41716
  • genndy
    Szívesen, örülök hogy végül sikerült. Jó játékot!
  • steweee
    basszus leesett. na így utólag tényleg nem volt bonyolult, de az utóbbi 5 évben már csak netezésre és játékra használom a gépet, pedig régebben egész jól értettem hozzá....

köszönöm, ténlyeg csak a *.zip-et kellett átírni a végén omodra
  • genndy
    Nem lesz az úgy jó. A két letöltött .omod fájlt ne csomagold ki, csak használd.
    Azt és onnan töltötted le, amit linkeltem?
  • steweee
    sajnos nem, de még nem reménytelen. ha átnevezem a kicsomizott mappát omodra, akkor azt ugyanúgy mappaként látja...

de lehet erre is van megoldás, csak azt meg tényleg nem tudom hogy lehet mappa kiterjesztést egyéb fájlra cserélni...
  • steweee
    pfff... megnézem hogy tényleg csak ennyi e hogy átnevezem omodra. de ha igen, akkor

1. köszi a segítséget
    2. elég gagyi hogy ez eszembe se jutott...

:)
  • genndy
    Én ezeket néztem meg:
    ROM Revised Oblivion Mod

Martigen Monster Mod 355b5

Ha a letöltésüknél az első fájlokat letöltöd, ezt kell kapnod:
    ROM Revised Oblivion Mod-33114.omod
    MMM355b5 - Full OMOD-14442.omod
    Ha .zip a kiterjesztése, akkor az nem jó, egyszerűen átneveződött letöltésnél. Nevezd át .omod-ra, és akkor a többit már tudod.
    (facebook-os linket nem tudom megnézni, bocs)
  • steweee
    köszönöm a választ, DE :

- tudom az OMOD-ot kezelni
    - nem *.7z a kiterjesztése

1. ROM Revised Oblivion Mod-33114.zip
    2. MMM355b5 - Full OMOD-14442.zip

kicsomizom rendesen, és ez a fájlszerkezet jelenik meg :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2486209209814&set=a.1264908638063.33883.1690195473&type=1&theater

vmi megoldás ? vagy ez lenne a jó ? de akkor meg hogy kell integrálni a játékba ?
  • genndy
    Erről a két fájlról van szó ugye?:
    MartsMonsterMod353Upgrade-14442.7z
    MMM355b5 - Full OMOD-14442.omod
    Egyik sem sérült. A .z7-t szerintem nem fogod tudni mással kicsomagolni rendesen, mint a saját csomagolójával. A Total Commanderhez is van beépülő, nekem azzal is sikerült.
    Az .omod-ot viszont nem kell csomagolni. Az a Mod Manager (OBMM vagy NMM) saját formátuma, csak be kell másolni a manager /mod könyvtárába, és utána abból aktiválni. Ha nagyon akarod, azzal ki is tudod csomagolni.
    Megpróbálhatod őket a Nexus Mod Managerrel letölteni, és azzal is telepíteni, mennie kellene.
  • steweee
    40975-re vki ?
  • blackcalibra
    Oké, köszönöm!
    Kipróbálok párat.
  • genndy
    Szia! Összeírok neked párat. Leírást azért hozzájuk elolvasni, ésszel telepítgetni! Lehet hogy felülírnak dolgokat, de játékmenetbe nem szólnak bele, csak szebbítők.
    Improved_Doors_and_Flora-8298.7z
    Improved_Fruits_Vegetables_and_Meats-10487.7z
    Improved_Skulls_and_Bones_and_ironwork-36075-1-1.7z
    Improved_Sky_Textures-7694-1-1.7z
    Improved_Soulgems_v111.zip
    Improved_Trees_and_Flora_2-11891.7z
    All_Natural_1-34-18305-1-34.7z
    Enhanced_Water_v20_HDMI-23064.zip
    Harvest_Flora_v3_0_1-2037.zip
    Illumination_Within_1.0-3700.7z
    Immersive_Interiors_0-81-34199.zip
    Natural_Environments_v2.1.3.zip
    Natural_Wildlife_v1.3-2063.zip
    ImprovedSignsComplete-9498.7z
    LOD_Replacement_NON_OMOD_Part_1-18497.zip
    LOD_Replacement_NON_OMOD_Part_2-18497.zip

