Half-Life 2 magyarítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TSL16b
Bízom benne, hogy idõvel kiderül, mi okozza azt, hogy különbözõ helyeken különbözõképpen mûködik. A warezzel nincs gond, mert nincs GCF, csak a kibontott fájlok. A bolti CD-s GCF-ekbõl tölt, de az itteniek egy része sikerrel járt a hl2\resource mappába bemásolt feliratfájllal, míg másoknál ugyanez nem elég. Steammel elõtöltött változaton még senkinek nem ment.

Néhány irányba el lehet indulni.

1. Valaki, aki sikeresen beizzította magánál, megpróbálhatja ugyanazt olyasvalakinél, akinek nem megy. Hátha kiderül valami, pl. exék, dll-ek, cfg-k összehasonlítása (ne adj Isten átmásolása) révén. Persze csak miután gondoskodott a változtatások visszacsinálásának lehetõségérõl.

2. Tegnap felmerült itt, hogy ha már javítani nem sikerül, rontsunk. Meg lehetne próbálni a GCF-ben megkeresni a 'closecaption_english.txt' szöveget, és átírni benne egy betût. Reményeim szerint akkor talán a külsõ verziót is elfogadná, vagy legalább panaszkodna a konzolon, és azzal is elõbbre jutnánk.

alert
biztos hogy a steam\steamapps\felhasználóneved\half-life2\hl2\resource\ mappába másolod a fájlt??? closecaption_english.txt -ként??? ekkor a feliratnak magyarnak kéne lennie a menünek nem. Sokan azt rontják el, hogy a half-life2 mappán belül is van resource könyvtár.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

MrDevil
hát akkor már semmi ötletem nincs!!!! 8((

alert
az mind1 nem számít a szövegbõl szedi ki mind a kettõt.

MrDevil
még az az egy kérdés hogy closecaption az mire van állítva nektek??? a closecaption v. a dialog only??

TSL16b
Bocs, de nem tudtam ennél bonyolultabban megfogalmazni. <#buck>
Majd innen ellopom a legfrappánsabb rövid verziót, és beteszem az elejére. <#lookaround>

Mindenki olvassa el figyelmesn...

HL2Magyaritas-Telepites.txt

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

alert
Passz. Lehet, hogy rossz mappába másoljátok vagy valami. Ha nem akkor szerintem itt vmi gépbeállítás is közrejáccik. Vmi a registryben vagy akármi.

MrDevil
nem tudom, hogy egy egyszerü file átmásoláson mit nem lehet jó csinálni!!! hiába másolom be oda szarik rá!!!

alert
Én nem értem hogy nem megy nektek? #706-ban is le van írva, hogy megy boltival. Biztos jól csináljátok?

MrDevil
Jaja !!! kár hogy nem megy a magyarítás!<#shakehead>

ciril betûk száksz

football without ultras is nothing

MrDevil
már néztem oroszul is!!! <#idiota>

de nemám

MrDevil
Neked sem megy???

OK! Nincs harag! 😊

Mr Manson
ja ok

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

nincsmit

Értem köszi<#worship>

azért, mert a beállításoknál a "closed captions"-t állítottad be a "Subtitles2 helyett

csak nekünk, steameseknek nem megy

rudanjoe
steameseknek(kupon, letöltés, install, regisztrál) nem mûködik tudtommal😞

\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"

Shep
mármint hangutánzás folyik? nekem ilyet nem csinál, csak max olyat, hogy *kuncogás*

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Ja amúgy meg királyos a fordítás,sok ilyet még<#eljen>
Köszönjük szépen

Mûködik nekem is,nem írtam át semmit csak bemásoltam a resources mappába és jó(a menü az nem de kit érdekel😊
A gond csak az hogy olyanokat is kiír játék közben hogy"kopp kopp"meg "nyílik az ajtó"meg ilyen háttérzajokat<#confused>
Másnak is van ilyen,ha van akkor hogy lehet ezt megoldani?

Mr Manson
nekem nem megy
ATI kuponos

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Shep
na remélem jó lesz, bár a piros szín kicsit erõs lett de hát ...

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

rudanjoe
1.Bolti verzióm van.
2.letöltöttem ezt->HL2HUhuE.v0.60b.zip
3.closecaption_english.txt, ClientScheme.res, FILE_ID.DIZ
fájlok bemásolva a valve/steam/steamapps/*teneved*/
half-life 2/hl2/resource mappába.
4.kész is. menü angol, duma angol, felirat magyar

nem kell configfájlozni, regisztrizni, csak kopipészt.

5. megköszönjük a fordítóknak a melójukat!

Remélem segítetem az eredeti bolti verziósoknak.

