13886
  • Madi92
    Sziasztok!

Érdekes elméletem van a játékkal kapcsolatban! Kipörgetem az első részt megint, míg nem megy rendesen a második része!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szóval lehetséges lenne hogy Alvin, az nem más mit Jaques De Aldesberg(Bocs ha nem így írják) a Rend Főmuftija? Abból engedek következtetni erre hogy ugye Alvin elteleportált Homályvízből, és talán Triss mondta hogy, mind térben mind időben is utazhat... Na mármost neki volt egy szép kis nyaklánca(Dimeritium) amitől sosem vált volna meg, erre fel pedig Jaques-nél találjuk meg a játék végén! Ha ez csak nekem új akkor sorry, mindenesetre érdekes csavar lenne!:)
  • wendi1106
    Hali

a Witcher 2ő után gondoltam kipörgetem az első részt újra csak 1 a baj a regisztrimet elfelejtettem és ha jól vettem észre a kiszolgáló szerverek (vagy tudom is én mik) nem működnek így nem tudom az email címemre visszakérni az adataimat és új regisztrációt csinálni ha lehet egyáltalán) ergo nem tudom se hitelesíteni se patcheket felrakni a játékhoz.
    (elvileg ettől még tudnék játszani vele de ...)
    Másodjára pedig Win7 van és valami Tages Protection illesztőprogramot alapból blokkol a rendszerem instabilitási problémák okozása miatt.
    Mondanom sem kell nem tudom sehol sem feloldani (azaz én nem találtam meg hogy hol lehet) ezért keresgettem és ezt találtam:
    http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=132872
    9. hozzászólás.
    letöltöm a progit telepíteném és az sem fut XD – de majd még próbálkozom.

Esetleg ti tudnátok nekem segíteni ?
    előre is köszi.
  • Rage47
    magyar szinkron miatt ment el a kedvem a játéktól
  • Fenrir
    Mennyi játékidő van ebben? Mert tegnap megvettem steam-en, mivel éppen játszok a 2-vel, de a történetről és a szereplőkről semmit sem tudok és gyanítom, hogy ez az első részben volt erősebben kibontva.

Legalább lesz 1-2 mentésem a 2-höz és legalább azt is jól felpeccselik.

Amúgy ez a magyar szinkron nem valami érzelemdús, lehet, hogy inkább visszatérek a felirathoz.
  • Pares
    Sziasztok! Az lenne a problémám a játékkal, hogy a textúrák rettenetesen szemcsések. Minden driverem a legfrissebb. Ati kártyám van, ez lehet a baj? Max beállításokon és minimumon sem változik semmi...

1.5-ös patch, Enhanced edition és Directors cut mind fent van...

Ja és még valami: OTS-ben nem lehet sétálni? :S
  • uscGhost
    Ok már megvan...
  • uscGhost
    Sziasztok! Nekiálltam újra kipörgetni a játékot, de most valamiért nem tudom lefektetni Shanit :D Ugye vinni kell borokat, az megvan, de mikor beszélni akarok vele semmilyen választási lehetőség nincs amivel oda tudnám neki adni. Valami ötlet?
  • danylp
    Közben meglett, de köszi! :)) kb negyed órába telt észrevenni :DD
  • Pityu Mester
    Ha emlékezetem nem csal, be kell menni az egyik épületbe, ahol találsz egy csapóajtót, azon keresztül visszajutsz a csatornába.
  • danylp
    Sziasztok! Elakadtam a Witcher első részében. Találkoztam Vincenttel mint vérfarkas, futni hagytam, de most ott vagyok abban a kis udvarban és sehol sem tudok kijönni...Valami ötlet?
  • Optimus Prime
    A GOG-on még egy hétig csak 5 dollár. Van magyar felirat, szinkron és patchelt is.
  • ferenc001
    Csak egy kicsit kellet volna visszaolvasnod: #13134-esben ott a link.
  • STomiS
    Tudnátok adni egy linket a jó 1.5-ös peccshez és a kalandok magyarításához?(Win Vista 32bit SP2 van fenn)
  • Coradiel
    Egy: szerintem vedd meg eredetiben, ennyit megér.
    Kettő: lehet, hogy nem megfelelő patchet töltöttél le.
  • Optimus Prime
    Szerintem a vjedzsmin jobb. De mindegy, nem biztos valaha kezembe lesz a könyv. Előbb még a Mass Effect, Halo... stb. Még jó, hogy a játékban nem fordították így, már amennyire emlékszem a magyar demóból. De ezt a vaják kifejezést most hallottam először és ha nem e játék kapcsán hallom, én vaj félére voksoltam volna.
  • STomiS
    Kérlek segítsetek!

Felraktam az Enhanced Editiont(töltött "SkalózS" de teljes játék)és rá az 1.5-ös angol peccset aztán fel akarnám tenni 1.5-ős plussz Kalandok magyarosítását és nem engedi felrakni.

Ezt írja ki: "A játék ismeretlen verzióját találta a számítógépen. A frissítést csak a(z) HU nyelvű verzióhoz lehet feltelepíteni."