Ez a legnagyobb, de sokat szépít:
    Qarl_TP3_Full_v1.3_OMOD-18498.rar
    Optimized_Qarl_Texture_Pack_Meshes-23178.rar

Bocs, nincs kedvem végiglinkelni mindet, de amúgy egyszerű: a fájl végén a szám a mod linkje a tesnexuson (tehát Improved_Doors_and_Flora: http://oblivion.nexusmods.com/mods/8298)
  • blackcalibra
    Tudnátok olyan grafikai modot ajánlani a játékhoz, ami kicsit megdobja a dolgokat?
    A két kiegészítő is fent van, plusz pár hivatalos kieg.
    Plusz a magyarítás.
    Jó lenne, ha ezeket nem vágná tönkre a mod.
    Egyébként egy 6870, Phenom II 955, 4giga ddr3, ami rendelkezésre áll.
  • kisokka
    Plusz a kereskedők se akartak szóba állni velem, ráadásul az összes rosszfiúval is összeakasztottam a bajszom, még előtte. Senki nem komált, úgyhogy minél előbb meg kellett csinálnom a gróf küldetéseit.
    Egy tolvaj/bérgyilkos céhesnek lehet jó poén, de nekem nem volt az
    Komolyan mondom, az egyik legnagyobb szívatás, amit játékoskarrierjeim során volt szerencsém megtapasztalni
  • SzirmosSzisza
    Anno én is megkaptam, egy élmény volt csak éjszaka utazgatni :D
  • RED BULL F
    Ja, látom a csávókám tele van ében cuccokkal. Egy full szettet még a Morrowind-ben is elég volt összekaparnom... De egy próbát megér :D
  • genndy
    Ja, hogy nem a küldetés miatt mentél oda, hanem csak úgy. Akkor viszont nem tudod megszerezni.
    Ritka felszerelésekre elsőre Umbra jut eszembe a jó kis kardjával és páncélszettjével, Vindaselben (DNY-ra Imperial Citytől), de kemény csata lesz, készülj fel. Ez is küldetéshez tartozik amúgy, de megcsinálható bármikor, Umbra mindig a romban van.
    Jó fegyvereket és páncélokat kapsz például a daedra szentélyek küldetéseiből.
  • RED BULL F
    Tényleg, igaz is. Én meg azt hittem, hogy ez nem a küldetéshez tartozik. Már belém jött a Morrowind féle kincsvadász láz :D Ehhez kapcsolódóan: Hol találhatok ritka, illetve erős fegyvereket és páncélzatot? Leginkább egy, vagy kétkezes kardok érdekelnének, illetve egy frankó kis íjat is szeretnék beszerezni.
  • genndy
    Meg kell várni, amíg a négy szellemlovag elfoglalja a helyét a lépcsőn, az ötödik pedig megtöri az átkot (az erőteret). Ekkor lehet elvenni a páncélt. Nem tudok róla hogy itt lenne bug, ha mégis abba futottál (nincsenek lovagok, nem mozdulnak, stb) akkor a szokásos gyógyírt tudom csak javasolni: betölteni egy korábbi mentést.
  • RED BULL F
    Tiber Septim páncélját hogyan lehet megszerezni? Mert valami erő nem enged közel menni hozzá.
  • RED BULL F
    Igen, elég keményen. Olvastam a folyamatát, de elég hosszú és körülményes, nekem nincs kedvem ilyenekkel foglalkozni. Úgy hogy picikét más módszerhez folyamodtam :) Köszi a wiki-s linket ;)
  • Calver
    éget a nap? valószínűleg igen, mert rémálmok akkor jönnek. nézd meg wikin, le van írva h kell kigyógyulni.
  • RED BULL F
    Rendben, köszi. Tudom, hogy mocsok módszer, de konzol paranccsal megoldottam. Hát így haladni nem lehet...
  • RED BULL F
    Szerintem már nagy lehet a baj, mert több rémálmom is volt. Biztos eltelt már több, mint 3 nap
  • Calver
    ...mármint a kezdeti fertőzésből. ha már kis fogacskáid nőttek, errefelé nézelődj.
  • Calver
    bármelyik templom bármelyik oltára instant kigyógyít, de akár cure disease varázslat is.