\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"

Shep
Magyarosítás dobozos verzióhoz: szedd le a 196kb-os magyarosítás zip-et. Az x:\program files\steam\steamapps\[email protected]\half-life2\hl2\cfg könyvtárban a config.cfg fileban ez szerepeljen cc_lang "french" /írdd át erre/
a x:\program files\steam\steamapps\[email protected]\half-life2\hl2\resources könyvtárba másold be a 4 db txt -t /closecaption_ valve_ hl2_ gameui_french/ sztán indítsdd a játékot ha menüt is magyarra akarod akkor a registryben írdd át a lentebb már említett dolgot

Shep
nem sértésnek szántam természetesen, mert igazából nagyon szépen végig van vezetve, a dolog, csak mint látjuk sokaknak túlságosan szájbarágós a dolog szóval ezért írtam amit írtam, egyébként szép munka volt a fordítás, hogy õszinte legyek kevés játékra szoktam velrakni a magyar nyelvû filet de ez megérte, mert nagyon jó lett, az utlsó ami nekem tetszett az a thief3-é volt.

M@TriX
jelentem, ahogy várható volt, nekem mûködik (dobozos...)
majdnema végefelé járok pont jókor jött a magyarítás így máûr mindent értek 😉 köszi

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Shep
na figyelj steam\steamapps\[email protected]\half-life2\hl2\cfg itt a config.cfg fileban átírod a lent említett dolgot "french"
....hl2\resource könyvtárba bemásolod a cuccokat bekapcsolod a feliratozást és magyar lesz a felirat, a menüvel ne foglalkozz, ha akarod a registrys dolgot megcsinálhatod akkor az is magyar lesz.

MrDevil
hiába másolom be a boltinál! mert nem fogja onnan nézni!!!!

Gascoigne
Tényleg az a legegyszerübb, ha ezt a txt-t: closecaption_english bemásoljuk a resources mappába, semmi mással nem kell foglalkozni. A Menü magyarosítása nem olyan fontos szerintem. Így legalább marad az angol nyelv és a felirat.

Ps3 ID: Gascoigne74

Még egy kiegészítés: dolgoznak rajta hogy egyszerûbb legyen a használat, de el kellett dönteniük, hogy mi legyen a prioritás:
mielõbbi játszhatóság magyarul vagy esteleg csak hetek múlva lett volna publikus kiadás (hiába van kész a fordítás!) amivel bárki! egyszerûen, könnyen tud boldogulni.
A készítõk a mellett döntöttek, hogy legyen minél hamarabb publikus kiadás. Ennyi.

MrDevil
a francia nyelvet sikerült elõhívni de magyart sehogy sem!!! <#szomoru1> az a baj, hogy a gcf fileból nézi mindig!!!

gondolom nem sértésnek szánta, de még ha annak is, akkor sem szabad foglalkozni vele...
de gondolom ez Te/Ti is tudjátok
grat a fordításhoz, biztos jo, ahogy néztem, csak mûködne már azon a fránya steamen is...

Lehet hogy kissé bonyolult, de ha egyszer csak így lehetett megoldani...
Természetesen az lenne a legjobb ha Steam-en keresztül egybõl lehetne magyart is telepíteni, de amíg a Valve (+Vivendi) nem dönt így, addig ez van...
Az egyszerû megoldás: angolul kell játszani...
OK - ez kemény mondat, de én tudom mennyi idõt ölt bele TSL16b, hogy akár ilyen módon, de mûködjön.

alert
Írd le normálisan légyszi, hogy hogyan csináltad meg a boltival 😊 Csak hogy a lamerebbek is értsék. Mit hoztál létre hova másoltál stb. Nekem warezes van, de legalább késõbb tudunk segíteni a lameroknak akik 1000x is meg fogják kérdezni olvasás helyett 😊

Shep
az lehet, de így a tényleg lámák nem tudták a sok információt befogadni és így pont az ellenkezõ hatást érte el.

Shep
nem, szerintem teljesen agyon van bonyolítva.

ááááááá <#zavart1> már müködik elfelejtettem bekapcsolni a feliratozást!
Bocsánat<#eljen>

Fight Club

Kandurex
Egyszerûsítve:

a ahovátelepítetted/HL2/CFG/config.cfg filenak a végére szúrd be ezt a sort

cc_lang "french"

majd egy hirtelen mozdulattal másold be az összes file -t, ide ahovátelepítetted/HL2/RESOURCE

ennyi? ....ennyi...helyette?

helyette ez van:

Elõször
-------

Válaszd ki a nyelvet, amelyik helyett magyar szöveget szeretnél
látni:

- french (francia)
- german (német)
- italian (olasz)
- spanish (spanyol)

Példánkban ez a french lesz, de a négy közül bármelyik lehet.
Kénytelenek vagyunk valamelyikrõl lemondani, mert a magyar
sajnos nem tartozik a játék néhány bedrótozott nyelve közé,
és nem is fogadja el. A választott szót a továbbiakban így
jelöljük: %nyelv%

A további beépített nyelveket (thai, russian, japanese,
tchinese, schinese, korean, koreana) nem javasoljuk, mert ezek
a Unicode kódkészlet más tartományait használják.