Mi lehet a gond? Miért nem engedi feltenni a Kalandok magyarítását?
  • ferenc001
    Ezért lett a wied¼min witcher, és a witcher vaják(nem is olyan rég szintén én írtam, tudom, emlékszem):
    "Bár a játék hősét valóban sok országban witchernek hívják, Geralt története sokkal régebben, jó tizenöt évvel korábban kezdődött, méghozzá irodalmi hősként. Az eredeti kifejezés - wied¼min - a lengyel wied¼ma, vagyis boszorkány szóból ered, Sapkowski saját leleménye. Ezt Danusia Stok az angol witch szóból képzett witcher szóra fordította, ami szintén nem létezett soha korábban. A könyvek fordítói minden más nyelven is a boszorkány szót ferdítgették addig, míg hímnemű nem lett (lsd. Hexer, Zaklínaè, Sorceleur...) Magyarul a "boszor" adódott volna, de próbáljátok csak meg például többes számba tenni... A boszorkánymester/úr nem fejezte volna ki jól a lényeget, versenyben volt a táltos, a sámán, de még a garabonc is... A vajákos ért a füvekhez, a mágiához, néha a jövőt is megpillanthatja - így lett ez a befutó.
    Akárhogy is nézzük, ha az eredeti kifejezéshez ragaszkodnánk, "vjedzsminnek" kellene hívnunk Geraltot... Szerintem abban mind egyetértünk, hogy ennél a vaják lényegesen jobb."
  • STomiS
    Magyarul szerintem a "Witcher" lehetne még: "Orvrévült" vagy csak simán "Rémvadász".
  • STomiS
    Akarom mondani "Wraithslayer" vagy "Writher".
  • STomiS
    De bénán fordították le magyarra azt hogy wiedzmin vagy Witcher: "Vaják" mi ez? Gyerekek megmondom őszintén hányás előtt hagyja el ilyen szó az ajkam ilyen formában ehhez hasonló hangzással. A vaják-nál az angol Witcher 100X jobb, de ha én lettem volna az angol fordító akkor nem Witcher-nek hanem "Wrightslayer" vagy "Wrighter" - nek fordítottam volna de ez az én személyes véleményem. Máskülönben magyarul lehetett volna "Lidércvadász"-nak vagy "Lidércölőnek" fordítani szerintem ezek sokkal jobbak minta a vaják.
  • IMYke2.0.0.0
    -1 "h"
  • IMYke2.0.0.0
    Utóbbi az 1,5-ös verzió. Enhanched + v1.5 = EE Director's Cut = Észak Amerikai kiadás.
    Írtuk itt már sokkal korábban.
  • Zsoti90
    hehe xD Enhanced XD na de mi különbség a kettő között? :D
  • zorrobomber
    én nem tudok enchanted verzióról, de ha te tudsz kell nekem is :D
  • Zsoti90
    Hellósztok

Megtudjátok mondani mi a különbség az enchanted edition és az enchanted edition director cut között? :D
  • zorrobomber
    Sziasztok!
    Most kezdtem bele a game-ba. Az normális hogy a prológ után nappal nem tudok semmit csinálni? Odamegyek a questeket jelző pontokhoz és nincs ott semmi. Egyedül a Reverend-et találtam meg, de azt a küldit éjszaka kell megcsinálni. A többi pontnál(ölj meg 10 mókust questek) is azért nincsenek szörnyek mert csak éjszaka jönnek elő? Én ezt feltételeztem, erősítsétek meg, plz :)
  • Dzséjt
    Válasz érkezett a PlayON!-tól.

"Sikerült kiderítenem, hogy a witcher 2 miatt pár napig offlineok a witcher 1 regisztrációs szerverei. Elnézést kérünk a dolog miatt, reméljük minél hamarabb újra beindulnak"

Akkor neked azért sikerült még megcsinálni, mert a leállás előtt installáltad, én meg utána (én is két nappal ezelőtt telepítettem, de én este).

A segítő tippeket minden esetre köszönöm szépen. Úgy tűnik, nincs más hátra, mint várni, míg végre hagyják játszani az embert...
  • ferenc001
    Tegnap nekem is ezt írta (mármint a kettő), ma meg engedte. Ha esetleg nem próbáltad még ma, akkor próba szerencse, más sajnos nem tudok ajánlani :)
  • Dzséjt
    Azt is próbáltam már (Witcher 2 nincs még meg), de ha új fiókot akarok csinálni, akkor is a "Nem hozható létre kapcsolat a kiszolgálóval" üzenetet kapom. :(
    A honlapon meg hiába látni a login/register szöveget, nem tudok rákattintani.
  • ferenc001
    Úgy tűnik egyszerre vettük észre hogy hülyeséget írtam :D
  • Dzséjt
    Köszi szépen, de ha a patch és a nyelvi csomag beszerzése lenne a problémám, nem írnék ide. ;) Összekukáztam én már őket a régi lemezeimről, és a google segedelmével azt is, amit te is linkeltél.

