Half-Life 2 magyarítás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LOL, magamnak írtam!
Steames!
Jó neked! Én nem sírok, csak mérgesít, hogy nem megy!
M@TriX
steames v doboz?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

hykao
Biztos meg lesz oldva, ne izgulj!
Mayday
Ha ez megnyugtat, nekem is szalad az eredetivel.
Belamsoltam a file-okat, nem modositottam semmit, meg felul sem irtam semmit, es tokeletes.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

M@TriX
nekem meg már régóta megy, de én csak a bekopizós megoldást csináltam...
de az elején nekem sem mennt, itt sírtam azt össze-vissza kavartam és végül mostmár van... de ezt már meséltem párszor, nem akarok untatni senkit.. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Tegnap még nem ment! Nekem steamról töltött van(kuponos) és nem jó a tegnapival!
M@TriX
dobozossal is megy, még jó, hogy én ragaszkodtam a dobozkámhoz (ami végül dvd tok lett 😉)

Na csátok! Na mi lesz a steamesekkel??Nem lesz nekünk mûködõ fordítás?? Csak a warezosoknak??Ez marha jó, hogy az eredeti játékkal nem megy, akinek meg ingyé van annak meg jó!!!
hykao
De ez ki a faszt érdekel? 99%-unknak már megtörtént, vagy a napokban meg fog történni a sávszélemelés, mindenki írja majd be ebbe a topikba az ezzel kapsolatos élményeit??? Hogy jön ez ide, má' ne haragudj, amikor van kismillió témáddal foglakozó topik???

grebber
OFF:
Éppen ez az én 512/128-s voltam és most 1024/256-os lettem.
De most bebolondult a netem.És ez igy jó 😊

Next PC upgrade: 2022

M@TriX
na ne offoljatok már tudja az akit érdekli, ennyi...

gpm
OFF:
Mert matav teruleten levo adsl elofizetoknek megduplaztak a savszelesseget😊

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

Mikorra lesz ez kész?
Fél év? vagy 1-2 hónap?
hykao
"...a fordított szövegrészeket, mondatokat sok esetben teljesen más hangsúllyal kell mondani magyarul, mint ahogy a mintában szerepelt angolul!"

ez (is) hiba sok magyarításnál: a fordítás nem annyiból (kéne, hogy) áll(jon), hogy fogjuk, és "átpaszírozzuk" magyarra a szavakat megfelelõ sorrendben...ez még nagyon kevés...
grebber
OFF:

Bebolondult a netem jó értelemben 1024/256-os netem van.
De most nagyon gyors a feltöltés és a letöltés összhatása.
CSEKK.

OFF vége.

Next PC upgrade: 2022

hykao

ezenkívül minden színész általában ilyen szövegkönyvet kap a munkáihoz!!! ezért is van akkora különbség a játékszinkronok, és a filmes szinkronok közt...jó lenne ha megszünne ez a nemkívánatos különbség...
ibrik
Nem tudom, mi mást olvastál...
Természetzesen arról beszéltem, hogy hallgassák meg elõször angolul, aztán az alapján mondják fel magyarul - így egy hosszadalmas és bonyolult munkafázist nyugodtan ki lehetne hagyni.
Mire legépelitek a minden egyes mondathoz a karakterjellemzést, meg a mondatok hangsúlyozását, stb stb, letelik ez az évtized is <#vigyor>

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

hykao
vagy te a szövegkönyv beli hangulatelemekre gondolsz? az is kell!!!

hisz minden egyes hangfájlt lejátszogatni, és az alapján felmondatni a szöveget jóval hosszabb, mintha megkapják a szövegkönyvet hangulatelemestül.
egyrészt te sem gondolhatod komolyan, hogy majd a színészek ingyen ezzel töltik el a fél életüket, másrészt mivel nem magyarok a mintamondatok, ezért a fordított szövegrészeket, mondatokat sok esetben teljesen más hangsúllyal kell mondani magyarul, mint ahogy a mintában szerepelt angolul!

