The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Van olyan mod, ami a 2d-s sprite falombokat és egyéb növényzetet lecseréli 3d-sre?

Ismerõs hiba egy újratelepítés után, de a régi oblivion.ini.vel nálam is így csinált. próbáld ki: mentsd el a Dokumentumok\My Games\Oblivion könyvtárból mozgasd át máshova az ini fájlokat és indítsd el így a játékot. Újragenerálja õket, elég átvezetni a régibõl a fontos dolgokat (pl ha danified ui-t használsz, a font szekciót).

Hali, már lemondtam róla, szerintem nem lehet, de már kezdem megszokni. 😊 köszi
genndy
Szia!
Én ezeket találtam:
Oblivion.ini-ben jó magas értékre állítani: fMouseSensitivity
Oblivion.ini-ben: bBackground Mouse=1
Oblivion.ini-ben: bUse Joystick=0
VSync-et kikapcsolni.
Sajnos úgy tûnik, hogy a menübeli egérsebesség állandó, tehát lehet hogy tényleg nem lesz megoldás <#shakehead>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Egérmutatóra gondolok, nem kurzorra..
Hali, a kurzor menübeli érzékenységét hogy lehet állítani? Hogy érzékenyebb legyen, gyorsabban mozogjon, mikor statjaimnál, táskámnál, térképnél, stb-bél vagyok.(nem a játékbeli érzékenységre gondolok)
Az oblivion.ini -ben márcsomó mindent átírtam, próbálgattam, de az istenért nem akar változni.
(a windowsban maxon van az érzékenysége, aminek nincs ehhez köze)
Bosszantó, hogy néha fel kell emelnem az egeret, hogy elérjek a-ból b-be..
Végsõ elkeseredésemben írok ide, 2 órája ezt kutatom, meglepõdnék, ha valaki tudná a megoldást, de hátha. 😊
blackcalibra
Istenkirály vagy!
Most is köszi szépen!
genndy
Nem olvastad el a leírást végig.
Nem kapod meg automatikusan, Vilverinben van (Vilverin Sel Sancremathi, a nekromantás szobában, ugyanúgy néz ki mint bármelyik másik zsák a játékban)
Egyszerûbb mód: StartQuest BoHGive
(Szerencséd van, mert ezt a modot én is az elsõk között tettem fel.)

blackcalibra
Ismét kéne egy kis segítség.
A bag of holding mod az istennek sem akar "aktiválódni".
Oda másolom a két fájlt, ahova írja, az Oblivion Launchert elindítva az adatfájlok között is megjelenik, be is van jelölve, mégsem találom a kis zsákot a cuccaim között.
Egyenlõre csak a magyarítás, és az összes hivatalos kiegészítõ is telepítve van.
genndy
Szívesen, örülök hogy végül sikerült. Jó játékot!
<#taps>

basszus leesett. na így utólag tényleg nem volt bonyolult, de az utóbbi 5 évben már csak netezésre és játékra használom a gépet, pedig régebben egész jól értettem hozzá....

köszönöm, ténlyeg csak a *.zip-et kellett átírni a végén omodra

genndy
Nem lesz az úgy jó. A két letöltött .omod fájlt ne csomagold ki, csak használd.
Azt és onnan töltötted le, amit linkeltem?

sajnos nem, de még nem reménytelen. ha átnevezem a kicsomizott mappát omodra, akkor azt ugyanúgy mappaként látja...

de lehet erre is van megoldás, csak azt meg tényleg nem tudom hogy lehet mappa kiterjesztést egyéb fájlra cserélni...

pfff... megnézem hogy tényleg csak ennyi e hogy átnevezem omodra. de ha igen, akkor

1. köszi a segítséget
2. elég gagyi hogy ez eszembe se jutott...

😊

genndy
Én ezeket néztem meg:
ROM Revised Oblivion Mod

Martigen Monster Mod 355b5

Ha a letöltésüknél az elsõ fájlokat letöltöd, ezt kell kapnod:
ROM Revised Oblivion Mod-33114.omod
MMM355b5 - Full OMOD-14442.omod
Ha .zip a kiterjesztése, akkor az nem jó, egyszerûen átnevezõdött letöltésnél. Nevezd át .omod-ra, és akkor a többit már tudod.
(facebook-os linket nem tudom megnézni, bocs)

köszönöm a választ, DE :

- tudom az OMOD-ot kezelni
- nem *.7z a kiterjesztése

1. ROM Revised Oblivion Mod-33114.zip
2. MMM355b5 - Full OMOD-14442.zip

kicsomizom rendesen, és ez a fájlszerkezet jelenik meg :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2486209209814&set=a.1264908638063.33883.1690195473&type=1&theater

vmi megoldás ? vagy ez lenne a jó ? de akkor meg hogy kell integrálni a játékba ?

genndy
Errõl a két fájlról van szó ugye?:
MartsMonsterMod353Upgrade-14442.7z
MMM355b5 - Full OMOD-14442.omod
Egyik sem sérült. A .z7-t szerintem nem fogod tudni mással kicsomagolni rendesen, mint a saját csomagolójával. A Total Commanderhez is van beépülõ, nekem azzal is sikerült.
Az .omod-ot viszont nem kell csomagolni. Az a Mod Manager (OBMM vagy NMM) saját formátuma, csak be kell másolni a manager /mod könyvtárába, és utána abból aktiválni. Ha nagyon akarod, azzal ki is tudod csomagolni.
Megpróbálhatod õket a Nexus Mod Managerrel letölteni, és azzal is telepíteni, mennie kellene.

