The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre írtam hogy átszerkesztetted, volt egy mondat ami feldühített. De rájöttél te is hogy miután csak segítettem valakinek nem kellett volna faszkalapnak lenni. De már betettem az elejét..segítek ezen értelmetlen beszólások nélkül nincs ez a hosszú adok kapok, és nincs az a mondat se. És tõlem egy ilyet sehonnan nem találsz mit ez a te emberre menõ beszólásod értelmetlenül...
Biztos vannak rossz szokásaim nekem is meg talán a stílusom sem szereted és sokan nem szeretik. Lehet én is így vagyok a tiedel. Csak nem teszek személyes megjegyzéseket. Lehet sokszor leírom hogy "lebutított" de nem foglalkozok a te beírásaidal ÉS nem teszek személyes megjegyzést csak ha okot adnak rá!! Az utolsó mondatodat meg borítékoltam...

Calver
ó, a külföldi guild, igen, már ezt is hallottuk Skyrim topicba. és persze hogy a külföldi fórumok mennyivel jobbak, mint minden magyar, meg amúgy is, mindenki dögöljön meg. hallottuk már, szerencsére eszmefuttatásodat nem volt idõd befejezni, tekintve h jó szokásodhoz híven elkezdtél személyeskedni és kivágtak egy hónapra. unalmas. baromira. megállás nélkül az értelmetlen ostobaságaidat ismételgeted mindenütt.

nagyon türelmes ember vagyok, de amikor végigpörgetek kedvenc témák között, és háromból kettõben annyit látod tõled, h "jajj ezt is mennyire lebutították, hurr-durr" 4 hozzászóláson keresztül (mert egybe beleírni mindent ugye luxus), azon bizony egy idõ után nehéz átsiklani.

édes, hogy olyan lazacsávó vagy, hogy senkinek a véleménye nem érdekel, csak szerencsére nem mindenki hülye és csak te vagy helikopter - ha többen megemlítik, hogy baromságokat beszélsz és a tökük tele vele (Skyrim, DA2, még sok-sok helyen), néha nem ártana rá hallgatni.

az meg végképp aranyos, hogy egy "Faszom kérte a véleményed..." szöveg után visszakérdezel, hogy ugyan hol anyáztál <#idiota>

hszt szerkesztésével kapcsolatban pedig képzelõdsz, nincs se vipem, se szükségem személyeskedésre.

"The trees move. Do you not see it?"

Ez a te véleményed az enyém meg más...
Csak nem kezdek el ilyeneket írni neked.."Ja persze csak az az rpg amit te.." De nem folytatom mert nyilván letagadod vagy nyafogsz hogy nem emlékszem szóról szóra.. Légyszi kímélj meg legközelebb ettõl én se teszek ilyen megjegyzéseket. Ok?? Ha írsz valamit leírom miért nem értek egyet de nem kezdek el kötekedni, te se tedd oki?

Persze ha átszerkeszted amit írtál így elõnyben vagy.......Ügyes erre nekem nincs lehetõségem...kár nem csináltam screenshotot. Volt egy két személyes megjegyzés ott....Ügyes...most mehetsz panaszkodni a moderátorhoz is.

Nos ha lehet akkor írd már be hol anyáztam. Az meg nem érdekel ki hogy pontoz segítek nem sokat jelent van aki szereti nyomkodni és a nyomkodok fele kb 10 éves. Nem érdekel. Van pár tag akivel megértem magam az elég te speciel nem oszt nem szoroz kategória vagy, nem tartozok azok közé akit érdekel a kategóriád. Jött egy emberke válaszoltam neki azt elolvastam ezt a régi leírást amit betettem és beírtam ami így eszembe jutott. Te meg megjelentél és elkezdtél kötekedni. Már csak azt tudnám hogy miért? Miért nem találok ilyen barmokat mint te egy külföldi guildbe? Miért kellett?? Kényszert éreztél rá? Olvasd már vissza... Nem tetszet és? Foglalkozok én a te beírásaiddal? Nem akkor miért nem megy ez a minimum neked???

