41795

| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
basho #41395 Köszi!
Föltelepítettem a C-meghajtóra....
Remélem, ez nem lesz gond, mert a játék nem ott van.
Nem tudom, mi ez a program.
Nem tudom, mi célt szolgál.
Nem tudom se kezelni, se használni.
Nem kellene, hogy automatikusan csináljon valamit??????????
Yesmin nem mód, hanem egy hozzáadott önálló karakter, aki tud segíteni a harcban és a kalandokban. Állítólag lehet vele mást is, de erről nincsen tudásom, sem információm, és nem tudom, mi kellene azokhoz
még... -
BOSS. Ez a neve. Ha gugliba beírod hogy "boss oblivion", ki is dobja a megfelelő oldalt:
http://boss-developers.github.io/
"Load order sorting for Oblivion, Skyrim, Fallout 3 and Fallout: New Vegas"
A Yesmin modról nem tudok semmit. -
basho #41393 Yesmin...
Sajnos nem találom, pedig - ha minden igaz - föltelepítettem a játékba. Nem tudom, hol keressem. Corrolnak a környékén sincsen még... Igaz, nem régiben kezdtem újra a játékot. Nem tudom, hogy szinthez van-e kötve a randevú? Azt sem tudom már, kell-e hozzá valami pótlólagos, vagy utólagos, vagy csak simán mellékes kiegészítő, amitől persze megint fejjel megyek majd a falnak, vagy lábbal a számítógépnek. A partnereket föltelepítettem. A barátok és szeretőket szintúgy. Más egyébről nem tudok, hogy kell-e?
Vagy csak türelmetlen vagyok? Nem tudok. Azzal a karakterrel sok kemény harcban volt a karakterem, számítani lehetett rá, és együtt fejlődtek. Minden marhaságban partner volt.
Most meg se híre, se hamva... -
basho #41392 Háááááááááááááááááááááááááát.... Azért köszönöm...
Egyébként eszik? Isszák?? vagy a falról kell kávéskanállal lekaparni???
Ha egyiket sem, akkor bármiféle más, érdemleges - kizárólag Magyar nyelvű - építőjellegű jó tanácsot szívesen veszek és megfogadok.
Köszönettel... -
BOSS. -
basho #41390 Sziasztok! Akad némi Gondom a betöltési sorrenddel. Mert ugye nagyon nem mindegy. Létezik-e valamiféle általános rendezőelv a kiegészítők betöltési sorrendjét illetően? Csak azt tudom, hogy a Reszkető szigeteket mindenféleképpen a Magyarítás és a Magyar-javítás után kell elhelyezni.
Hanem a többihez - nem értek.
Most pld. a Csatakürt kastélynál vagyok,ahol a martalócok támadják a nagy, csillagos sárga semmit, meg egy rozsdás vaskaput... Vár, illetve kastély sehol sem látszik...
Úgy hiszem, megint a magyarítás kavart be, illetve az a betöltési sorrend, amelyről semmit sem tudok...
Tudnátok hasznos tanácsokat adni? -
basho #41389 A zsákodban a jobb shift gomb egyidejű lenyomásával együtt rákattintasz.
De ha megvetted a hordozható lyukat, akkor meg is idézheted magad elé a kapuját (kicsikét játszani kell az idézéssel, mert olykor-olykor rittig a hátad mögött nyitja meg a portált, vagy olyan távolságra a karakteredtől, hogy még guggolva sem érheti el..), és azon belépve rögvest a ládáknál találod magad. És csak a ládákba helyezed a felesleges cuccaidat. Így minden megmarad. És még csalni sem kell... -
Jacky #41388 Kikapcsolódásért.
Kikapcsolódásnak pedig kiváló mindegyik Elder Scrolls játék.
Tagadhatatlan, hogy egyre egyszerűbbek/szájbarágósabbak a játékok, követve az igényeket.
Sajnos az amcsi kövér kisgyerekeket veszik alapul a játékmenetnél. Ez van, ebbe az irányba mennek a fejlesztők, mert így éri meg.
