The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki nem tudja véletlenül hogyan lehet feloldani Cyrodiil határait...?
A bBorderRegionsEnabled=0(1) kellene átírni már egy csomószor átnéztem a konfigurációs beállításokat de ezt nem találtam. Létezik esetleg más megoldás is?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
a DLC-k, amiket benõmenõ írtál egyféle üzenet formájába jöttek elõ az alapjáték befejeztével. sorban egyik a másik után, most ezeket csinálom.
köszönöm a válaszokat!
Ezek már akkor bekerülnek a questek közé, amikor kijöttél a csatornából.
A két nagyobb kieg pedig, amit PiszkosFred is írt.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Szóval van igazad, mert vannak akik kihasználják a helyzetet. És vannak olyanok is akik nem adják lejjebb legfeljebb alkalmazkodnak lásd CD projekt. Lehet nem 110 milla eladott példány "csak 3 milla" de minõségi termék. Igen ebben igazad van. A slep magától nem megy magasabb szintre, segíteni kell nekik. De sokan vannak akiknek ez így jó. Az élet minden területén. Persze rábaszás lesz belõle de mindegy is 😊
#valaki majd mondja meg neki, mert letiltott#
Szintén mostanában, figyeltem giskard steam oldalát. És nagyon ki van borulva. Konkrétan közli az emberekkel hogy leszarja ha elakadtak, gondolkodjanak. Mert ha így folytatódik akkor a TES VI tiszta akció játék lesz. Eljutott oda ahova már két hét után megérkeztem de ez nem is lényeg.😊 A világ amiben élünk már nemigen ösztönöz gondolkodásra. Ha mérnök vagy még kicsit szerencséd van, mert kell használnod a fejed. De az átlag réteg már a wc-t is gpsel keresi. Szóval ez ugyanolyan hiábavaló szélmalomharc mint amikor anno a Conanba próbálták megmenteni az rp community-t. Hiszen már a legnagyobb mmorpg-ben az SWTORban is csak hírmondók vannak.
Szóval fel a fejjel jövõre lesz egy csodás évünk talán utoljára 😊 Jön a Project Eternity, Witcher 3, Wasteland 2 és ha szerencsénk van elkészül a valaha csinált legjobb sandboxok egyike a Mount and Blade II: Bannelord. 😊
Végül is, ez is a kommunikáció egy formája, ha neked ez megfelel, akkor higgy abban, amiben szeretnél, és utasíts el minden más véleményt. Én kérek elnézést, hogy esetleg megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra a torz világképre, amelyeket a fenti médiumoknak köszönhetsz, és amelyet pontokba szedve leírtál korábban. De elfogadom a döntésed, nem tehetek mást.
Köszönöm az eddigi türelmedet és sok sikert a politikusi pályádhoz.
Az, hogy nem tudsz valamirol/vagy nem lattal valamit, nem jelenti azt, hogy az a valami nincs 😊
"Egyszerûen tehát a legkisebb befektetéssel a legnagyobb nyereséget lehet realizálni."
Az a legkisebb befektetes, akkora ossze, amelyre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy "kicsi"...
"És nem utolsó sorban a skyrim meg az oblivion is azért lett olyan a morrowindhez képest, mert ezt volt könnyebb csinálni."
Nem. Ennyit gyorsult a vilag 10 ev alatt, es ennyire megnottek az igenyek a egyszerubb dolgok irant. Az, hogy te/en/mi, a regi motorosok nem orulunk ennek, az egy dolog. De a mainstream jelenleg ezt keri a fejlesztoktol, es ezt is kapjak. A magunkfajta regebbi, gondolkodos, elemzos, szamolgatos rendszereket szereto emberek mar nem hozzak vissza a befektetett penzt. A nagyobb kiadok a biztosra mennek. A kicsiknek meg nincs penzuk kockaztatni, ezert vagy bele se vagnak, vagy kickstarttal csinaljak, vagy valami csoda folytan talalnak valami fuggetlen kiadot, akit meg tudnak gyozni.
Eleg, ha csak magad korul szetnezel, hogy mit hasznaltal 10 eve, es mit hasznalsz most. Mit tudott akkor a telefonod, es mit tud most. Vagy a teved. Vagy szamitogeped. Vagy mikor vettel kezedbe utoljara Revai Nagy Lexikont? Vagy mikor gondolkodtal valami valaszon ahelyett, hogy egybol a wiki/google-t nezted volna.
Egyszer majd megvaltozik ez, semmi sem tart orokke, de jelenleg ez a meghatarozo szempont.
