The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

itt :

http://oblivion.nexusmods.com/mods/3317/?

vajon hogy lehetne belepiszkálni hogy jól múködjön nálam ?

elkezdtem megint játszani vele, felmodolva. ha érdekel vkit a dolog, szivesen írok róla. nagyjából 3 éve tervezgettem ezt, de csak kb egy éve van jó erõs gépem hozzá, vkszont idõm meg nem volt

ami viszont érdekelne ha tud vki segíteni, hogy a stumble while running backwards mod nálam úgy múködik, hogy saját magától is elesik ha állok idõnként

találkozott már ezzel vki ? mert biztosan nem kellene ezt csinálnia, amúgy jó az 5let hogy nem lehet csak úgy teljes gõzzel hátrafelé szaladgálni és nyilazni közben...

Köszönöm szépen a válaszokat! 😊) kastélyokban még nem néztem
genndy
Nemesemberek piája, úgyhogy gazdag helyeken, kastélyokban nézelõdj (mert lopott is jó), vagy 'gazdagabb' kereskedõknél. Imperial Cityben a sok bolt között biztos találsz valamelyikben.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Fantusz
Sziasztok! Új vagyok itt. Lenne egy kérdésem tõletek a játékkal kapcsolatban, és megköszönném ha segítenétek! Van egy küldetés amihez Cryodiili párlatot kéne szerezzek. Nem tudjátok esetleg h honnan tudok ilyet szerezni/venni? Sok fogadót, kocsmát és néhány alkímiai boltot bejártam már, de egyenlõre sehol nem találtam. Ha tudtok nekem segíteni ebben,akkor elõre is köszönöm szépen! 😊)
Moddal nem gond, van is fent nekem olyan, csak érdekelt hogy mod nélkül hogy lehet... kösz.
Fantusz
Az a mod hiányossága, ha valamit oda kelle adni az NPC-nek, és a modder nem dolgozta ki annak a lehetõségét.
Bérgyilkosok mérgezett almával is tudnak ölni, ha azt a célszemély zsebébe csempészik - idõvel megeszik azt.
Fegyver, páncél átadásában nincsen tapasztalatom, soha nem mászkáltam kisérõvel, a néhány küldetésben csatlakozót leszámítva, azoknak meg többnyire megvolt az alapfelszereltsége, a civileket meg jobb volt harcon kívül hagyni (elõbb kitakarítani a dungeont, aztán oda vezetni az NPC-t)

Pedig szokott. Ha nem, tedd fel a CSR modot, azzal menni fog.

genndy
Pedig mûködnie kellene, mert pl. bérgyilkolni is lehet a 'fordított lopással'.

Kipróbáltam, azt mondja "zsebmetszés közben nem pakolhatsz tárgyakat a tárolóba..." Szóval nem mûködik.
Nem valami erényes módszer, modoknál írják sokszor természetességgel hogy add oda ezt a tárgyat a társnak... van olyan amelyiknek tényelg van komoly felszerelés-megosztó menüje, de van amelyiknek nincs... kösz!
koschwarz
fegyvert: ha nincs fegyvere, és éppen megtámadnak titeket, akkor ha ledobod a földre, elvileg felveszi.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Belelopod a zsebébe?

Hogy lehet mod nélkül tárgyat átadni egy társnak?
Kipróbáltam, valóban, viszont egy tárgyra csak egy hatást tudok rakni... így aztán nem feltétlen kapok erõsebb tárgyat mint amit fellelek, hiszen amit találok, azon lehet 3-4 féle hatás is nem kis értékkel.
Mégpedig azért nem okoz hibát, mert 100-as jósági fokkal bír. De ha feljavítom 125-re, már egybõl nem mûködik jól a tárolás.
Így akkor túl könnyû.. de kösz. 😊
genndy
Nem, bármilyen fizikai sebzést (varázslatot nem!). Tehát öklöt, kardot, buzogányt is.

