The Witcher
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
már a kereskedõnegyed elején meg tudtam venni a jobb göncöt (amit korábban csak a síkságon) és megint van egy ezresem, igaz, láttam van 800-ért is könyv
(na jó, azért körbenézek, ha van könyv, elveszem, igaz elolvasás után vissza is tehetném akár, ha a program hagyná)
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
jobb volt az erõsebb szörnyeket messze elkerülni
meg az is tetszett, amikor csóriként megszálltam a fogadóban az erdõben (mert éjszaka fostam kint lenni) nem kevés pénzt kértek. késõbb amikor már lovagkánt mentem oda, térdig aranyban, óh nagyuram, kegyeskedják nálunk megszállni, már ingyen volt (pedig ki tudtam volna fizetni) 😄
Viszont ezen az alapon a Witcher sztoriszálán egy csomó hülye ember ront nekünk, aki sejthetné, hogy nincs esélye, pedig tudják kik vagyunk. Másrészt szar a Fallout is, mert abban is képesek fölöslegesen izomkodni.
Tisztázzuk, az alapvetõ különbségek miatt én sem tudom, hogy oldottam volna meg a Witcherben, és a Gothicban is zavar, ha egy niemand nekem ront, amikor már kacsintással seregeket intézek el. Bár az elsõ részben még igenis elfutottak elõlünk, ha annyira esélytelenek voltak, volt arra is példa, hogy egy egész tábornyi bandita menekült a félisten a karakterem elõl, valahol ez is idegesítõ tudott lenni, ha jópofa is volt.
Ugyanakkor a PB összes játékában egy lúzerként kezdünk, szóval egyrészt az eleje miatt jól jön, másrészt a tolvajkodás játékmenetileg így van érdekesen megoldva: lopakodni kell, zárat feltörni, megvesztegetni vagy kikerülni az õröket stb. Ráadásul sok esetben átrohannak a szomszédok és a közeli õrök is, ritkán van szó 1v1-rõl.
Mindenesetre a teljes ignorancia sem reálisabb (értsd: kirámoltuk õket, de ezt nem csupán benyelik, de még ugyanolyan kedvesek is hozzánk), szóval kár itt pontozni, hogy a melyik a reálisabb, de az tény, hogy a Gothicban van reakció, van következmény ezt nézve, és ennek játékmeneti jelentõsége is van. A Witcher esetében hülyén néznének ki a tolvaj skillek, egyébként pedig illett berendezni elmozdítható dolgokkal is a lakásokat.
Részemrõl még a Mass Effectben is inkább szerepet játszottam, full paragon karakterrel nem törtem fel az ártatlanok széfét, noha rám se hederítettek.
Mert nem mindig az, ha hozzád én most bemennék talpig páncélban nálad kb kétszer nagyobb lángoló pallosal és kirabolnálak az volna az életszerü ha meghuzodnál a sarokban.
Ez a dolog addig valos amig alacsony szintü vagy utána már röhejes hogy egy félisten karinak nekiugrik egy pékinas mert elloptad a cipóját...
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Viszont alapvetõen kevés dologra lehet pénzt költeni, ha ez következik is a kötött karakterünkbõl.
Például ez az elsõ (általam ismert) olyan játék, amiben az NPC-k "élnek".
Szerencsére azért van más is. Talán elõször igazán modern szintre ezt a Gothic emelte, és ezt a hagyományt szerencsére folytatták a Risenben is.
Van, amiben a mai napig jobbak a Witchernél
- nem lehet csak úgy ellopni a rántott húst az asztalról (megtámadnak érte, letolvajoznak, megvernek, ha tudnak, utána pedig egyesek nem állnak szóba velünk - gyilkosság esetén viszont megölnek minket, ha elbírnak velünk)
- azért is szólnak, ha hívatlanul beállítunk a házukba
- ha fegyvert rántunk, akkor azt fenyegetésnek veszik
- az elkötelezettségünk és az egyenruhánk is befolyásolhatja a megítélésünket
De azért a lengyelek is tudtak ezt az felmutatni:
- sokkal több és érdekesebb kihallgatható párbeszéd
- az esõben eresz alá menekülést még másban nem láttam
Más jellegû RPG, mint a Witcher, de ha egy élõ-lélegzõ világú RPG-t keresel, akkor érdemes nekik esélyt adni, legalább az elsõ komolyabb település alaposabb bejárásáig.