Calver
segítek: unom már a hülyeségeidet olvasni. szerintem egyetlen értelmes hozzászólást sem olvastam még tõled ez a fórumon, csak siránkozást és köpködést... ó, és persze kurvaanyázást. mások is unják, legalábbis az alapján, hogy ha valaki nem veszi lejjebb tûréshatárt beállításokban, alapból láthatatlanok a hozzászólásaid... de biztos nem a bájos stílusod tehet róla, és tutira igazad van, mindig minden mindenütt le van butítva 😊

berakhatsz még pár kisregényt, hátha félúton felfogod:
leegyszerûsítés ≠ lebutítás

ráadásul az alkímia spec alig változott a két játék között.
Oblivion rendszere messze túlkomplikált volt, ha valaki a "maximumot" akarta kihozni a karakterébõl, gyakorlatilag ülhetett le számológéppel/papír ceruzával a játék elé. ehhez képest Skyrim-ben sokkal természetesebb és kényelmesebb lett a szintlépés - ez nem lebutítás, ez abszolút de pozitív hatású egyszerûsítés.

Mortar and Pestle
The Mortar and Pestle is the basic apparatus you need to combine two or more ingredients to create a potion; it is the only required apparatus.

One effect of the Mortar and Pestle is to add to your Alchemy skill - anywhere from 2.5 points (Novice equipment) to 25 (Master equipment).
Therefore, improving the quality of your Mortar and Pestle increases the prices of potions and causes small increases in the magnitude and duration of all effects of both potions and poisons.

Retort
The Retort increases the magnitude and duration of all positive effects of the potion.

A Retort will typically increase the magnitudes of all positive effects by 5% (Novice equipment) to 50% (Master equipment); durations are increased by 10% (Novice equipment) to 100% (Master equipment).
A Retort never has any effect on a poison, or on the negative effects of a potion.

Calcinator
The Calcinator increases the magnitude and duration of all effects, both positive and negative.

A Calcinator alone typically increases both the magnitude and duration by 3.5% (Novice equipment) to 35% (Master equipment)
If a Calcinator is used in combination with a Retort, the Calcinator will typically increase the magnitude of positive effects by 14% (Novice equipment) to 140% (Master equipment).

Alembic
The purpose of the Alembic is to decrease the magnitude and duration of negative side effects in potions (not in poisons). However, there are some quirks about how Alembics actually work (see Calculating Potion Strengths for details).

An Alembic is supposed to decrease both the magnitude and duration of negative side effects by 20% (Novice equipment) to 200% (Master equipment).
In reality, a Novice Alembic may increase the magnitude and duration of negative side effects by as much as 15%!
Apprentice and higher quality Alembics will always decrease negative side effects, but the magnitude and duration are never decreased below 1.
An Expert quality Alembic is sufficient to ensure that all negative side effects always have the magnitude and duration of 1; upgrading to a Master quality Alembic causes no further improvement.
Although Alembics are not supposed to, they will typically increase both the magnitude and duration of poisons (this effect is not dependent upon the quality of the Alembic; see Calculating Potion Strengths for details).

De itt van lehet nem volt tökéletes de persze az a legegyszerûbb amit a Bethesda csinált kiveszek mindent belõle is akkor biztos nem lesz gond...

Ember leírtam a véleményem te meg idejössz kötekedni. Speciel ez egy elég komplex alchemy rendszer volt most elolvastam veled ellentétben minden elemnek helye volt. Te meg idejössz kötekedni? Mi volt felesleges benne az hogy nem egy asztalon egy egy gombot nyomogatok? Nekem tetszet ez a complex dolog ami már a morrowindhez képest pár helyen egyszerûbb is volt, te meg csak kötekedsz a faszom kíváncsi rá.

Faszom kérte a véleményed...