Invalidálás elmaradása okozza ezt leginkább.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Ki akartam próbálni a Dwemer léghajó modot. Megkaptam a küldetést, felfedeztem a barlangot, de... nem tudtam kommunikálni azzal a félig gép manussal és a vezérlõ konzol sem mûködött a léghajó dokkjában. Egy pillanatra kiírta hogy az OBSE v.15 szükséges hozzá. Nekem meg a magyarítás csomaggal eleve fel lett rakva az OBSE v.20. Utólag próbáltam bemásolni a játék mappájába a v.15 bár rosszabb nem lett DE JOBB SEM!!!
Vagy hogy a daedrába kell feltelepíteni a játékhoz a v.15 hogy lássa a játék és illeszkedjen hozzá...?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Mondjuk ha már így végigolvastam, akkor annyit megjegyeznék, hogy teljesen abszurd azt állítani, hogy egyik vagy másik játék meg tévémûsor azért olyan, amilyen, mert "erre van igény". Nem tudom, hogy aki ezt állítja, akát játékkal, akát filmekkel, mmûsorokkal vag akár bútorokkal meg ruhákkal kapcsolatban, az honnan veszi ezt, ugyanis ebben a világban úgy általában semmiféle igényfelmérés nem készül soha, hanem mindenki kényszerfogyasztó, és abból a szûkös plaettálból választhat valamit, amit eléraknak. De az hogy valamit kényszerûen választ az nem azt jelenti, hogy arra van igénye. Igaziból elég furcsa ugyanakkor elég életszerû az egész. Egyrészt az volt s hülye, aki leírta azt, hogy a kereslet szabályozzs s kínálatot, mert ez nyilvánvalóna nem igaz, mivel maga a kereslet a legyártott kínálaton belül tud csak realizálódni. Nem létezõ tárgyat nem tudsz igényelni. Másrészt meg olyan ez az egész, mintha egy nagy hiánygazdaságban élnék, ahova úgy jutott el a világ, hogy a gyártók a legkönnyebb termelhetõséget tartják a szemük elõtt. pl: A 20. X-faktor nem azért megy a tévében, mert az embereknek erre van igényük, hanem mert az rtl a szombati és a vasárnapi fõmûsoridõt kitöltheti vele, nem kell hozzá semmi, csak pár állástalan "sztár" akik a zsûri, a Lilu, aki álmából felkeltve is elõ tudja adni az izgatott mûsorvezetõ figuráját, a technikai stáb, akik akkor is ott lennének, ha valami elképesztõen drágán vásárolt filmpremier menne éppen, ezen kívül pedig ott vannak a versenyzõk, akik ingyen adják a showt, mert azt hiszik, hogy itt még õk lehetnek hálásak, plusz még megy az sms-szavazás. Egyszerûen tehát a legkisebb befektetéssel a legnagyobb nyereséget lehet realizálni. Ugyanez a lényege a Blikknek és társainak is. Van 20 személy, akirõl témáznak, és aki a világon senkit nem érdekel (gyõzike, majka, dundika stb), és gyakorlatilag a hétköznapi életüket írják meg vásári kikiálltó stílusban, hogy úgy nézzen ki, mintha ez valami attrakció lenne. Ruhából is azért ugyanazt a háromfélét lehet kapni minden üzletben, mert a többféle ruha nincs kitalálva. És nem utolsó sorban a skyrim meg az oblivion is azért lett olyan a morrowindhez képest, mert ezt volt könnyebb csinálni. A világon a termelési kultúra átalakult azzá, hogy a gyárók tudják, hogy a fogyasztó úgyis elkölti valamire a pénzt, így semmit nem kell tenni, ha egyenletesen szart csinál mindenki, attól ugyanúgy be tudja szedni a pénzt, mintha megeröltetné magát. Igaziból ezen a rendszeren az változtatna, ha a gyártóknak nemcsak egymással kéne "versenyezni", hanem azzal a lehetõséggel is, hogy valaki inkább nem vesz semmit, minthogy szart vegyen
Ha meg van Dark Soulshoz fix azt majd megnézem, még asszem nem volt szívem letöröllni 😄
mindenképp adj neki még egy esélyt, van olyan a fórumon aki már 5. jére kezdett bele nemrég, 4x feladta ha jól tudom 😊 Aztán olyanok is vannak akik többször végigvitték már jópáran...többek közt én is 😊 Az irányítást jól beállítva nagyon lehet élvezni a játékot és egy idõ után kézre is áll😊 A laggolás pedig... kell a DS fix. Nézz körül a topicban vagy kérdezz ott segítõkészek a srácok, vagy a bannerban.
