41716
  • SaGa
    Igazából az is fontos, hogy a dummy.bsa legyen az első a sorban...
    A probléma az archiveinvalidation fogalomra vezet vissza, arról meg rengeteg leírás van ebben a topikban, csak sokat kell visszalapozni hozzá.
  • genndy
    Biztos hogy a FŰ lesz lila? Nem a TALAJ a fű alatt, ha jól megnézed, akkor a Birodalmi Város térképe, csak lilában?
    Ha tényleg a fű, akkor arra nem tudok megoldást, de ha a talaj, akkor nagyon könnyen lehet hogy a magyarítás kavar be, annál ez tipikus gond.
    MorroHun fórumából tudok segítséget idézni:
    Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini [Archive] részében így szerepeljen ez a sor:
    SArchiveList=dummy.bsa, Oblivion - Meshes.bsa, Oblivion - Textures - Compressed.bsa, Oblivion - Sounds.bsa, Oblivion - Voices1.bsa, Oblivion - Voices2.bsa, Oblivion - Misc.bsa
    Ebből a dummy.bsa fontos, hogy szerepeljen a sorban. Másik:
    "ahogy megfigyeltem, a patchek felrakásakor nyúlkált a magyarításon kívül program a textúrákhoz. ezért a gyári patchekre kezdtem gyanakodni.
    a eredmény: amikor az európai 1.2-es patchet raktam fel, hibás lett a textúra. de a US verzió patchével nem fordult ez elő. (megjegyezném, a Shivering Islels nincs meg, így annak a meglétének az esetéről nem tudok nyilatkozni). mindenesetre a javaslatom a lila térkép folt esetére: telepítsétek először az Obliviont. rá 1.2-es patchet (lehet, hogy párszor el kell játszani a játék teljes telepítését, míg jó lesz) majd indítsátok el a játékot. ha nincs textúra hiba, akkor kezdhetitek telepíteni a kiegészítőket. miután azok felvannak rakva, akkor jöhet a magyarítás." (MorroHun fórum, Re: Hibák jelentése topic, Lyobag 2009. szept. 16)
  • VargaViktor15
    azért hackelek, mert már kivittem az obliviont. most nem cheat segítséget kérek hanem vmi mást, hogy mivel lehet eltüntetni a lila füvet, mert ha berakom a full látótávolságot akkor lila lesz a fű! HELP
  • gyonax
    Lehet, hogy nem az én dolgom, hogy beleszóljak, de én a helyedben nem használnék ennyi cheat-et játék közben. Ha túl hamar megkapsz mindent, akkor a játéknak nem sok értelme van. Az Oblivion a nehézségi modok nélkül alapból nem annyira nehéz, és megvan a varázsa annak, hogy fejlődsz, és egy dungeon mélyén végre találsz egy olyan páncélt/fegyvert, amit már régen kerestél. Tehát ha egy tippet megfogadsz: próbáld meg játszani a játékot, ne pedig félistenként átrohanni rajta(persze ha nem ez az eredeti cél/csak a sztori érdekel).
  • genndy
    Úgy tűnik megint én vagyok a szerencsés nyertes...:)
    Íj: 00035E7B
    Nyíl: 0001EFD5
    16. szint fölött találhatsz a ládákban és ellenségeknél ében cuccokat.
  • VargaViktor15
    Nekem most az
    Ében íj ID:
    Ében nyíl ID:
    Kéne... néztem ezt az uesp wiki-t, de mondom nem tok angolul :) vagyis nem annyira szal pls vki mondja meg nekem ennek a 2 fegyvernek a kódját
  • genndy
    Találhatsz egy teljes szettet a Harcos Céh küldetései során, amikor elküldenek az Elhagyatott bányába (Az elhagyatott bánya trolljai), egy hullán lesz. Ha nem akarsz addig várni, akkor a kódok sorban:
    00038514
    00038512
    00038510
    00038511
    00038513
    0003647D
  • Calver
    uesp biztosan
  • VargaViktor15
    Újabb kód kérdés :)
    Fekete berek, csizma, lábvédő, mellvért, kesztyű, sisak, pajzs
    vki tudja?
  • genndy
    Igen, M'aiq halhatatlan/megölhetetlen karakter, úgyhogy tőle nem fogod tudni elvenni.
    Csuklya egyébként van egy pár a játékban (ha nem kimondottan a rongyos kell), de tényleg nem sok. Én nekromantáknál is találtam néha, talán boltban is előfordul, ritkán. Az anvili Máguscéhben is találhatsz egyet.
  • VargaViktor15
