalidation, Textures-pipa, Ignore normal maps-nem pipa. Asszem így jónak kellene lennie.
7b. Kész. Indíthatod az Oblit.

genndy
1. Letöltöd a csomagot mondjuk innen. Ez 11 darab zip fájl, tedd be õket egy közös mappába.
2. Csomagold ki õket (asszem talán az elsõ zip-et elég elkezdeni, az húzza magával a többit is). Egy ~1,8 GB-os fájlt kell kapnod, ezt: Qarl_TP3_Full_v1.3_OMOD.omod
3. Mivel ez a mod .omod formátumú, kell hozzá az Oblivion Mod Manager (OBMM). Letöltheted innen. NMM nekem nem vált be, nem csinálja meg amit az OBMM igen.
4. Telepíted az OBMM-et az Oblivion mappába. Mondjuk így fog kinézni: Steam\steamapps\common\oblivion\obmm\ Csinál egy OblivionModManager.exe-t is a játék fõkönyvtárába. Még ne indítsd el.
5. Másold be az .omod fájlt az OBMM-en belül lévõ mods mappába.
6. Most indítsd el az OBMM-et, jobb oldalon látni fogod a Qarl-t, mellette kék lesz a négyzet. Ez azt jelenti, hogy telepíthetõ, de még nincs telepítve. Kattints rá kétszer, ekkor elkezdi telepíteni (kicsomagolni). Jó sok idõ lesz, várd meg amíg kiírja hogy kész, és zöld lesz a négyzet a csomag mellett.
7. Kész. Indíthatod az Oblit.

Sziasztok!

A Qarl's texture pack III-at hogyan kell fölrakni a játékra?????

Elõre is köszi a segítséget!
Oblivion Graphics Extenderben miket szoktatok beállítani hogy szép legyen? Milyen shadereket és értékeket?

Köszi szépen!!!<#eljen>
genndy
Innen letöltheted: NTCore's Homepage

blackcalibra
Nem tudod véletlenül, honnan lehetne megszerezni ezt az exe patcher cuccot az Oblihoz?
Van nekem is 4 gb ramom, de tényleg olyan, mintha ez is kevés lenne neki.
benőmenő
Már vannak újabb modok, de hasznos kis írás:
maximum oblivion minimum pc
Sziasztok:-)

Kéne egy kis segítség! Még csak most kezdtem el az Obliviont és szeretnék hozzá egy jó grafikai tuningot, egy mod-ot vagy valami ilyesmit!<#smile>
Tud valaki segíteni ez ügyben?? Elõre is köszi!
genndy
Úgy-úgy.

PiszkosFred
Annyi kieg Skyrimhoz, hogy alapbol nem volt benne (csak usermade buheraval mukodott kezdetben), egy kesobbi peccsel kerult bele ez a lehetoseg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

genndy
Aha, ismerem. Ez ami lehetõvé teszi, hogy 2 GB-nál több ramot használjon az Oblivion.exe. Nekem is megvan, csak egy egyszerû exe patcher formájában, nem is kell szerkesztéssel szórakozni. Hasznos amúgy, Skyrimbe is belerakták alapból, így már érezhetõ a javulás ha sok memóriád van. FO3-hoz is használható, talán F:NV-hez is, bár ahhoz nem próbáltam.

Kösz szépen:-) Hát, steam per pillanat felejtõs, lenyúlta valami arab gyerek az accom😞 Mind1, akkor megpróbálom a tört változatot, köszi.
Találtam még egy oblivion ram boostert, ha érdekel, kipróbáltam, szerintem egész jópofa: http://oblivion.nexusmods.com/mods/32405
genndy
Köszi, ez hasznos! <#eljen>

Bízzál nyugodtan a Steamben, jó az, nekem is olyan van, semmi gond nincs vele.
Amúgy szerintem fel lehet, arra figyelj hogy az .exe-t is megváltoztatja, illetve a patchból is a SI-s verziót kell feltenned. Mintha MediaMarktban láttam volna még SI-t (Oblit biztosan).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mivel az eredeti dobozos játékon nem volt semmilyen védelem, ezért nyugodtan használhatsz torrentes változatot is, azzal is simán fog menni a magyarítás.

Sziasztok. Ha valakinél lila a talaj(lentebb olvastam): http://www.youtube.com/watch?v=zDSC_8oCgx4). A videó alatt van 3 letöltõlink is a bajra, nálam mûködött.

Kérdés: Eredeti alap obli-hoz fel lehet tenni torrentes Shivering isle-t?
Én megvenném, de már nem lehet kapni, steamben meg nem bízom. Illetve ha nem lehetséges, akkor esetleg szednék le tört obliviont, de azzal meg nem tudom, mennyire kompatibilis a magyarítás, esetleg nem e ütné a 2 egymást? Valaki tud ebben segíteni?

Most nézem, hogy a gta 4-ben is van speedtree, hasonlóan béna megoldással, de ott vannak fa modok, amik megváltoztatják 3D-sre. De úgy néz ki Oblivionhoz nincs sajnos, sehol nem találok, azt hittem 6 év után csak csinált valaki ilyet. Kár.

genndy
Tudtommal nincs. A fák külön modult használnak (Speedtree).
Lehet hogy azt még módosítani se lehet (magyarul: az editorral is max. a játékban használt fákat rendezggetheted, pakolhatod, de nem csinálhatsz újat vagy módosíthatod a meglévõt. Ez nem biztos, csak én gondolom).