...persze lehet erõltetni, hogy minél kevesebbet dolgozzunk, de akkor senki ne csodálkozzon, ha Barátok Közt szerû hangsúlyozások, szövegidegen dumák, és hangulat nélküli, szavalásszerû lesz a szinkron...azt hiszem ezt senki nem akarhatja...sokkal inkább a cél: az eddigi legjobb játékszinkron elõsegítése...legalábbis szvsz...
hykao
ide is:

úgy látszik elkerülte a figyelmedet, hogy természetesen hangmintát is kell adnunk...de a hangminta önmagában nem elég, hisz az csak egy minta, amibõl kiderül, hogy kb. milyen tónusa van az adott karakter hangjának stb. ...a karakterjellemzés pedig egy komplexebb valami, ami segít a színésznek jobban beleélnie magát a szerepbe!!!

Hogy veszed a kettõt egy kalap alá? vagy úgy gondoltad, hogy minden egyes mondatot hallgassanak meg angolul, és ez alapján mondják fel a szinkront?
M@TriX
bazz törölték az élmény HL2-t? Pedig sztem jó kezdeményezés volt... a HL2 topic tele van szeméttel...

Spenser
Hi, nah sajna nekem ezzel sem mûködik😞

IMYke2.0.0.0
<#alien> <#hehe>

-------------------------
"Jó munkásember" vagyok...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

ibrik
Nahát én le mertem.
Na nehogymánnn##~·/%!^ÿ#&@²`°²ÿ´°4 !!!!!!!! <#vigyor>

IMYke2.0.0.0
Konkrétan: ezt kérték tõlünk.
Õszintén - esküszöm! - nekem is eszembe jutott a perceptív tanulás módszere, de ha egyszer ezt kérték, már le se mertem írni ezt... 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

M@TriX
ezzel egyet értek, igaz egy profi studióba csak értenek hozzá...

ibrik
Most ne haragudjatok meg érte, de már megint egy olyan módszerrel foglalkoztok, ami tök bonyolult.
Minek a párbeszédek/szereplõk beszédmódját, hangsúlyozását leírogatni egyenként, mikor ottvannak az eredeti hangfájlok.
Csak a lefordított szövegkönyv kell.
A "szinkronszínésznek" lejátszátok az eredetit, õ meg a magyar szöveget felolvasva utánozza le. Így a "színész" is, meg a "hangmérnök" vagy "szinkronrendezõ" is hallani fogja, hogy van-e különbség, kilógott-e a rendelkezésre álló idõhatárból....

A legkönnyebb tanulási mód az utánzás - már a majmok is rájöttek erre <#vigyor>

IMYke2.0.0.0
Igen 😊 Benne vagyok én is benne, benne vagyok szinkron projektbe 😊)
Najó, csak szavaztam 😊
Igazából, nekünk "csak" annyi dolgunk lesz, hogy tucatnyian végignyomjuk és minden dialógusra a lehetõ legmegfelelõbb szöveget kidolgozzuk, mellette pedig a szereplõk jellemét is rögzítsük a szinkronstábnak

Bazzer, de hosszú lesz ez a meló...! --- bazzer.wav, .:i2k:.

M@TriX
te tudtad, kis piszok 😉

IMYke2.0.0.0
S gondold végig, meddig kellett titokban tartsuk! 😊)))))))))

M@TriX
szuper, jó infó...

hykao
Nos emberek egy jó hír:

Felajánlást kaptunk az egyik szinkronstúdió hangmérnökétõl, hogy ingyen elkészítik profi színészekkel egy játék szinkronját.
Majd a felajánlás két játékra bõvült, de ami a lényeg: a Half-Life 2-re esett a választás az elsõ szinkron tekintetében.

Szal lehet örülni, de egyelõre csak módjával, hisz ezzel párhuzamosan sok pluszmunkára lesz szükség, a szinkronstábnak aládolgozandó!

Pl: a szövegek az eredeti angol szöveg hosszához igazítása - hogy a szinkron ne csúszkáljon ide-oda (szal nem lehet, se sokkal rövidebb, se sokkal hosszabb...)
Ezenkívül történetvezetés szerinti szövegkönyvet kell átadni nekik, a hangulatelemek, a megszólaló, a szöveg, és a szöveget tartalmazó hangfájl neve megjelölésével.
Valamint minden egyes szereplõrõl egy rövid karakterjellemzést...stb. stb.

Pontos kritériumok, a munka összehangolása, valamint kapcsolattartás: ITT!!!