Ahogy megyünk visszafelé az időben, jól láthatók a különbségek a mai játékokhoz képest.
Ma már nem a játékfejlesztő mondja meg mi legyen a játékban, hanem a reklámigazgató.
Ettől függetlenül mindhárom TES játék nagyon jó.
-
Although #41387 Attól függ mi a fő szempont amiért játszol. A morrowind története klasszisokkal jobb mint a skyrimé. Ez utóbbi egy dedós szinten megírt játék. -
Jacky #41386 Én megpróbáltam megint, több év után elővenni a Morrowindet. Hát mit mondjak, nem igazán tetszett már.
Pedig amíg elő nem vettem, nosztalgiám volt a játékkal kapcsolatban.
De valahogy már mégsem az igazi.
Hozzászoktam a könnyebb/szebb/jobb? (Skyrimes) játékmenethez.
Pedig annó mennyit játszottam vele ... -
Akkor ideje megnezned a Morrowindet, az a csucs. -
Bár még nem raktam bele annyi időt, mint a Skyrim-be, de egyelőre úgy tűnik, hogy grafikán kívül mindenben veri. -
Kössz. -
Shift+katt. -
Hogy tudok itemet kidobni? Felvettem valami omgjólnézki fegyvert és most nem mozdul az emberem, mert túl vagyok pakolva. Hogy lehet kidobálni a felesleget lol? -
basho #41380 Köszönöm.
Hanem "Wrye bash egy segédprogram, a többit elmondja a google..." - még magyar nyelvű oldalakon is angolul mondja... Fából vaskarika ez így nekem. Ráadásul nem tudtam meg,hol lehet letölteni, netán - melyik a jó, vagy a jobb...
használati leírást, utasítást pedig sehol nem leltem.
-
Ez a játék - hasonlóan a többi TES részekhez - nem egyetlen karakterre íródott, de megadja a lehetőséget a játékosnak, hogy egyetlen kaprakterrel végig játsszon minden küldetést, csak akkor tudomásul kell vennie, hogy nem szerepjátékot játszik, hanem akciót...
A Sötét Testvériség, és a Tolvajok Céhe jelenti a sötét oldalt, ráadásul mindkét céh küldetéseihez hasonló adottságok kellenek (lopakodás, íjászat), ez játszható egy karakterrel.
Egy lovag nem szegődik el bérgyilkosnak, nem lopkod, de az talán nem idegen tőle, hogy a munkájáért elfogad fizetséget (Harcosok Céhe), de talán az ő hivatásához passzol legjobban a "megmentő" szerepkör (főküldetés), a Knights of the Nines küldetéssor pedig egyértelműen a lovagok közé viszi a főhőst.
A mágusok varázshasználók, de ők lehetnek bugrisok, jólelkűk, segítőkészek, vagy gonoszok.
Nem írtam, hogy nem használj egyetlen modot sem, főleg a szinteződés-béli problémát ajánlott kijavítani, de lehetnek akár komolyabb módosítások is a játékban, csak ahogy SaGa utalt rá: tudd mit csinálsz a modokkal, jól működnek, kompatibilisek egymással, stb, mert erre neten csak keresztül minimális segítséget kaphatsz.
Karakter generálás rejtelmeibe nem tudom mennyire ástad bele magad (manor-minor skillek, és a szintlépés összefüggése).
A kezdeti szűkös anyagi helyzet leküzdésére van több lehetőség: lopás, munka, kalandozás.
Példák:
Az Aréna bejáratánál lévő láda mester fokozatú zárral védett, 500 arany van benne...
Harcosok Céhe küldetéseinek teljesítéséért fizet a megbízó.
Alkímiával nagyon sok aranyat lehet szerezni, csak gyűjtögetni kell az alapanyagokat, s megvásárolni a legjobb alkímiai berendezéseket.
Skingrad mellett két hatalmas ültetvény is található (szőlő, paradicsom), illetve az utak melletti virágokat is lehet szüretelni.
