41716
  • Although
    Lehet fiatalabb voltál te is. :) Sok kis apróság volt benne még szerintem, mint a fekete lélekkő gyártás, jobbak voltak a questek, ha tudsz angolul akkor pláne érzékelhető az írott szöveg, már a mai amerikai igényeket tükrözi a skyrimbe, minden egy kicsit nehezebb izgalmasabb volt alapból is. Vannak ebbe is újdonságok de ezek inkább immersion dolgok. Sok minden lehet. Azt mondtam már a kezdet kezdetén a moderek nem tudnak mindent jaítani mert nem lesz koherens egység. Az oblivionba még nem kellett ennyire belenyúlni. Pedig már az oblivion is kőkemény konzol game volt.Mondok egy példát sok szempontból a requiemet jobban vagy legalább annyira élvezem mint az oblit anno, de ettől még nem lesz jobb a történet, a karakterek, az összhatás. Ennyi jutott eszembe. :)
  • Szukiszisz17
    Miért tudtam jobban belemélyülni az Oblivionba anno, mint ma a Skyrimbe?
  • grebber
    Most melyik a "legszebb" mod csomag ami működik is szépen?

1-2 kép jöhetne ti milyen grafikával játszotok és milyen modokkal!
  • genndy
    Nekem fönt van mellette az All Natural is, annak a Data/ini könyvtárban van beállítófájlja. Abban láttam ilyen "Average duration" részt, esetleg nézd meg (sosem állítgattam, nem tudom ez az-e amit keresel). meg van elég sok beállítás, próbálgasd (van hozzá leírás is).
  • sakhalin
    Hali egy kis mod kérdés hátha valaki tud segíteni.
    Jópár év után gondoltam ismét játszanék TESIV-et de mostmár rendesen probálgatva modokat.
    A legtöbb amit szerettem volna tökéletesen megy szép is a játék.
    Viszont Ez a cucc:Natural Environments
    http://www.nexusmods.com/oblivion/mods/2536/?
    Feltettem NMM-el működik is szép is jó is viszont 4 percenként vihart generál alig van szép napos idő :D
    Az erdegnek nejöttem rá,hol/hogyan lehet konfigolni a cuccot van e vaalami settigs lehetősége.
    Ha valaki segítene annak hatalmas köszönet.
  • joboruz
    HEURÉKA!!!

Sikerült végre. Tényleg csak az egyik papirost fogadja el.

Köszönöm a segítséget!
  • Fantusz
    Az asztalon vannak tekercsek, használd a megfelelőt.
    Valami oknál fogva nem fogad el minden varázslatot, ha az a feltételeknek meg is felel, az oszlop visszazáródhat
  • joboruz
    Sziasztok

A határok feloldása sikerült. Köszönöm a segítséget.

A mágusok céhe Vahtacen titka küldetésnél viszont nagyon elakadtam.
    Az oszlopra a következő sorrendben irányítom a varázslataimat:
    - Tűz
    - Fagy
    - Varázserő károsító
    - Varázserő javító

Amint a károsító varázslatot elsütöm az oszlop visszazár. A két utolsót is hiába cserélem meg akkor se sikerül kinyitni. Régen mikor először játszottam gond nélkül sikerült. Próbálkoztam cheat kódokkal feloldani az objektumot vagy átugrani a küldetést de nem sikerült ez sem.
    Már nem tudom mi az ördögöt lehetne ezzel kezdeni...
  • joboruz
    Jó. Köszönöm a segítségeteket. Utána fogok nézni. Dél-Keleten van ugyanis egy nagyon csinos kis "házam"... a határon kívül :)

Kellemes Ünnepeket kívánok!
  • genndy
    Nincs más megoldás, azt kell átírni. Ne a játék könyvtárában keresgélj, hanem ahol a mentések is vannak a Dokumentumokban.
    Ha mégsincs ott az a sor, add hozzá te.
  • Although
    Valamelyik ini fájban van a mentés könyvtárban a dokumentumok között. Használd a keresőt a szövegben és meglesz.
  • joboruz
    Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül hogyan lehet feloldani Cyrodiil határait...?
    A bBorderRegionsEnabled=0(1) kellene átírni már egy csomószor átnéztem a konfigurációs beállításokat de ezt nem találtam. Létezik esetleg más megoldás is?

Segítségeteket előre is köszönöm.