    nagyon szépen köszönöm a segítségeket.. amúgy igen csak rajta van olyan csukja és ez zavaró, mert még csak megölni sem tudom -.- pedig az az egyik kedvenc felszerelésem
  • genndy
    Persze, kérdezz csak nyugodtan, csak amiatt írtam hogy ott aztán tényleg minden megvan, viszont angolul. Am én is onnan nézem ki a kódokat :)
    1. Rongyos csuklya: player.additem 0007101E 1 (nem tudom hogy sikerült pont ezt megtalálnod, egyetlen van belőle a játékban, M'aiq-on...)
    2. Igen, Marinecorps jól írja, a fekete lélekkövet csak emberi (egészen pontosan humán, tehát argóniai, ork vagy khajit is jó) lélekkel lehet maximumra tölteni.
  • Marinecorps
    Minden ember lelke grand. Ez a jó fekete lélekkőben hogy emberek lelkét is be tudja fogni, pl útonállókét.
  • VargaViktor15
    4-es vagyok angolból, de nem igazán értem még, mert 8. osztályba járok... am köszi szépen megint és őm még két utolsót kérdeznék:
    1. Melyik a kódja a rongyos csukjának?
    2. Hol találok olyan szörnyet amibe teljesen feltöltődne a fekete lélekkő, mert a csontváz bajnoknak és a rettenetes zombiknak is csak ''nagy'' a lélekszintje
  • genndy
    Nem értetted teljesen jól. Hetente egyszer lila fény világítja meg az égből az oltárt (asszem a nap csütörtök, de nemtom a játékbeli nevét; ha szerencséd van, lehet hogy egy nekromantát is találsz ott amint bűvöl, úh lehet hogy ingyen találsz is egy fekete követ. A fény éjszaka jobban látszik). Ekkor kell a hatalmas lélekkövet az oltárba rakni, és rá a lélekcsapda varázslatot. Ezután rögtön veheted ki a fekete lélekkövet, nem kell várni.
    Könnyebb út: player.additem 00000192 1
    Ilyenekhez egyébként nagy segítség az Elder Scrolls Wiki (http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Oblivion) angol, tehát némi angoltudás nem hátrány.
  • VargaViktor15
    vagy ha van könnyebb része, hogy milyen kód kell a fekete lélekkő lekéréséhez az jobb lenne :)
  • VargaViktor15
    Újabb kérdés: hogyan kell fekete lélekkövet készíteni? olvastam többször 2 papírt amin az állt, hogy: ''Helyezzetek az oltárba hatalmas lélekköveket majd végezzetek az oltárra lélekcsapda varázslataitokat és a lélekkövek a... játékszerezi lesznek.. másik papír: hetente egyszer süt le a ... fénye az oltárra. Ebből annyit értetem meg, hogy egy hatalmas lélekkövet kell az oltárba helyezni majd az oltárra egy lélekcsapda varázslatot kell nyomni majd 1 hét múlva az fekete lélekkő lesz... DE nem lett az! ha valaki tudja mi a titka pls árulja el nekem is
  • VargaViktor15
    Kösz!
  • genndy
    Szia! Ha minden igaz ez kell neked:
    player.additem 00000194 1 (ez ad neked 1db Varla követ). Másik megoldás: "No Recharge" : http://oblivion.nexusmods.com/mods/32342 (soha nem merülnek le a varázstárgyak, botok, stb.)
  • VargaViktor15
    Csá all! Újra itt :) még áprilisban kezdtem el újra az obliviont azt 2 hónapig nyomtam most megint elkezdem, de most több hackel... nem tagadom akkor is már hackeltem csak az alap dolgokat pl god mod... nem tudom itt ki szokott cheatelni őő egyik oldalon írtam egy kérdést, hogy mit kell beírni a varla kő lekéréséhez, de ott féléve írt valaki utoljára szal nem tom mikor kapok rá választ... valaki tudja mit kell beírni, hogy lekérjük a varla követ? [player.additem 0000000... vmit ezután kell beírni asszem csak nincs sehol leírva, hogy melyik a varla kő a lényeg ha valaki tudja és elárulná nekem azt megköszönném :) vagy esetleg valami olyan kód amivel fellehet tölteni a varázsbotokat vagy ilyesmi
  • steweee
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2486209209814&set=a.1264908638063.33883.1690195473&type=1&theater
  • steweee
    ugyanilyen kérdésem lenne, de rájöttem már hogy vmi más lehet a bibi:

http://oblivion.nexusmods.com/mods/14442

letöltöm a csomagolt fájl, nem jelez hibát, de a fájlszerkezete ugyanolyan mintha sérült lenne, és nem tudok vele mit kezdeni. zip-es mind a kettő. winrar kicsomizza, de próbáltam zip tömörítővel is, hátha az a hiba. de nem.

tud erre vki megoldást ?

• steweee
    ROM Revised Oblivion Mod - ennek keresem egy nem korrupt letöltési lehetőségét. mint a tesnexuson, mint a planet elder scrollson hibásan van fennt...

http://www.google.hu/#hl=hu&gs_nf=1&cp=24&gs_id=5&xhr=t&q=ROM+Revised+Oblivion+Mod&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=ROM+Revised+Oblivion+Mod&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=bfbe4867dc3fb728&biw=785&bih=412
  • kisokka
    Végül közelebb volt a vége, mint gondoltam. Ugyanúgy nem szűnt meg a dolog.
    Az az érdekes, hogy a csizma után még nem volt ez a bajom, de a kard előtt már igen. Lehet véletlen lecsaptam valakit, amikor a templomot támadták meg, csak azt nem értem miért mutatja a stat...
  • kisokka
    A legegyszerűbb az lesz, ha kitekerem a kieget, hátha elszáll ez a gyíkság.
  • Although
    *fame
  • Although
    Hm érdekes be kellene írni angolul a keresőbe pl altars dont work for a famy character Knight of nine?. Akkor ez így nekem valami bugnak tűnik.
  • kisokka
    Az lehetetlen, mert vagy egy hónapja zúztam le a bajnokot és utána vígan mehettem imádkozni a templomokba(a játékban lehet vagy 100 napja is). Meg ugye el sem tudtam volna kezdeni ezt a kieget, ha erre rágott volna be a Kilenc.
  • Although
    Hát akkor lehet az :(
    Olvasd végig hogy lehet megszabadulni tőle.
  • kisokka
    Az arénabeli gyilokot gyilkosságnak számolja a stat(ezt rögtön utána megnéztem, mert kiírt egy üzenetet, hogy valakik felfigyeltek rám és először azt hittem az istenek, de másról volt szó ugye...).
    Az infamyn, vagy hírhedtségen egy darab pontom sincs, a fame-en van 108.
  • Although
    Írja is ha egynél több infamy pontod van, a thieves guild is ad pontot. Akkor nem tudo használni a relicset majd.
  • Although
    Nagyon jó kis rendszere volt az oblinak :) Pl a skyrimbe már sima kardal is lecsapod a ghostokat itt meg kellett valamilyen töltés a ardra :)
  • Although
    Akkor nem tudok segíteni úgy emlékszem nekem bármilyen régen is volt murder, megjegyezte és akkor már nem tudtam használni csak az evul oltárt. Persze nekem sok gonosz karim volt :) És azért se értem mert akkor te már végigcsináltad a zarándoklatot is. Próbáltál ráolvasni az oblivion wikire? nem hiszem hogy az aréna gyilkosságnak számít, de nem tudom.
    Az uep wiki szerintem a legjobb. http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Knights_of_the_Nine_Quests
    - Completing the Knight of the Nine questline will require a player to abolish their Infamy.
    Nekem nem jut eszembe jobb hiába van sok jó pontod ha van infamy az gond. itt van egy kis lista.
    http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Infamy
  • kisokka
    Ezt a kieget nemsoká végigviszem, megvan az összes cucc, ami kell, már a főbossal fogok nemsoká harcolni, legutolsó mentésem már bent van a szentélyében. A főzeteket ismerem és használnom is kell emiatt őket, de ugyebár sokkal egyszerűbb volt eddig bemenni egy templomba és leróni a tiszteletet és max harc közben, ha kapok valami csökkentést, akkor használni a piákat.