Calver
hát persze, mindig minden le van butítva, és rajtad kívül nincs "igazi RPG-s" a világon. tudjuk.
nem egy jóval átgondoltabb és kezelhetõbb rendszer lett az Oblivion elmebajához képest (amit én spec csípek, félreértés ne essék), ahol nem használt képzettségeket kellett pakolnod major skill-ek közé hogy ne tápolódjanak rajtad túl ellenfelek és döngöljenek földbe, hanem lebutítva. hát persze.

Így olvasva ezeket az ember mindig csak arra jön ár mennyi mindenben le lett butítva a skyrim 😊

Kicsit más mint a skyrimbe. Találsz felszereléseket, amivel tudod készíteni a dolgokat és ezeket magaddal is tudod hordani.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Alchemy
Ez egy jó összefoglaló, almenükel és recept kalkulátorral 😊

Értem. Köszönöm a gyors választ. Mérget meg ilyeneket még egyáltalán nem kevertem. Azt se tudom hogy kell. Na de majd feltalálom magam. Ha jól emlékszem, vettem is fel ilyen alkimista könyvet. 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Függ a képességeidtõl meg a skilltõl ha magas akkor menni fog. Persze függ attól is hogy az ellenfél páncélozott vagy nem meg sokmindentõl de a gyakorlat teszi a mestert 😊 Az oblivon rendszerben az ugrások az kb így néz ki skillenként 25,50,75,100 itt kapsz plusszokat. Meg persze hasznos a méregkeverés is.

Na megcsináltam az elsõ DB (Dark Brotherhood) küldetést. Csak egy kérdésem lenne:
Hogyan lehet megölni valakit egyetlen egy szúrásra? Vagy olyat nem lehet? Azt vágom hogy elõször is észrevétlennek kell maradni és úgy hátba támadni valakit, de én ezt csináltam de mégse ment le teljesen a célpont élete. Utána még vagy 2 percen át harcoltam vele. Így nem éppen volt profi munka. :/
Vagy csak simán fejlõdnöm kell még? Mert íjjal már tudok lesbõl támadni úgy, hogy abba az ellenfél rögtön belehaljon, de tõrrel/karddal nem.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

benőmenő
Kösz! Az utolsó jónak néz ki.
morroblivion
vagy
morrowind enhanced
morrowind 2011

benőmenő
Hali a morrowind topic eléggé kihalt ezért itt kérdezem, hogy milyen modokat érdemes a TES III-hoz leszedni? Fõleg olyanok érdekelnének amik a grafikát javítják, meg karaktergeneráláskor kicsit több opciót adnak hozzá a kinézethez.
Vagy esetleg egy ezüst hosszú kard. a settenkedés azért jó mert 6× sebzést ad vagy pedig 3×
Hát figy nem kellett hozzá semmi más csak 100 settenkedés amit meg úgy csinek, hogy fogom magam és pl a birodalmi város egy részénél guggolás mód és séta azt hamar felmegy 100-ra aztán egy acél hosszú kard kb 30-40 képzettséges pengével egy hátba döfés és pá Holtak Árnya
koschwarz
TIE-jal volt olyan, hogy ha belefutottam egy assassinba egy erdõ közepén, akkor ott szinte a teljes supply-omat felhasználtam, mire sikerült azt az egyet legyõzni 😄

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Fantusz
Kösz, de jelenleg csak nosztalgiázom az Oblivionnal, nincs fönt a gépemen.
Néhány éven kereszül azonban aktívan lekötött, kezdtük a "nyers" Oblivionnal, aztán jöttek a modok. Kezdetben voltak a mindent játszó karakterek, aztán már csak a szerep szerinti feladatokat csináltam egy-egy figurával.
Néhány nagyon várt mod soha nem lett, s valószínûleg soha nem lesz kész, de igan színvonalas munkák is készültek, amelyek új életet vittek a játékba, ami így szinte már csak nyomokban hasonlított az eredeti játékhoz.
Az ismerkedés szakasz után jellemzõen a nehezítõ modokat kerestük, jó az, ha van kihívás a játékban.
Nem voltam igazán rajongója az OOO-nak, mert elég jól kiszámítható volt, de az kétségtelen, hogy nehezített a játékon, és rengeteg jó ötlet volt benne.
A TIE már jobban tetszett, pedig egy végtelenül egyszerû modocska - persze, aki a kezdetktõl fogva félistenként szeretne nyomulni, annak felejtõs, mert itt sokáig a nyúlcipõ a leghatékonyabb.

volt olyan mod ami felerõsítette alaposan umbra nénit. most csak olyat látok a nexuson ami a kardot erõsíti.

hátrafelé furásra meg van 10 mod legalább, keresõbe *running backward* és válogathacc...