"Sebzés visszatükrözése" tárgytulajdonságnál, csak azt a sebzést tükrözi vissza, amire a tárgy vonatkozik? Pl. vasököl gyûrû, ami az ökölharcot erõsíti+visszatükrözi a sebzést, akkor csak az ökölharci támadás sebzést tükrözi vissza?
Nem az okozza a hibát hogy túl sok tárgyat rakok a ládába, hanem hogy bizonyos tárgyakat rosszul kezel. Az az érdekes, ha ugyanazt a tárgyat ami hibát okoz importálom a játékba, az már nem okoz hibát.
genndy
Igen, ismert hiba. Semmi nem tûnik el, csak ha túl sok van benne, nem látod mindet. Pakolj több ládába és kész.

Mondjuk én súly-modot használok értelemszerûen, tehát a ládákban való tárolás annyira nem izgat, de még így is félrerakok néhány páncélt/fegyvert, ha mondjuk esetleg késõbb tudnám fejleszteni, meg hát a súly modnak is van egy korlátja.

A gond az, hogy a tárolás rész bugos, tehát belerakok cuccokat a ládákba, nem mindig jelenik meg benne az, amit beleraktam. Ez nem random, tehát állást visszatöltve, ugyanazokat berakva ugyanaz nem jelenik meg azaz "tûnik el". Az érdekes hogy ha elkezdek beledobálni más tárgyakat, akkor a "más" nem jelenik meg, de egyszer csak megjelenik az, amit beleraktam eredetileg 😊 Sokan szerintem észre sem veszik ezt a bugot, mert az ember nem is gondolná azt, hogy belerak valamit egy ládába, az nem tárolódik megfelelõen.

Az Unofficial Oblivion Patch leírásában írják hogy ez egy ismert hiba, ami elvileg javítható azzal ha mindent kiveszek a ládából, de nem igazán mûködik. Ez egy elég köcsög hiba.
A kitartás növelés harcos karaktereknek való varázslat, a láthatatlanság meg a tolvajoknak jó.

Kösz a válaszokat!

Az egyedi varázslatok nem nagyon izgatnak, mivel alapvetõen nem mágus vagyok, hanem harcos... 😊
Fantusz
Úgy emlékszem, ezeket az épületeket nem kell megvásárolni, csak megtalálni, igaz a berendezés már nem ingyér van.
A torony valahol fönt északon, a hegyek között a semmi közepén található, berendezés után lehet teleportálgatni a mágus céhekbe és az egyetemre, ezzel együtt nem tudtam megszeretni.
Picit beragadtunk az enchant oltáraknál, pedig ezek másodlagos fontosságúak a spell making oltárak mellett.
Spell making oltáraknál lehet egyedi varázslatokat készíteni, ami egy pure mage-nek hasznos, fontos, az enchant oltáraknál tárgyakat lehet mágiával felruházni, ami ugyancsak hasznos, de ha ehhez hozzátesszük, hogy a grand lelkek is gyengébbek a (17. szint fölött szerzett) Sigil köveknél, s az Oblivion-kavicsokhoz oltár sem szükséges, átértékelõdhet az enchant oltárak jelentõsége.
Feltételes mód, mert nem kötelezõ a fõküldetéssel foglalatoskodni, s akkor Sigil kövek nélkül kell megoldani a bûbájolásokat.

genndy
Ha megveszed a Frostcag Spire-t (Fagyszirt Orom), abban van enchant oltár. De elég sokba kerül a berendezése. Viszont ezzel kikerülheted az egyetemet.

Fantusz
Az egyik hivatalos plugin valahol északon egy varázsló tornyot ad a játékhoz, ott, ha megvásárolod lehet enchant oltárad az egyetemen kívül, illetve vannak modok, amelyek lehetõséget adnak akár a házadban felállítani enchant oltárt.
Utóbbira példa a Lost Spires, bár ez egy hosszú küldetéssorozat, sok érdekes lootal, s köztük lesz hordozható enchant oltár is.

A Sigil kövek is sok lehetõséget adnak tárgyak mágiával felruházására, tulajdonképpen azok adják a legerõsebb hatást, de szintezve vannak, a legerõsebb Sigil köveket 17. szint fölött kapod, s azokhoz oltár sem kell.