A kalandozás a legveszélyesebb pénzcsinálási lehetőség, főleg, ha overhaul moddal játszol (márpedig ajánlott), de így van esélyed arra is, hogy egy komoly erősségű, használható páncélt, fegyvert szerezz.
Wrye bash egy segédprogram, a többit elmondja a google... -
basho #41378 Köszönöm, ez mind igaz. De akezdet kezdetén,amikor semmije sincsen a karakternek, muszáj valamiképpen jó fegyvereket és páncélt és némi pénzt szerezni. A legfontosabbnak mindig a Hordozható Lyuk megvételét tekintem. A legelső lépések egyike nálam ez. De az a probléma, hogy a kezdő karakter még "gyönge" (szeretnék a valóságban olyan gyönge lenni mit a kezdő karakterem...), és a durván 250 kilós, vagy pontos cipelési határ nagyon befolyásolja az eladható áru mennyiségét, és az abból megszerezhető pénzt. És a legelején még nem képes teljes önellátásra a karakter - mások segítségére szorul. Ráadásul a piacnegyedben, rögtön a legelején már meglehet vásárolni azokat a fegyvereket (Katanák), és a páncélt, amellyel gyakorlatilag végig lehet vinni a játékot. Kezdetben csaltam,és gyorsan kreáltam magamnak ötvenezer pénzt. Ez talán még belefért. De amióta megismertem a Tiber Septim Bordély beépülő küldetést, azóta ezt is hanyagolom. De ez meg a karakterem megítélésének a rovására megy. És ezt nagyon nem kedvelem. Ha a karakterem nem vall kárt, akkor én, a játékos vallok kárt, mert csalni kényszerülök, amit szintén utálok. A Tolvaj Céh és a Sötét Testvériség küldetéseit sokáig hanyagoltam. De aztán megismertem őket, és be kell valljam töredelmesen - rendkívül izgalmasak! Nélkülük talán nem is tökéletes a játék. És külön nehézség, na meg persze izgalom, a megtisztulás is. Csak macerás. A játékban csak egyetlen lehetőséget utasítok el - a vámpírlétet. De azt határozottan. Szép, csinos, szőke északi lány karaktert alkottam, nagyon nem volt könnyű, és nem engedem elbarmolni mindenféle vámpír betegséggel... De ha rossz a megítélésem, akkor cseszhetem a templomi áldást... -
basho #41377 Hálásan Köszönöm! Hanem - mi az a Wrye bash? Egy program volna? Vagy valahol benne van a játékban? Ha program, hol lehet letölteni? Ha a játék része, hol találom meg? És nem mellékesen - hogyan kell használni a Wrye bash-t?? -
Csak ismételni tudom azt, amit SaGa leírt: lehet pozitív hősöd a játékban, ehhez az kell, hogy ne vállalj el minden megbízást, illetve, ha meg is kapod a küldetést, ne teljesítsd, ha az nem illik a karakteredhez.
Ez nem mindig egyszerű, főleg a városokban, kocsmákban kapott feladatoknál nem mindíg egyértelmű, hogy az rossz, vagy jó, de így picit életszerűbb.
Egy lovagnak semmi keresnivalója a tolvajok, bérgyilkosok társaságában, a Harcosok céhe alapvetően segítségnyújtást ad a polgárok problémáinak megoldására, igazt ezt nem önzetlenül, hanem fizetésért teszik, de a céh megitélése ezzel együtt is pozitív.
Mágusok közé harcos nem igazán illik, de lehet olyan karaktered, amelyik mégis: harci mágus, paladin - de ezek is kilógnak a csuhások közül, a céh küldetései tipikusan varázshasználó karakterekhez passzolnak.
A főküldetés teljesítése kötelező jelleggel lovagias cselekedet, azt nem lehet gonosz szándékkal végigjátszani, de figyelmen kívül lehet hagyni (pl. tolvaj, bérgyilkos karakter).
