13886
-
#13046 A 2. fejezetben elvett dolgokat és pénzt vissza adja a gép, remélem.
Az nagy baj h még 1 kard skillre sem raktam? 2x3 fajta van nem tudtam dönteni. Mire kezdjek el pakolni? ezüst/acél azon belül erős/gyors/csoport
gondolom amelyiket nem fejlesztem az semmit nem is fog érni, de mindegyiket nem húzhatom? vagy még mindig kapni fogom a bronz pontokat? -
dregnarr1 #13045 Üdv,
Vagy használj reflex potiont, vagy menj nekik egy egyszerű fáklyával, a növényes csápok ellen kifejezetten hatásos a tűz. Igni varázslatokat se szeretik.
-
kisokka #13044 Fejlődj még és aztán menj a barlangba.Azt hiszem ott korom sötét van, úgyhogy Macskát sem ártana főznöd(ha nem tetted).A kemény ökölharcost meg ki lehet hívni, csak nem mindig fogadja el, próbálkozz más időpontban. -
#13043 Üdv, Vizima külváros/városfal alatti barlang, a földből kijövő csápokat mivel kell leverni? Eléggé megszenvedek eggyel is, de idáig mindig meghaltam. Más, a fogadóban a "Kemény ökölharcos"-t nem lehet kihívni vhogy boxolni? -
#13042 Erre valaki? -
#13041 "mert mintha attól függne a hatása, hogy az ellen mozgás animációja éppen hol tart"
Akkor nem szerencse, hanem TUDÁS kell hozzá :) -
#13040 Én mindenesetre biztosra mentem és egész játéék alatt az Igni képességre gyúrtam leginkább így játék vége felé sokszor elég volt csak egy, max 2-3 kámeháméval megküldenem egy csapatot és mindenféle plusz kardcsapás nélkül feküdt mindenki körülöttem. :) -
#13039 Amúgy az Aard-hoz szerintem szerencse is kell, mert mintha attól függne a hatása, hogy az ellen mozgás animációja éppen hol tart. Mert például ugyanolyan szintű Aard képességgel ugyanolyan féle ellenség, ugyanolyan egészségi állapottal, hogy egyből megszédül, hol pedig mintha, misem történt volna, ugyanúgy zavartalanul végigfut a megkezdett (támadó) animációja. -
#13038 Tekintve, hogy az elején az Aard eléggé adja magát, jó meglátás! -
#13037 Na az nagyon szép. Akkor gondolom csak arra a képességedre gyúrhattál addig. -
#13036 Találtam még egy jóféle megoldást pokol kutya ügyben. Amikor beindul a fight egyből rányomtam egy aard-ot a kedves kis pokol kutyusra, ettől bemerevedett én meg egy csapással lecsaptam ennyi.
Tesztelve és garantáltan működik -
#13035 Én ital nélkül csináltam meg anno, mindenféle leírás, és fórum nélkül tudtam, hogy csoportos támadás, majd a főbestia támadása.
Amikor Abigail elhullott, reflexből indítottam újra, aztán kiderült - miután a cutscene-t én is átszenvedtem - hogy hősnőnk elájulása be van kalkulálva, mert amikor végzünk a harccal, a kisasszony ott virít, épen-egészségesen és hálálkodik.
-
Zóanagyvarázsló #13034 Még egyszer: ott a játék szerint eltelik némi idő. Ahogy filmeknél sem mindig egy másodperccel később játszódik a következő jelenet. Nekem legalábbis már elsőre így jött le, és a kiírt idő, valamint a fegyverolajból hátralévő időtartam csökkenése függvényében ez ki is számolható.
Persze fel lehet ezt fogni "instant megszűnésnek", de mivel alább elhangzott a "valamiért", úgy gondoltam, szükség lehet az egyszerű magyarázatra. -
cleric #13033 Ennél a résznél mégis instant megszűnik. A fecskét a faluban ittam meg, mielőtt a Szalamandra búvóhely házába beléptem. Ott voltak a banditák, majd lementem a csapóajtón, ott a többiek. Beszéltem Abigail-lel, megvártam, amíg feltöltődik az életerő, majd _mielőtt_ kimentem volna a barlangból a falusiakhoz, megnéztem a fecskét és még volt belőle 1 óra 15 perc. Ehhez képest a Bestiás harc elején már nem volt aktív. -
kisokka #13032 Én még a Hitveskönyvnek is hasznát vettem, nem szeretek részegen henteregni(mármint Witcherben :P). -
Zóanagyvarázsló #13031 Nem instant szűnnek meg, hanem eltelik X óra, ez pedig jól nyomon követhető. A fegyverolajok hatása viszont éppen ezért marad meg.