Fontos, hogy a fájlok a megfelelõ mappában legyenek, különben
semmi esély a helyes mûködésükre. A %játék_mappája% pl. a
D:\Valve\Steam\SteamApps\%steam_account_név%\half-life 2
mappát jelentheti. Ebbõl további mappák nyílnak, melyek közül
feliratok szempontjából a hl2\resource a legfontosabb. Ha nem
létezik, akkor létre kell hozni, és a fájlokat bemásolni.

Képfeliratok magyarítása
------------------------

A konfigurációs fájl (%játék_mappája%\hl2\cfg\config.cfg)
cc_lang bejegyzésébe Notepaddel írd be a választott %nyelv%
szót. Példa:

cc_lang "" -> cc_lang "french"
cc_lang "English" -> cc_lang "french"

Ezután a játék a
%játék_mappája%\hl2\resource\closecaption_%nyelv%.txt
fájlt fogja keresni a feliratokhoz, és ha megtalálja, akkor
a fájlgyûjteményben szereplõ példány helyett ezt tölti be.
Esetünkben a closecaption_french.txt fájlt, ezt tehát be
kell másolni oda.

A szükséges fájl:
%játék_mappája%\hl2\resource\closecaption_french.txt

Érdemes ügyelni arra, hogy a feliratfájl neve és tartalma
összhangban legyen, tehát a fájl elején ugyanaz a %nyelv% szó
szerepeljen, mint a fájlnévben. A kicsomagolt szövegfájlokon
változtatni csak akkor kell, ha a francia nyelvû feliratozást
szeretnéd megtartani.

Méretproblémák esetén:

Néhány felirat túl hosszú lehet az alapbeállítás szerinti
betûmérettel, emiatt nem is jelenik meg. A betûméret
csökkentése a ClientScheme.res fájl átírásával megoldható.

Ha ki vannak bontva a GCF-ek, akkor a hl2\resource könyvtárban
a ClientScheme.res fájlban "CloseCaption_Normal"-t kell keresni.
Ez, és a következõ három határozza meg a feliratok betûtípusát.
(Normal, Italic, Bold, BoldItalic). Kisebb mérethez a "tall"
tulajdonságokat kell kisebbre átírni. Eredetileg 26, én 20-ra
állítottam. Lehet, hogy a GCF-ben is átírható egy hexa-editorral,
ha megtalálod.)

Eredeti méretû betûkkel a Source nem teszi ki a feliratot, ha
az 4 sornál hosszabb lenne. (Legalábbis 640x480-as felbontásban)

Ha nem akarsz vele vergõdni, akkor ide másold be ezt a fájlt:

%játék_mappája%\hl2\resource\ClientScheme.res

Elképzelhetõ, hogy a te gépeden nem az itt beállított értékeket
használja a játék. Ez esetben érdemes még ugyanezeket megnézni
a SourceScheme.res és a TrackerScheme.res fájlokban is.

Játékmenü magyarítása
---------------------

A játék menüjének nyelvét a regisztrációs adatbázisban, a
HKEY_CURRENT_USER\Software\Valve\Steam kulcs alatt a Language
érték tartalmazza. Ha üres, akkor angol. Ide is be lehet írni
a %nyelv% értékét (pl. french).

A szükséges fájlok:
%játék_mappája%\hl2\resource\gameui_french.txt
%játék_mappája%\hl2\resource\hl2_french.txt
%játék_mappája%\hl2\resource\valve_french.txt

Ezeket is be kell másolni.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

IMYke2.0.0.0
Lámáknak készült...

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Kandurex
Mondjuk csak én érzem úgy, hogy feleslegesen van "agyonbonyolítva" a magyarázó szöveg?

Shep
nyitottam egy könyvtárat belemásoltam 2 filet és kész mûködik, a menüs részét ne néztem mert utálom ha a menü magyar 😊

Shep
Nos nem tudom vkit érdekel e még, de nekem a bolti verzióval jó a magyarítás, el is kezdem elõrõl, még jó hog vagy 1 órát ha játszottam vele.

Tatyla
gratulálok a honositáshoz a készitöknek csak egy kicsit bonyi felrakni, tölem lámábbak egy fokkal tutti kikészülnek töle!

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

MrDevil
pedig valaki írta, hogy neki megy steamesen!! de lehet, hogy neki is warezos van!!!

Kandurex
Szerintem ez csak mod szinten megoldható nem?