A főküldetés végigjátszása nem jelent többet, mint egy küldetéssor lezárását, a játékban rejlő játékidőnek csak töredéke a főküldetés (17-es szint alatt csak akkor érdemes végigvinni, ha nem kell néhány jó sigil kő)
A "leg lovagiasabb" küldetéssor a Knight of the Nine (DLC), ott még a leggonoszabb karaktereknek is van mód a megtisztulásra, a küldetéseket csak bűnöktől mentes lélekkel lehet végigcsinálni -
SaGa #41375 Kiegészítés: ha leromlott a hírneved, járd végig a shrine-okat és imádkozz mindegyikben. Van is egy ilyen küldetéssor. A Knights of the Nines DLC adja be... -
SaGa #41374 Wrye bash. Ha jól emlékszem, azzal ki lehet menteni a karakter kinézetét.
De vannak ilyen modok is, csak én sosem használtam egyet sem, így konkrétumot nem tudok mondani. -
SaGa #41373 Már hogyne lehetne. Ne lopj, ne ölj olyat, aki nem támadott meg, Segíts a városi/falusi népeknek a feladataik teljesítésével és a hírneved az egekben jár folyamatosan.
A TES játékok úgy működnek, hogy magadnak kell eldöntened, milyen karaktert alakítasz ki benne. Nem kell minden céhnek, testvériségnek a tagjává válni. Ha hősies lovag akarsz lenni, akkor a legjobb, ha egyikbe sem lépsz be és hanyagolod a feladataikat is, vagy csak olyanokat végzel el, ahol nem kell lopni és ölni.
Tartok tőle, hogy az Elsveyr a magyarítással akad össze. Illetve ha a meghatározott pontokon nem enged át, akkor kézféle probléma lehet:
1: még nem tartasz ott a játékban, hogy felvetted volna azt a küldetést, ami megnyitja az átjárást.
2: nem állítottad be, hogy a "láthatatlan határ" is átjárható legyen.
Ezt a konfig fájlban kell javítani, ott, ahol a mentéseid is vannak.
Valami border_region rémlik... -
basho #41372 Még egyszer Köszönöm! Van valami ötleted a karakter megőrzésére? Már csak azért, hogy ne keljen újragenerálnom. Van esetleg valaki másnak ötlete, meglátása ebben az ügyben? -
basho #41371 Köszönöm! Újratelepítem a játékot, és szerényebb leszek. Megmaradok a fő küldetésnél, amit szeretnék vére végigvinni. Úgy látom, teljesen elvesztem az apróbb küldetésekben,amelyeket azért (is...) telepítettem föl vállaltam el a játék során, hogy a hírnevem ne menjen át mínuszba... Az az igazán SZÖRNYŰ ebben a játékban, hogy sehogyan sem lehet erényes, egy lovaghoz méltó figurát létrehozni. Mert ahhoz számtalan helyzetben és sokat kellene csalni. És ezzel el is veszik a játék értelme, szépsége és élvezete. Akkor már inkább a sötét testvériség vezetője, és tolvaj leszek. (Kizsebeltem Ocato kancellárt nem is egyszer, de annyira csóró...)
Tehát akkor semmi francos kiegészítő??
Elég lesz, ha az OMM-ben kiszedem a pipákat, vagy töröljem őket véglegesen?? -
Minden említett probléma modolás-beli hibát sejttet, de konkrét segítséget nem tudok, nagyon régen (évekkel ezelőtt) játszottam az Oblivionnal, a felsorolt modokat ráadásul soha nem használtam, de az asztalra dobálás, térkép szétesése, textura hibák, meglévő, de nem használható területek mind-mind modolás hibákra utalnak.
Lehet ennek oka hibás betöltési sorrend, de akár hibás, incorrect mod használata is.
Az Oblivion nem egy "végig játszható" játék, a küldetések teljesítésével ki lehet fogyni a megbízásokból, el lehet érni a karakter maximális szintjét, de a játék végtelenített.