Fantusz
Természetesen néhányszor legyõztem Umbrat, de nem vadásztam rá különösebben, márcsak azért sem, mert a kedevenc karakterem a pusztakezes, breton mágus volt, s Umbranal semmi olyan cucc nincs, amiért érdemes lenne ok nélkül megölni.
A teljes ebony páncélzat harcosnak sokáig kiváló viselet, a kard már neccesebb, picit fölösleges a 120sec soultrap, de harcosnak kétségtelen elõnyös, ha alacsony szinten ilyen szerelést tud magára venni.

A lényeg az lenne (szerintem), hogy Umbra legyõzése alacsony szinten sem lehetetlen kategória, de "örök élet" és a többi cheat a játék halála.
Offline játék, tehát, ha valakinek kódokkal megfelel, nyugodtan játszhatja, csak a harcok, gyõzelmek értéke lenullázódik, mi a dicsõség kockázat nélkül legyõzni Umbra-t, ha közben a karakter halhatatlan?
"nem akarok felvágni, de én 7-es szinten lopakodva kinyírtam egy csapásra" - normál nehézségi fokon játszva, Umbra nem nyírható ki egy csapással, sõt megkockáztatom ilyenkor még jól taktikázva is hatalmas kihívst jelentõ ellenfél (ha egyszer megüt, vége a harcnak), 10-15ös szinten egy jól képzett mágus, íjász már esélyes ellene, ha tartja a távolságot, közelharcban viszont még esélytelen legyõzni.

Calver
legegyszerûbb, ha az ember nekimegy az Apotheosis-al... csak gyorsan kell futni és pontosan célozni, mert a lelkemnek valami 400 hp-ja van, megfejelve baromi erõs regenerációval <#idiota>
de az tény, h játék egyik legerõsebb ellenfele, és alacsony szinten baromi nehéz legyõzni... magas szinten meg úgy is minden meghal 1-2 ütésbõl, ha jól fejlesztetted a karakteredet.

Fantusz
Onnantól kezdve, hogy örök élet kóddal, meg ki tudja még milyen kódokkal játszol, nem hiszem, hogy dicsõség bárki legyõzése :-)

Umbra nem könnyû ellenfél közelharban, de taktikázva legyõzhetõ viszonylag alacsony szinten is, s az ilyen dicsõséget nullázzák le a különbözõ kódok.

a küldit én nem csinálom meg csak a páncélja kell
Izé nem akarok felvágni, de én 7-es szinten lopakodva kinyírtam egy csapásra 😄 igaz lopakodva ami plusz 6× sebzést adott am kösz!
Talán Vindasel.
A csaj full ében páncélban,csak ha kevés a szinted akkor nehéz kinyírni(valahol azt írták hogy egy 50 szintû karakter Itten).
Egy daedra adja a kardos küldetést,a szentélye a romtól nyugatra van nem messze(szerintem nem éri meg visszaadni a kardot).