Annak idején még az Arx Fatalis névre hallgató FPS-RPG-rõl mondtak hasonlókat, de azzal még nem játszottam.
Meg merem kockáztatni, jobb, mint a DA.
Más stílusú RPG-krõl van szó, de noha magam is bírom a DA-t, nálam egyértelmûen a Geralt kalandjai gyõzedelmeskednek a Wardené fölött.
igaz, emlékszem, hogy az 5k-t alig bírtam összekaparni, és azt is csak a mezõ fejezetben
most volt 2k, örültem, hogy talán meglesz még a második fejezetben a jobb gönc, erre nem 500 egy vihar? 😊
Például ez az elsõ (általam ismert) olyan játék, amiben az NPC-k "élnek". Megvan a napirendjük, amit követnek. Sokszor láttam már ezt hirdetni, de egyszer sem volt igaz, csak ebben a játékban. Így érdekes lehet egy-egy párbeszédet kihallgatni, figyelni, mit csinál valaki. Persze, érdemes a megfelelõ alanyt figyelni.
Én, megjelenés óta, most vettem elõ újra, egy ismételt végigjátszás erejéig, és szó szerint igaz az, amit akkor is írtam; Idõnként fagy, ami bosszant, ellenben az elsõ perctõl az utolsóig élvezem a játékot. Végre egy játék, amiben van a pénznek értéke, ha minden könyvet el akarsz olvasni, (márpedig el kell) akkor egy páncél, vagy kard megvétele nem egyszerû... Ráadásként egy egy NPC-nek is kell ajándék... Legalábbis, ha a kártyáját meg akarod szerezni. (4. elején tartok, 17 kártyám van eddig)
Szóval csak azt tudom mondani; Ez egy nagyon, nagyon jó játék. Meg merem kockáztatni, jobb, mint a DA.
http://www.freetvmaci.info/
persze hard-on, hogy legyen benne valami élvezet 😊
az irányításra is egész jól emlékszem még, szerencsére
a templomnegyedben császkálás vmi rettentõ unalmas
meg a mocsár elsõre milyen félelmetes volt, most meg egész kicsi 😊
A bõvített is telepíthetõ angolul
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(lehet egyébként az elsõ kiadást angolul is telepíteni?)
vagy hagyjam a fenébe az elsõ kiadást (használtam venném 1550-ért) és vegyem meg rögtön a bõvítettet?
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
Igy már könnyebb volt, végig is játszottam.
Egyébként te tudod, hogy hogyan élvezed jobban a játékot, én másodszorra biztosan nem vágok neki egy RPG-nek butított párbeszédekkel (konkrétan lengyel szinkronnal és angol felirattal tervezem). Sajnos néhol érezhetõ volt, hogy hézagosak a dialógok.
Erre az infóra meg már nem is emlékeztem, amit most mondtál. De marad magyar, nem szedek le emiatt egy angolt, megelégszem egy nehéz fokozatú végigjátszással, az eredeti, elsõ kiadású magyar verziómmal, amihez még potis palackot is kaptam.
Ha jól rémlik, a registryben turkálással már a magyar alapjátékban elõcsalható volt a normál és a teljes angol felirat is, csak ugye enyhén nem passzolt a több szöveg a szinkronhoz.
Csak a magyart nem ajánlanám, mert ugye az vágott (ahogy az EE elõtt az angol is az volt), és második végigjátszásra én mindenképpen a bõvített élményre lennék kíváncsi.
Akkor ez lesz a gond, rakhatom újra. Nagyom rég játszottam vele, már elfelejtettem a telepítés menetét, sajnos.
Tehát akkor a jó sorrend; The Witcher, -> Hungarian.zip, -> EE, -> 1,5?
Kérdés.