Nem teljesen világos, hogy miért kell neked azonnal területnövelő modokkal indulni, az alapjáték, és a hivatalos DLC-k nagyon sok ideig le tudják kötni a játékost, s azokban kicsi a bug lehetősége, modok használatával ez növekedni fog (mint ahogy ezt mutatja is a példád)
A hivatalos részek mellé kezdetben én csak egy overhaul modcsomagot raktam volna föl a helyedben a szinteződési problémák kiküszöbölése, és az élet-telibb területek miatt, esetleg néhány szépítő moddal megspékelve, nekem ezek a területnövelő modok ismeretlenek, de gyanúsak is.
Szigner: Data menüben ki van pipálva a magyarítás?
-
Szigner #41369 Sziasztok! Nekem a magyarítással lenne gondom...felteszem a játékot, utána egyből a magyarítást, de nem lesz magyar...mit csinálok rosszul? -
basho #41368 Sziasztok! Remélem, jó helyen járok. Némi problémám van a The Elder Scrolls IV.-el... Többszörös újrakezdő vagyok ebben a szép játékban. Végigvinnem még soha sem sikerült, több hónap után sem...
1.Most például ott a baj, hogy a Morrohun Team házába (egy malom) mentem legelőször, és a ház alatti kazamaták és egyéb romoknál összeveszem egy lidérccel. De ahogy elteszem láb alól, a játék kihajít az asztalra. Nem tudom, mi lehet a oka. Van valakinek hasonló tapasztalata? Tud valaki a segíteni? Előre is köszönöm a segítséget...
2. Sok a kiegészítője a játéknak, amit rendre le is töltöttem. De igazából soha sem tudom, hogy miképpen célszerű ezeket a kiegészítőket sorrendbe rakni? Azt tudom, hogy nagyon nem mindegy, mit helyezünk a magyarítás alá. A reszkető szigetek pld. ezért volt nálam elérhetetlen a játékban...
3. Régi vágyam volt, hogy a birodalmon kívüli területeket is bejárjam és megismerhessem. Erre adott volna lehetőséget az "Elsweyr Anequina Sivatagja" kiegészítő. De nem ad. Nem lehetett átkelni sem a folyón, sem í hídon... Merthogy arra . a játék szerint - nem mehetek. Megtudnátok mondani, hogy hol és mi lehetett a hiba?
4. Bár talán senkinek sem szokás annyit szöszmötölni a karakter külső tulajdonságaival, beállítottam egy alapértéket, amihez ragaszkodnék, ha - nem csúszna folyamatosan széjjel a karakterszerkesztéskor a másik jellemző illetve tulajdonság. Gondolom, másokat ez hidegen hagy, de ENGEM HATÁROZOTTAN BOSSZANT ÉS DÜHÍT! Tudtok-e valami jó kiegészítőről, programról, amellyel megőrizhető az eredeti karakter?
Vagy tudja-e valaki, hogy egyáltalán menti-e a játék VALAHOVÁ,VALAMI MAPPÁBA, ALMAPPÁBA VAGY DOKUMENTUMBA A KARAKTER KÜLSŐ FIZIKAI TULAJDONSÁGAIT?
5. Amikor az OMM-ben kipipálom a Elsweyr Anequina Sivatagja kiegészítőt, megváltozik a térkép. Ez persze nem hír... De az már talán igen,hogy úgy szétberheli a térképet - semmi sincsen a helyén többé. A városok kapuit nem egy alkalommal pld. Pörölyföldön, vagy a folyó túloldalán találom meg, miközben a város ottmaradt a helyén. Ez nem zavarna, de az a baj, hogy a hiba, az hiba, és ha nem kezelem, akkor bugban meg játékleállások tömkelegében bosszulja meg önmagát! Szóval, mit tanácsoltok? Mit lehet tenni ilyen esetben?
Nagyon szeretném már egyszer végigvinni ezt a játékot.
Levelet is írhatok nekem nyugodtan... -
Yep, csak nem akartam elsoilerezni. -
Nocturnal küldetésének jutalma egy törhetetlen tolvajkulcs
-
Akkor kell nyomni, amikor felül pont megakad kicsit. Akkor ott marad. Mindegyik pöcöknek más a sémája, egyesével kell pöcögtetni és figyelni hogy melyik után akad föl. Ráadásul ha a negyediknél rontasz, visszaesik az összes. YT-n is megnézhetsz pár videót, abban érthetőbb a magyarázat, mint itt leírva.