Oblira visszatérve:
Igen könnyen lehet, hogy errõl van szó...adj az agilitynek is meg az endurancenak is jó magasra...és fejleszd a blockot is.
Mellesleg noob question: Van oblivionban egy olyan zavaró momentum hogy ugye közelharc van, blokkolok pajzzsal, és rossz esetben egy ütés után lehúzza a kari a pajzsok, támojog és az ellenfél elkezd combózni... én is tudok ilyet az ellenféllel de általában azonnal tudnak védekezni meg visszacsapni. Ez lehetséges hogy abból fakad hogy nem tápolom figyelmesen az agilityt? Mert ott írja hogy "balance", tehát akkor azt is befolyásolja hogy ne essek ki az egyensúlyomból. Jól gondolom?<#help>#help>
Egyébként meg én úgy ahogy van beraknám bármelyik rpg-be a Dark Souls harcrendszerét...na onnantól kezdve ha nem tanuljuk meg összefûzni a támadásainkat és nem takarékoskodunk minden erõnkkel daedrikus páncélunk is lehet, akkor is meg tud ölni egy mezei csontváz is. Nyilván az Elder Scrolls közösség 70%-a azonnal üvöltve dobná ki az ablakon a géppel együtt a játékot, de ha harcrendszerrõl van szó annál jobbat még nem láttam😊 Na nem gond, ha kihívás kell a harcban akkor megvárom a hamarosan érkezõ DS 2-t, ha pedig egy hatalmas világ kell kb. 300 játékórával akkor elõveszem újra valamelyik Elder Scrolls-t. Ezzel nem azt mondtam, hogy az Oblivion szar mert a szintezõdés és a harcrendszer nem sikerült túl jóra...minden másban nagyon jó a játék. 😊
Annyi történt kidobták az egészet és csináltak egy olyat amit nem lehet elszúrni. Ami persze unalmas lesz, de nem lesznek dühösek a játékosok. Legfeljebb az van amit egy svéd srácnál láttam aki írkál a nexuson, meg néha kérdezgetünk egymástól, az elején oda volt érte, most meg olvastam, 1 éve nem is látta milyen az eredeti már nem is emlékszik rá.
Csupán arra céloztam amit te megad írtál a quest kérdésben, vizuális dolgok jutottak eszedbe. Ez mutatta, neked se ugrott be jó quest. Van én is tudom, de nem ugrik be elsõre. A fantasztikus vizuális élmény feledteti a többit. Igen ebbõl sokat tanultak amit írsz. Ha sokat akarnék keresni én is így csinálnám.
Nézd meg a harcrendszert, gyakorlatilag mind a skyre mind a requiem kidobta az eredetit mert használhatatlan volt, ezt a skyrés le is írta. Ilyen szinten az oblit nem kellett modolni. De pont tökéletes volt arra amit a Beth akart mindenkinek sikerélményt adott nem volt frusztráció mint az oblivonnal. Mert nem lehetett elrontani. Maga módján zseniális.
Azt nem látja, hogy ugyanazt az embert szidja (akinek még a nevét sem hajlandó jól leírni, direkt), aki egyébként megalkotta a számára nedves álmokat okozó Morrowindet (modnjuk nincs egyedül vele, a világ egyik legjobb játéka, ez sosem volt kérdéses), majd készítette az Obliviont, és készítette a Skyrimet. Szerinte ez a szemétláda fejlesztõ a ludas azért, mert a Skyrim olyan lett amilyen, bezzeg a Morrowind. De hogy is van ez?
Todd Howard nem felejtett el sem programozni, sem játékot készíteni abban a 10 évben, ami a Morrowind és a Skyrim között eltelt. A világ változott meg, és nem Todd Howard, vagy a Bethesda. A világ népessége butul, a tempó gyorsul, a technika fejlõdik, az emberek ezt igénylik, amit kapsz az Oblivionban, majd 5 évre rá a Skyrimban.
Mindezek miatt olyas valakit hibáztatni, aki csak reagál a világ változásaira, hát elég nagy baromság. Ezt nem érti meg kedves Habár Úr, illetve érti, hiszen látja magán is a változásokat, csak nem akarja elfogadni. Ezért aztán kereszteshadjáratot indított a Bethesda és a TES sorozat ellen, amelynek következtében széttrollkodja a topikokat, még akkor is, ha senki sem kíváncsi a véleményére.
A burkolt antiszemita megnyilvánulásait meg hagyjuk, az a moderátorok dolga, részemrõl nem mennék bele, szerinte te se tedd. Majd a házigazdák és a moderátorok lépnek, az ilyen emberekkel nem szabad szóba elegyedni, mert a rutin az õ oldalukon áll.
