13886
-
38tibi38 #12886 Hali. 5.fejezetben mikor lekell verni kettő mutáns lovagot egyszerüen nemtudom kinyirni őket. Nincs valami amit le lehetne rombolni?? -
#12885 Witcherben én sem lopkodok, mert minek
már a kereskedőnegyed elején meg tudtam venni a jobb göncöt (amit korábban csak a síkságon) és megint van egy ezresem, igaz, láttam van 800-ért is könyv
(na jó, azért körbenézek, ha van könyv, elveszem, igaz elolvasás után vissza is tehetném akár, ha a program hagyná) -
#12884 pl. Gerald szól is rablóknak, hogy mennyire hülyék, hogy egy witcher-t béreltek fel maguk ellen (szegénynegyed) -
#12883 Gothic volt ilyen
jobb volt az erősebb szörnyeket messze elkerülni
meg az is tetszett, amikor csóriként megszálltam a fogadóban az erdőben (mert éjszaka fostam kint lenni) nem kevés pénzt kértek. később amikor már lovagkánt mentem oda, térdig aranyban, óh nagyuram, kegyeskedják nálunk megszállni, már ingyen volt (pedig ki tudtam volna fizetni) :D -
Zóanagyvarázsló #12882 Először is tisztázzuk: én Gothic fanboi vagyok, te pedig Gothic hater, és mindkettőnknek megvan erre a jó oka :)
Viszont ezen az alapon a Witcher sztoriszálán egy csomó hülye ember ront nekünk, aki sejthetné, hogy nincs esélye, pedig tudják kik vagyunk. Másrészt szar a Fallout is, mert abban is képesek fölöslegesen izomkodni.
Tisztázzuk, az alapvető különbségek miatt én sem tudom, hogy oldottam volna meg a Witcherben, és a Gothicban is zavar, ha egy niemand nekem ront, amikor már kacsintással seregeket intézek el. Bár az első részben még igenis elfutottak előlünk, ha annyira esélytelenek voltak, volt arra is példa, hogy egy egész tábornyi bandita menekült a félisten a karakterem elől, valahol ez is idegesítő tudott lenni, ha jópofa is volt.
Ugyanakkor a PB összes játékában egy lúzerként kezdünk, szóval egyrészt az eleje miatt jól jön, másrészt a tolvajkodás játékmenetileg így van érdekesen megoldva: lopakodni kell, zárat feltörni, megvesztegetni vagy kikerülni az őröket stb. Ráadásul sok esetben átrohannak a szomszédok és a közeli őrök is, ritkán van szó 1v1-ről.
Mindenesetre a teljes ignorancia sem reálisabb (értsd: kirámoltuk őket, de ezt nem csupán benyelik, de még ugyanolyan kedvesek is hozzánk), szóval kár itt pontozni, hogy a melyik a reálisabb, de az tény, hogy a Gothicban van reakció, van következmény ezt nézve, és ennek játékmeneti jelentősége is van. A Witcher esetében hülyén néznének ki a tolvaj skillek, egyébként pedig illett berendezni elmozdítható dolgokkal is a lakásokat.
Részemről még a Mass Effectben is inkább szerepet játszottam, full paragon karakterrel nem törtem fel az ártatlanok széfét, noha rám se hederítettek. -
#12881 Ez azért tetszik neked mert életszerünek gondolod ?
Mert nem mindig az, ha hozzád én most bemennék talpig páncélban nálad kb kétszer nagyobb lángoló pallosal és kirabolnálak az volna az életszerü ha meghuzodnál a sarokban.
Ez a dolog addig valos amig alacsony szintü vagy utána már röhejes hogy egy félisten karinak nekiugrik egy pékinas mert elloptad a cipóját... -
Zóanagyvarázsló #12880 Na igen, 1.4 (EE) előtt még nem volt gond, mert kockázással könnyű volt pénzt szerezni, azóta már más a leányzó fekvése.
Viszont alapvetően kevés dologra lehet pénzt költeni, ha ez következik is a kötött karakterünkből.
Például ez az első (általam ismert) olyan játék, amiben az NPC-k "élnek".
Szerencsére azért van más is. Talán először igazán modern szintre ezt a Gothic emelte, és ezt a hagyományt szerencsére folytatták a Risenben is.