40975-re vki ?

blackcalibra
Oké, köszönöm!
Kipróbálok párat.
genndy
Szia! Összeírok neked párat. Leírást azért hozzájuk elolvasni, ésszel telepítgetni! Lehet hogy felülírnak dolgokat, de játékmenetbe nem szólnak bele, csak szebbítõk.
Improved_Doors_and_Flora-8298.7z
Improved_Fruits_Vegetables_and_Meats-10487.7z
Improved_Skulls_and_Bones_and_ironwork-36075-1-1.7z
Improved_Sky_Textures-7694-1-1.7z
Improved_Soulgems_v111.zip
Improved_Trees_and_Flora_2-11891.7z
All_Natural_1-34-18305-1-34.7z
Enhanced_Water_v20_HDMI-23064.zip
Harvest_Flora_v3_0_1-2037.zip
Illumination_Within_1.0-3700.7z
Immersive_Interiors_0-81-34199.zip
Natural_Environments_v2.1.3.zip
Natural_Wildlife_v1.3-2063.zip
ImprovedSignsComplete-9498.7z
LOD_Replacement_NON_OMOD_Part_1-18497.zip
LOD_Replacement_NON_OMOD_Part_2-18497.zip

Ez a legnagyobb, de sokat szépít:
Qarl_TP3_Full_v1.3_OMOD-18498.rar
Optimized_Qarl_Texture_Pack_Meshes-23178.rar

Bocs, nincs kedvem végiglinkelni mindet, de amúgy egyszerû: a fájl végén a szám a mod linkje a tesnexuson (tehát Improved_Doors_and_Flora: http://oblivion.nexusmods.com/mods/8298)

blackcalibra
Tudnátok olyan grafikai modot ajánlani a játékhoz, ami kicsit megdobja a dolgokat?
A két kiegészítõ is fent van, plusz pár hivatalos kieg.
Plusz a magyarítás.
Jó lenne, ha ezeket nem vágná tönkre a mod.
Egyébként egy 6870, Phenom II 955, 4giga ddr3, ami rendelkezésre áll.
Plusz a kereskedõk se akartak szóba állni velem, ráadásul az összes rosszfiúval is összeakasztottam a bajszom, még elõtte. Senki nem komált, úgyhogy minél elõbb meg kellett csinálnom a gróf küldetéseit.
Egy tolvaj/bérgyilkos céhesnek lehet jó poén, de nekem nem volt az <#hehe>
Komolyan mondom, az egyik legnagyobb szívatás, amit játékoskarrierjeim során volt szerencsém megtapasztalni <#hehe>

SzirmosSzisza
Anno én is megkaptam, egy élmény volt csak éjszaka utazgatni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ja, látom a csávókám tele van ében cuccokkal. Egy full szettet még a Morrowind-ben is elég volt összekaparnom... De egy próbát megér 😄

genndy
Ja, hogy nem a küldetés miatt mentél oda, hanem csak úgy. Akkor viszont nem tudod megszerezni.
Ritka felszerelésekre elsõre Umbra jut eszembe a jó kis kardjával és páncélszettjével, Vindaselben (DNY-ra Imperial Citytõl), de kemény csata lesz, készülj fel. Ez is küldetéshez tartozik amúgy, de megcsinálható bármikor, Umbra mindig a romban van.
Jó fegyvereket és páncélokat kapsz például a daedra szentélyek küldetéseibõl.

Tényleg, igaz is. Én meg azt hittem, hogy ez nem a küldetéshez tartozik. Már belém jött a Morrowind féle kincsvadász láz 😄 Ehhez kapcsolódóan: Hol találhatok ritka, illetve erõs fegyvereket és páncélzatot? Leginkább egy, vagy kétkezes kardok érdekelnének, illetve egy frankó kis íjat is szeretnék beszerezni.

genndy
Meg kell várni, amíg a négy szellemlovag elfoglalja a helyét a lépcsõn, az ötödik pedig megtöri az átkot (az erõteret). Ekkor lehet elvenni a páncélt. Nem tudok róla hogy itt lenne bug, ha mégis abba futottál (nincsenek lovagok, nem mozdulnak, stb) akkor a szokásos gyógyírt tudom csak javasolni: betölteni egy korábbi mentést.

Tiber Septim páncélját hogyan lehet megszerezni? Mert valami erõ nem enged közel menni hozzá.