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

Egyik mentésemnél volt egy olyan hely egy ayleid rom amely nem volt nagyon tágas helység, de volt ott egy hapi aki ében cuccot hordott, de az volt a neve, hogy holtak árnya ében xxx és a kardja fekete volt + vmi küldetéstárgy is nos ha valaki tudja hol van ez az ayleid rom akkor mondjátok meg pls én már letöröltem azt a mentést valahol cheydinhal, bruma,chorrol között lesz... lehet megtalálom nem tudom, de ha vki tudja akkor pls help
Fantusz
Nem nagy ördöngõsség fekete lélekköveket készíteni, ami az egészet megnehezíti, az az idõfaktor, ugyanis nem mindegy, mikor próbálkozol.
Több necromanta oltár is van a játékban, ami hírtelen eszembe jut, Skyngradtól nem messze is van egy, s a lényeg, hogy a Kavatch felé vezetõ útról lehet is látni, mikor aktív.
Persze ez is csak némi könnyítés, mert ahhoz, hogy meglásd, a közelben kell tartózkodni - fehér fényoszlop jelzi, amikor aktív az oltár.
A kõ készítése egyszerû, üres grand kövek, és soultrap varázslat kell hozzá.

Amelyik kõben már van valamilyen lélek, annak szintjét nem tudod növelni semmiképp. Elhasználod azt, ami benne van és annyi.
Az üres kõbe foghatsz megfelelõ "méretû" lelket, a soultrap varázslat segítségével. Vagy rámondasz egy hosszabb idejû soultrap-et az épp aktuális ellenre, majd igyekszel annak hatóideje alatt agyoncsapni, vagy szerzel/készítesz soultrap-pel felszerelt fegyvert és azt használod. Ez utóbbinak az a hátránya, hogy minden lelket befog amit ér, és abba a kõbe tölti amelyikben megfelelõ méretû hely van. Így aztán grand black kõbe is simán betolja a petty lelket egy folyamirákból, ha épp csak az van a szütyõben üresen.

Az egyetlen többször is használható lélekkõ az Azura Csillaga. Nem azt kell odaadni Martinnak. Neki jó bármelyik daedra küldetésben jutalmul kapott tárgy.

Bekapcsolt örökélettel játszani az Obliviont? Van értelme?

Igen igen, de nekem nem mûködött valamit elbénáztam 😄 Jó lett volna ha ez megmarad a skyrimba is.

Én se csináltam még fekete lélekkövet,de vannak oltárak ahol a hét egy bizonyos pontján ha raksz bele egy lélekkövet,és nyomsz rá egy lélekcsapda varázslatot,akkor létrehozhatsz egyet.
Van is rá egy küldetés hogy hogyan készül,a mágikus céhben.

VargaViktor15: Bármilyen daedric herceg által szerzett tárgy jó hozzá(amit az oltáraiknál lehet beszerezni az elvégzett küldetés jutalmaként),ilyen a csillag,a bigyó(csak tudnám mi az angol neve),a csontkulcs(az eltörhetetlen tolvajkulcs) is.

I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.

ja azura csillagát ismerem csak az küldetéstárgy martin septimnek am nem kell egyelõre mert a misztikus egyetemen találtam hatalmas szintût. a másik kérdés még az elõzõhez kapcsolatban, hogy: lehetséges az is, hogy azért nem váltam vámpirrá mert nos hát be volt kapcsolva az örök élet? lehet, hogy az elsõ karinál még ne használtam...
A fekete lélekkõ a necromantáknál van ha meglesed hogy készül elvileg te is tudsz készíteni sima lélekkõbõl de nekem sose sikerült 😊

Én azt hiszem hogy csak üres lélekkövet lehet feltölteni lélekkel,és a töltet függ az áldozattól,szükséges egy lélekcsapda varázslat amit az áldozatra kell varázsolni(mielõtt kifekszik végleg),vagy egy olyan fegyver ami ezzel a varázslattal(is)rendelkezik(pl:Umbra).
A sima lélekköbe nem lehet humanoid lelket belerakni,ehhez fekete lélekkõ kell.
Csak sajnos a lélekkövek egyszer használatosak,kivéve az Azura Csillaga(az felhasználható bármennyiszer),de azt egy külön küldetés adja.