Kérem, hogy csak a fordítók, és az egyéb munkákat felvállalók-végzõk jöjjenek a SZINKRON topikba, az érdemi munka hátráltatását elkerülendõ...
gpm
Config.cfg-t miert irja felul?(eleg lenne modositani) I
rasvedett config.cfg-vel egy ido utan kifagy a HL2.

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

TSL16b
Azaz... mindig megfeledkezem a rohadt Steamrõl. Lehet, hogy elkezdené újra leszedni az egészet. (Láttam már két NOSTEAMet is, egyet az AHU-tól, meg egyet az iND-tõl.)

TSL16b
Nagyszerû, ha ki van bontva, akkor tedd el onnan a GCF-et máshova, és próbáld ki, hogy elindul-e a game! Ha igen, akkor csak le kell cserélni a feliratfájlt, amit használ.

MrDevil
Most probáltam úgy, hogy ha kitömörítem a gcf file-t de így sem megy!! Bassza meg a rohadt valve!!!! <#mf3><#mf3><#mf3><#mf3>
Ezt max csak õk tudnák megoldani!! Kéne szólni a Gamestaros arcoknak hogy kérdezzék már meg a valve-ot!!!

dialog only nekem

Fight Club

alert
NA figyelem emberek. http://alert.fx3.hu/hl2_hun.exe

Ezt töltsétek le. Mappának adjátok meg a Half Life 2 mappátokat. pl: ...\program files\steam\steamapps\login neved\half-life2\

Ezután extract. Ha ezután se megy, akkor passz 😊) Ez minden lehetséges feltételezett helyre bemásolja a magyar fájlokat. Ha megy akkor már csak ki kell szûrni hogy melyik a jó, ha nem megy nem megy.
A cucc felülírja a config.cfg-t amit írásvédetté tesz. Konzol az f3-al hozható le. Ha nem megy végül visszacsinálhatod. Úgy rakd fel a cuccot, hogy minden az alapon van a regeditben ne változtass semmit, a menü angol legyen!!! Na várom a tapasztalatokat 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

hát ezaz
ezt nem tudjuk/tudjátok megoldani

football without ultras is nothing

TSL16b
Persze. A GCF-ben minden támogatott nyevhez van négy txt fájl. Egy a feliratnak, három a menüknek. A furcsa az, hogy nem a külsõ fájlt használja, hanem a belsõt.

nekem steames van
de a steam az angol, mert a registryben az van beállítva
de a configba meg francia
viszont akkor a gcfekbõl szedi ki a french-et is?!?!?
jajjneeee.... nah, majd holnap frissebb leszek

MrDevil
Én is ezzel baszakodom!!! azért francia mert a configban azt állítottad be!!
semmiben nem különbözik a steamestöl!

holnap mindenképp folytatom a kutatómunkát, vagy vki más is csinálja
vmi csak lesz basszus

bazzeg, mostmeg francia szövegeket nyom, pedig a Steam alapból angol! mert regbe visszavettem angolra
lol!
de a configba a lang french
na akkor hogyvanez kérem?!?!?

TSL16b
Túl nagy tördelés nem kellhet ahhoz, hogy elõször kívül nézze, és ne másolja ki, ha már ott van. Tekintve, hogy a CD-sen sokaknak már mûködik. Egyáltalán miben különbözik a Steames verzió a CD-rõl felrakottól a CD-bekéréstõl eltekintve (ami vélhetõleg elõbb-utóbb úgyis "megjavul")?

A modolás sem lesz leányálom... :-/

nézem õket pill

alert
Na akkor épp itt az ideje kipróbálni 😄D meg azt is amit most írtam, ha úgy nem mûködik. Meg ha mûködik akkor is tesztelje valaki amit 735-ben leírtam plz.

alert
Észrevettem pár érdekes dolgot. Meg tudja valaki erõsíteni, hogy a steam-es (bolti vagy elõtöltött) hl2-ben van olyan MAPPA a ...\half-life2\ könyvtáron belül hogy hl2_english???? Ha igen azon belül a resource mappába kell a closecaption_english.txt -t másolni ha nincs resource hozd létre. Ha nincs hl2_english mappa se azt is hozd létre. Valak itesztelje plz!

te
nem is mondasz hülyeséget
én eddig csak a hl2 mappába raktam....