    Eddig végig jó karakterem volt, senkit nem gyilkoltam meg(illetve az Aréna harc végét gyilkosságnak vette, de az már sokkal régebben volt és utána még rengetegszer működött a templomi ima), soha nem lopok el semmit, mivel szükségem sincs rá.
    Ezért sem értem mi történhetett, de valahol ebben a kiegben történt a változás. Remélem, ha befejezem, akkor elmúlik ez az átok, mert így kb akkora megszívatásnak érzem, mint amikor megharapott egy vámpír(na mondjuk az szerintem felülmúlhatatlan nagy oboa volt).
    A statisztikám is patyolat tiszta, ugyanúgy az az egy gyilkosság van benne(amit szintén genyóságnak tartok, mert vagy megölöm a bajnokot, vagy ott maradok az arénában végidőkig).
  • Although
    De a fő karakter panelen meg tudod nézni milyen negativ hatások vannak rajtad. Vannak olyanok amit egyszerű főzet is leszed van olyan amihez felsőbb segítség kell.
    Fura így írva dolgokat, szóval úgy gondoltam a Skyrim azért jobb az oblivonnal sok szempontból, de most hát azért ez a már bőven konzolos játék, mélységben azért jobb utódjánál.
  • Although
    Oblivionnak is van egyfajta karma rendszere, nem emlékszem ez csak a knight of nine-al vagy anélkül is ,de szerintem anélkül is. Ha gyilkolsz akkor a jó istenek, akik ezt látják nem nagyon fognak támogatni. :) Van egy kis kieg ami ad egy sötét istenséget a játékba imahellyel ahol gonosz elvetemült karakterekkel is le tudod venni a rontást vagy restorationba van spell ami leszedi ha mágus karid van ha nem akkor talán alchemyvel tudsz valamit kezdeni vagy megveszed a kis kieget ahol sötét istenség segít. :) Persze a knight of nine full jó karakterek részére készült végig kell csinálnod a zarándoklatot és utána megtisztult lélekkel leszel képes csak legyőzni a main boss-t :)
  • kisokka
    Csinálgatom ezt a Knights of the Nine melléket és észrevettem némi változást a dolgokban. Az még oké, hogy az egyik paplovag relikvia miatt át kellett vennem egy átkot egy embertől, amiről pontosan nem is tudtam miféle átok(ahogy ugrált utána a csávó, gondoltam betegség, meg miegy).
    Viszont az már necces, hogy a templomokban imádkozni sem tudok, mindenhol gyilkosnak, meg tolvajnak néz az adott isten(pontosabban a felugró szöveg szerint kéne meggyónnom mocskos bűneimet/?!/).
    Nyugtassatok meg, hogy ez a KOTN-hoz tartozik és nem csak elcsesződött valahol a karakteremAz még hab a tortán, hogy az erőnlétem vánszorogva vonul a helyére, a manám meg kb sehogy, de ezt tényleg az átoknak tudom be.
  • steweee
    az FCOM 1.0-a a végleges ? próbálta már vki ? még sose tettem fel, csak érdekelt a dolog. ha nem lenne bugos, még egy végigjátszást megérne így ... :)
  • steweee
    köszönöm, kipróbálom.

- nem kell egyeznie a zenék neveinek, elég beszúrni a music mappába a számokat. legalábbis anno a megjelenése után így csináltam, és működött..

szólt a játék alatt exploring módban zámbó jimmitől a nézz le rám ó istenem... :):))))
  • SaGa
    A játékon belül nem, de létezik egy program, ami simlinket tud létrehozni bárhonnan bárhova.
    Hardlinkshellext-re keress rá.

Megjegyezném: a dvd nem egyenrangu a hdd-vel. A sound mappa nem csak a zenéket, hanem sok egyebet is tartalmaz, a dvd-t jobban fogja rángatni, mint a hdd-t és gyanítom akadozó lesz tőle a játék.
    Ha csak a music mappát linkeled át, van valami esély, de a zenék neveinek egyeznie kell az erdetiekkel, másképp nem fogja őket használni.