The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://oblivion.nexusmods.com/mods/3317/?
vajon hogy lehetne belepiszkálni hogy jól múködjön nálam ?
ami viszont érdekelne ha tud vki segíteni, hogy a stumble while running backwards mod nálam úgy múködik, hogy saját magától is elesik ha állok idõnként
találkozott már ezzel vki ? mert biztosan nem kellene ezt csinálnia, amúgy jó az 5let hogy nem lehet csak úgy teljes gõzzel hátrafelé szaladgálni és nyilazni közben...
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Bérgyilkosok mérgezett almával is tudnak ölni, ha azt a célszemély zsebébe csempészik - idõvel megeszik azt.
Fegyver, páncél átadásában nincsen tapasztalatom, soha nem mászkáltam kisérõvel, a néhány küldetésben csatlakozót leszámítva, azoknak meg többnyire megvolt az alapfelszereltsége, a civileket meg jobb volt harcon kívül hagyni (elõbb kitakarítani a dungeont, aztán oda vezetni az NPC-t)
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
A gond az, hogy a tárolás rész bugos, tehát belerakok cuccokat a ládákba, nem mindig jelenik meg benne az, amit beleraktam. Ez nem random, tehát állást visszatöltve, ugyanazokat berakva ugyanaz nem jelenik meg azaz "tûnik el". Az érdekes hogy ha elkezdek beledobálni más tárgyakat, akkor a "más" nem jelenik meg, de egyszer csak megjelenik az, amit beleraktam eredetileg 😊 Sokan szerintem észre sem veszik ezt a bugot, mert az ember nem is gondolná azt, hogy belerak valamit egy ládába, az nem tárolódik megfelelõen.
Az Unofficial Oblivion Patch leírásában írják hogy ez egy ismert hiba, ami elvileg javítható azzal ha mindent kiveszek a ládából, de nem igazán mûködik. Ez egy elég köcsög hiba.
Az egyedi varázslatok nem nagyon izgatnak, mivel alapvetõen nem mágus vagyok, hanem harcos... 😊
A torony valahol fönt északon, a hegyek között a semmi közepén található, berendezés után lehet teleportálgatni a mágus céhekbe és az egyetemre, ezzel együtt nem tudtam megszeretni.
Picit beragadtunk az enchant oltáraknál, pedig ezek másodlagos fontosságúak a spell making oltárak mellett.
Spell making oltáraknál lehet egyedi varázslatokat készíteni, ami egy pure mage-nek hasznos, fontos, az enchant oltáraknál tárgyakat lehet mágiával felruházni, ami ugyancsak hasznos, de ha ehhez hozzátesszük, hogy a grand lelkek is gyengébbek a (17. szint fölött szerzett) Sigil köveknél, s az Oblivion-kavicsokhoz oltár sem szükséges, átértékelõdhet az enchant oltárak jelentõsége.
Feltételes mód, mert nem kötelezõ a fõküldetéssel foglalatoskodni, s akkor Sigil kövek nélkül kell megoldani a bûbájolásokat.
Utóbbira példa a Lost Spires, bár ez egy hosszú küldetéssorozat, sok érdekes lootal, s köztük lesz hordozható enchant oltár is.
A Sigil kövek is sok lehetõséget adnak tárgyak mágiával felruházására, tulajdonképpen azok adják a legerõsebb hatást, de szintezve vannak, a legerõsebb Sigil köveket 17. szint fölött kapod, s azokhoz oltár sem kell.
És alapjátékon kívül? GOTY és az official DLC-k fenn vannak.
Enchatolni oltáraknál lehet, ami az alapjátékban csak az egyetemen található, vagy modolni kell.
Oltár nélkül is van lehetõség fegyverek, öltözékek felruházására, Sigil kövekkel.
Ezeket a köveket kell elvenni a tornyok tetején, hogy bezáruljon az Oblivion kapu, s lehet picit csalni is vele (gyorsmentés a kõ elvétele elõtt, s ha nem tetszik a kapott kõ, visszatöltés...)