Van, amiben a mai napig jobbak a Witchernél
- nem lehet csak úgy ellopni a rántott húst az asztalról (megtámadnak érte, letolvajoznak, megvernek, ha tudnak, utána pedig egyesek nem állnak szóba velünk - gyilkosság esetén viszont megölnek minket, ha elbírnak velünk)
- azért is szólnak, ha hívatlanul beállítunk a házukba
- ha fegyvert rántunk, akkor azt fenyegetésnek veszik
- az elkötelezettségünk és az egyenruhánk is befolyásolhatja a megítélésünket
De azért a lengyelek is tudtak ezt az felmutatni:
- sokkal több és érdekesebb kihallgatható párbeszéd
- az esőben eresz alá menekülést még másban nem láttam
Más jellegű RPG, mint a Witcher, de ha egy élő-lélegző világú RPG-t keresel, akkor érdemes nekik esélyt adni, legalább az első komolyabb település alaposabb bejárásáig.
Annak idején még az Arx Fatalis névre hallgató FPS-RPG-ről mondtak hasonlókat, de azzal még nem játszottam.
Meg merem kockáztatni, jobb, mint a DA.
Más stílusú RPG-kről van szó, de noha magam is bírom a DA-t, nálam egyértelműen a Geralt kalandjai győzedelmeskednek a Wardené fölött. -
#12879 "ha minden könyvet el akarsz olvasni, (márpedig el kell) akkor egy páncél, vagy kard megvétele nem egyszerű... Ráadásként egy egy NPC-nek is kell ajándék"
igaz, emlékszem, hogy az 5k-t alig bírtam összekaparni, és azt is csak a mező fejezetben
most volt 2k, örültem, hogy talán meglesz még a második fejezetben a jobb gönc, erre nem 500 egy vihar? :) -
#12878 elsőre érdekes vol, de így másodjára már annyira nem -
#12877 Nem olyan unalmas az!
Például ez az első (általam ismert) olyan játék, amiben az NPC-k "élnek". Megvan a napirendjük, amit követnek. Sokszor láttam már ezt hirdetni, de egyszer sem volt igaz, csak ebben a játékban. Így érdekes lehet egy-egy párbeszédet kihallgatni, figyelni, mit csinál valaki. Persze, érdemes a megfelelő alanyt figyelni.
Én, megjelenés óta, most vettem elő újra, egy ismételt végigjátszás erejéig, és szó szerint igaz az, amit akkor is írtam; Időnként fagy, ami bosszant, ellenben az első perctől az utolsóig élvezem a játékot. Végre egy játék, amiben van a pénznek értéke, ha minden könyvet el akarsz olvasni, (márpedig el kell) akkor egy páncél, vagy kard megvétele nem egyszerű... Ráadásként egy egy NPC-nek is kell ajándék... Legalábbis, ha a kártyáját meg akarod szerezni. (4. elején tartok, 17 kártyám van eddig)
Szóval csak azt tudom mondani; Ez egy nagyon, nagyon jó játék. Meg merem kockáztatni, jobb, mint a DA. -
#12876 2 év után előszedtem, és folytatom a templom negyedban amit anno abbahagytam (már egyszer végigjátszottam a tündék melett, most a rózsa rendet fogom támogatni, pedig rühelem őket)
persze hard-on, hogy legyen benne valami élvezet :)
az irányításra is egész jól emlékszem még, szerencsére
a templomnegyedben császkálás vmi rettentő unalmas
meg a mocsár elsőre milyen félelmetes volt, most meg egész kicsi :) -
#12875 Gondjaim jórészt megoldódtak. Valamiért azonnal kompatibilis módban indult, ezért fagyott. Ahogy kikapcsoltam, abbahagyta. A növények neveit pedig már látom, ahhoz egy gép-restart kellett. (Hogy miért, az rejtély...) Elég az alap, amit totál ingyen lehet EE-vé varázsolni. -
#12874 Vedd meg a bővítettet és arra tedd fel az 1.5-ös javítást. Jobban jársz.
A bővített is telepíthető angolul [emlékeim szerint]. De, ha elsőre nem is, ügyeskedéssel megoldható.
-
#12873 sziasztok! ha megveszem az első, magyarosított alapkiadást, akkor az EE, illetve a szükséges patch-ek felrakása okozhat valamilyen gondot? látom, dante-nak akadtak mostanában problémái, de nem ismerem a játékot, és nem tudom megítélni, hogy ezek mit jelentenek.