Egyébként számos igen jól használható főzet van a játékban, lehet ám színesíteni a repertoárt, és komolyabb nehézségi szinten jól is jöhetnek. A Tawny Owl/Rőtbagoly főzetet pedig majdnem annyit használtam, mint a korábban említett kettőt. -
kisokka #13030 Az Oroszlánpókokhoz ha jól emlékszem egy küldetés alatt kell bemenni, majd ha megkapod azt a küldit, akkor lesz vége.Hogy már mi volt a küldetés nem emlékszem, de talán csak ennyi volt, mint mellékküldi, hogy ki kell nyírni mindenkit. -
dregnarr1 #13029 A lovagos pergamenben említett kriptában nem lesz később sem semmi, magát a pergament is eldobhatod, nem lesz rá szükség. -
#13028 Tényleg, meg a macska. Jellemzően macskából általában volt nálam 2 db mindig, fecskéből meg kb 8, de nagyon ritkán fogytak. -
Coradiel #13027 Nekem a fecske, meg a macska volt a két ital amiből mindig tartottam magamnál pár üveggel. Soha nem lehet tudni alapon :)
Ezután már tényleg csak akkor leszel bajban, ha figyelmetlen vagy. -
#13026 Na ott nekem sem volt világos minden, én sem találtam semmi többet, hát továbberedtem. :)
Amúgy a fecske szerintem mindig is a a játék legfőbb főzete lesz. Nagyon sok féle főzetet fogsz majd még megtanulni a játék során, de én azoknak a 3/4-ét soha el sem készítettem, mert leírásuk alapján nem éreztem őket szükségszerűnek. Jól is gondoltam, mert nem igazán tartogat a játék nagyobb kihívást a későbbiekben a Bestiás résznél.
Igaz, a mocsárban nagyon el tud fajulni a helyzet első látogatáskor, főleg ha keménylegényként berambózol a sűrűjébe, de szerencsére nagyon nagy pálya, el lehet kerülni a bajt bőven, majd folyamatosan fejlődve egyre könnyebben boldogulsz az ottani teremtmények ellen is. -
cleric #13025 Nem volt könnyű, de végül megcsináltam ital nélkül. Az azért elég durva volt, hogy miután végeztem a pokolkutyával, és már majdnem megkönnyebbültem, rámtámadt még a fél falu is... Mint várható volt az elfogyott küldetésekből, ez volt a fejezet vége, és számítottam erősebb ellenségre, de (bár mindenkivel mindenről beszéltem) senki nem szólt volna, hogy ne induljak neki italok nélkül. A második fejezet elején az első dolgom volt keverni fecskét és hóvihart :)
Viszont van még egy kérdésem. A második fejezet elején a csatornában egy halott lovagnál volt egy pergamen az Oroszlánpók szekta búvóhelyével. Gondoltam, ha már úgyis ott vagyok, benézek hozzájuk. Végigjártam a kriptát, mindenkit megöltem. Ennyi? Nem jelzett a játék, hogy végeztem volna a küldetéssel, és nem volt erősebb ellenség sem, bár többször hallottam egy állat morgását, de nem találkoztam vele. Egy ládát találtam, amiben a szokásosnál több holmi volt. Itt nem kell mást csinálni? -
#13024 Azt én is tapasztaltam annál a résznél, hogy a főzetek hatásai valamiért instant megszűnnek, mihelyst elkezdődik az a rész.
Amúgy nekem személy szerint az egész játékban az volt a legnehezebb rész. -
kisokka #13023 Hát elég idegesítő része volt ez a játéknak, amikor először jártam erre, én is vagy 5x újrakezdtem ezt a részt, mert azt hittem Abigail feldobta a bocskort(másodszorra már nem volt akadály).És igen, minden esetben újra kell nyomatni az egész közjátékot.Itt hagyhattak volna egy mentési lehetőséget, de ez van :D
Clericnek én is azt tudom ajánlani, hogy próbálgassa a harcmodorokat, csoportosban eléggé fekszenek a kutyák, erőst meg a Pokolkutyára használtam.Az meg hogy Geralt fogja a fejét és nem mozdul sehová, egy átok, amit a Pk vonít el. -
#13022 Nekem mákom volt, hogy nehéz fokozaton elsőre megöltem. De előtte olvastam itt, hogy nem árt hóvihar és fecske italokat vinni, ennyi előnyöm azért volt.
Én úgy csináltam, hogy először lecsaptam a csatlósait, utána kezdtem el támadni. Engem is elkábított időnként, de amíg kábult voltam általában Abigail-t támadta, így épphogy túléltem. -
cleric #13021 És amikor újrakezdtétek a harcot, előtte nektek is végig kellett nyomogatni a beszélgetést a falusiakkal? -
cleric #13020 Köszi, ettől tartottam. -
dregnarr1 #13019 Én szerencsére elég hamar rájöttem egy nagyon jó, potion mentes taktikára.
Ha a bosst ütöttem, minden második ütés után paint kaptam.
Megoldás, hogy group-style-t kell használni, és nem közvetlenül a nagyot kell ütni, hanem a kicsiket. Nagyon rövid idő alatt meghalt a boss is. -
#13018 Olvasd el a faq-ot.