Oké kösz 😊

És alapjátékon kívül? GOTY és az official DLC-k fenn vannak.
genndy
Minden így igaz, kis kieg: az Oblivion kapuk kinyílásához a fõszálban el kell jutni egy darabig, mert a játék elején még nincsenek, de csak azokból lehet a Sigil köveket megszerezni.

Fantusz
Az alapjátékban az enchantoláshoz elõbb be kell jutnod az egyetemre (Mages gulid küldetések, minden városban meg kell csinálnod az ajánlásokhoz szükséges feladatokat).
Enchatolni oltáraknál lehet, ami az alapjátékban csak az egyetemen található, vagy modolni kell.
Oltár nélkül is van lehetõség fegyverek, öltözékek felruházására, Sigil kövekkel.
Ezeket a köveket kell elvenni a tornyok tetején, hogy bezáruljon az Oblivion kapu, s lehet picit csalni is vele (gyorsmentés a kõ elvétele elõtt, s ha nem tetszik a kapott kõ, visszatöltés...)

Fegyverekre tûzsebzést ilyesmit lehet valahogy rakni? Gondolom lélekkõ tölti akkor is. Ugyanígy páncélt felvértezni plusz opciókkal?
Betöltõképernyõm mén még nem láttam, mindenesetre mûködik 😊
Calver
fuck yeah Havok engine!

"The trees move. Do you not see it?"

genndy
Nem találod meg a gombok között, a tippeknél szokott lenni a betöltõképernyõn.
Blokk+Cselekvés (Eredetiben tehát Jobb egérgomb+Space)

A beállítások között nincs bocsánatkérõ kombináció, legalábbis én nem láttam. Nekem nincs olyan varázslatom, amúgy sem vagyok túlzottan varázslós fajta. Nekem elég állandó kísérõm van, a fighter stronghold-ból a tiszt... Koronássá tettem hogy ne haljon meg, meg képes a cuccai javítására is.
Fantusz
Ez nem így van, ha véletlenül megütsz valakit, létezik egy "bocsánatkérõ billentyû kombináció", s ha az illetõ egyébként kedvel felhagy a támadással.
Le is nyugtathatod a felbõszült társat (illusion varázslat), s az Oblivionban nincs álladó kisérõ, a néhány alkalom között azok a problémásak, amikor a társ nem koronás, s életben kell tartani (Martin a brumai kapuk bezárásánál - ha ott Martin meghal Game Ower)

Hasonló probléma, bár ez nem rejtett, ha társad van, nehéz úgy csépelni, hogy közben ne üsd meg a társadat, fõleg ha az ellenség valami testetlen izgága szellem, és ha ez akkor történik, amikor már elhunyt az ellenség, akkor rád támad a társ, és nincs menekvés... muszáj kinyírnod.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Látszik, hogy profik vagytok, valóban az lesz a probléma, hogy véletlenül megölhettem egy katonát a harcban. Erre nem figyeltem...
Leültem a büntetést, mostantól vigyázok erre is.
Fantusz
Szisztematikusan lopkodni csak Tolvaj céh tagoknak érdemes, hisz céhtagság nélkül eladhatatlan a szajré, legfeljebb csak a viselhetõ tárgyaknak veszi hasznát.
Tolvajcéh tagoknak megvan a lehetõség a vérdíj törlésére, csak valamelyik kisfõnöknek kell szólni, s a bounty felét kifizetve lerendezik az ügyet.
Inkább arra gyanakszom, hogy Kvatch ostrománál véletlenül lecsapott egy õrt a srác, még az sem kell, hogy meghaljon, elég csak fegyverrel, vagy mágiával megcsapni, s azonnal 1000 bounty-t kap.

genndy
Ha letartóztatnak, akkor a lopott cuccot nem kapod vissza, de a nem lopott ott lesz valahol egy ládában (valami Evidence vagy Confiscated nevûben).

dobj le mindent a földre, egy jol megjegyezhetõ helyen, ott fog maradni.
Majd felszerelés nélkül add meg magad a hatóságoknak.
Leülöd a vérdíjjat, és felveszed az eldobott felszerelést, igy a lopott cucc is megmarad...

benőmenő
A játék az igazi valósághûségre törekszik, így csak le akarnak húzni arannyal az õrök 😄
Viccen kívül, Kvatch-ban, vagy valahol harcközben nem csaptál le õrt? Nézd meg, hogy mennyi vérdíj van a fejeden. Egy õr azt hiszem 1000 arany.
Vagy amit Calcer írt.
Calver
az Oblivion... érdekesen kezeli a lopást. attól amit felkaptál, kaptál a buksidra vérdíjat. legegyszerûbb megoldást? konzol lenyit (0-ás gomb), setcrimegold 0 beír.