(lehet egyébként az első kiadást angolul is telepíteni?)
vagy hagyjam a fenébe az első kiadást (használtam venném 1550-ért) és vegyem meg rögtön a bővítettet? -
ferenc001 #12872 Asszem Shani partiján (vagy az után, már nem emlékszem pontosan) beszél Thalerről, amiből kiderül hogy nem bűnös, de ha beszélsz vele (mármint Thalerral) a Szalamandráról, miután társalogtál a háza előtti csávóval, és hiszel neki, akkor ez is elég lehet. De inkább adok egy végigjátszást pontosabban le van írva, mint ahogy én emlékszem rá, az biztos :D -
Piderász #12871 Köszi. Tényleg ez volt a baj. Erre szinte semmit sem raktam :)
Igy már könnyebb volt, végig is játszottam. -
#12870 Thalert meg Kosvelőt hogyan lehet be bizonyitani hogy nem bűnös???Thaler házánál van egy titokzatos ember de amikor beszélnék vele azt mondja hogy te nem láttál engem.Am. össze vissza megyek a küldetésekbe,már jött egy gyerek és szólt hogy raymond beszélni akar velem. -
Zóanagyvarázsló #12869 Én a két hivatalos "DLC"-vel hardon játszottam, de semmi ilyesmi nem tűnt fel. -
Coradiel #12868 Én úgy emlékszem, hogy nehéz fokozaton, nem jelzi a leszedhető növényeket névvel. Hanem neked kell felismerni őket. -
Zóanagyvarázsló #12867 A herbalismot megtanultad?
Egyébként te tudod, hogy hogyan élvezed jobban a játékot, én másodszorra biztosan nem vágok neki egy RPG-nek butított párbeszédekkel (konkrétan lengyel szinkronnal és angol felirattal tervezem). Sajnos néhol érezhető volt, hogy hézagosak a dialógok. -
#12866 Újrahúztam, ahogy kell, se sima EE-ben, se 1.5-re patchelve nincsenek lebegő növénynevek, így leszedni sem lehet őket... Érdekes lesz így végigjátszani. Most spec Shani kért öt fecskefüvet. Eddig kettőt tudtam venni. És, ha jól emlékszem, van pár növénygyűjtögetős küldetés.
Erre az infóra meg már nem is emlékeztem, amit most mondtál. De marad magyar, nem szedek le emiatt egy angolt, megelégszem egy nehéz fokozatú végigjátszással, az eredeti, első kiadású magyar verziómmal, amihez még potis palackot is kaptam. -
Zóanagyvarázsló #12865 A párbeszédek egy része. Állítólag az Atarin múlott annak idején, hogy az angol is meg lett vágva, a magyar pedig az alapján készült. Az EE kapott bővített angol és német szinkront is, de magyart nem.
Ha jól rémlik, a registryben turkálással már a magyar alapjátékban előcsalható volt a normál és a teljes angol felirat is, csak ugye enyhén nem passzolt a több szöveg a szinkronhoz. -
#12864 Vágott a Magyar EE? Mi hiányzik belőle? -
Zóanagyvarázsló #12863 Az a lényeg, hogy az adott mappában, ahol keresné, ott kell lennie a patchnek, az alapjáték nyelvének megfelelő nyelvi fájloknak, illetve opcionálisan a többi nyelvnek, amit szeretnél.
Csak a magyart nem ajánlanám, mert ugye az vágott (ahogy az EE előtt az angol is az volt), és második végigjátszásra én mindenképpen a bővített élményre lennék kíváncsi. -
#12862 Hali! Rég láttalak erre!
Akkor ez lesz a gond, rakhatom újra. Nagyom rég játszottam vele, már elfelejtettem a telepítés menetét, sajnos.
Tehát akkor a jó sorrend; The Witcher, -> Hungarian.zip, -> EE, -> 1,5? -
Zóanagyvarázsló #12861 Ezt hogy érted? Magyar alapjátékra az 1.4-nek rendesen elvileg fel sem kellett volna mennie, ha a magyar nyelvi fájlokat nem telepíted, az ugyanis mindenképpen kell hozzá, akármilyen nyelven is fogsz vele játszani. -
#12860 Nekem is eredeti kiadás + 1.4 + 1.5, magyar és angol nyelvek mentek fel. Hogy teljesen angol legyen, egy újraindítás nálam is kellett. -
#12859 Szerintem rosszul települhetett. Mentés közben rendszeresen appcrash, és a növények neveit sem látom, pedig képesség, könyvek megvoltak.
