Half-Life 2 magyarítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TSL16b
Ja, a feliratok teljesen le vannak fordítva, a menüfájlok még csak helyenként.

TSL16b
Én is ekörül forgolódom egy ideje. Viszont a kitörlés-dologgal adtál egy ötletet: nem kell kitörölni (mert nem tudjuk), talán elég egy hexa-editorral megváltoztatni a kérdéses fájlnevet a GCF végefelé a listában. Akkor jó esetben nem találja meg belül, így lehetne világosabban látni, hogy használja-e a külsõt vagy sem, kibontja-e vagy sem, stb.

MrDevil
Végig vitted már???

alert
És ha úgy próbálod, hogy a cc_lang = "" és a magyar closecaption_english.txt fájlodat a megfelelõ helyre másolod ("hl 2 dir\hl2\resource\"). Ha így nem megy akkor meg lehet próbálni pl a cc_lang = "russian" -t és a magyar fájlodat closecaption_russian.txt -nek nevezed. Hátha csak az angolt nem engedi máshonnan olvasni.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Én úgy értettem, hogy az hl2 összes gcf-ét (ha kell leírom melyek azok) kicsomagolod valami teljesen más helyre a vinyóra. És onnan futtatod.

és így sem ment!!!

football without ultras is nothing

jah, énis így tudom/tudtam, ezért is állok értetlenül a dolog elõtt

alert
De akinek eredeti és nagyon nagyon kell neki a magyarítás az ideiglenesen kitömörítheti a megfelelõ gcf-eket egy mappába és menni fog. Max kell hozzá egy fix.. hmm nem emléxem pedig múltkor megcsináltam.. de majd ennek is utánanézek.

ami még érdekes lehet: van a config-ban egy ilyen sor:
cc_lang "english"
esetleg ezzel még lehetne valamit kezdeni...
amit én próbáltam: átírtam hungarian-ra, és csináltam closecaption_hungarian.txt-t, de nemigazán ment...

alert
Mondjuk nem értem, mert pl cs1.6-nál és más gcf-es játékoknál nekem mûködött anno. De most sajna tört hl2 miatt nem tudom kipróbálni, csak 1-2 nap múlva.

igen

tévhit
tapasztalatból mondom
mi is ezt hittük, de mégsem
eredeti Steam-es verzióm van, hiába pakolom ki az egész resource mappát, csak nem akarja a magyarított szövegeket használni

alert
Azt tudtam, hogy akkor azt használja, de azt nem, hogy nem lehet törölni belõle. Azért írtam, mert végülis az a probléma, hogy nem azt használja, nem?! 😊

gcf-bol nem lehet torolni, de ha van valami a "helyen", akkor automatikusan azt hasznalja.

alert
A technikai problémához: azt próbáltátok, hogy kitörlitek a gcf-bõl a fájlt és a magyart a megfelelõ helyre másoljátok - nem a gcf-be -? (abból kiindulva, hogy úgy tudom, ha nincs gcf-ben valami, akkor a mappastruktúrában keresi)

M@TriX
na látod, tudsz te ha akarsz 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

természetesen állok rendelkezésetekre...
én lennék a legboldogabb, ha meg tudnánk oldani...

janos666
De most visszaolvastam 10mp alatt megláttam hogy hétfõn beta. Na jó, addig...
janos666
Úgy értem kapok-e egy linket a félkész magyarításhoz, mert tegnap is kértem de nem kaptam.
sejtettem...
remélem nem te irányítottad ide õket 😄

M@TriX
A HL2 topicból jöttek 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ha esetleg pl visszaolvasnátok
Istenem, miért olyan nagy kérés ez?!? itt nem húszezer komment van, csak ötszáz... abbol is max 100 az, ami aktuális

Mr Manson
Nekem ATI kuponos HL2õm van... steames!
Ezzel is lehet hasznalni majd a magyarositást?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Mit jelent nálatok a béta? Minden szöveg kész van és csak a felmerülõ hibák miatt béta, vagy még van lefordítatlan szövegrész?

rád is férne egy kis magyarítás...
amugymeg persze, le lehet tölteni pl a hl2 warez verziójat
de ha vennéd a fáradtságot, és visszaolvasnál

janos666
Na, le lehet-e már tölteni valamit?
Mr Manson
nekem van steamem

M@TriX
mert amire emléxem az az volt, hogy behívtam a source engine cfg-t, majd jobb klikk a resource könyvtárra és kicsomiztam a Cre, majd onnan bemásoltam a hl2 könyvtár resourcebe.

TSL16b
Nem tudni. Számítunk a Steammel rendelkezõk segítségére, mint pl. te is. Hátha valaki megoldja, hogy menjen azzal a verzióval is, és elmondja.

sikerült megoldani a technikai problémákat??

gondolom azért lesz beta <#idiota>

én nem írtam, mert tartok tõle, h úgysem méltatnának válaszra....

Mr Manson
yepp... lehet majd tesztelni?

TSL16b
Hétfõn béta.

Mr Manson
van már elérhetõ file?

Hali
Mikorra várható a magyarosítás?

M@TriX
a Valve-nak már írtam ez ügyben, kb ezt írtam én is 😊
még válaz nem jött...

nemcsakfeel
hát nem igazán segítõkészek...

*hihi ** *

mingyá megprószálom kicsomizni az egész könyvtárat, bár tartok tõle....

ennyit tudtam még tenni az ügy érdekében....

ne fikázzátok az angolomat, még csak kezdõ csoportos vagyok, jó?!?! 😄

M@TriX
sorry 😊 este aludtam, egyszerûen apssz, komolyan, mindent vissza kitöröltem, amiket bemásolgattam , még a cfg-ket is. szóval lehet, hogy egy másolgatásban valami olyasmit másoltam, ami "felhíta a figyelmét" a játéknak, hogy nézzen be oda is. Egyéb logikus(nak látszó) 5letem nincs.... azt próbáltad, hogy az egész resource könyvtárat kiextractolod oda?

rájöttél már, hogyan lett neked magyar??? 😄

erre találták ki a kér szemedet
tudod, visszaolvasásra.....

Jóvan már nem tudtam hogy azért akarják átállítani mert bizonyos szövegek nem férnek ki! Mi a szart kell it vergõdni bazzeg! Nem hinném hogy bunkó lettem volna, inkább te vagy a bunkó, ki vagy te??? Fordító? Akkor meg mit pattogsz?

énis
de fasznak kell it bunkózni
ha nem érdekli a betûméret állítás, és majd nem jelennek meg a szövegek, akkor egybõl jön, és beírja 28szor, h miafaszvan, köcsög fordítók, meg mittomén
ujreg kötsög

M@TriX
😊 nyugi, reggelente én is érzékeny vagyok 😊

kit érdekel, h te meg mit akarsz?!?!?

Hali
Nem lehetne kiadni a magyarításból egy béta változatot, ahelyett hogy ilyennel foglalkoztok hogy nagy a betûméret, kit érdekel! Ha nem adtok akkor plz mondjatok már egy kb idõpontot, hogy mikorra várható!

ibrik
A SOURCE-motorhoz konkrétan nem értek, de mondjuk jó kiindulási alap lenne megkukkolni egy olyan MOD-ot, amit pl. a CS:SOURCE-hoz készítettek, hogy ott hogyan oldották meg, a MOD-ot hová kell rakni, stb stb

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

viszont azt tudod, h hogyan lehet belepakolni egy modot?
source sdk? vagy mi kell?