Elsõ verziós alap játékom van. Ráraktam EE verziót, az 1.4-re upgradelte. Majd jött az 1.5-ös patch. Hungarian-t nem raktam fel. Lehet az a gond? (Így is magyar maradt)
Ötlet?
Segítek:
"Nem tud valaki valamiféle teleportálós modot a játékhoz, hogy ne kelljen állandóan ide oda szaladgálni."
Diablo (1-Hellfire-2-Lord of Destruction) -> teleport tekercs (és tároló könyvek) -> teleportálás...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha nincs kedved, erõd egy valódi (és még így is rettentõ mód lebutított) akció-RPG-hez, akkor nem szabad játszanod a "The Witcher"-rel.
Már kétszer nekikezdtem a witchernek, de egyszer meguntam másodszor meg gép halál miatt odalett a mentésem, és így harmadjára már végig akarom vinni, de amikor belegondolok hogy a mocsárban meg mindenhol máshol futkározhatok ide-oda elmegy a kedvem tõle. Valami oylasmi mod nincs mint ami volt az Oblivionban ha egyszer felfedezted akkor oda már egybõl tudsz teleportálni, és nem kell végig futnod a városon, ki a kikötõbe onnan a mocsárba ott meg a túlsó végébe.
A negyedik fejezet elején tartok, kaptam is egy klüldetést: a remete megkér pusztítsam el a lakhelye mellett lévõ lidérceket.
Ok! Oda is rombolok csak sajna hiába próbálom legyõzni õket az ezüstkardommal alig tudom eltalálni a szemeteket. És ha mégis sikerül akkor is pillanatok alatt körbevesznek és ledarálnak. Már mindent próbáltam, fõzetek, profi egérgomb nyomkodás de semmi.
Gondoltam biztos még tápolnom kellene. Le is sétálok a tóparton lévõ halemberekhez, de ott is ugyanaz fogad. Alig tudom eltalálni õket és ha mégis alig sebzõdnek. Szóval csak annyit akarok tudni, hogy most szarul fejlesztettem vagy mi? Mert eddig nem volt különösebb problémám(jó, néha elpatkoltam de csak azért mert bénáztam). Ennyire kemény ez a fejezet vagy csak én vagyok ilyen béna?

Van pár nagyobb cím, amit hiába árulnak steamen, win7-tel bajuk van. Ennél a játéknál lehetett hallani ilyenrõl, vagy minden rendben van?
típus : Intel® GMA 900
memória mennyisége : legfeljebb 251 MB teljes rendelkezésre álló grafikus memória
memória típusa : megosztott
p4 2.8 1gb ram 9600pro256mb
p4 2.8 1gb ram 9600pro256mb
Lenne egy kis problémám a játékkal... Konkrétan nem fut el :/
Toshiba Satellite L40-12x laptopom van, a witcher minimális követelményének megfelel, indításnál mégis azt írja ki, hogy nem elég neki.
Ez csak azért vicces, mert netrõl leszedett játékkal már egyszer végigjátszottam a játékot egy Acer Aspire 5315-ön, és azon kívül, hogy a végén már eléggé szaggatott, nem volt semmi gondja vele.
Annak a gépnek a paraméterei:
Intel Celeron 560 (2.13Ghz)
Intel x3100
2gb ddr2
A mostanié:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=23&service=CE&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=131705
Látszik, hogy az acernél nem volt meg a proci minimálja, mégis elfutott.
Annyit még, hogy a mostani játék eredeti, pont ezért zavaró, hogy annyi pénzt áldoztam rá, és mégsem indul el :/
A Toshibán XP SP3 van!
Elõre is köszönöm a segítséget, az esetleges javaslatokat! Remélem tudtok segíteni, mert már nagyon bizsereg a tenyerem azután a witcher kard után! 😊
hu.witcher.wikia.com - The Witcher 2: Assassins of Kings
"A The Witcher 2: Assassins of Kings - A witcher folytatása - a CD Projekt Red következõ játéka. Az eredeti játékhoz hasonlóan ez a történet is Andrzej Sapkowski witcher regényei után fog játszódni. "
======================================
Game Empire.hu - Exkluzív beszámoló
"Láttam a Prológus utáni elsõ epizódot: a The Witcher 2 története ott kezdõdik nagyjából, ahol az elsõ rész véget ért. Nem árulhatom el magát a történetet, csak részleteket említenék, nem akarom elrontani a játékélményét senkinek – erre meg is kértek a CDP Red-es urak. Pár adatra fogok szorítkozni:
- Az elején egy hajót látunk, amint éppen kiköt. (Hé, Witcherünk tud ugrani és mászni is!)