  • RED BULL F
    Sziasztok. Nagy sz@rban vagyok. Megharapott egy vámpír. Hogy lehet kigyógyulni a kórból? kihez kell forduljak?
  • Astinos
  • VargaViktor15
    most minden muxik.. felraktam magyarosítást kész.., de szaros a talaj.. :( és hiába szarakodok az ini-vel semmi sem változik. mind1 ha ilyen sok mindent kell vele csinálni akkor hagyom
  • genndy
    Pont most akartam írni, hogy mivel tudtommal az ini-t babráltad utoljára, lehet hogy ott lesz a hiba... szerencsésen magadtól is kitaláltad.
  • VargaViktor15
    -.-'' itt szarok be xD... annyi volt a hiba, hogy az oblivion.ini.nél az egyik szöveg előtt ki volt hagyva egy sor..
  • VargaViktor15
    mia ....??????? leszedtem egy teljesen más telepítőt és nem enged játszani!!!! megint
  • VargaViktor15
    újra telepítettem az egészet és még a magyarosítás előtt is kidobált újra szal a telepítővel volt gond úgy, hogy azt letöröltem és leszedtem egy totál újat most.. felrakom a magyarosítást és ha megint szar lesz a fű hosszú látótávnál akkor felfogom úgy, hogy a metinben is köd volt akkor itt is :D... nem metinezek csak tudom, hogy ott köd van
  • genndy
    Na várj, ha még nem szedted le, akkor próbáld meg hogy kiveszed a sorból a dummy.bsa-t. Akkor se javul meg?
  • VargaViktor15
    , hogy jó legyen végre a játék
  • VargaViktor15
    mindig előhoz valami cuccot a magyarítás telepítésénél.. mit kell beikszelni és mit nem?
  • VargaViktor15
    most még jobb lett. már be sem enged a játékba rögtön kiléptet... úgy utálom, hogy ennek a magyarításnak mindig van hibája... a régebbi 91%-os az tökéletes volt... csak pár jelentéktelen szarság volt angol nyelven és minden más magyar. most meg rakhatom újra
  • SaGa
    Akkor el kell döntened, hogy melyiket használod, a kettő együtt okozhat problémát.
    Én a New Vegasnál jártam úgy, hogy napokig kerestem, miért rossz néhány textura, és kiderült, hogy az ini-ben benne volt a FOMM által berakott Ai bsa és az ArchiveInvalidationInvalidated átlal berakott is. Ráadásul ez utóbbi a FO3-hoz való telepítővel került a New Vegasba is, pedig a kutya se kérte tőle.
  • genndy
    Igen, annyi kiegészítéssel, hogy a sor maga már létezik, csak keresd meg és egészítsd ki a dummy.bsa-val. Nem kell hogy a sor legfelül legyen, maradhat a helyén, de a dummy.bsa legyen legelöl, ahogy írtad. Idézőjelek nélkül!
    Illetve az Oblivion/Data könyvtárban is tényleg legyen ott a dummy.bsa (ha a magyarítás rendesen feltelepítődött, akkor ott kell lennie).
  • VargaViktor15
    De igen a birodalmi főváros térképe van ott lila foltokkal... akkor igazoljatok: ''SArchiveList=dummy.bsa, Oblivion - Meshes.bsa, Oblivion - Textures - Compressed.bsa, Oblivion - Sounds.bsa, Oblivion - Voices1.bsa, Oblivion - Voices2.bsa, Oblivion - Misc.bsa'' ezt itt rakjam be a Dokumentumok\My Games\Oblivion\Oblivion.ini [Archive] részébe és legfelül legyen és kész? én ezt értettem
  • genndy
    Köszi a kiegészítést.
    Az archiveinvalidation fogalom akkor már ismerős, csak nekem azóta nem volt textúraproblémám (a magyarítás feltelepítésénél se), amióta használom az Archiveinvalidationinvalidated!.bsa-t. Hasznos.
    Hm, akkor a dummy.bsa is olyasmi feladatot lát el, mint az Aii!.bsa? Ez eddig nem is tűnt fel. Magyarítás feltette, nem zavart be, maradhatott.