• Fantusz
    Mivel az alapjátékba beépülő DLC-kről van szó, elég nehéz elkerülni azokat, ha a játékos elég sok időt tölt a játékkal, s bejárja a területet városokon belül, s azokon kívül is.
  • Stonee
    köszi! meg fogom ott nézni!
    a DLC-k, amiket benőmenő írtál egyféle üzenet formájába jöttek elő az alapjáték befejeztével. sorban egyik a másik után, most ezeket csinálom.

köszönöm a válaszokat!
  • benőmenő
    Ha deluxe, akkor benne van a többi dlc is, mint a horse armor, repairing the orrery, stb.
    Ezek már akkor bekerülnek a questek közé, amikor kijöttél a csatornából.
    A két nagyobb kieg pedig, amit PiszkosFred is írt.
  • PiszkosFred
    Anvil templom, vagy a Bravil mellett nyílt átjáró.
  • Stonee
    Game of the Year Deluxe verzió van telepítve, ami tartalmazza a két kiegészítőt is. végigvittem az alapjátékot, és a kérdésem, hogy hogyan lehet ezt a két kieget elérni a játékban?
  • Zozo0122 #41339
    Nincsmit :) Jó kis kieg lett az... Sheogorath teljesen elmebeteg :DDD Bár annak is kell lennie...:D
  • AlucardHuN
    Köszönöm Zozo délután meglett a hiba: launcher-data optionben. Ugyan.a shivering be volt x-elve, de a hozzá szükséges master fálj nem. Ennek hála bejött egy csomó quest is:)
  • PiszkosFred
    Az én hibám. Mea culpa. Tudom, hogy nem kellene etetnem a trollokat, de egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne beszélgessetek veled, vagy a hozzád hasonló megmondóemberekkel. Próbálom pedig megállni, küzdök vele, mások is folyton mondják, hogy ne tegyem, de nem megy. Elnézésedet kérem.
  • Austin Bailey
    magaddal beszélgetsz, és a másik szájába adod azt, amire válaszolsz, így mindig te vagy az okosabb a "párbeszédben". Szerinted így ki a franc akarna veled beszélni? Egyáltalán nem gondolod végig sem azt amit te mondasz, sem azt amit a másik mondott. Mindezt irritáló pózokkba csomagolva csinálod. Nekem erre egyszerűen nincs szükségem, szóval nem akarok veled beszélni. Már harmadszorra jelzem a problémát, miközben te még mindig a saját monológodat tárgyalod
  • Although
    Azért nem vitatom amit írsz. Élénken emlékszem a megjelenés előtt a skyrim hivatalos forumon Tod barátunk hogy hülyítette a népet. Párszor beszóltam neki érte, de nem érdekes. Ami érdekes milyen bőszen nekem rontott a slep akinek készült a játék, már akkor. Mindegy is.
    Szóval van igazad, mert vannak akik kihasználják a helyzetet. És vannak olyanok is akik nem adják lejjebb legfeljebb alkalmazkodnak lásd CD projekt. Lehet nem 110 milla eladott példány "csak 3 milla" de minőségi termék. Igen ebben igazad van. A slep magától nem megy magasabb szintre, segíteni kell nekik. De sokan vannak akiknek ez így jó. Az élet minden területén. Persze rábaszás lesz belőle de mindegy is :)
  • PiszkosFred
    Hát sose hittem volna, de kivételesen egyetértek veled (ezért sem értem, hogy miért szidod mindig a Bethesdat, hiszed leírod szépen, hogy nem ők a hibásak, hanem a világ süllyedt ilyen mélyre). Erre van igény, ezt kapja a játékos mindaddig, amíg nem változik a hangulat. Előbb-utóbb visszatérnek majd a gondolkodós és "szöszölős" játékok is, és ha az azt igénylők lesznek többségben, akkor az lesz terítéken évekig. Adja Isten, hogy minél hamarabb.

#valaki majd mondja meg neki, mert letiltott#
  • Although
    Néha olvasom még a skyrim forumot meg máshol, de már a megjelenés előtt is figyeltem a hivatalos forumot. Szóval itt is vannak néha vagy talán sűrűn akik elvárják azonnal mond meg a megoldást valamire, mert irgum-burgum. Nincs kedvük gondolkodni, keresgélni.Mindent gyorsan akarnak. Nem érdekli a story őket igazából csak a látvány. Tehát az igény szint az szar.

Szintén mostanában, figyeltem giskard steam oldalát. És nagyon ki van borulva. Konkrétan közli az emberekkel hogy leszarja ha elakadtak, gondolkodjanak. Mert ha így folytatódik akkor a TES VI tiszta akció játék lesz. Eljutott oda ahova már két hét után megérkeztem de ez nem is lényeg.:) A világ amiben élünk már nemigen ösztönöz gondolkodásra. Ha mérnök vagy még kicsit szerencséd van, mert kell használnod a fejed. De az átlag réteg már a wc-t is gpsel keresi. Szóval ez ugyanolyan hiábavaló szélmalomharc mint amikor anno a Conanba próbálták megmenteni az rp community-t. Hiszen már a legnagyobb mmorpg-ben az SWTORban is csak hírmondók vannak.

