Half-Life 2 magyarítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Belamsoltam a file-okat, nem modositottam semmit, meg felul sem irtam semmit, es tokeletes.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
de az elején nekem sem mennt, itt sírtam azt össze-vissza kavartam és végül mostmár van... de ezt már meséltem párszor, nem akarok untatni senkit.. 😉
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Éppen ez az én 512/128-s voltam és most 1024/256-os lettem.
De most bebolondult a netem.És ez igy jó 😊
Next PC upgrade: 2022
Mert matav teruleten levo adsl elofizetoknek megduplaztak a savszelesseget😊
Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL
Fél év? vagy 1-2 hónap?
ez (is) hiba sok magyarításnál: a fordítás nem annyiból (kéne, hogy) áll(jon), hogy fogjuk, és "átpaszírozzuk" magyarra a szavakat megfelelõ sorrendben...ez még nagyon kevés...
Bebolondult a netem jó értelemben 1024/256-os netem van.
De most nagyon gyors a feltöltés és a letöltés összhatása.
CSEKK.
OFF vége.
Next PC upgrade: 2022
ezenkívül minden színész általában ilyen szövegkönyvet kap a munkáihoz!!! ezért is van akkora különbség a játékszinkronok, és a filmes szinkronok közt...jó lenne ha megszünne ez a nemkívánatos különbség...
Természetzesen arról beszéltem, hogy hallgassák meg elõször angolul, aztán az alapján mondják fel magyarul - így egy hosszadalmas és bonyolult munkafázist nyugodtan ki lehetne hagyni.
Mire legépelitek a minden egyes mondathoz a karakterjellemzést, meg a mondatok hangsúlyozását, stb stb, letelik ez az évtized is <#vigyor>#vigyor>
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
hisz minden egyes hangfájlt lejátszogatni, és az alapján felmondatni a szöveget jóval hosszabb, mintha megkapják a szövegkönyvet hangulatelemestül.
egyrészt te sem gondolhatod komolyan, hogy majd a színészek ingyen ezzel töltik el a fél életüket, másrészt mivel nem magyarok a mintamondatok, ezért a fordított szövegrészeket, mondatokat sok esetben teljesen más hangsúllyal kell mondani magyarul, mint ahogy a mintában szerepelt angolul!
...persze lehet erõltetni, hogy minél kevesebbet dolgozzunk, de akkor senki ne csodálkozzon, ha Barátok Közt szerû hangsúlyozások, szövegidegen dumák, és hangulat nélküli, szavalásszerû lesz a szinkron...azt hiszem ezt senki nem akarhatja...sokkal inkább a cél: az eddigi legjobb játékszinkron elõsegítése...legalábbis szvsz...
úgy látszik elkerülte a figyelmedet, hogy természetesen hangmintát is kell adnunk...de a hangminta önmagában nem elég, hisz az csak egy minta, amibõl kiderül, hogy kb. milyen tónusa van az adott karakter hangjának stb. ...a karakterjellemzés pedig egy komplexebb valami, ami segít a színésznek jobban beleélnie magát a szerepbe!!!
Hogy veszed a kettõt egy kalap alá? vagy úgy gondoltad, hogy minden egyes mondatot hallgassanak meg angolul, és ez alapján mondják fel a szinkront?
-------------------------
"Jó munkásember" vagyok...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Na nehogymánnn##~·/%!^ÿ#&@²`°²ÿ´°4 !!!!!!!! <#vigyor>#vigyor>
Õszintén - esküszöm! - nekem is eszembe jutott a perceptív tanulás módszere, de ha egyszer ezt kérték, már le se mertem írni ezt... 😊
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Minek a párbeszédek/szereplõk beszédmódját, hangsúlyozását leírogatni egyenként, mikor ottvannak az eredeti hangfájlok.
Csak a lefordított szövegkönyv kell.
A "szinkronszínésznek" lejátszátok az eredetit, õ meg a magyar szöveget felolvasva utánozza le. Így a "színész" is, meg a "hangmérnök" vagy "szinkronrendezõ" is hallani fogja, hogy van-e különbség, kilógott-e a rendelkezésre álló idõhatárból....
A legkönnyebb tanulási mód az utánzás - már a majmok is rájöttek erre <#vigyor>#vigyor>
Najó, csak szavaztam 😊
Igazából, nekünk "csak" annyi dolgunk lesz, hogy tucatnyian végignyomjuk és minden dialógusra a lehetõ legmegfelelõbb szöveget kidolgozzuk, mellette pedig a szereplõk jellemét is rögzítsük a szinkronstábnak
Felajánlást kaptunk az egyik szinkronstúdió hangmérnökétõl, hogy ingyen elkészítik profi színészekkel egy játék szinkronját.
Majd a felajánlás két játékra bõvült, de ami a lényeg: a Half-Life 2-re esett a választás az elsõ szinkron tekintetében.
Szal lehet örülni, de egyelõre csak módjával, hisz ezzel párhuzamosan sok pluszmunkára lesz szükség, a szinkronstábnak aládolgozandó!
Pl: a szövegek az eredeti angol szöveg hosszához igazítása - hogy a szinkron ne csúszkáljon ide-oda (szal nem lehet, se sokkal rövidebb, se sokkal hosszabb...)
Ezenkívül történetvezetés szerinti szövegkönyvet kell átadni nekik, a hangulatelemek, a megszólaló, a szöveg, és a szöveget tartalmazó hangfájl neve megjelölésével.
Valamint minden egyes szereplõrõl egy rövid karakterjellemzést...stb. stb.
Pontos kritériumok, a munka összehangolása, valamint kapcsolattartás: ITT!!!
Kérem, hogy csak a fordítók, és az egyéb munkákat felvállalók-végzõk jöjjenek a SZINKRON topikba, az érdemi munka hátráltatását elkerülendõ...
rasvedett config.cfg-vel egy ido utan kifagy a HL2.
Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL
Ezt max csak õk tudnák megoldani!! Kéne szólni a Gamestaros arcoknak hogy kérdezzék már meg a valve-ot!!!
Fight Club
Ezt töltsétek le. Mappának adjátok meg a Half Life 2 mappátokat. pl: ...\program files\steam\steamapps\login neved\half-life2\
Ezután extract. Ha ezután se megy, akkor passz 😊) Ez minden lehetséges feltételezett helyre bemásolja a magyar fájlokat. Ha megy akkor már csak ki kell szûrni hogy melyik a jó, ha nem megy nem megy.
A cucc felülírja a config.cfg-t amit írásvédetté tesz. Konzol az f3-al hozható le. Ha nem megy végül visszacsinálhatod. Úgy rakd fel a cuccot, hogy minden az alapon van a regeditben ne változtass semmit, a menü angol legyen!!! Na várom a tapasztalatokat 😊
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
ezt nem tudjuk/tudjátok megoldani
football without ultras is nothing
de a steam az angol, mert a registryben az van beállítva
de a configba meg francia
viszont akkor a gcfekbõl szedi ki a french-et is?!?!?
jajjneeee.... nah, majd holnap frissebb leszek
semmiben nem különbözik a steamestöl!
vmi csak lesz basszus
lol!
de a configba a lang french
na akkor hogyvanez kérem?!?!?
A modolás sem lesz leányálom... :-/
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"