Fecske és hóvihar nélkül nehezen vagy egyáltalán nem fog menni. -
cleric #13017 Nagyon felidegesítettem magam egy részen... Próbálom Abigail megmentése után megölni a pokolkutyát, de egyszerűen nem megy. Először is, most komolyan minden újratöltésnél végig kell csinálni a komplett beszélgetést a falusiakkal??? Ahogy megkapom az irányítást, gyakorlatilag véletlenszerű, hogy egyáltalán elő tudom-e venni a kardot anélkül, hogy már 3 kutya belém ne harapjon. Próbálom hátralökdösni a pokolkutyát, amíg a csatlósait elintézem, és van hogy eljutok addig, hogy egyedül marad (egy kis időre), de addigra már nagyon kicsi az életerőm. Ami a legidegesítőbb, hogy néha Geralt MEGÁLL egy helyben, tántorog és fogja a fejét, miközben harapdálják a kutyák, és nem lehet irányítani! WTF??? Néha hiába kattintok az ellenségre, nem támad a karddal...
Sajnos italom nincs. Nem számítottam rá az eddigiek alapján, hogy ez a rész ennyire nehéz lesz, mert bár minden küldetést megcsináltam, jóformán csak a kripta erősebb ghoul-jánál volt igazán szükség italra. Hiába töltök vissza mentést a barlang előttről, mert üres a falu, nem tudok kitől venni jobb minőségű alapanyagot a fecskéhez (az valószínűleg segítene egy kicsit, mert el tudok szaladni, csak nem töltődik közben az életerőm ital nélkül). Az utolsó fecskémet megittam a barlangban, és mielőtt kijöttem még azt írta, hogy 1 óra 15 perc van hátra a hatásából, mégis mire a harc elkezdődik, már nem aktív, mondjuk ezt sem értem...
A kérdésem az, hogy meg lehet csinálni normálon ezt a részt ital nékül? Van valami trükk, amit itt alkalmazhatnék? -
cleric #13016 Köszönöm szépen! :) -
dregnarr1 #13015 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A kutyás részt én is sokszor újrakezdtem, mert azt hittem, hogy tényleg meghal, de valójában csak elájul. Szóval a cerberus résznél nem kell nagyon foglalkozni vele, csak ha él, picit gyógyít is. A harc után felkel.
A fogadóknak közös raktáruk van, így betérve egybe látod minden betett tárgyadat. Van azonban a játékban pár rész, amikor ez az opció nem elérhető, illetve olyan is lehet, hogy elveszik minden, amit betettél. Ha nem találod az egyik fogadósnál a korábban betett dolgokat, akkor elvesztek. -
cleric #13014 Sziasztok,
Gondolom már nem nagyon kell a kérdéseket spoilerbe rakni :)
Két kérdésem van:
Amikor az első fejezetben Abigail-t megmentem a falusiaktól és harcolok a pokolkutyával, Abigail mindig meghal. Meg lehet menteni ott valahogy?
Még az első fejezet elején leraktam egy csomó cuccomat a fogadósnál. Később megölték a jóembert. Hova lettek a cuccaim, amik nála voltak?
Köszi! :) -
Sith #13013 Mi a hiba uzenet? -
SirNyeteg #13012 Helo
nekem nem akar működni xp sp3-on. tudok ezzel valamit csinálni? Mikor kezdeném el a telepitést egy hibaüzenetet ir ki -
#13011 Miért van az, hogy nekem az Enhanced Edition van meg és Új játék-ra kattintva nálam az "Egyéb kalandok" (vagy valami ilyesmi nevű menü)-ban nincsen semmi választható? -
#13010 Annyit nem ér meg semmilyen mod sem, hogy instabilitást okozzon, de te tudod.
Azért képeket ha van kedved tehetsz be, mert azért páran biztos kíváncsiak lennénk. ;) -
dregnarr1 #13009 Nem lehet őket beépíteni, mert nem a fő történethez kapcsolódnak.
Közülök kettő hivatalos kaland Dandelion elbeszélése, ami korábbi időkről szól.
A többi meg rajongói mod, szintén más, kisebb történetekkel.
-
cab #13008 akkor jól döntöttem, hogy nem kezdtem újra.. kár hogy csak külön érhetőek el a plusz küldetések, jó lett volna, ha bele van építve az alaptörténetbe. Egyébként jó hogy említetted a DAO-t, most pihentettem le kicsit (2 alapjáték és 1 eszmélés végigjátszás után), minden idők legjobban sikerült RPG-je! -
cab #13007 Mostanra egyébként sikerült megoldani a problémát, leírom, ha esetleg vkinek hozzám hasonlóan gondot okoz:
A másolgatós mod-okat a Data\Override mappába kell (ha nincs csinálni kell) bemásolgatni, mégpedig úgy, hogy a különböző modok fájlai ne legyenek külön mappákban, hanem a fájlokat ömlesztve legyenek.
A telepítős mod-ok nagy része magától oda települ, ahová kell, egyedül a textura mod nem akart működni, ezt megoldottam ugy, hogy a feltelepült fájlokat manuálisan bemásoltam az override mappába. Még annyi, hogy célszerű a Dark Geralt mod előtt, feltenni a textura mod-ot, mert fordítva nem fog működni a Dark Geralt mod.
Még egy info, elvileg a textures mod randomszerű fagyásokat generál, érdemes gyakran menteni (nekem két óra játék alatt egyszer fagyott), viszont sokkal szebb maga a játék tőle.