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok,

Lehet, hogy láma a kérdés, de kérem segítsen aki tud.
Most kezdtem a játékot, ott tartok, hogy Martint elvittem a templomba. Itt egy kis kitérõt akartam tenni, mert egy halom tárgyat szereztem menet közben, és gondoltam eladom a városban. Elvileg sehol nem loptam, egyszer vettem el véletlenül egy piros kézzel jelzett edényt, de rögtön el is dobtam.
Nos, bármelyik városba megyek ahol õrség van, azonnal rám szállnak lopásért. ha börtönbe megyek, akkor mindent elvesztek ami nálam volt. A probléma az, hogy foglalmam nincs mi bajuk van? Már ezerszer megnéztem az eszközlistámat, de nincs lopott cucc (feltéve, hogy jól tudom és a piros kéz jelzi a lopott tárgyat). Namost mi a fenét lehet kezdeni ezzel? Gyakorlatilag sehova nem tudok menni. Eldobni sincs mit, mert ninics lopott tárgy. Hogyan deríthetem ki, hogy mi bajuk van az õröknek?
benőmenő
Ahh a játék a régi 😊
Épp most írtottam ki Bruma 2/3-át lvl-en. Érdekes nézni, ahogy az emberek úgy járnak a hullatengerben, mintha mi sem volna. Néha a helyi thief guild fence lehajol egyet-egyet kilootolni xd
Ahhoz képest mennyire nyomták megjelenés elõtt, hogy radiant AI, meg minden xd
(ettõl még mindig a legjobb TES ever)
Visznont ha az ember már egyszer belejön, akkor szinte egyáltalán nem veszít álkulcsot az ember, és meglehetösen gyorsan meg lehet oldani a zártörést is. A Skyrim rendszerében pl. nem kevés szerencse is kell a sikerhez(mindenféle skill nélkül).
Az említett videóban elõször én sem értettem milyen ritmusról beszél a srác, pedig hangjelzést is lekopogta. Kb fél mp-enként van egy "katt", ebbõl van kettõ amit az álkulcs okoz, ha hozzáér a tüskéhez(1) és a tüske felpattan(2), a harmadik meg a "lockolás", bal egér.
Pár kulcsot elvertem így én is, de egy idõ után már elég lazán ment. Nekem is jobban tetszik, mint Fallout 3-ban, de az igaz, hogy nehezebb is rájönni a fortélyra.

benőmenő
ennél egy egyszerûbb, de idõigényesebb módszer, hogy quicksave minden zár elõtt és ha túl sokat törtél visszatöltöl 😊
Bár én is meg mernék esküdni, hogy van egy ritmusa és idõvel egyre kevesebbet rontja el az ember. Most feltettem megint és alig van szükség visszatöltögetni ennyi év "kihagyás" után is. Nekem ez a rendszer sokkal jobban bejött, mint ami a falloutokban, meg a skyrimben van.
Kösz a sok infót nektek!

kisokka: A leírásod kicsit szuperman-t igényel szerintem, én egyszerû ember vagyok, azért kösz... 😊

Végülis megoldottam, moddal, találtam egy modot, ami komplett kicseréli az egész zárfeltörést. Akár még a two worlds II zárnyitását is beállíthatom benne, de mivel azt az eredeti játékban már csináltam eleget, ezért az általa "Skyrim"-nak nevezett zárnyitási módot állítottam be mindenfajta zárra az inijében. Nem idegesítõ, és kis odafigyeléssel és érzékkel megy a dolog. Lassan egész játszható lesz ez a játék pár egy tucat mod után... 😊