Blokk+Cselekvés (Eredetiben tehát Jobb egérgomb+Space)
Le is nyugtathatod a felbõszült társat (illusion varázslat), s az Oblivionban nincs álladó kisérõ, a néhány alkalom között azok a problémásak, amikor a társ nem koronás, s életben kell tartani (Martin a brumai kapuk bezárásánál - ha ott Martin meghal Game Ower)
Látszik, hogy profik vagytok, valóban az lesz a probléma, hogy véletlenül megölhettem egy katonát a harcban. Erre nem figyeltem...
Leültem a büntetést, mostantól vigyázok erre is.
Tolvajcéh tagoknak megvan a lehetõség a vérdíj törlésére, csak valamelyik kisfõnöknek kell szólni, s a bounty felét kifizetve lerendezik az ügyet.
Inkább arra gyanakszom, hogy Kvatch ostrománál véletlenül lecsapott egy õrt a srác, még az sem kell, hogy meghaljon, elég csak fegyverrel, vagy mágiával megcsapni, s azonnal 1000 bounty-t kap.
Majd felszerelés nélkül add meg magad a hatóságoknak.
Leülöd a vérdíjjat, és felveszed az eldobott felszerelést, igy a lopott cucc is megmarad...
Viccen kívül, Kvatch-ban, vagy valahol harcközben nem csaptál le õrt? Nézd meg, hogy mennyi vérdíj van a fejeden. Egy õr azt hiszem 1000 arany.
Vagy amit Calcer írt.
"The trees move. Do you not see it?"
Lehet, hogy láma a kérdés, de kérem segítsen aki tud.
Most kezdtem a játékot, ott tartok, hogy Martint elvittem a templomba. Itt egy kis kitérõt akartam tenni, mert egy halom tárgyat szereztem menet közben, és gondoltam eladom a városban. Elvileg sehol nem loptam, egyszer vettem el véletlenül egy piros kézzel jelzett edényt, de rögtön el is dobtam.
Nos, bármelyik városba megyek ahol õrség van, azonnal rám szállnak lopásért. ha börtönbe megyek, akkor mindent elvesztek ami nálam volt. A probléma az, hogy foglalmam nincs mi bajuk van? Már ezerszer megnéztem az eszközlistámat, de nincs lopott cucc (feltéve, hogy jól tudom és a piros kéz jelzi a lopott tárgyat). Namost mi a fenét lehet kezdeni ezzel? Gyakorlatilag sehova nem tudok menni. Eldobni sincs mit, mert ninics lopott tárgy. Hogyan deríthetem ki, hogy mi bajuk van az õröknek?
Épp most írtottam ki Bruma 2/3-át lvl-en. Érdekes nézni, ahogy az emberek úgy járnak a hullatengerben, mintha mi sem volna. Néha a helyi thief guild fence lehajol egyet-egyet kilootolni xd
Ahhoz képest mennyire nyomták megjelenés elõtt, hogy radiant AI, meg minden xd
(ettõl még mindig a legjobb TES ever)
Pár kulcsot elvertem így én is, de egy idõ után már elég lazán ment. Nekem is jobban tetszik, mint Fallout 3-ban, de az igaz, hogy nehezebb is rájönni a fortélyra.
Bár én is meg mernék esküdni, hogy van egy ritmusa és idõvel egyre kevesebbet rontja el az ember. Most feltettem megint és alig van szükség visszatöltögetni ennyi év "kihagyás" után is. Nekem ez a rendszer sokkal jobban bejött, mint ami a falloutokban, meg a skyrimben van.
kisokka: A leírásod kicsit szuperman-t igényel szerintem, én egyszerû ember vagyok, azért kösz... 😊
Végülis megoldottam, moddal, találtam egy modot, ami komplett kicseréli az egész zárfeltörést. Akár még a two worlds II zárnyitását is beállíthatom benne, de mivel azt az eredeti játékban már csináltam eleget, ezért az általa "Skyrim"-nak nevezett zárnyitási módot állítottam be mindenfajta zárra az inijében. Nem idegesítõ, és kis odafigyeléssel és érzékkel megy a dolog. Lassan egész játszható lesz ez a játék pár egy tucat mod után... 😊