Odáig meg nem jutok el, hogy telepítés után. Telepíteni sem hagyja az 1.4-est (a többi patch és a játék esetében meg semmit sem akart tőlem, azok simán felmentek). Egész pontosan ezt írja ki:
    "Regisztráld a The Witchert, mielőtt telepíted a The Witcher: Bővített kiadás frissítőlemez programot!"
    Ezen már túl vagyok, 2007 óta.

Ha pedig be szeretnék jelentkezni, akkor meg ezt kapom:
    "Nem hozható létre kapcsolat a kiszolgálóval"
    (Nem, a netemmel nincsen semmi baj.)
  • ferenc001
    Upsz, most veszem észre hogy kissé(?) félreértettelek. Pontosítok tehát: az egyet mostanában nem próbáltam regisztrálni, de a kettőt (egy új fiók létrehozásával) lehet regisztrálni. Ha megvan a kettő, akkor próbálj ott egy új fiókot csinálni, és azzal regisztrálni a játékot, ha nincs, akkor próbáld meg újra az egynél új fiókkal regisztrálni (a kettőt biztos lehet új fiókkal regisztrálni, épp nem rég csináltam meg, így talán már/még lehet a kettőt is). Amúgy végső esetben, akár kalóz-verzióval is meg lehet oldani (legalábbis szerintem).
  • ferenc001
    1.4-es patch
    1.5-ös patch
    Nyelvi csomag(ok), ha kellenek
    Amúgy a Google-be beírva is sok oldalt kapsz a patch-ekkel (de az 1.5-ös patch-et biztosan), az 1.4-est meg a thewitcher.com-ről a Witcher 1 menüpontban lehet elérni, az 1.5-össel együtt.
  • Gubberx
    Nekem ugyanez az öreg első kiadás van, a patcheket nem a hivatalos oldalról hanem össze vissza kukáztam össze, kíírtam egy lemezre és bedobtam a dobozba az eredeti lemezek mellé :) Jelszót felhasználónevet meg csak telepítés után kért és el is fogadta rendesen(2 napja tettem fel kb) Először win7 32 bit most 64 bit-en játszom vele és semmi ilyen dolog nem jött elő nálam :S
  • Dzséjt
    Sziasztok!

A Witcher 2 előtt nekem is eszembe jutott az a halva született ötlet, hogy újra végigviszem az elsőt. Azért született halva, mert nem tudom elindítani. A játék bolti, de még Enhanced Edition előtti kiadás, az op. rendszerem Win 7 32bit. Két problémám is van.

1) Nem indul el a játék, mert azt mondja, hogy az első indításhoz rendszergazdai jogok kellenek. Na most, az van. Lehúztam a fiókok felügyelete csúszkát is zéróra, de így sem indul. Nem indul el "futtatás rendszergazdaként" és XP SP3 kompatibilitás módban sem (a három kombinációja sem hozott eredményt). Nem tudtuk erre valami megoldást? Úgy hallottam, az 1.5-ös javítás kinyírja az ezt okozó DRM-et, de ezzel elérkeztünk a következő problémához.

2) Nem tudom telepíteni az 1.4-es pöcsöt, mert ahhoz először regisztrálni kéne a játékot. Ezzel az a probléma, hogy egyrészt, már regisztráltam évekkel ezelőtt (korábban minden gond nélkül fel is ment a patch), csak a fiókom elérhetetlen, akárcsak az új regisztráció lehetősége, mert ahogy elnéztem a játék honlapját, a Witcher 2 kedvéért alaposan szétbuzerálták az oldalt (megszüntetve a bejelentkezés lehetőségét is). Keresgéltem, de nem találtam erre megoldást, sőt, mintha én lennék az egyetlen a neten, aki belefutott, mert még olyat sem találtam, hogy valaki más találkozott volna ezzel a gonddal. Felvettem a kapcsolat a CD Projekt Reddel/PlayON!-nal (nevezzék most éppen ahogy), de a segítési szándékok eddig kimerült abban, hogy megkérdezték azt, amit az első levelembe már leírtam nekik. Nem tudtok esetleg ti valami megoldást?
  • bendáj17
    jaj a megfelelő részben napi 100-200 üzi simán van. Én lehet újra tolom az 1-et
  • ferenc001
    Itt, van elég reakció :)
  • Optimus Prime
    Gondolom van annak is külön topicja. Hisz elég nagy játék, nem kell egy fórumba tömöríteni azt az 5 embert, aki ismeri. :)

Huh, hányszor mentem neki a Beast-nek mire leöltem. Nem sok cuccom volt, így variálni kellett mit használjak, milyen sorrendbe. Pech, hogy pár küldetést nem tudtam bezsebelni, mielőtt lemészároltam a fél falut. :)
  • Hunor1
    kint van a game...semmi reakció?
  • Hunor1
    jah a 2. részre gondoltam.
    Te nem a "Plusi" vagy a Potbs.-ban?