Kérdés.
Első verziós alap játékom van. Ráraktam EE verziót, az 1.4-re upgradelte. Majd jött az 1.5-ös patch. Hungarian-t nem raktam fel. Lehet az a gond? (Így is magyar maradt) -
#12858 A III. fejezetben van teleport a mocsár, Kalkstein laboratóriuma és Triss háza között. -
#12857 ???
Win7 64 bit alatt az égadta világon semmit nem kell állítani, atomstabilan fut. -
#12856 Win7 32bit alatt mire állítsam a kompatibilitást? Alapból XPSP2-re rakta, de sűrűn kifagy.
Ötlet? -
#12855 "A Diablo-t hogy sikerült idekeverned az rejtély"
Segítek:
"Nem tud valaki valamiféle teleportálós modot a játékhoz, hogy ne kelljen állandóan ide oda szaladgálni."
Diablo (1-Hellfire-2-Lord of Destruction) -> teleport tekercs (és tároló könyvek) -> teleportálás...
-
#12854 A Diablo-t hogy sikerült idekeverned az rejtély, egyszerűen arról van szó, hogy harmadjára már nem akarok megint 5-10 perceket tölteni, csak azzal hogy A pontból B pontba megyek ahonnan talán vissza küldenek. Mert ha pl csak egyszer kellene a mocsárba menni de ott be a városba vissza a mocsárba egy csomó idő csak az utazással megy el. Ettől szeretném magam megkímélni. Ha nincs rá mód rendben, akkor majd ügyelek rá hogy a Witcher 2nél tuti legyen biztonsági mentésem. -
#12853 Ez nem Diablo-sorozat, és nem Morrowind.
Ha nincs kedved, erőd egy valódi (és még így is rettentő mód lebutított) akció-RPG-hez, akkor nem szabad játszanod a "The Witcher"-rel.
-
#12852 Nem tud valaki valamiféle teleportálós modot a játékhoz, hogy ne kelljen állandóan ide oda szaladgálni.
Már kétszer nekikezdtem a witchernek, de egyszer meguntam másodszor meg gép halál miatt odalett a mentésem, és így harmadjára már végig akarom vinni, de amikor belegondolok hogy a mocsárban meg mindenhol máshol futkározhatok ide-oda elmegy a kedvem tőle. Valami oylasmi mod nincs mint ami volt az Oblivionban ha egyszer felfedezted akkor oda már egyből tudsz teleportálni, és nem kell végig futnod a városon, ki a kikötőbe onnan a mocsárba ott meg a túlsó végébe. -
rosti #12851 Mindenek elött az izmot kell felturbozni maxra akkor a sebzéser 1 bunkos bootal is durva lesz .Ha kicsi az izomzat hiába a kardtudás semit sem tudsz megsebezni csak anyi muntha lobálnád a kardot.Az izomzat után menny rá a kardtechnikákra adig semmit ne tegyál rá. -
Piderász #12850 Sziasztok!
A negyedik fejezet elején tartok, kaptam is egy klüldetést: a remete megkér pusztítsam el a lakhelye mellett lévő lidérceket.
Ok! Oda is rombolok csak sajna hiába próbálom legyőzni őket az ezüstkardommal alig tudom eltalálni a szemeteket. És ha mégis sikerül akkor is pillanatok alatt körbevesznek és ledarálnak. Már mindent próbáltam, főzetek, profi egérgomb nyomkodás de semmi.
Gondoltam biztos még tápolnom kellene. Le is sétálok a tóparton lévő halemberekhez, de ott is ugyanaz fogad. Alig tudom eltalálni őket és ha mégis alig sebződnek. Szóval csak annyit akarok tudni, hogy most szarul fejlesztettem vagy mi? Mert eddig nem volt különösebb problémám(jó, néha elpatkoltam de csak azért mert bénáztam). Ennyire kemény ez a fejezet vagy csak én vagyok ilyen béna? -
#12849 Ezt a MOD-ot próbálta már valaki?
-
#12848 A dobozos hibátlanul fut Win7-en. -
tenthrodil #12847 Tudja valaki, hogy win7-en hogy szuperál a Steam-es Enchanted Edition Director's Cut?
Van pár nagyobb cím, amit hiába árulnak steamen, win7-tel bajuk van. Ennél a játéknál lehetett hallani ilyenről, vagy minden rendben van?