Érdemes sok tolvajkulcsot venni, viszonylag olcsó, meg találni is lehet, aztán mehet az auto-próbálkozás. Btw nekem a F3/Skyrim rendszere jobban tetszett, hamar meguntam a pöcögtetést, aztán ment az autozás.
Vagy van egy küldi is, ami kimondottan segít a zárnyitásban. -
Nagyon noob kérdésem van, úgy hogy fedezékbe:
Hogy tudok lockpickelni? Pont elnyomtam a tutot, mert gondoltam csak nem fog ki rajtam... felpattintom a legbaloldalibbat, nyomok gombot és beletörik. Mit kell csinálni? :D -
Belthazor 007 #41363 Sziasztok!Lenne egy kis gondom a "Hermaeus Mora shrine's" Küldetéssel kapcsolatban.Megvan minden feltétel ami kell,hogy megcsináljam,de nem jött el Casta Flavus,hogy felkérjen a küldire.Így hát elmentem magamtól a szentélyhez,fel is vettem a küldetést,azonban csak egy lelket tudtam elfogni.A többit valamiért nem fogja be.Arra gondoltam biztos azért,mert kimaradt az a lépés az elején,de nem tudom,hol találjam meg Casta Flavust.Megpróbáltam be Cheatelni,de az sem hozott értelmes eredményt,szóval kifogytam az ötletekből.
Tud valaki segíteni?.... -
steweee #41362 angol tudás nyesta ? mert elég egyértelmű a párbeszéd -
Marinecorps #41361 Úgy emlékszem a szolgáját kell megkérni hogy vezessen fel hozzá az emeletre. -
csabikácska #41360 Sziasztok! Imperial Cityben Umbacanoval hogy lehet találkozni? Mert mindig csak a szolgájával futok össze. -
Tom6 #41359 Miért van az hogy ha berakok egy új faj módot akkor elmegy a párbeszéd hang de csak az? -
Austin Bailey #41358 a skyrim elég monoton és unalmas játék. Én pont most fejeztem be a főküldit. A finálé nagyon gagyi volt. -
Although #41357 Ebből a szempontból a CD projekt jobban döntött, ők leszögezték a történet és a karakterek a prioritás, az már látható a harcrendszer a kívánságok szerint egyszerűbb lesz a witcher 3-ba. De azt az elemet a moderek is tudják javítani önmagában . :)
Tegyél egy próbát az interesting npcvel. Igazi 3d-s karaktereket raktak be, 225-nél járnak, történettel, questekkel, van köztük olyan companion akinek mindenhez van hozzá fűzni valója és része legalább 5-6 különböző quest láncnak, köztük egy pit fightnak is :) De persze ez sem az teljesen mintha a beth csinálta volna, mivel ez a világ az ő találmányuk egy amatőr sose lesz képes mindenben pótolni őket akik úgy néz ki nem ebbe az irányba léptek előre. Így csak az amatőrök maradtak. -
Although #41356 Lehet fiatalabb voltál te is. :) Sok kis apróság volt benne még szerintem, mint a fekete lélekkő gyártás, jobbak voltak a questek, ha tudsz angolul akkor pláne érzékelhető az írott szöveg, már a mai amerikai igényeket tükrözi a skyrimbe, minden egy kicsit nehezebb izgalmasabb volt alapból is. Vannak ebbe is újdonságok de ezek inkább immersion dolgok. Sok minden lehet. Azt mondtam már a kezdet kezdetén a moderek nem tudnak mindent jaítani mert nem lesz koherens egység. Az oblivionba még nem kellett ennyire belenyúlni. Pedig már az oblivion is kőkemény konzol game volt.Mondok egy példát sok szempontból a requiemet jobban vagy legalább annyira élvezem mint az oblit anno, de ettől még nem lesz jobb a történet, a karakterek, az összhatás. Ennyi jutott eszembe. :)