Szóval fel a fejjel jövőre lesz egy csodás évünk talán utoljára :) Jön a Project Eternity, Witcher 3, Wasteland 2 és ha szerencsénk van elkészül a valaha csinált legjobb sandboxok egyike a Mount and Blade II: Bannelord. :)

• PiszkosFred
    Értem. Aki tehát nem ért egyet veled és/vagy a fél oldalas Blikk/Bors/X-Faktoros tapasztalataidon alapuló megállapításaiddal, az a továbbiakban le van sz*rva, és örüljön, hogy nem lövöd főbe a főtéren.

Végül is, ez is a kommunikáció egy formája, ha neked ez megfelel, akkor higgy abban, amiben szeretnél, és utasíts el minden más véleményt. Én kérek elnézést, hogy esetleg megpróbáltam felhívni a figyelmedet arra a torz világképre, amelyeket a fenti médiumoknak köszönhetsz, és amelyet pontokba szedve leírtál korábban. De elfogadom a döntésed, nem tehetek mást.

Köszönöm az eddigi türelmedet és sok sikert a politikusi pályádhoz.
  • Austin Bailey
    az a helyzet, hogy nem szeretnék energiát ölni abba, hogy megpróbáljak neked valamit elmagyarázni, amit te már előre eldöntöttél. Nem vagy alkalmas arra hogy kommunikációt folytass, mivel csak a sajátodat fújod. De ezt mondtam az előbb is.
  • PiszkosFred
    Konkrétabban lécci, ha már "értelemről" beszélünk :)
  • Austin Bailey
    veled az a baj, hogy csak fújod a dumádat, és nem veszed észre, hogy az egésznek semmi értelme.
  • AlucardHuN
    Ez black boxos csoda, patcheket nem raktam fel.
  • PiszkosFred
    "ugyanis ebben a világban úgy általában semmiféle igényfelmérés nem készül soha"

Az, hogy nem tudsz valamirol/vagy nem lattal valamit, nem jelenti azt, hogy az a valami nincs :)

"Egyszerűen tehát a legkisebb befektetéssel a legnagyobb nyereséget lehet realizálni."

Az a legkisebb befektetes, akkora ossze, amelyre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy "kicsi"...

"És nem utolsó sorban a skyrim meg az oblivion is azért lett olyan a morrowindhez képest, mert ezt volt könnyebb csinálni."

Nem. Ennyit gyorsult a vilag 10 ev alatt, es ennyire megnottek az igenyek a egyszerubb dolgok irant. Az, hogy te/en/mi, a regi motorosok nem orulunk ennek, az egy dolog. De a mainstream jelenleg ezt keri a fejlesztoktol, es ezt is kapjak. A magunkfajta regebbi, gondolkodos, elemzos, szamolgatos rendszereket szereto emberek mar nem hozzak vissza a befektetett penzt. A nagyobb kiadok a biztosra mennek. A kicsiknek meg nincs penzuk kockaztatni, ezert vagy bele se vagnak, vagy kickstarttal csinaljak, vagy valami csoda folytan talalnak valami fuggetlen kiadot, akit meg tudnak gyozni.

Eleg, ha csak magad korul szetnezel, hogy mit hasznaltal 10 eve, es mit hasznalsz most. Mit tudott akkor a telefonod, es mit tud most. Vagy a teved. Vagy szamitogeped. Vagy mikor vettel kezedbe utoljara Revai Nagy Lexikont? Vagy mikor gondolkodtal valami valaszon ahelyett, hogy egybol a wiki/google-t nezted volna.

Egyszer majd megvaltozik ez, semmi sem tart orokke, de jelenleg ez a meghatarozo szempont.
  • genndy
    Vagy föltetted a patchet (esetleg az unoff.patchet is) de rosszul, és az kavar be.
    Invalidálás elmaradása okozza ezt leginkább.
  • joboruz
    Üdvözlet!

Ki akartam próbálni a Dwemer léghajó modot. Megkaptam a küldetést, felfedeztem a barlangot, de... nem tudtam kommunikálni azzal a félig gép manussal és a vezérlő konzol sem működött a léghajó dokkjában. Egy pillanatra kiírta hogy az OBSE v.15 szükséges hozzá. Nekem meg a magyarítás csomaggal eleve fel lett rakva az OBSE v.20. Utólag próbáltam bemásolni a játék mappájába a v.15 bár rosszabb nem lett DE JOBB SEM!!!
    Vagy hogy a daedrába kell feltelepíteni a játékhoz a v.15 hogy lássa a játék és illeszkedjen hozzá...?