Az már csak hab a tortán, hogy a Skyrimet az évtized játékának szavazták meg a játékosok. Nem ÉN, nem TE kreáltunk fejenként pár milla accot, és csaltunk, hanem a játékosok szavaztak így a világ minden táján. Ez alapján, annyira csak nem rossz ez a játék. De hiába is mondod ezt annak, aki direkt ellent mond mindennek és csak mocskolódik... Ennyit Habár úrról, és a kedves holland meg mittomén milyen "titkos über rpg-s" cimboráiról, akiket folyamatosan emleget.
Nem tudom hallottad e már. Aki a másikra azt mondja náci õ maga az :-)
Veled ellentétben ilyen idegbeteg hozzászólásokat még nem írtam, neked volt már pár ne is részletezzük 😊
Szerintem csak zavar amit a tükörbe látsz, és másokra vetíted. Van ilyen 😊
egy pénisz pattog a gép elõtt arról, h jajj ez a játék mekkora casual szar és hogy õ (de csak õ!) mekkora keményvonalas RPG-s és nekünk igazából a lábait kellene nyalogatnunk, miközben mindenki vagy ignorálja vagy kigúnyolja? ez depresszív és elképesztõen szánalmas. de...
hitler egy butább kiadása ordít és csapkodja az asztalt hsz írása közben, amiben kioktatja az alsóbbrendû fajt végtelen bölcsességeirõl, hiún fantáziálva arról ahogy a monitor túloldalán ámulattal tekint hihetetlen intelligenciájára a pórnép, majd a hsz megírása felegyenesedik a számítógépe elõl, karlendítésre emeli kicsiny kezét és elénekli a hc rpg-sek himnuszát? (Age of Conan über alles?)
lehet h nekem alacsony az ingerküszöböm, de ez szerintem kibaszottul vicces <#bohoc>#bohoc>
"The trees move. Do you not see it?"
Az oblivion egységesen volt egy elfogadható szinten, nem volt egy Bioware szint de élvezhetõ volt, jó volt a karakterfejlesztés, jók voltak az npck, a questek is tûrhetõek, komplexen is élvezhetõ. És itt most nem tetszik nem tetszik szinten mondom, volt benne minden, egyszerû szinten. A skyrimba?
A guild questek? Már nem találok olyan ismerõst aki szerint ne az oblivion céhes questjei lennének a jobbak és nem kicsit.A kreativitás eltûnt belõlük. A fõsztori? Inkább hagyjuk, már sokat veséztük.Vagy a Dawnguard, nyíllal lelõjük a napot? Harcrendszer?
Vagy az hogy nincsenek különbségek a fajok között egy nord pont olyan jó mágus mint a high elf? Vagy a crafting? Nem akarok végigmenni rajta már sokszor megtettük. És ez úgy se védhetõ.
És most az alapról beszélünk, nem egy felmodolt játékról.
Amit Alucard ír az nem egyedi érzés, ettõl még nem rossz mint játék ezt eddig se mondtam. Csak nem bírom befejezni mert beleunja magát az ember. És ezzel nem vagyok egyedül. Unalmas párbeszédek, unalmas harcrendszer, unalmas fõsztori. Mint év rpgje?
Ennek már nem sok köze van, a saját maguk által készített eredeti tes lorehoz se. És ezt már egy Giskard is leírja akinek hónapokkal ezelõtt írtam ezt.
Nem véletlen alig 1.5 évvel a kijövetel után már a régi vagy új modderek jelentõs része, olyanok mint a Blood and mud készítõje vagy a Xarrian vagy Arcanesmith a lorecraft alkotója vagy aki a karakterfejlesztõs modot csinálta már sehol sem volt.
Nézd meg a nexust és mindent elmond arról mi is ez a játék. A táblázattal ami arról szól a játékosok 90% kis koreai csajszit modol és élvez rá? Arányosan a Fallout NV képest jelentõsen kevesebb quest mod készül. Az elsõ 50 modba nincs is olyan mod ami a történetet bõvítené, vagy javítana. Minden a látványról szól. Te nem közéjük tartozol teljesen ez biztos. Keresed benne ami jó, és meg is találod. Ehhez csak gratulálni tudok. 😊
Az kétségtelen, hogy a gameplay és a kezelõfelület letisztultabb (és igen, egyszerûbb is itt-ott) lett a Morrowind óta, de a világ mélysége és a megtalálható rejtélyek, érdekességek ugyanúgy megvannak mind a Skyrimban, mind az Oblivionban. Csak mindehhez kell az ember is, aki erre fogékony. Ha ez nincs, akkor megette a fene az egészet, hiába is mondja magat überhc rpgsnek valaki magát.