Igen, elég keményen. Olvastam a folyamatát, de elég hosszú és körülményes, nekem nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni. Úgy hogy picikét más módszerhez folyamodtam 😊 Köszi a wiki-s linket 😉

Calver
éget a nap? valószínûleg igen, mert rémálmok akkor jönnek. nézd meg wikin, le van írva h kell kigyógyulni.

"The trees move. Do you not see it?"

Rendben, köszi. Tudom, hogy mocsok módszer, de konzol paranccsal megoldottam. Hát így haladni nem lehet...

Szerintem már nagy lehet a baj, mert több rémálmom is volt. Biztos eltelt már több, mint 3 nap

Calver
...mármint a kezdeti fertõzésbõl. ha már kis fogacskáid nõttek, errefelé nézelõdj.

Calver
bármelyik templom bármelyik oltára instant kigyógyít, de akár cure disease varázslat is.

Sziasztok. Nagy sz@rban vagyok. Megharapott egy vámpír. Hogy lehet kigyógyulni a kórból? kihez kell forduljak?

most minden muxik.. felraktam magyarosítást kész.., de szaros a talaj.. 😞 és hiába szarakodok az ini-vel semmi sem változik. mind1 ha ilyen sok mindent kell vele csinálni akkor hagyom
genndy
Pont most akartam írni, hogy mivel tudtommal az ini-t babráltad utoljára, lehet hogy ott lesz a hiba... szerencsésen magadtól is kitaláltad. <#pias>

-.-'' itt szarok be xD... annyi volt a hiba, hogy az oblivion.ini.nél az egyik szöveg elõtt ki volt hagyva egy sor..
mia ....??????? leszedtem egy teljesen más telepítõt és nem enged játszani!!!! megint
újra telepítettem az egészet és még a magyarosítás elõtt is kidobált újra szal a telepítõvel volt gond úgy, hogy azt letöröltem és leszedtem egy totál újat most.. felrakom a magyarosítást és ha megint szar lesz a fû hosszú látótávnál akkor felfogom úgy, hogy a metinben is köd volt akkor itt is 😄... nem metinezek csak tudom, hogy ott köd van
genndy
Na várj, ha még nem szedted le, akkor próbáld meg hogy kiveszed a sorból a dummy.bsa-t. Akkor se javul meg?

, hogy jó legyen végre a játék
mindig elõhoz valami cuccot a magyarítás telepítésénél.. mit kell beikszelni és mit nem?
most még jobb lett. már be sem enged a játékba rögtön kiléptet... úgy utálom, hogy ennek a magyarításnak mindig van hibája... a régebbi 91%-os az tökéletes volt... csak pár jelentéktelen szarság volt angol nyelven és minden más magyar. most meg rakhatom újra
Akkor el kell döntened, hogy melyiket használod, a kettõ együtt okozhat problémát.
Én a New Vegasnál jártam úgy, hogy napokig kerestem, miért rossz néhány textura, és kiderült, hogy az ini-ben benne volt a FOMM által berakott Ai bsa és az ArchiveInvalidationInvalidated átlal berakott is. Ráadásul ez utóbbi a FO3-hoz való telepítõvel került a New Vegasba is, pedig a kutya se kérte tõle.

genndy
Igen, annyi kiegészítéssel, hogy a sor maga már létezik, csak keresd meg és egészítsd ki a dummy.bsa-val. Nem kell hogy a sor legfelül legyen, maradhat a helyén, de a dummy.bsa legyen legelöl, ahogy írtad. Idézõjelek nélkül!
Illetve az Oblivion/Data könyvtárban is tényleg legyen ott a dummy.bsa (ha a magyarítás rendesen feltelepítõdött, akkor ott kell lennie).

De igen a birodalmi fõváros térképe van ott lila foltokkal... akkor igazoljatok: ''SArchiveList=dummy.bsa, Oblivion - Meshes.bsa, Oblivion - Textures - Compressed.bsa, Oblivion - Sounds.bsa, Oblivion - Voices1.bsa, Oblivion - Voices2.bsa, Oblivion - Misc.bsa'' ezt itt rakjam be a Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini részébe és legfelül legyen és kész? én ezt értettem
genndy
Köszi a kiegészítést.
Az archiveinvalidation fogalom akkor már ismerõs, csak nekem azóta nem volt textúraproblémám (a magyarítás feltelepítésénél se), amióta használom az Archiveinvalidationinvalidated!.bsa-t. Hasznos.
Hm, akkor a dummy.bsa is olyasmi feladatot lát el, mint az Aii!.bsa? Ez eddig nem is tûnt fel. Magyarítás feltette, nem zavart be, maradhatott.

Igazából az is fontos, hogy a dummy.bsa legyen az elsõ a sorban...
A probléma az archiveinvalidation fogalomra vezet vissza, arról meg rengeteg leírás van ebben a topikban, csak sokat kell visszalapozni hozzá.