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Austin Bailey
    nahát. Gondoltam benézek ide, mert látom pörög s topik, és régrn én is játszotam Oblivionnal, erre itt ugyanaz a balhé megy, mint a skyrim topikban.

Mondjuk ha már így végigolvastam, akkor annyit megjegyeznék, hogy teljesen abszurd azt állítani, hogy egyik vagy másik játék meg tévéműsor azért olyan, amilyen, mert "erre van igény". Nem tudom, hogy aki ezt állítja, akát játékkal, akát filmekkel, mműsorokkal vag akár bútorokkal meg ruhákkal kapcsolatban, az honnan veszi ezt, ugyanis ebben a világban úgy általában semmiféle igényfelmérés nem készül soha, hanem mindenki kényszerfogyasztó, és abból a szűkös plaettálból választhat valamit, amit eléraknak. De az hogy valamit kényszerűen választ az nem azt jelenti, hogy arra van igénye. Igaziból elég furcsa ugyanakkor elég életszerű az egész. Egyrészt az volt s hülye, aki leírta azt, hogy a kereslet szabályozzs s kínálatot, mert ez nyilvánvalóna nem igaz, mivel maga a kereslet a legyártott kínálaton belül tud csak realizálódni. Nem létező tárgyat nem tudsz igényelni. Másrészt meg olyan ez az egész, mintha egy nagy hiánygazdaságban élnék, ahova úgy jutott el a világ, hogy a gyártók a legkönnyebb termelhetőséget tartják a szemük előtt. pl: A 20. X-faktor nem azért megy a tévében, mert az embereknek erre van igényük, hanem mert az rtl a szombati és a vasárnapi főműsoridőt kitöltheti vele, nem kell hozzá semmi, csak pár állástalan "sztár" akik a zsűri, a Lilu, aki álmából felkeltve is elő tudja adni az izgatott műsorvezető figuráját, a technikai stáb, akik akkor is ott lennének, ha valami elképesztően drágán vásárolt filmpremier menne éppen, ezen kívül pedig ott vannak a versenyzők, akik ingyen adják a showt, mert azt hiszik, hogy itt még ők lehetnek hálásak, plusz még megy az sms-szavazás. Egyszerűen tehát a legkisebb befektetéssel a legnagyobb nyereséget lehet realizálni. Ugyanez a lényege a Blikknek és társainak is. Van 20 személy, akiről témáznak, és aki a világon senkit nem érdekel (győzike, majka, dundika stb), és gyakorlatilag a hétköznapi életüket írják meg vásári kikiálltó stílusban, hogy úgy nézzen ki, mintha ez valami attrakció lenne. Ruhából is azért ugyanazt a háromfélét lehet kapni minden üzletben, mert a többféle ruha nincs kitalálva. És nem utolsó sorban a skyrim meg az oblivion is azért lett olyan a morrowindhez képest, mert ezt volt könnyebb csinálni. A világon a termelési kultúra átalakult azzá, hogy a gyárók tudják, hogy a fogyasztó úgyis elkölti valamire a pénzt, így semmit nem kell tenni, ha egyenletesen szart csinál mindenki, attól ugyanúgy be tudja szedni a pénzt, mintha megeröltetné magát. Igaziból ezen a rendszeren az változtatna, ha a gyártóknak nemcsak egymással kéne "versenyezni", hanem azzal a lehetőséggel is, hogy valaki inkább nem vesz semmit, minthogy szart vegyen
  • AlucardHuN
    Nincs magyarosítás (angolul tökély), de ezt majd megnézem amit mondasz. Ha minden kötél szakad újra kell raknom:/
  • Zozo0122 #41322
    Igen ezek hiányzó meshek, textúrák meg úgy kb minden :D Be van pipálva rendesen a Shivering Isles a data filesban ugye? Van fenn magyarítás amúgy vagy nincs?
  • AlucardHuN
    Elméletileg amúgy hiányzó fájlok de érthetetlen.hogy sikerült ez...
  • AlucardHuN
    Elméletileg amúgy hiányzó fájlok de érthetetlen.hogy sikerült ez...
  • AlucardHuN
    Nos, lenne egy so interesting probléma... Meg akartam nézni a Door in Niben bay questet, csak hogy se sziget, se kapu, helyette bazi sok felkiálltójeles tábla van a helyén meg a 2 khajit úszik a vízen... haverom tőlem kapta a gamet, neki megy, nekem meg behozza ezt... Valami ötlet?
  • Although
    nem piskóta.

Nuska OCO 2.0
  • Although
    willpower meg az endurance az *alap attribok