Olyan questek amik felérnek a festményessel és a hajóssal hangulatban : Hircine küldetése, a sápadt hölgy, a Forsworn összeesküvés Markarthban, vagy a közkedvelt Sanguine és a részeg ámokfutás 😄D Ezeknek pl. volt mélysége. Bár oké rejtett titkokról bezsélgettünk és igaz, hogy a legtöbb beleképzelhetõ vagy alapos megvizsgálás után vehetõ észre, de én cska azt mondom, hogy sokkal több van benne mint az Obliban...Obliból azt hiányoltam nagyon, hogy megyek az erdõben éééééésss...semmmi. Ctrl+V , Ctrl + C az egész kb...sajnos. Skyrimben sétáltam az erdõben és egyszercsak megláttam egy vércsíkot a földön...követtem 2-3 percig és találtam egy trollt egy hulla mellett...megöltem és a hullánál egy kincsestérképet találtam , na errõl beszélek én.
Bár lehet, hogy épp emiatt az Obliban sokkal jobban örültem 1-1 titoknak, mert olyan kevés volt😊 Morrowind meg hemzsegett tõlük, az annyira jó volt...a vadonban a farönkökben elrejtett aranyak, vízalatti grottok, stb stb...mai napig emlékszem mikor Eleidon pajzsát megtaláltam magasan a falra függesztve egy romban...10 emberbõl sztem 2-3 elfut alatta. Vagy ha belegondolunk, hogy milyen nehéz volt ott megszerezni a daedrikus páncélt... bár minden részben ilyen nehezen adnék az ilyen jó cuccokat. Én nem csak questekrõl bezséltem ám, hanem a felfedezés örömérõl. Bár a Skingradi zombis ház sem quest értitek...bár tudok azt is mondani az Obliból...mint mondtam az Udyrfrykte - az quest 😊 Vagy van Leyawiintõl messze északkeletre az erdõ mélyén egy barlang ami elõtt lazán elfutsz ha nem nézel körül, és a barlang elõtt egy jegyzet felvételével tudod csak meg, hogy na itt küldi van...vagy ha jobban belegondolok, szerintem az Imperial Cityben élõ vámpírvadász vámpír!😄 magaself sem túl ismert...szintén küldetés, többféle befejezéssel.
Valami lelkes rpg rajongó írhata a soraikból aki nem értette meg az ukázt mit kell csinálni :-)
Ja vannak ilyenek amit írsz, de ha belemerülsz rájössz nincs mélysége a dolgoknak. Nincsenek jó sztorik. Nézd meg mit írtál. :-) Gyakorlatilag te képzeled el mi lehet!! Persze ezek is jó dolgok, és legalább még vannak, de nem errõl beszéltünk. Te elképzelt dolgokról beszélsz amik tényleg léteznek esetleg, mi meg arról milyen pofás questeket készített a Beth az obliba még. Egész azt mutatja milyen élénk fantáziád van, de ezt eddig is tudtam :-)
Nem egyrõl beszélünk. Tökéletesen látható te és mondjuk benõmenõ meg én, két teljesen más világ vagyunk.😊 ugyanazon szón mást értünk.
Sorolhatnám még, radiant motor, minden faj ugyanazzal a stattal kezd 100,100,100, quest hibák vámpírként fel tudsz venni olyan questet amit nem lehetne, de ezen már túl vagyunk Aki akarja érzékelni a ezt a szakadékot az felteszi a requiemet és látja. Még az istenek sincsenek rendesen megcsinálva, nincs különbség ki kit kedvel milyen fajt szeret.Persze ez már az obliba se az igazi.
Jó az hogy bele tudod élni magad és megteremted a saját világodat. Viszont egy jó rpg kapcsán erre nem lenne annyira szükség.
Valamelyik nap beleolvastam a requeim forumba. És Ogernek állandóan magyaráznia kell az embereknek, adott isten miért nem áld meg téged, mi miért van 😊 Mókás olvasni 😊 Az embereknek mindent a szájukba kell rágni ide vezet ez a világ amit a skyrim is képvisel 😊 Csak gondolkodni ne keljen 😊
Más valamelyik nap belekezdtem egy old rpgbe, húú hát igen saját magamon is le tudom mérni az eredményt. Neverwinter night, és hát már a karakterkészítést is elfelejtettem szinte. :-D