- Majd egy nagy, sûrû erdõbe érkezünk, ahol találkozunk majd barátainkkal (megkönnyebbülhettek, Triss is velünk lesz!😊 Nos!? Örülünk vagy örülünk?)
- Utunk során találkozunk néhány stinky elffel(manószerû lényekkel), akik persze megpróbálnak meglepni minket, de nyilvánvalóan nem járnak sikerrel
- Végül elérjük a várost, ahol megmentünk néhány embert, harcolunk, és a végén a házakat ott hagyva, ismét a rengetegben találjuk magunkat
Harc
A BOSS
- Lehetõségem volt belepillantani a játék egy másik részébe is, amelyben egy óriási Boss volt, és Witcherünk hatalmas harcot vívott vele (hasonlóan a God of War 2 nagy csatáihoz)
- Természetesen megnyertük a harcot (a kép is ebbõl a jelenetbõl van). Hidd el, ezek a jelenetek a játékból vannak futás idõben!
A Witcher vizuálisan sokkal inkább hasonlít egy pergõ, akció-kaland játékhoz, mint egy klasszikus RPG-hez. No és, hogy néz ki a játék?
Gyönyörû!
Egészen egyszerûen: a Witcher 2 mesés. Az elsõ részben az Aurora motort használták, amit már 2002-ben elkezdtek fejleszteni… Nos, ezt a motort most a grafikusok teljes egészében átírták, hogy megfeleljen korunk elvárásainak, és az új szabványoknak. Ez lehetõvé teszi azt is, hogy az írók legvadabb álmaikat valósítsák majd meg.
Mi az ami ennyire elbûvölt? A fény és az árnyékok játéka. Itt az erdõ tényleg úgy néz ki, mint egy valódi erdõ… Tudod, ahogy a fák árnyai kirajzolódnak, a napsütés, minek ha egy-egy sugara a szemünkbe villan, minden elhomályosul és kell egy kis idõ, mire visszatér a látásunk. A dinamikusan változó idõjárás is tovább színesíti a dolgot. Esténként a sötétkék dominál, míg nappal rikító, élénk színeket láthatunk. Remekül oldották meg a tér érzékelésének problémáját -- ezeket a változásokat zökkenõmentesen sikerült alkalmazni, és a világítás számos részletét is. Uraim, ez már a huszonegyedik század! Aki emlékszik az elsõ Witcher részre az tudja, hogy nem fogunk csalódni. Ugyanolyan jól fel vannak építve a karakterek textúrái, és Geralt megjelenése függ a rajta lévõ tárgyaktól, ruháktól. Na, hogy hangzik? -- A trailerben lehetõségünk adódott Tris meztelen fenekét is megpillanti -- igen, ebben a játékban is pontososan olyan szép formás😛. -- Nem hazudok, tényleg szembesültem Miss Merigold csupasz erejével!😊
Nyilvánvalóan vannak apróbb problémák. A karakterek háttérsztoriai, melynek részletei nem túl kidolgozottak, homályba tûnnek, mint a való világban is. Hiányzik még a mimika Geralt arcáról, nem jelenik meg semmilyen érzelem a heves viták közben sem, és mindig ugyanazokat a kifejezéseket használja. Néhány párbeszéd még nincs is befejezve.
Mit érdemes még tudni? A készítõk szerint a Witcher 2-nek 60%-a van kész. Ez azt jelenti, hogy még 12 hónapjuk maradt a további patchekre, és a látvány tovább fokozására."
gondolom a végén ezzel a witcherrel lesz vmi, de világositsatok fel ha tévedek 😊
Köszi az infót
ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489