Találtam egy helyet ahol van egy hatalmas lélekkõ és benne nagy a lélekszintje mivel a hatalmas lélekkövet még egy fokkal lehetne emelni gondolom hatalmasra... csak, hogy én nem tom, hogy kell lélekkõbe zárni lelkeket szal ha valaki tudja akkor help! pls!
Yess!! jó a zene is benne 😊 tesóm gépén felett rakva az oblivion még angol változatban és ott megvolt még a zene szal rájöttem, hogy a magyarosítás vhogy kitörölte :/ nos van még 1 bibi (mindig van egy)a sötét testvéreknél mikor felajánlják a vámpirizmust akkor hogyan válhatok azzá? fogtam magam elaludtam megharapott utána kiírta, hogy vámpír leszek 3 nap múlva, de elõtte aludj!!! meg azt a 3 napot azt írja várj 3 napot majd utána aludj rá szal elkezdtem: aludtam egyet utána azt a 3 napot a várásmód nélkül kell megtenni? mert én azzal megtettem majd aludtam vagy 100 órát de semmi 😞 nos ha ebben is tud vki segíteni akkor pls help!
Kóddal megcsináltam hogy max pontom legyen, de így is ugyanazt a szöveget adja ki. Lehet az a baj hogy korábban már voltam vámpír, és megcsináltam az összes bérgyilkos küldetést?

töltöm. ha tényleg csak sima futtatással települ, akkor nagyon megköszönöm. én anno próbáltam a wyre bash-t és a python-t is, de vhogy nem mûködött...

Ha ezt töltöd le, egy lépésben megvan a telepítés. Nem kell hozzá semmi más. Python sem, ha a nativ verziót teszed föl belõle.

sztem senki nem haragudna meg, ha megosztanád velünk röviden a módját. én személy szerint sose tudtam mûködésre bírni, pedig tényleg jó lenne, mivel mostanság is játszok az oblival, és néha nálam is jelentkezik ez a probléma

úgyis alig van már új hsz.

Amúgy mikor kb 1 hónappal ezelõtt felraktam az Oblivion magyarosítását akkor Hála Talos-nak nem volt lila a fû és volt hangjuk az embereknek... DE!!! nem volt zene sehol sem :/ a rendes hangok megvoltak pl a kard csapása mondjuk meg ezek kivéve nem volt zene sehol sem semmilyen barlangban sehol! Az oblivion mappájában meg is néztem és vhogy eltûnt az összes zene... nos ha valaki áttudná másolni vhogy nekem a zenéket akkor megköszönném 😊 mondjuk msn-en: [email protected] itt fent szoktam lenni rendszeresen.
Köszönöm mindkettõtöknek! 😊
Az Anvili ház az nem az amit 5 ezer pízért vetted meg,és nem a bárótól/hercegtõl/város vezetõtõl,hanem magánszemélytõl?
Ha az,akkor aludj egyet a házban és akkor beindul a küldetés. <#kacsint>
A második az a harcos céh elsõ küldetése.

Másodikra azt hiszem a harcos céh adja..

Hali all õm 2 küldivel kapcsolatos kérdésem lenne: 1. Anvil-ben amit lehet venni házat azt hol lehet bõvíteni? mármint poros és lerobbant az egész ház... hol lehet rendbe rakni? meg a pincében van egy ''lezárt átjáró'' ha van hozzá vmi küldetés pls help. 2. Van egy olyan küldetés ahol oroszlánok jutottak be Anvilben vmi arvena thelos nevû dark elf-nek a házába és a patkányait ölik... azt a küldit hol lehet megszerezni? régen tudtam, de már elfelejtettem.
Szaruman
Nem lehet infamy pontod.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Hali!

A WryeBash nyerõ volt, az segített. Igaz, hogy 3 órába telt, mire elindítottam (kiterjeszések értelmezése, a használható Python-verzió megkeresése és használata), de aztán 2 perc alatt megvolt a javítás!
Hálás köszönet az értékes segítségért! Ismét rendesen tudunk játszani!!

Más. Kinek mi a baja a nyilazással? Szerintem a Morrowind-énál nagyságrendekkel jobb, ott csak lutri volt, hogy találsz-é avagy sem. Milyennek kellene lennie?

Jó vadászatot!